Eşimin süt baskısı

İnşallah pompaya başlıcam inşallah artar
Pompa yapmayın, tazyiklenebilir sütünüz. Pompaya süt arttırmak için ihtiyacınız yok. Saatsiz bebek her talep ettiğinde emzirmeye çalışın. Mama verdiğiniz için bir plan yapılması lazım. Dediğim gibi destek alın, bilmeden iş yapmayın. Tazyik meme reddi yapar çünkü.

Hamilelikle ilgili annemden bildigim șu biskuvilerden cicibebe petibor alip caya batirip bol bol yiyordu ve asiri sut yapiyotdu . tabi siz bilirsiniz ama ddnemenizi tavsiye ederim

son bi düzenleme yapmak istedim sevgili anneler:
1))Süt artırmak istiyorsanız eğer bebeğiniz emiyorsa çok şanslınız hiç saate bakmadan sürekli emzirin emzirmek kadar süt artıran başka bişey yok.
2)eğer hala size yeterli gelmiyorsa emzirdikten sonra 15 dk sağım yapın ben bunun faydasını çok gördüm
3) kesinlikle memede süt bekletmeyin o bi depo değil. Süt üretimi devamlıdır. Meme ne kadar boşalırsa süt yerine tekrar gelecektir.
4) süt yapar diye lütfen tatlıya dadanmayın
5 deneyip süte katkı yaptığını düşündüklerim yazacam altta ;
!!! Isırgan otu bunun hakkında olumsuz yorumlarda var. Ama benim sütümü artırdığını gördüm. Siz araştırın lütfen.
!!!! Rezene kimyon anason üçlüsü
!!! İncir erik üzüm dut kuruları ile şeker ilavesiz komposto
!!!! Tahin, helva, susam,
!!!!!!!! ve kesinlikle yediğim günün ertesi sabahı göğüslerime balon etkisi yapan ve sağım makinasına sarılmama kadar giden sevinç gösterilerine neden olan Tavuk!!!! ve Balık!!!!! Gerçekten çok etkisini gördüm
!!!!!Yeşillik , havuç, kan akışını hızlandıran pekmez,Vişne reçeli
Ve benim için en önemlisi sıcak duş veee memeyi boşalt , memeyi dolu bırakma memeyi boşalt!!! Emiyorsa makineyle boşalt o yoksa elle boşalt ama yeterki sürekli boşalt.
Göüslerin boşaldığı an tekrar dolmak için hemen harekete geçer. Lütfen unutma göğsünü bekletme her iki göğsünü emzir...bunu bir arkadaş paylasmis bu sayfada bende kopyala yapıştır yaptım

Benimde sağınca sütüm çok az geliyordu. Ben de sağmayı bıraktım o miktar insanın psikolojisini etkiliyor. Her zaman önce emzirip sonra mama verdim bir süre sonra mamayı yememeye başladı. Anladım ki yetiyor ama sürekli emzirdim mesela 2 saatte bir diyorlar ya ben yarım saatte bir emzirdim. Derken kademeli olarak mamayı bıraktık. Ben çok pimpirikli oldugum için mamayı bıraktıktan sonra haftada bir sağlık ocagına götürp tarttırdım ordaki hemşireler de çok destek oldu bana . Ek gıdadan sonra da mama içmedi hiç. Mama kötü bir şey değil ama anne sütü çok güzel bir şey hiç stres yapmayın sütüm gelmiyor da demeyin süt üretimi beyinde oluyor çünkü.

Emin olun ne gerekiyorsa yaptım ama çok az geliyor
Benim ilk çocuğumda doktorun verdiği süt çayı ve damla ile bile gelmedi. Kızım zar zor 3 ay emdi beni. Yok denecek kadar azdı.

Sonra oğluma hamileyken bi aktardan süt çayı aldım tamamen bitkilerden oluşuyor doğumdan 1 ay önce sabah akşam olmak üzere günde 2 su bardağı içtim. Doğumdan sonraki gün geldi sütüm. Oğluma da yetiyordu ama benim oğlan çok uzun uyuyordu ve 5 ay falan çok güzel emdi ama bu uzun uyumalardan dolayı sütüm azaldi ve bitti.

3.bebeğimde de aynı çayı içmeye devam ettim düzenli olarak içemiyorum çocuklardan dolayı, oyuzden biraz az ama mama desteği veriyorum.

Bu arada mamayı 3 aya kadar biberonla değil de şırınga , çay kaşığınvs ile verirseniz meme reddini de önlersiniz. Doktor bana özellikle tembihlemişti .

