• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin surat asıp ailemi de huzursuz etmesi

Benim de belim agirdigi zaman yüzüm düşer. Boğazım agriyorken kimseyle konusmak istemem. Siz hastayken zil takıp oynuyorsunuz herhalde?
Insanın her günü bir olmuyor. Bazen ben de kv canım gitmek istemiyor ama vazife icabı gidiyorum. Surat asma huyum yoktur ama ister istemez orda olmaya gönüllü muyum değil miyim anlaşılıyor.
Her gidisinizde yaptığı birşey değilse bence lafını bile etmeye değmez.
Bi saygisizlik yapmamis, hakaret etmemis, bagirmamis, kalkip gitmemis.
Su adamları oyuncak etmeyin. Cani sikkinsa konusmama hakki verin ya hu

Eğer saygıda bir kusur etmiyorsa ,eşinizi böyle kabul etmelisiniz bence alilenizde böyle kabul etmeli.Erkekler bizim kadar sıcakkanlı ve girişken olmayabiliyorlar.Çok kötü bir şey değil bana göre.Benim eşimde aynı ,yıllarca çok taktım kafama ama baktım saygıda bir kusuru yok biz onu böyle kabullendik.

Aynısını yap derim ben onlara gittiğinde. Hiç de bir şey söyleme. Sonradan bile söyleme hatta kısasa kısas yaptığını. "Hiiç" de sadece onun gibi.

Hmmm olabilir konu sahibinin ve cevresindekilerin mizacina bagli. Uff zaten kadina kalk yardim et demek falan cok tuhaf ve ayip geliyor bana. Yardim edilecekse herkes kalkar bir seyler getirip goturur. Is buyurmak hi hos degil.
size komik bir sey söyleyeyim. bana kp iş buyuruyor. üstelik karısına"canım sen otur, biz meleklerkorusu ile hallederiz"diyor.
kv oturuyor, biz mutfakta kp ile ugrasıyoruz.
yemek yenecek diyelim kv coktan masadaki yerini almış. ben ve kp mutfakta yemekleri servise hazırlıyoruz

merhaba hanımlar,
bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var çünkü cidden nasıl bir tavır almalıyım bilemiyorum.
Dün babamın doğumgünüydü ve akşam babamlara gidecektik.
İşten çıkıp eve gittim, eşim keyifsiz görünüyordu. "neyin var" dedim. "yoo bi şeyim yok" dedi.
Ama belli ki bir sıkıntı var. çünkü enerjisi düşük,suratı asık. defalarca sordum. "bir şey mi oldu? canını sıkan bir konu mu var? kötü bir haber mi aldın? bir yerin mi ağrıyor?"
Artık aklıma ne geldiyse sorguladım. yok yok yok. ama belli ki var.sinirimi bozarcasına var hem de.
daha önce de böyle zamanlar yaşadık. işe canı sıkkın oluyordu. beli ağırmış oluyordu vs.
diyeceksiniz ki beli ağrıyor diye surat yapar mı insan. evet malesef yapıyor. hatta daha beteri boğazı agrıyor diye surat asıp kimseyle konuşmayan bir kp'im var.
neyse biz yola çıktık babamlara gitmek üzere. yolda da hiç konuşmuyor. yol boyunca da sordum. benim tedirginliğim annemlerde de aynı tavrını sürdürmesiydi nitekim yaptı da. eve dönerken de yol boyunca hiç konuşmadık. annem ve kardeşim ben üzülmeyeyim diye "boş ver üstüne gitme vardır bir sıkıntısı.bizim için sorun yok" dedilerse de çok ayıp oldu.
eve geldik ben direkt yatmaya gittim. gelmiş beni öpüyor. çok seviyorum seni vs.
yattım uyudum. sabah ben çıkarken de o uyuyordu.
şu an gerçekten sinirlerim çok bozuk. dün tüm gün sinirden patlattı beni.
akşam eve gittiğimde nasıl davranmalıyım? acaba şimdi tepki göstermeyip ben de aynı tavrı hafta sonu onun ailesine gittiğimde mi takınmalıyım?
konuşsam eminim yine yok bir şey diyecek. ne hissettiğimi,yaptığının yanlış olduğunu anlatsam da bir şey değişmeyecek zira tavırlarının sonuçlarını kestirebilecek kadar zeki bir adam.
sizler ne önerirsiniz? zira bir daha tekrar ederse arkama bakmadan kaçıp gitmek geliyor içimden.

zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
bune yaa dua et gelmis yani gelmeyede bilirdi herkez kendi anne babasını gitsin bu ne ya böyle

Kp supermis umarim senin kocan da boyle kiymetini bilip sofrayi kendisi hazirlar ama mumkunse is isten gecmeden yaslanmadan yapsin.:eek:
size komik bir sey söyleyeyim. bana kp iş buyuruyor. üstelik karısına"canım sen otur, biz meleklerkorusu ile hallederiz"diyor.
kv oturuyor, biz mutfakta kp ile ugrasıyoruz.
yemek yenecek diyelim kv coktan masadaki yerini almış. ben ve kp mutfakta yemekleri servise hazırlıyoruz

Kaç yıldır evlisiniz? Evliliğin ilk yılları bu tarz sıkıntılar olabilir. Biz eşimle ilk evlendiğimizde o da böyle davranırdı. Benim ailemin,akrabalarımın yanında hep suratını asardı ama sonrasında geçti gitti. Şimdi bizim sülalenin favorisidir. Yengemler bile' ilk evlendiğinizde senin için üzülmüştük ne sıratsız bir adama denk geldi yazık oldu diyorduk' diyorlar. Sabır herşeyin ilacı. Mümkünse sen onun ailesine öyle davranma. İnsanlığından ödün verme.Eğer bilerek yapıyorsa ve vicdanlı biriyse senin iyiliğinin altında ezilecektir.

Herkes birbirinden farkli.herkesin farkli ozellikleri,huylari, iyi ve kotu yanlari var. Ama bu farkliliklar insanlarin durup dururken, cani sikkin, hasta vs olabilir karsi tarafa, bu isin sorumlusu olmayan insanlara surat asmasi, tavir takinir gibi oturmasi yanlis. Hatta ben oyle durumlarda kucuk bir aciklama yaparim:kusura bakmayin biraz rahatsizim yada her ne ise ki karsi tarafa saygisizlik olmasin kalpler kirilmasin diye.
Aksam pastayi getiriyoruz. Biz ayaktayiz foto mak. elimde, kardesimde pasta vs bilirsiniz o seromini halini. Bizimki oturmus cekirdek citliyo tvye bakiyo. Opusme faslina kadar kipirdamadi bile.
Arkadaslariyla bulustugunda da boyle mi

Kaç yıldır evlisiniz? Evliliğin ilk yılları bu tarz sıkıntılar olabilir. Biz eşimle ilk evlendiğimizde o da böyle davranırdı. Benim ailemin,akrabalarımın yanında hep suratını asardı ama sonrasında geçti gitti. Şimdi bizim sülalenin favorisidir. Yengemler bile' ilk evlendiğinizde senin için üzülmüştük ne sıratsız bir adama denk geldi yazık oldu diyorduk' diyorlar. Sabır herşeyin ilacı. Mümkünse sen onun ailesine öyle davranma. İnsanlığından ödün verme.Eğer bilerek yapıyorsa ve vicdanlı biriyse senin iyiliğinin altında ezilecektir.
12 senelik evliyiz

Soyle bisi var kisasa kisas yapsaniz bu boyle uzayip gidecek o da yapacak hatta belki inkr edip ben onun icin surat yapmamistim ki diyecek. Sen normal davran onun ailesine bence sonra da ayni tavir hala devamsa kisasa kisasa baslayanilrsin. Bu esler kizi alirken ailesine canim cicim yapmayi biliyor evlenince noluyor acaba ya ayni ana ayni baba !

Soyle bisi var kisasa kisas yapsaniz bu boyle uzayip gidecek o da yapacak hatta belki inkr edip ben onun icin surat yapmamistim ki diyecek. Sen normal davran onun ailesine bence sonra da ayni tavir hala devamsa kisasa kisasa baslayanilrsin. Bu esler kizi alirken ailesine canim cicim yapmayi biliyor evlenince noluyor acaba ya ayni ana ayni baba !
haklısınız. sebebini itiraf etmezse sonradan başka bir sey soyleyebilir.

