• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin soyadı

kızlık soyadım çok uzundu.şimdiki çok kısa olunca bunu tercih ettim.hiç takılmam böyle şeylere.nasılsa beni bilen biiliyo.soy adını alınca annem babam değişmedi ya.
ama insanın en doğal hakkı ikisini de kullanmak ya da kendi soy adını evlendikten sonra da kullanmak.kararın buysa hiç takma hele ki kaynananı.şimdi buraya kaynanalarla ilgili bişi yazıcam.tüm site beni taşa tutacak.en iyisi burda durmak.hemde bu kadar moralim bozukken

eger bıgun evlenırsem buyuk ıhtımal esımın soyadını kullanırım
cunku ıkı ısmım var bıde ıkı soyadım baya uzun olur
gerek yok bu durumu sorun halıne getırmeye
eger sevdıysem evlendıysem soyadınıda alırım yanı

ben kullanmıyorum ama kullanmakta bi sakınca yok sonuçta herkes özgür bu konuda
sende takılma bence eşin sorun çıkartmadıktan sonra o kim oluyor

bende kullanmıyorum. 2si uymuyordu bende istemedim kocişinki olsun dedim.

memnunumkaydirigubbakcemile3

Ben de kullanıyorum ve sanırım yaptığın en iyi şeylerden biri ismimi yazarken bile mutlu oluyorum...
Tepki aldım mı? Bazı arkadaşlarım işyerinden ve sadece eşinin soyadını kullananlar " ne gerek vardı zorluk çıkarmıyor mu uzun olmuyor mu?" falan dediler.. Her defasında bundan ne kadar memnun olduğumu söylüyorum, yine evlensem yine kendi soyadımı kullanırım...

Eleştirilere pek aldırmayın, benim çok hoşuma gidiyor diyin.

biz evlenmeden önce kanun değişti dediler alamadım sonra almak istedim eşim sen bilirsin dedi şuan arada sırada kendi soyadımı kullanıyorum E.Ç.G isim gibi olduğundan hoş duruyor

benim de iki ismim var o yüzden benim de kullanmam mümkün olmaz...
ama eşimin soyismini ve şu anki soyadımı yaniçok beğeniyorum.
ve feminist yanlarımı bir yana bırakıp,onunla aynı soyadını taşıdığım ,paylaştığım için cok mutlu ve gururluyum şakkıdı

benim soyadımı kullanacağım bi alan çıkmadı ama
2 soyadımıda kullanırdım bende olsam
kaynanamda bişi diyemezdi
çünki kızıda evli ve kartında 2 soyismide yazıyo

benim 2 ismim var.nikah işlemleri için başvurduğumuzda(eyüp belediyesi)bizden önceki çiftlerin hepsinde damat adayına soruyorlar kızlar da öylece bekliyor.''damat bey gelin hanımın ev adresi,damat bey gelin hanımın baba adı vs''bu ne saçmalık benimle ilgili soruları bana sorun lütfen diye çıngar çıkarttım ben orda.neyse sıra bize geldiğinde bana dair tüm soruları bana sordu görevliler.işlemlerimizi bitirip çıktık.aradan bi kaç saat geçmişti ki aklıma geldi,niye bana kimin soyadını kullanacaksın diye sormadılar diyince eşim cevapladı:'sormadıklarını nerden biliyorsun:)'kan beynime sıçradı resmen.gıcıklık olsun diye yapmışlar gibi geldi.hı bu arada eşim de 'benim soyadımı'diye cavaplamış.ertesi gün nikah dairesini aradım gene bi dünya çıngar...'nikah günü gelirsiniz düzeltiriz'dediler.meğer başlarından savmak için yapmışlar.nikah günü nikah saatinden bi saat kadar önce gittik bu işleri halledelim diye.adamlar demez mi'bu saatten sonra hiç bi şey yapamayız.mernis'e girmiş kayıtlar,evlenme cüzdanı hazırlanmış vs.'düzeltmezseniz evlenmiyorum,sizi de şikayet edeceğim bana dair bi soruyu nasıl benden başka birinden aldığınız cavapla halledersiniz'falan diye gene kopardım yaygarayı.neyse gittiler nüfus müdürünü falan buldular.mernis kayıtlarını düzelttiler(sonra yaşadığım bi sürü sıkıntıdan dolayı biliyorum ki düzeltmeye çalışmışlar sadece)evlilik cüzdanında da önceden yazılmış eşimin soyadının önüne benim soyadımı da kalemle ekleyip paraf attılar ve mutlu son:)şimdi 2 adım 5+4=9 harf,2 soyadım 5+9=14 harf toplamda 23 harflik bir ada sahibim.2 isim 2 soyisim resmi işlerde epey zorluyor falan ama günlük hayatta ilk ismimin sadece baş hafrini kullanarak kısaltıyorum,evlenmeden önce de öyle yapıyordum zaten.niye bu kadar önemliydi...27 yaşında evlendim ben.27 yıldır yaşadığım ismin birden başka bi şey olması çok garip geldi.bi de ehliyet,kredi kartı vs.değişikliğiyle uğraşmadım.oğlum olursa ona iki isim koyabilirim ama kızıma tek isim koyacağım.onun da 2 soyadı kullanması gerekirse benim kadar sıkıntı çekmesin diye:)

