Eşimin sporu..

çok garipsiniz kusura bakmayın. 8 geç mi?

saat gece 3te tek çıkan bi kadınım canım sıkılınca parkları gezerim ben tecavüz edilip öldürülmediğime göre 8 normal bi saat.
Bana kalsa ben de çıkarım korkmam ki okula gitmek için çıktığım saatte her yer karanlık gece ile arasındaki fark saatin gösterdiği rakam..
Ama bulunduğum semtte (Merkeze daha uzak sakin bi alanda.. o saatte tek başıma çıkamam tehlikeli (tecavüz taciz olmadı ama olmayacak diye de bi garanti yok)

Geri adım atmadım,saatlerce dışarda kaldım eve gelmedim,gelmeyecektim, ısrarla boşanalım dedim, sürekli komplekslerinle saçma sapan kuruntularınla uğraşamam dedim tamam konuşalım deyip beni eve çağırdı (çocuklar evde olduğu için ben eve geldim yoksa onun gelmesi gerekiyordu)
Eve geldim direkt yine özürler haklısınlar başladı :KK43: Komplekse girdiğini de kabul ediyor.Çalıştığım için ezik hissettiğini de ama katiyen spora zayıflamak için gittiğini bana söylememe nedeninin de benim onu vazgeçireceğimi düşünmesiymiş :KK43:
Atandıktan sonra beraber gittiğimiz bi yerde yanımızda çocuklar olmadığı halde elini tutmamamı bile dert etmiş içerlemiş..Farkında olarak veya olmayarak Yaptığım her şeyi dert etmiş çünkü o benim çalıştıktan sonra değiştiğimi kabul etmiş ve her yaptığım davranış batmış batıyor :KK43:
Bunu nasıl yeneriz bilmiyorum :KK43: beni sevdiğini kaybetmek istemediğini biliyorum ve ben de onu seviyorum ama neden bu kompleksler neden onu sevmediğimi eziklediğimi düşünüyor :KK43: Anlamıyorum :KK43:
Beni suçlamayın lütfen ben yapısını bildiğim için aksine atandıktan sonra çok hassas davranıyorum kullandığım kelimelerden tercihlerime kadar :KK43:
Bir kulp bulmuş kendine ne desek boş

Geri adım atmadım,saatlerce dışarda kaldım eve gelmedim,gelmeyecektim, ısrarla boşanalım dedim, sürekli komplekslerinle saçma sapan kuruntularınla uğraşamam dedim tamam konuşalım deyip beni eve çağırdı (çocuklar evde olduğu için ben eve geldim yoksa onun gelmesi gerekiyordu)
Eve geldim direkt yine özürler haklısınlar başladı :KK43: Komplekse girdiğini de kabul ediyor.Çalıştığım için ezik hissettiğini de ama katiyen spora zayıflamak için gittiğini bana söylememe nedeninin de benim onu vazgeçireceğimi düşünmesiymiş :KK43:
Atandıktan sonra beraber gittiğimiz bi yerde yanımızda çocuklar olmadığı halde elini tutmamamı bile dert etmiş içerlemiş..Farkında olarak veya olmayarak Yaptığım her şeyi dert etmiş çünkü o benim çalıştıktan sonra değiştiğimi kabul etmiş ve her yaptığım davranış batmış batıyor :KK43:
Bunu nasıl yeneriz bilmiyorum :KK43: beni sevdiğini kaybetmek istemediğini biliyorum ve ben de onu seviyorum ama neden bu kompleksler neden onu sevmediğimi eziklediğimi düşünüyor :KK43: Anlamıyorum :KK43:
Beni suçlamayın lütfen ben yapısını bildiğim için aksine atandıktan sonra çok hassas davranıyorum kullandığım kelimelerden tercihlerime kadar :KK43:
Madem kabul de ediyor, beraber aile terapistine gitmeyi şart koşun, evliliğin devamı için. Yoksa başa sarıp duracaksınız böyle.

Ayrıca çocuklarla da bu sebeple mi ilgilenmiyormuş?

Size evde yardım ediyor mu?

Aslında aile terapisi alsanız, bu hislerinden kurtulsa ve özgüveni yerine gelse her şey çorap söküğü gibi düzelir bence. Onu sevdiğinizi, yeterli bir eş olabileceğini ve bunca şeye rağmen belki düzelir diye sabrettiğinizi idrak etse tamam işte. Kompleksten kurtulsa gerisi rahat.
Psikoloğa veya çift terapistine hala olumlu yaklaşmıyor mu?