merhaba hanımlar,
bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var çünkü cidden nasıl bir tavır almalıyım bilemiyorum.
İşten çıkıp eve gittim, eşim keyifsiz görünüyordu. "neyin var" dedim. "yoo bi şeyim yok" dedi.
Ama belli ki bir sıkıntı var. çünkü enerjisi düşük,suratı asık. defalarca sordum. "bir şey mi oldu? canını sıkan bir konu mu var? kötü bir haber mi aldın? bir yerin mi ağrıyor?"
Artık aklıma ne geldiyse sorguladım. yok yok yok. ama belli ki var.sinirimi bozarcasına var hem de.
daha önce de böyle zamanlar yaşadık. işe canı sıkkın oluyordu. beli ağırmış oluyordu vs.
diyeceksiniz ki beli ağrıyor diye surat yapar mı insan. evet malesef yapıyor. hatta daha beteri boğazı agrıyor diye surat asıp kimseyle konuşmayan bir kp'im var.
neyse biz yola çıktık babamlara gitmek üzere. yolda da hiç konuşmuyor. yol boyunca da sordum. benim tedirginliğim annemlerde de aynı tavrını sürdürmesiydi nitekim yaptı da. eve dönerken de yol boyunca hiç konuşmadık. annem ve kardeşim ben üzülmeyeyim diye "boş ver üstüne gitme vardır bir sıkıntısı.bizim için sorun yok" dedilerse de çok ayıp oldu.
eve geldik ben direkt yatmaya gittim. gelmiş beni öpüyor. çok seviyorum seni vs.
akşam eve gittiğimde nasıl davranmalıyım? acaba şimdi tepki göstermeyip ben de aynı tavrı hafta sonu onun ailesine gittiğimde mi takınmalıyım?
konuşsam eminim yine yok bir şey diyecek. ne hissettiğimi,yaptığının yanlış olduğunu anlatsam da bir şey değişmeyecek zira tavırlarının sonuçlarını kestirebilecek kadar zeki bir adam.
sizler ne önerirsiniz? zira bir daha tekrar ederse arkama bakmadan kaçıp gitmek geliyor içimden.

Ailenle yaşanmış bir olayı var mı? Eğer yoksa sanırım o gün içinden dışarı çıkmak gelmedi nazlandı. Bu kelimeyi erkeklere hiç yakıştıramıyorum ama evet "nazlanıyorlar." Hiç yakışmıyor. Ayıp etmiş. Her ne kadar o gün içinden gelmediyse de o insanlar güzel bir günde surat çekmek zorunda değiller. Hani elle tutulur bir sebep olur, anlarsın. Sen onun ailesine aynısını yapmıyorsan osa yapamaz. Bir insanın sinirlenme, gününü durgun ve huysuz geçirme lüksü vardır. Normaldir bu. Ama eşinin ailesinin evinde sirke satan suratyla kayınbabasının doğum gününü sabote etme lüksü yoktur.

merhaba hanımlar,

Eğer her ailene gitmende böyle yapıyrsa sıkıntı ama bi kereliğe mahsussa çok takılck bişy yok.

vala ben burnundan getirirdim. hatta kısasa kısas yapardım.. hiç sabır göstereceğim bi durum değil

8 senedir evliyim 8 senedir aynı şeyi yaşıyorum ama ben kv gittiğim zaman canım sıkkın olsa bile hep gülümserim sırf eşim zor durumda kalmasın diye öyle bir çıkmazdayımki sizi çok iyi anlıyorum

8 senedir evliyim 8 senedir aynı şeyi yaşıyorum ama ben kv gittiğim zaman canım sıkkın olsa bile hep gülümserim sırf eşim zor durumda kalmasın diye öyle bir çıkmazdayımki sizi çok iyi anlıyorum
Konu eski konu sahibi de uzun yıllardır siteye girmiyor. Eğer eşiniz de böyle odunsa kayınailenize gidince siz de aynı tavrı gösterin, kendi bardağınızı tezgaha koymaktan öteye gitmesin hareket alanınız.

ağzınıza sağlık. gerçekten de dediğiniz gibi yapacağı tek şey gülümseyerek oturmak.
ben nelere maruz kalıyorum da ağzımı açmıyorum,güler yüzümü eksik etmiyorum.
çok üzgünüm ve çok sinirliyim.
kendime yapılanları tolore edebiliyorum ama aileme yapılanları edemiyorum.
sırf ben bir adamla evlendim diye annem babam bu yaştan sonra saygısızlık çekmek zorunda değil diyorum.

Yine eski konuymus

Bence hiç yüzlemeyin. Siz de kayınvalidenize giderken aynı tavrı yapın. Surat asın, keyifsiz olun. Anlasın yaptığını.
Hayır canı gitmek istemiyorsa size açıkça söylesin, hiç olmadı siz babanıza tek gider, onlara da bir bahane uydururdunuz. Hiç sevmem bu tavırları.

Back
X