ben de 2 soy isim kullanıyorum. kendi soyadımı çok seviyorum:asigim:

eşimin ailesinden duyduğum olumlu- olumsuz birşey olmadı. ilk duyduklarında şaşırmışlardı biraz.

kullanmak istesem kullanırdım yani gerekmedi.ünlü bir doktor veya avukat olsam kesin kullanırdım.
bak şimdi aklıma takıldı. ben de mi kullansam acaba??:uhm:

allahım ya millet ne kadar meraklı üzerine vazife olmayan konulara karışmaya..size ne kardeşim .(.kayınvalidene söyleyen vatandaşları kastediyorum canım bu arada lütfen yanlış anlaşılma olmasın)
kız ister kendi soyadını kullanır..ister eşininkini...

ilk evliliğimde henüz eski soyadını kullanma şansı yoktu.. ben evlendikten bir sene sonra çıkmıştı yasa... boşanmamın ardından bi de baktım bir sürü manasız problem.. ek bürokratik iş... kredi kartları, ehliyet, üyelik kartları, iş personel kimliği.. daha neler neler... iş kartvizitlerime kadar yeniden bastırmak zorunda kaldım... evliyken almış olduğum sertifika, eğitim vb diplamalarında ilk eşimin soyadı olduğu için hala ilke evliliğime ait evlilik cüzdanı fotokopisi ve boşanma belgesi nüshasını saklamak zorunda kalıyorum.. .. hem de boşanmamın üzerinden 11 sene geçtiği halde kötükedihüso hatta işe de evliyken girdiğim için personel müdürlüğünden zaman zaman bazı bilgiler hala ilk eşimin soyadıyla geliyor.. çıldırmamak işten değil... nema kaydım da o soyadıylaydı.. neyse nema tamamen kalktı da kurtuldum... tabii erkekler iin kolay.. nüfus kağdını değiştirdiklerinde iş bitiyor... nihayetinde geçen sene bir kere daha evlendim... evlenmeden önce eşimle konuşup yukarıda anlattığım durmu kendisine ilettim ve halihazırda yine birçok şeyimi değiştirmem gerektiğini ve bunun bir eziyet oluşturacağını söyledim.. o da mantıklı buldu.. esasne benim soyadı takıntım falan yok... ama iki soyadını birden resmi olarak taşımak her iki soyadını taşıyan kart vb leri değiştirmeyi gerektirmiyor... pratik oluyor.. yoksa meraklı değilim esasında form doldururken yaz babam yaz ama diğer açıdan bakıldığında mantıklı olan buydu... eşimin ailesinden falan da hiç tepki gelmedi... zaten bu yaşta bana ne dicekler...

ben ikisini de kullanıyorum canım çalıstıyım kurumda evraklarda eski soyismim geçtiği için evlendikten sonra yeni sini de ekledim oldu bitti kimsdse de bir sey demedi milletin işi kalmamıs kadının soyadına karısıyolar ya iste bizim toplumumuz bu yüzden bir adım ileri ğidemiyor biz anca onun bunun işine karısırız sen keyfine bak canım nasıl rahatsan öğle davran

Back
X