Kesinlikle çocuklarınızla evinizle ilgili sorumluluk verin eşinize, bunun sizin çalışıp çalışmamanızla bir ilgisi yok ki evlilik ortaklıktır. Evlilik terapistini de mutlaka şart koşun, her size kızdığında kafasına göre hayatınızı etkileyecek kararlar alıp sizi hiç yerine koyacaksa, o evlilik yürümez. Spora gidecekse de saatini erkeklerin tek olduğu saatle değiştirsin ya da bir hafta içi bir hafta sonu sizde gidin karma saatte o baksın çocuklara. Ben çocuklarımı bırakamam diye düşünmeyin, buna çocuklarında ihtiyacı var siz tek ebebeyn değilsiniz. Eşinize size tanımadığı özgürlükleri tanımayın. Ben eşinizin sizin çalışmanızı kullandığını düşünüyorum. Komplekse giren insan karısından parada kabul etmez, evi tek başına geçindirip, kendini ispatlamaya çalışır. Öyle faturaları sana ödetip, kartını bana ver diye diretip nimetlerini kabullenip, iş sorumluluk almaya gelince kusura bakma tüm sorumluk sende, ben senin çalışmanı istemiyorum, kabullenmiyorum demek kötü niyettir. Adam bildiğin bahane olarak kullanıyor size karşı. Sizin istemediğiniz her davranışında ve hareketinde aynı konudan kavga çıkarıp üste çıkıyor. İki gün sonra aldatsa bahane hazır, komplekse girdim. Kendimi ispatlamak için yaptım diye suçu size atacak bir hava sezdim eşinizde. Bence alın karşınıza ciddi ciddi konuşun. Taleplerinizi yerine getirmedikçede geri adım atmayın. Yoksa ilerde daha büyük sorunlar kapıda haberiniz olsun.

Aslında aile terapisi alsanız, bu hislerinden kurtulsa ve özgüveni yerine gelse her şey çorap söküğü gibi düzelir bence. Onu sevdiğinizi, yeterli bir eş olabileceğini ve bunca şeye rağmen belki düzelir diye sabrettiğinizi idrak etse tamam işte. Kompleksten kurtulsa gerisi rahat.
Psikoloğa veya çift terapistine hala olumlu yaklaşmıyor mu?
Biara söylemiştim de ihtiyacım yok demişti Yani ısrar etsem kabul eder sanırım.

Size evde yardım ediyor mu?
Eskiden çok ederdi yalan yok Yani ben süpürsem o silerdi bn yemek yapıyorsam o salata yapardı sofrayı kurardı şuan ise tamamını ben yapıyorum.Çünkü onun çalışma saatleri benimkine göre çok hem kıyamıyorum :( hem de onu bekleyene kadar 40 işimi yaparım.Ama fark ettim ki olan bana oluyor çok hızlı çöküyorum artık patates soyana kadar bile bileklerim boynum ağrıyor ki yaşım daha 29 :(
Söylediğimde çok yoruluyorum sen de bari gelince çocuklarla ilgilen tamam deyip başa sarıyor..
Açıkçası aileden de görmemiş öyle bişey ama hayal kurarken gayet iyi bir baba profili çizmişti :(

Eskiden çok ederdi yalan yok Yani ben süpürsem o silerdi bn yemek yapıyorsam o salata yapardı sofrayı kurardı şuan ise tamamını ben yapıyorum.Çünkü onun çalışma saatleri benimkine göre çok hem kıyamıyorum :KK43: hem de onu bekleyene kadar 40 işimi yaparım.Ama fark ettim ki olan bana oluyor çok hızlı çöküyorum artık patates soyana kadar bile bileklerim boynum ağrıyor ki yaşım daha 29 :KK43:
Söylediğimde çok yoruluyorum sen de bari gelince çocuklarla ilgilen tamam deyip başa sarıyor..
Açıkçası aileden de görmemiş öyle bişey ama hayal kurarken gayet iyi bir baba profili çizmişti :KK43:
Tek sorunu sizin çalışmaya başlamanız gibi duruyor
Eşinizin beyni mö de kalmış o beyin ilerler mi bilemiyorum

Buluştuk boşanmak istediğimi söyledim adliyeye kadar da gittik kapı kapanmıştı.O da boşanmak istediğini söyledi.Boğulmuş artık.Gizlememiş söyleme gereği duymamış.Karma olduğunu görmüş ama önemsememiş.falan filan.Asla pişman olmaz yarın gelelim bitsin dedi.Eve gelme yoksa ben eve gitmem dedim.tmrm dedi..
Bu kadar nokta.
(Bi arkadaş karma olayını çok güzel açıklamış, evet benim için de sorun değil ama beni bu konularda sürekli sıkan adam karma bi alana gidemez.net.)
Valla burdan gaza gelip boşanmaya karar verdiniz ya ..Yazık olacak size de eşinize de.

