• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin söylediklerini unutamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evliliğiniz nasıl gidiyor? Benzer şekilde, rencide edici laflar söylüyor mu?

Elimde hiçe yakın para vardı. Sakındığımdan değil olmadığı için çok içime oturmuştu. Yani ben istemedim şöyle takılar olsun böyle takılar olsun diye. Dalga geçme konusu ise şöyleydi. Ben topuklu ayakkabı giyerdim. Biliyor musun hep topuklu giyiyor hiç düz ayakkabısı yok işte utanmasa evde de giyecek. Topuklu aşağı topuklu yukarı baya bir devam etti. Artık gözlerim dolmuştu
Bu mu dalga geçmek? Fazla mı alıngansınız? Niye sürekli topuklu giyiniyorsunuz cidden?

Paranız yoksa bunu belirtip düze çıkınca istediğin gibi bişey alırız der geçerdiniz. Gereksiz şeyleri kafaya takıyorsunuz. Hayatı hem kendinize hem eşinize zorlaştırıyorsunuz. Sıkılır adam eninde sonunda bu kadar negatiflikten.

Evlenmeden önce eşimin bana çektirdiklerini unutamıyorum. Mesela evlenirken ailem yardım etmemişti hiç. Ben de elimdeki kısıtlı para ile her şeyi halletmeye çalışıyorum. Düğün olmadan eşim dedi ki bana yüzük alalım. Ben de nişan yüzüğün var alsak yine gümüş alıcaz iki tane gümüş yüzüğün olacak onun yerine gerekli bir şey alalım dedim. Bana trip yaptı yani gelin olarak benim naz niyaz yapmam gerekirken o yaptı. Mesela akrabası ile tanıştırırken benimle dalga geçerek muhabbet etti. Bunlar ve benzerleri evlenmeden önceki davranışları. Şimdi tek bir kelime bile yetiyor bunları hatırlamam için. Geçmişe takılma artık diyor. Nasıl sevilir bunu bilmiyordum diyor. Ama en çok da evlilik zamanı her şeyi alttan almam herkesi idare etmeye çalışmam koyuyor bana
Sevgi öğrenilmez, hissedilir. İçgüdüseldir, seven insan davranışı bellidir, yüzük mevzusunu bilmem ama sevse idi seni küçük düşürmezdi insanların önünde.

Bana trip yaptı yani gelin olarak benim naz niyaz yapmam gerekirken o yaptı.
Bu gereksiz bir düşünce işte. O kendi yapacağını yaptı ise bu kadarcığı istemeye hakkı vardı. Madem gelin gibi nazlanmak istiyordunuz, ona göre adam bulsaydınız.

biraz alıngan davranıyorsunuz bence.
o an konuşacak laf bulamadığı için bile topukluyu diline dolamış olabilir. giyiyor seviyor diye alınacağınızı bile düşünmemiş olabilir. neyini bu kadar uzatıyorsunuz?
ha sizin için bu kadar ciddiyse niye evlendiniz?
insanların size olan sevgisine mi güvenmiyorsunuz acaba? sanki bi yan baksa bi surat yapsa "beni sevmiyor işte biliyordum" diyen bi yanınız var.

Sevgi öğrenilmez, hissedilir. İçgüdüseldir, seven insan davranışı bellidir, yüzük mevzusunu bilmem ama sevse idi seni küçük düşürmezdi insanların önünde.
Adamda problem yok bence ya, konu sahibi fazla alıngan, herşeyi büyüten bir insan.

Elimde hiçe yakın para vardı. Sakındığımdan değil olmadığı için çok içime oturmuştu. Yani ben istemedim şöyle takılar olsun böyle takılar olsun diye. Dalga geçme konusu ise şöyleydi. Ben topuklu ayakkabı giyerdim. Biliyor musun hep topuklu giyiyor hiç düz ayakkabısı yok işte utanmasa evde de giyecek. Topuklu aşağı topuklu yukarı baya bir devam etti. Artık gözlerim dolmuştu
Ben dalga deyince kisiliginizle falan dalga geçti sandim. Bunda bir sey yok ki.

Ben ciddi birşey göremedim. Allah'tan kötü birşey yapmamış ikide bir başına kakardiniz. Adam sevmeyi bilmiyordum demiş daha ne desin.

E adam yanlış bir şey söylememiş ki. Topuklu giyiyormuşsunuz hep o da olanı söylemiş. Bu dalga geçmek değil bence. Buna alındığınız için mi sorun yaşıyorsunuz bu kadar? Bile isteye evlenmişsiniz şimdi evlenmeden önceki meseleleri sorun ediyorsunuz. Bence sizin geçinmeye gönlünüz yok

Bu gereksiz bir düşünce işte. O kendi yapacağını yaptı ise bu kadarcığı istemeye hakkı vardı. Madem gelin gibi nazlanmak istiyordunuz, ona göre adam bulsaydınız.
Katip, erkeğin yüzük istediğini de ben ilk defa duyuyorum ya. :KK53: Hiçbir eski sevgilim takı meraklısı değildi, saat dışında öyle yüzük kolye falan takmazlardı. Ben de meraklı değilimdir gerçi. Demek ki insan kendi gibilerle takılıyor.
Nişan yüzüğü alındıysa tamam işte, ekstraya gerek yok bence.
Bir de topuklu ayakkabımla, giyimimle, makyajımla falan, yani genel olarak tarzımla dalga geçeni yerin dibine sokardım ben olsam. Dalga geçer bir üslupla mı konuşuyor, ben de onun bir noksanını bulur çat diye oradan vururdum. Dibine kadar şekilciyim, ama saygısız değilim. Saygısızlara hiç tahammülüm yoktur. O zaman ben de saygısız olurum. Nişanlım ailesiyle tanıştırırken bir zahmet düzgün davransın yani.

