Esimin surekli beni elestirmesi

Sizinde.ev surekli dagiliyodur herzamn eksiklik oluyodur demi kendimi birazda olsa yanliz olmadigimi hissetmek istiyorum. Olmadi cogaltmam gerekecek yoksa ben insanliktan cikiyom
Tabi ki dağılıyor, yemek yapmadığım günler oluyor, şu süreçte önemli olan çocuklar, onların bakımları, gelişimleri ve beslenmeleri , ev ikinci planda benim için. Eşim yardımcı olur, hafta da 1 gün temizlik için yardımcı geliyor.
Size tek önereceğim şey eşyanız ne kadar az olursa temizlik de düzende o kadar rahat sağlanıyor. Benim evimi toplamak az vakit alıyor çünkü eşya az, dağılmasi zor toplaması kolay oluyor, evde sadeleşmenizi tavsiye ederim:)

Eşiniz mükemmelliyetçi bir kişilik. Her şeyi mükemmel istiyor. Fakat bu nasıl mümkün olabilir ki?
1 aylık bir bebek ve 2 yaşında bir çocuk bakarken sürekli ev topla, yemek yap, sürekli dağılmasın diye evi kontrol et. Neden bu kadar kendinizi hırpalıyorsunuz?
3 yıldır bu tempo size yazık değil mi? Dinlenmeniz lazım..
Maddi durumunuz yeterliyse yarım gün bir yardımcı alsanız, bir nefes alırsınız.

Bir şeyi merak ettim, 2.çocuk planlı mıydı?

Aldığın herşeyi yerine koy
Eşin düzen konusunda yardım etmez mi ?

Evet o kisiligi cocuktan sonra dahaea artti ilk cocukta bu kdar baskin degildi ikinciyi isteyerek yaptim ama esimin bu kadar baskin olcagini bilseydim ertelerdim herhalde en azindan buyuk kizim birazdaha buyumus olurdu. Haftada bi kadin geliyo ama saatli oda buyuk isleri yaptiriyom supurup gidiyo ertesi gun gene ayni

Aslinda az esya benm buyuk kurtarimcim olcak ivir zivir var biraz heosini kaldirimda belki az dagilir ya

Evi derleyip toplamak senin gorevin degil. Kadinlar işten gelip ev işi yemek yapabiliyor erkekler de yapabilir. Akşam toplasin evi

2 çocukla işlere yetişemiyorum de ve kurallar koy..

Örnek kurallar
_ Mutfak dışında hicbir yerde su bile içilmeyecek...
_ Üzerinde bulunan çıkardığın kirlileri duşakabin de çırpılip kirli sepetine atilacak....
_Sofradan kalkan tabagini kaşığını sudan geçirip makinaya yerleştirecek....
_İsten gelince cikarinla kiyafetler ortaya geldi guzel atılmayacak, kapı arkasına yada vestiyer asılacak....
_Tuvaletten çıkmadan tuvaletin 4 köşesine 1 er masapa su dökülecek....
_Disler aynayı kirletmeden fırçalanacak
_Vs vs....

Bak bakalim bir daha sana dağınık diyor mu?