Haftanın geri kalan bir kaç gününde de siz çocukları ona bırakıp spora gitmeyi teklif edin, hoş karşılıyorsa ne ala.

Neden ? Her spor yapanlar macera peşinde mi oluyor ?

Ben her spor yapan macera peşinde mi yazdım?? Nerenden anlıyorsun??

Konu sahibi bunu yazmış. Pardon çocuklar babalarına hasret mi büyüsünler?
Beyefendi spora gitmeyiversin.

eşim zaten akşam 8.30-9 .00 gibi eve gelir işi gereği.Ben de çalışan bi anne olarak en geç çocuklarımı 10-11 gibi uyutuyorum (babayı da yeterince görebilsinler diye geç bir vakit aslında;yoksa gönül 9.00-9.30 ister) Şimdi eşim 15 aylığına haftanın 3 günü spora kaydolmuş.En erken eve 11 gibi gelecektir (eşim daha erken diyor da salonun saatleri gidiş dönüş mesafesi bu yani daha erken mümkün değil)
Siz olsanız nasıl karşılardınız?
O saatlerde çocuklarımı uyutmuş olacağım ve haftanın yarısı babayı hiç görmeyecekler.Sizce de çocuklarıma haksızlık değil mi ? Tam da babaya aşk duydukları yaştalar (3 yaşına girecekler önümüzdeki ay)

acele karar vermeyin konu sahibi.
boşanma, adliyeye gitme hızla, bir anlık sinirle alınacak kararlar değil.
eşiniz bir anlık sinirle sizinle boşanmak istediğini söylüyor ama biraz zaman geçince hatasını anlayıp özür diliyor onu affetmenizi istiyor. bazı insanlar çabuk parlayıp söner eşinizde öyle sanırım.
ben ilişkiniz kurtulabilir gibi görüyorum her iki tarafında çabasıyla.

Herkes çift terapisi demiş de bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın..
Terapist yapmamız gereken ama yapmadığımız şeyleri söylemeyecek mi ?
Yani Sorunun temelini bulmak kabul etmek ve telafi etmek veya belli edilmeyen duyguları (Sevgi gibi) ortaya çıkarmak gerektiğini söylemesi gibi..
Bunları biliyoruz zaten ama uygulama da sıkıntı yaşıyoruz son zamanlarda (öncesinde gayet iyiydik)
İnsanın içindeki güç yaptırmadıkça dışardan bi güç bunu yapabilir mi 🤷🏻‍♀️🤔

acele karar vermeyin konu sahibi.
boşanma, adliyeye gitme hızla, bir anlık sinirle alınacak kararlar değil.
eşiniz bir anlık sinirle sizinle boşanmak istediğini söylüyor ama biraz zaman geçince hatasını anlayıp özür diliyor onu affetmenizi istiyor. bazı insanlar çabuk parlayıp söner eşinizde öyle sanırım.
ben ilişkiniz kurtulabilir gibi görüyorum her iki tarafında çabasıyla.
Evet sinirle oldu ama çok da iyiye gitmiyor evliliğimiz.Eşim söylediğim her konuda kompleks yapıyor :( beni çileden çıkarıyor sürekli kendimi ona açıklama yaparken buluyorum.

Merhaba herkese öncelikle baştan belirteyim ben eşimi kısıtlayan biri değilim olmadım..Anlatacaklarımdan sebepli bu yargıya varmamanızı rica ediyorum.
Eşimle en son 10 gün kadar önce ilgisizliği yüzünden (bana da 10 yıl bekleyip kucağımıza aldığımız çocuklarımıza da evin her türlü sorununa da) kötü tartıştık ordan olayı benim atandıktan sonra değiştiğime getirip kartlarını bana vermelisin demişti ki son sözümüz ayrılık olmuştu ancak akşam çiçek getirmesi özür dilemesi ile tekrar konuştuk ve hallettik..Yani sanırım.
Şimdiki sorun şu eşim zaten akşam 8.30-9 .00 gibi eve gelir işi gereği.Ben de çalışan bi anne olarak en geç çocuklarımı 10-11 gibi uyutuyorum (babayı da yeterince görebilsinler diye geç bir vakit aslında;yoksa gönül 9.00-9.30 ister) Şimdi eşim 15 aylığına haftanın 3 günü spora kaydolmuş.En erken eve 11 gibi gelecektir (eşim daha erken diyor da salonun saatleri gidiş dönüş mesafesi bu yani daha erken mümkün değil)
Siz olsanız nasıl karşılardınız?
O saatlerde çocuklarımı uyutmuş olacağım ve haftanın yarısı babayı hiç görmeyecekler.Sizce de çocuklarıma haksızlık değil mi ? Tam da babaya aşk duydukları yaştalar (3 yaşına girecekler önümüzdeki ay)
Ben de yazılayım hem sosyal bi aktivitem olur hem de o evde yok diye streslenmem diye düşündüm ama çocuklarımla gidebileceğim bi salon yok.(kreş tarzında bi alanları vardır diye düşünmüştüm) Onları bi yerlerde bırakıp keyif de yapamam (ki ben onlarla daha uzun beraberim 4te evimdeyim)
Yani olmaz desem kavga çıkacaktır bi de gider, parayı peşin verdim bahanesiyle..ne tepki vereceğimi bile şaşırdım artık.Yine kompleks yapar da benim onu ezdiğimi düşünecek diye :KK43:

Önce tamamen soğuk kanlı Ve tarafsız şekilde yorum yağacağım sonra da kendi düşüncelerimi yazacağım.

Kadın veya erkeğin iş hayatı geç vakitte Bitiyorsa geç saatlerde kendine vakit ayırmak istemesi çok normal. Çoğu insan güneşi görmeden işe gidip güneş batınca evde oluyor. Çocuğun olması olmaması veya evli olmak olmamak vıttırıvızzık amaaaan yapamıyorum ya bu işin soğuk kanlılığı falan olmaz. Bebeği olan çocuğu olan insanların tek başına sosyal hayatı olamaz. Çünkü kadın da erkekte çalışıyor artık. ya tüm aile aktivite yapacaksınız ya da oturacaksınız evinizde. Veya hafta içinde 2-3 gün belirleyip biriniz çıkacaksınız sonra diğeriniz.. kimse kusura bakmasın çocuk tek kişinin değil ... kimse kimsenin hakkına girmesin. Hele bu babaların halı sahası sporu hiç bitmiyor sonra da aman efendim şişkosun aman efendim kokuyorsun aman efendim bana zaman ayırmıyorsun diye insanı suçlarlar . Cümleleri bile düzgün yazamadım çok dolmuşum bu konuda .. adama bak baba değil dede resmen. Kendi çocuğu yerine sporu tercih ediyor peh peh heleki siz çocukları babaları görsünler diye çocukların uykusundan almaya kendi dinlenme sürenizi kısaltmanıza Rağmen. Yerinizde olsam kapının kilidi değiştirirdim

Herkes çift terapisi demiş de bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın..
Terapist yapmamız gereken ama yapmadığımız şeyleri söylemeyecek mi ?
Yani Sorunun temelini bulmak kabul etmek ve telafi etmek veya belli edilmeyen duyguları (Sevgi gibi) ortaya çıkarmak gerektiğini söylemesi gibi..
Bunları biliyoruz zaten ama uygulama da sıkıntı yaşıyoruz son zamanlarda (öncesinde gayet iyiydik)
İnsanın içindeki güç yaptırmadıkça dışardan bi güç bunu yapabilir mi 🤷🏻‍♀️🤔
Evet tabi ki söyleyecek, ilişkiniz hakkında farklı bir bakış açısı gösterecek. Bunun dışında kocanızın komplekslerinin asıl kaynağını da ona gösterecek. Ben terapiste gittiğimde ablama çok öfkeliydim ama süreç içinde aslında öfke kaynağımın o olmadığını , ölen anneme gösteremediğim öfkeyi ondan çıkardığımı, bilinçaltımda onu annemle özdeşleştirdiğimi falan farkettim.
Muhtemelen kocanız da öfkesinin asıl nedeninin çok başka olduğunu anlayacak terapi sürecinde. O yüzden muhakkak tevsiye ederim gitmenizi.

kadın hem işte çalışsın hem eve gelip yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık, çocuk hep üstünde olsun ama erkekler bunalıma girsin vallahi ne güzel dünya ya. sanki kadın hiç bunalmıyor hiç ihtiyaç duymuyor nefes almaya. bütün yükü yüklüyorlar kadına sonra sen mutsuzsun yüzün hiç gülmüyor. insani şartlarda yaşamıyoruz ki nasıl mutlu olalım biz.

çok sinirliyim ya çok. sizi gaza getirmek için yazmıyorum konu sahibi. kendi yaşadıklarımdan da pay biçerek nefretimi kusuyorum bu tür erkeklere sadece.

benim imkanım yok temizlik için birini tutmaya sizin imkanınız varsa temizliğe tutun birini, ev yemekleri yapan bir yer bulup haftada 1-2 günü öyle geçirin. kendinizi çok yıpratmayın lütfen ya değmiyor ya vallahi değmiyor. görmüyorlar nasıl yıprandığımızı. zaten çocuk olduktan sonra ben diye bir şey kalmıyor kadında bi de adamların tripleriyle uğraşıyoruz.

Aslanım benim kim tutar seni konuşşşşşş diyesim alnından öpesin geldi

Back
X