Katip, erkeğin yüzük istediğini de ben ilk defa duyuyorum ya. :KK53: Hiçbir eski sevgilim takı meraklısı değildi, saat dışında öyle yüzük kolye falan takmazlardı. Ben de meraklı değilimdir gerçi. Demek ki insan kendi gibilerle takılıyor.
Nişan yüzüğü alındıysa tamam işte, ekstraya gerek yok bence.
Bir de topuklu ayakkabımla, giyimimle, makyajımla falan, yani genel olarak tarzımla dalga geçeni yerin dibine sokardım ben olsam. Dalga geçer bir üslupla mı konuşuyor, ben de onun bir noksanını bulur çat diye oradan vururdum. Dibine kadar şekilciyim, ama saygısız değilim. Saygısızlara hiç tahammülüm yoktur. O zaman ben de saygısız olurum. Nişanlım ailesiyle tanıştırırken bir zahmet düzgün davransın yani.
Ama kadınlar evleneceği zaman dünyayı istemeyi biliyor adamdan, adam bi yüzük istemiş be. Gümüş bi de yani 😀

Adamda problem yok bence ya, konu sahibi fazla alıngan, herşeyi büyüten bir insan.
Screenshot_20211017-105700.webp

Bu adam bu davranışı hep yapıyo sanki kudra.

Eki Görüntüle 2934942
Bu adam bu davranışı hep yapıyo sanki kudra.
E burda problem yüzük ya da topuklu ayakkabı değilmiş ki zaten. Sıkıntı daha ciddi o zaman. Yarım yamalak anlatınca konu sahipleri biz de yarım yamalak yorumluyoruz.

Konu sahibi, üzgünüm ama bu adam sizin dış görünüşünüzü, giyim tarzınızı vs. beğenmiyor. Başka şeyler daha baskınmış ki evlenmeye karar vermiş, o yüzden sevmiyor denilebilir mi bilmiyorum ama sosyal ortamda sizden özellikle görünüşünüzden utanıyor gibi. Evlilik öncesinde de kalmamış bu durum, devam ediyor.

Konu sahibi genel olarak eşinden hep şikayetçi.
Bebeği de oldu sanırım.
Şuan yardim ediyor mu eşi acaba?
Ailevi de sıkıntıları vardı kendi babasi bu torun elin torunu gibi birşey diyordu sanırım.

Evlenmeden önce eşimin bana çektirdiklerini unutamıyorum. Mesela evlenirken ailem yardım etmemişti hiç. Ben de elimdeki kısıtlı para ile her şeyi halletmeye çalışıyorum. Düğün olmadan eşim dedi ki bana yüzük alalım. Ben de nişan yüzüğün var alsak yine gümüş alıcaz iki tane gümüş yüzüğün olacak onun yerine gerekli bir şey alalım dedim. Bana trip yaptı yani gelin olarak benim naz niyaz yapmam gerekirken o yaptı. Mesela akrabası ile tanıştırırken benimle dalga geçerek muhabbet etti. Bunlar ve benzerleri evlenmeden önceki davranışları. Şimdi tek bir kelime bile yetiyor bunları hatırlamam için. Geçmişe takılma artık diyor. Nasıl sevilir bunu bilmiyordum diyor. Ama en çok da evlilik zamanı her şeyi alttan almam herkesi idare etmeye çalışmam koyuyor bana
aman kötülük olmasın diye herşey alttan alınıyor. Kendini eksik hissetmişsin iyice susmuşsun. Erkeklerde annesinin tesiri altında. Bi erkeğin yüzüğe takılması çok komik belliki başkasının ağzıyla gaza gelmiş.

Kendine baskı yapmışsın emininki aklından defalrca geçti nişan düğün süreçlerinde yüz kere bırakmak istedin ama yine destek aradın etrafında bulamadın. Cesaretin kırıldı.

Sıkıntıları çözersek bir daha onlara geri dönmeyiz. Ama üstüne sünger çektiğimizde onlar orada öylece bekler en ufacık bir kavgada zincirleme trafik kazası gibi hepsi birden üstüne gelir.

Hodri meydan içini bir güzel dök bırak o kalkmaya çalışsın enkazın altından. Sen ondan aşağı değilsin kendine güven. Kendine saygı duy. Asla ezdirme. Evlilik 2 kişiliktir o merkezde sen yanında duruyormuşsun gibi davranma. Bu yuvanın merkezinde 2 kişisiniz. Seni kırmadan yazmak istiyorum inşallah anlatabilmişimdir.

Ama kadınlar evleneceği zaman dünyayı istemeyi biliyor adamdan, adam bi yüzük istemiş be. Gümüş bi de yani 😀
İşte herkes aynı değil ki Katipciğim. Mesela ben düğün sevmiyorum, karşı taraf da onaylarsa yapmayacağım. Altın da sevmiyorum, onu da istemem. Şimdi ben böyleyken kurula kurula 40 bin liralık saat isterse, ya da ikinci yüzük diye kapris yaparsa o zaman nişan atarım valla. :KK25:
Şimdi konu sahibi de parası yokken evlenmiş, ailesi de hiçbir şey yapmamış. Bu yüzden adama karşı biraz ezilmiş konu sahibi. Adam da sanki bunun bilincindeymiş, konu sahibine yüklenmiş. Yoksa konu yüzük ve ayakkabı değil bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X