Eşimin tayini çıktı, işimden ayrılmak zorundayım kafama çok takıyorum

Doğru söylüyorsunuz, hayat hepimize hiç ummadığımiz farklı şeyler getiriyor, belki de ben çalışmaktan başka bir ihtimali düşünmediğim için bu kadar kafama taktım :) teşekkür ederim

Aile kurmak mevcut durum için ortak hareket etmeyi gerektiriyor , tayin meselesi zorunlu bir durumdur. Konu sahibi zaten tayin detaylı bir işte çalışan adamla evlenerek bunu kabul etti. İşleri ne kadar acayip yerlere getirmişsiniz. Çözümünüz nedir adam işten mi ayrılsın? Yoksa boşansınlar mı?(Bu arada ben de kamudayım ve tayin durumum olsa eşim bana uyması gerektiğini evlenmeden öncesinde biliyordu, eşim ne oldu şimdi?)

Siz yanlış anladınız beni sanırım, benim iş hayatından çekilmek gibi bir amacım eşimin de çalışma evde otur gibi bir söylemi yok. Sadece birkaç yıl çalışamayacak olma durumumda kendince bana alternatif üretmeye çalışıyor bende hep parasını kazanan biri olduğum için işten uzaklaşirsam nasıl yaparım diye üzülüyorum.

Şeriat: ben ne alaka?

Senelerdir kendi kazancını harcamaya alışmış bir kadınsanız bana para ver diyemeyeceksinizdir.

Her maaş günü sizin hesabınıza ihtiyaçlarınız için belli bir miktar yatırsın.

Bir de kredi kartınız olsun.

Birkaç seneyi böyle geçirin.

Sonra başka bir şehirde yeniden devam edersiniz.

Bence çok olağan bir durum bu ustelik de özel sektördesiniz biraz ara verin dinlenin özel sektör insani sömürüyor hayat bir gun keyfini çıkarın tabii ki eşiniz ile gidin olağan b bir durum hayırlı olsun.

Haklısınız özel sektör insanı gerçekten çok yoruyo bir de üstüne hem öğrencilik hem iş bir arada götürmeye çalıştıkça, yaptığım iş zaten zihinsel yorgunluğun ağır bastığı bir iş. Sadece içimde büyütmek istemedim daha fazla. Sizlerle konuşup fikir almak istedim :) amiinn inşallah, teşekkür ederim

Evet kafama takılan yeri en çok da burası, kendim uzun yıllardır çalıştığım için, almaktan ziyade aileme, kendime, eve harcamaya alışmışım şimdi bir anda isteme durumuna nasıl alışırım onun için stres yapıyodum. Teşekkür ederim

Ablacimm eşin ne güzel alternatifler sunmuş ondan bişey istemen ona ters olsa kpssye calisir yada bebegimiz olur ona bakarsin demiş ne güzel pozitif konuşmuş,bence şanslısın....hem hayat sürprizlerle dolu çok plan yapinca olmuyo zaten bazen akışına bırakmak daha iyi oluyo ,hiçç kafana takma

Bende hep kendi ayaklarimin uzerinde durdum kendi iş yerim vardı eşimin tayini doğuya çıktığında devretmek zorunda kalmıştım aynı karmaşanın içine düşmüştüm sizin gibi benim içinde çok zor olmuştu ama maddi yönden eşim hiç bir zaman beni madur etmedi istememe fırsat vermedi umarım bir zorluk yaşamazsınız

İste güzelim, iste ablacım, hiiiç çekinme. Sen onun tabaklarını çanaklarını kenara ayırıp kendininkileri yıkamıyorsun ? Onun donlarını kirli sepetinde bırakıp kendi çamaşırlarını yıkamıyorsun ? Derdini tasasını anlatırken kulağına tıkaç tıkamıyorsun.. Evlilik her konuda ortaklıktır. Sen fedakarlık edip yerini yurdunu işini gücünü bırakıp peşi sıra gidiyorsun. Olması gereken bu. Çıkartsın sana bi ek kart.

İnce düşünen adam sana para dilendirtmez biliyor sonuçta senin kendi paranı harcamaya alışık olduğunu
Cimri değilse kaygılanma yani bir iki sene dinlen belki orda da iş bulursun

E kapılın tutan mı var

Meslegibize kariyerinize bu kadar bagliydiniz madem neden memurla evlendiniz? Yani zamani gelince tayin olacagi sir degil. Su anda ah vah yapmanin anlami yok

İşini bilmeden mi evlendiniz?
Anlamak çok isterdim ama anlayamıyorum, 15 yaşına kadar 7 kere şehir değiştirmiş biri olarak bu kök salma yapamam edemem duygusu yok bende.
Kapıyı kapatınca her yer eviniz, mesleğinizi yaptığınız her yer işiniz.
Lokasyon değişince adı başka olmuyor.

Bence eger bebek dusunuyorsaniz ise zorunlu 2 sene ara verdiginiz donem bebek icin ideal bir donem olur. Hem daha gelismis bir yere atandiginizda tam sosyallesme ihtiyaci/okul donemi olur ve siz de ise baslarsiniz. Ilk 2 sene bebek annenin bir uzantisi gibi oluyor zaten, en cok size ihtiyaci olacak.

. Sadece birkaç yıl çalışamayacak olma durumumda kendince bana alternatif üretmeye çalışıyor bende hep parasını kazanan biri olduğum için işten uzaklaşirsam nasıl yaparım diye üzülüyorum.
Daha 1 senelik evlisiniz bence cocuk yapmanız erken olur. Bir kaç yıl calisamayacak olmak o kadar emek vermiş bir insan için çok üzücü bir cümle bence. Çünkü ozel sektörde o kadar ara verilince iş bulmak da zorlaşıyor. Bence kpss çalışın. Gittiğiniz yer çok mu küçük? Belki is bulursunuz

Gittiğiniz yerde iş bulursun belki olmadı home office tarzında bişey bakarsın. Kpss hazırlanmakta mantıklı çünkü özel sektörde bı yerden sonra tikaniyoruz kadınlar olarak malesef. Ama atanirsan bebek olsa bile iş olayın riske girmemiş olur.

Asla ona muhtaç olma ekonomik olarak özgür olmadan da çocuk yapma ben ekonomik olarak özgür olmadan evlenmeyi bile doğru görmüyorum ama tabi şartlar da malum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…