Biraz yapıcı olmak lazım diye düşünüyorum. Her insanın bir huyu var. Yani belki gerçekten rahatsız oluyordur. Sürekli sizi eleştiriyorsa ondan yardımcı olmasını isteyin, size yardım etsin. Zamanla bırakacaktır eleştirmeyi bu şekilde. Ben de 3 yıllık evliyim ve 2 çocuğum var, biri 2 aylık, diğeri 16 aylık. Eşim ilk doğum yaptığımda sürekli söyleniyordu bu bezi niye buraya koydun, mutfak dağınık, yerde saç var vs. Dedim eksik gördüklerini sen tamamla madem. Kirli kıyafetini ortada bırakma, bez gördüysen çöpe at, saç döküldü ise süpürge aç 2 dakika, ben de ahtapot değilim sonuçta 2 elim var ve 2 küçük bebeğe bakıyorum, bu kadar yetişebiliyorum ne yapayım, ben de isterim kızlarımız temiz bir evde büyüsün ama sadece benim çabamla bu kadar oluyor dedim. 3 yıldır kirlilerini kapının arkasına asan adam şimdi çamaşır makinesine atıyor kirli sepetine bile değil :) önemli olan çatışmadan anlaşmaya çalışmak. Yoksa terslenip söylenmek çok kolay. Ve yanlış anlamayın, haftada bir kadın geliyorsa işiniz epey kolaylaşıyordur. Kendinize bir program belirleyin, örneğin ben öğlen çocukları uyuttuğum zaman önce kendime bir keyif kahvesi yapıyorum, sonra eve girişip tüm odaları topluyorum hızlıca ve hemen yemeğe giriyorum. Akşam eşim gelince mutfağı toplayıp temizliyorum, o yokken yapamadıklarımı yapıyorum, banyo temizliği gibi. Herkes uyuduktan sonra da bi bardak bitki çayı yapıp biraz dinlenip yatıyorum. Haftasonu gelince de cuma ctesi çamaşır yıkayıp kurutuyorum, pazar günü de evde genel temizlik ve ütü yapıyorum. Bir de size tavsiyem, ortalıkta ıvır zıvır ne varsa kaldırın. Kırılacak eşyaların olduğu yerlere de kilit takın, açıp dağıtmasın. Siz de her aldığınızı muhakkak yerine koyun, eşinizden de bunu talep edin. Bir süre sonra otomatiğe bağlıyosunuz zaten, kolayca bitiyor iş. Ama yapmaya yapmaya insan köreliyor, üşeniyor, bunalıyor, bir süre sonra da işin içinden çıkılmıyor yapmak isteseniz de. Eşinize de hak verin, ev temiz ve düzenli olunca insan kendini daha da huzurlu hissediyor. Allah yardımcınız olsun. Kolay değil hem 2 çocuk, hem ev düzeni ama imkansız da değil. :)

Merhaba benim esimde öyle ama sadece bana değil evlenmeden önce kardeşi ve ablasina da öyleymiş ,üniv ev arkadaşlarını da darliyordu evlendik beni darladi yetmedi iş yerinde (polis) evrak işlerini filan biriktirdikleri zaman tüm şubeyi kırıp geçiriyor ama cidden titiz dayanamıyor adam ve kalkıp kendi de yapar yaptıktan .Sonra da bak böyle yapınca oluyormuş dimi ,düzen böyle olur vs diye boburlenir başta sinir olurdum ama bıraktım he evet doğru söylüyorsun eline sağlık deyip susturuyorum kavga etmekle olmuyor bırakın yapsın
1,5 aydır evde yokum geçen mutfak dolaplarini boşaltmış tek tek herşeyi yıkanmış herşeyin yerini değiştirmiş bana WhatsApp tan resim atmış usenmeyip bilmiyo ki gidince tek tek eski haline getireceğim bı tane küçük tencerem vardı Cok iyi bişey değil yanmıştı biraz ama çıkmıyor cidden onu yumurta filan kaynatmak için kullanıyorum onu bulmuş bunu cifleyeyim bari diyor te Allah'ım
Mesela ütü niye birikti yok şu yok bu diyodu açtım ütü masasıni önüne büyür yayap ben yetişemiyorum o zaman sen yetiş dedm şimdi söylendiği zaman kendi yapiyo :)
Ama cidden yardim eder o yüzden sinir olmayın huy bu .bu arada eşinizin burcu yada yükseleni başak mi benimki öyle de

cocuk. hasata ac kalsin bak soyle diyecek gerekirse yemek yapma ev duzenli olmasin der benim tavsiyem elinden geleni yap ha bakti olmuyor sende onu elesstr acigini bul

basaklar titiz olur bende basagim:)

basaklar titiz olur bende basagim:)
Eşim akrep yükseleni başak ama yükselen bile yetiyor yani o değilde oğlum 3,5 yaşında 1 yaşında yürümeye başladı mecbur tüm ev işlerini beraber yaptık 2 yıldır bulaşık makinesine karisir çamaşırı karışır ,süpürgeye karışır hepsini çalıştırmayı biliyor hepsine de burnunu sokuyor babadan oğula geçiyor valla ki oğlum terazi

Pardon da iki cocukla daginik olmamak diye bir ihtimal olamaz ki.
Tek cocukla bile goruyoruz yani sadece misafir gelecegi zaman toplu olunabiliyor :)
(çevremden biliyorum)

3 yıla 2 çocuk ne ara sığdırdın ? :)
Peşpeşe beden yorgunluğu ev işleri çok zor allah kolaylık versin. Şikayet etmesin ya para versin gündelikçi tutun yada elini bi işe sürsün. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.

benim oglumda basak cok titiz cok duzenli allah onlari bizlere bagislasin masssalh. bebeklerimize bugun pudrayi yere dokmus agliyor doktum diye bise olmaz temizleriz dedim eline islak mendil almis temizliyosmr ilerde sizin esiniz gibi olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…