10 CC ciktigini nerden biliyorsunuz, sagilarak gelen süt ile bebeğin emerek çektiği sut aynı değildir. Bir emzirme danışmanı ile görüşün hemen, devlet hastanelerinde bile var artık emzirme danışmanlığı, gebe okulu varmi sorun, bebeğinizi alın gidin, belki yanlış emziriyorsunuz bebek sütü çekemiyor olabilir

Baskı ve stres sütün en büyük düşmanıdir eger kocan olacak erkek kaynana dırdır yapmaya devam ederse sütün azalır (süt =huzur) ona da bunu empoze et bebege mama vermek istemiyorsa eğer seni hiç-bir konuda üzüp üstüne gelmesin

eşler arasında herzaman baskın bir karakter çıkıyor anneye bile ne yapacağını söylüyor hatta diretiyor,eşimde ilk doğum yaptığımda aynı tepkileri verdi,süt verdinmi,altını değiştirdinmi vs. akıllarınca sorumlu kişi uyaran koruyan baba imajı çizmeye çalışıyorlar ama bu baskıcı tavır annenin kendisini kötü bir anne yada yetersiz bir anne gibi hissetmesine sebep olur,sürekli bir uyarı ile sanki kendisi bilmiyorda uyarmasalar telkinde bulunmasalar bebeğe bakmicakmış yetmicekmiş izlenimi ileride bebekle anne ilişkisini zedeler öncelikle eşinizi bu konuda uyarın,ben bebeğime o kadar düşkünümki eşim neyle uğraştığını bilmeden ilk sıralar bir ık mık bişeyler dedi sonra bendeki manyaklığı görünce geri çekildi,en son altını değiştirdinmi dediğinde yok saksıya koydum haftada bir suluyorum dedim bağırarak korktu baya,noluyoruz ya annesinden dahamı iyi bileceksiniz,çocuk annenindir,yiyorsa 2 gün baksınlarda görelim,süt gelmiyorsa kadın napsın bu insanlar ne düşünüyor anlamak güç,süt isteyince gelen bişeymi bunlara göre acaba.

Hastanelerin emzirme danışmanları oluyor. İsterseniz oraya başvurun. Eşinizin de acemiliğine verin. O da bebeğinizi düşünüyor. Tavrı hatalı olsa da niyetine bakın. Bebeğinize sağlık, mutluluk, uzun bir ömür dilerim

Kardeşim doğum yaptığı zaman hemşire emzirme hakkında bilgi verdiğinde bebeğin midesi zaten minicik emzirdikçe, büyüdükçe süt artışı olacak .bol su uyku ve dır dır dan uzak kalırsan herşey yolunda gider demişti.
Hee olmadı süt yok diye de herşeyin sonu degil çare var.
Kocanız kendi emzirsin yada süt anne bulsun ozaman akıl hocası varsa ona da rica edebilir

Saçmalamasın.
10cc geliyorsa yok gider o süt açık söyleyeyim. Süt getireyim psikolojisinden çıkmak anne için en doğru çözüm oluyor çoğu zaman.
Zaten bebek bakımı yeterince zor bir de olmayan sütle emzireyim kafasına girmek sinir bozucu.
Eşin çok istiyorsa kendi emzirsin.
Burada da size tavsiyeler gelecektir şimdi şunu iç bunu iç bol bol emzir sağ diye ama stresinizi arttıracak.
Çok istiyorsanız doktora sorup bir ilaç var onu deneyin. O ilacın ilk 40 gün içinde etkili olduğu ile ilgili makaleler okudum. Ama sonuçta ilaç. İstemiyorsanız da bırakın. Mama öcü değil. Eşinizi ilgilendiren bir şey yok.

O kocana şöyle süt yapan şeyler yesin emzirsin sonuçta o da memeli bir canlı . Sanki sen söylüyorsun sütun ne kadar geleceğini? Anasının dolduruşuna gelip gelip sana sarmasin . Bu erkeklerin poposunu bu kadar kaldırmayın yok yavrusunu düşünüyormuş. Yavrusunu düşünen karısına iyi davranacak stresin sütü etkiledigini düşünecek . Süt yapan şeyler hazırlayıp karısına verecek .

Bu arada sinirden yazmayı unutmuşum birinci ayda benim sütüm de bir ara kesilme noktasindaydi çözümü günde en az dört litre su içmelisiniz . 1.5 lt lik şişelerden için sayması kolay olur. İki ay sonra 100 ml e çıkmıştı .

Birde çocugu beslenmeden önce muhakkak her iki göğsünüzden emzirin yani önce sizi emsin ondan sonra biberon maması verin. Ne zaman aglarsa meme verin . Emdikçe sinyal gidecek ve vücudunuz daha çok süt uretecek. Önemli olan vücudunuza ve doganiza güvenmeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…