Eşimin tayini çıktı, işimden ayrılmak zorundayım kafama çok takıyorum

fslgn

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2023
7
10
8
28
Öncelikle merhaba :) ben 1 yıllık evliyim, özel sektörde çalışıyorum, eşimin bu sene tayini çıktı haliyle işten ayrılmak zorundayım. Bu durumu kafama takma sebebim şu öğrenciyken bile çalışarak mesleğimi öğrenmek, daha iyi yapmak için hem okuyup hem ise gidiyodum şimdi mecburiyetten 1-2 sene evde olmak zorundayım. Eşim kafana takma kpss ye çalışırsın ya da bebeğimiz olur onunla ilgilenirsin diyo bu taraftan içime siniyor ama hep kendim çalışıp aileme destek olup hem de kendi ihtiyaçlarımi hep kendim karşıladığım için şimdi o durumda ondan bişey isteyecek olma durumunu kafama çok takıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var ablalarım, kız kardeşlerim :)

Öncelikle merhaba :) ben 1 yıllık evliyim, özel sektörde çalışıyorum, eşimin bu sene tayini çıktı haliyle işten ayrılmak zorundayım. Bu durumu kafama takma sebebim şu öğrenciyken bile çalışarak mesleğimi öğrenmek, daha iyi yapmak için hem okuyup hem ise gidiyodum şimdi mecburiyetten 1-2 sene evde olmak zorundayım. Eşim kafana takma kpss ye çalışırsın ya da bebeğimiz olur onunla ilgilenirsin diyo bu taraftan içime siniyor ama hep kendim çalışıp aileme destek olup hem de kendi ihtiyaçlarımi hep kendim karşıladığım için şimdi o durumda ondan bişey isteyecek olma durumunu kafama çok takıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var ablalarım, kız kardeşlerim :)
Calismayi bu kadar severken bence bebek icin acele etmeyin. Sonra is hayatina donmeniz daha da uzun surebilir. Kpss ihtimali varsa guzel bir garanti olur.

Yine bir kadının kariyeri koca, bebek ve evlilik yüzünden mahvoluyor.
Gitti sinav kağıtlarında dökülen terler, onca emek boşa.
Bunları gördükçe, mücadele etmeyen kadınları gördükçe; kız çocuklarını boş yere okutmayin ev işi öğretin ülkeye şeriat gelsin, kapatin eve fıtratı bu dışarıda mutsuz olur akımına kapilasim geliyor.

Bunları gördükçe, mücadele etmeyen kadınları gördükçe; kız çocuklarını boş yere okutmayin ev işi öğretin ülkeye şeriat gelsin, kapatin eve fıtratı bu dışarıda mutsuz olur akımına kapilasim geliyor.
Abartma istersen. Adam atanmış, sonuçta daha sevgiliyken biliyorlardi bu günün geleceğini.
Benim öğretmen kadın arkadaşlarım var, onlar da sevgiliyken biliyorlardi kadının başka şehre dogu görevine atanacağını, bir şekilde hallettiler kari koca. Evlilik böyledir, yeri gelir yer degistirirsin, sıfırdan hayat kurarsın. Çok da büyütecek bir şey değil bence

Aylık maaşını alınca size gerektiği kadar para versin. Sürekli istemek zorunda kalmazsınız. Hem eşiniz o sizin tabi ki isteyeceksiniz de.

Kafana takmakta çok haklısın. Bebek olduktan sonra kıyamayacaksın bakıcıya vermeye. Eve tıkılıp kalcaksın. Çalışsan bile çocuk ağzını bi tarafa yüzünü bi tarafa kaydırıcak yetişemeyeceksin. Çok zor valla işin. Gittiğin yerde çalışırsın bence

Gittiğiniz yerde çalışamaz mısınız? Remote iş bulamaz mısınız? İşi tamamen bırakıp koca eline bakmayın kesinlikle, yarın öbür gün nolacağı belli olmaz. Çocuğa bu sebepten kalkışmayın sakın.

Aylık maaşını alınca size gerektiği kadar para versin. Sürekli istemek zorunda kalmazsınız. Hem eşiniz o sizin tabi ki isteyeceksiniz de.
Bence direkt ek kart çıkartsin. Böylece gönlünce harcar, isterse de gider çeker. Kimseye açıklama yapmaz

Abartma istersen. Adam atanmış, sonuçta daha sevgiliyken biliyorlardi bu günün geleceğini.
Benim öğretmen kadın arkadaşlarım var, onlar da sevgiliyken biliyorlardi kadının başka şehre dogu görevine atanacağını, bir şekilde hallettiler kari koca. Evlilik böyledir, yeri gelir yer degistirirsin, sıfırdan hayat kurarsın. Çok da büyütecek bir şey değil bence
Yoo kendi söylemiş evde çocuk bakarsın demis eşi

Ülke sisteminde de sorunlar çok.ben bu tarz konulara en sert tepkileri veren biri olmama rağmen bu konuya çok sinirlenemedim çünkü tayin işi daha önceden belli değildi ve kadın çalışıyordu.benim aşırı sinirlendiğim nokta ise daha evlenirken işinden, kariyerinden olacağı kesin olan kadınların yaptığı evlilikler.ya da iki taraf da eşitken, hep erkeğin düzenine, işine öncelik verilmesi.bu durum biraz farklı gibi ama.kimin işi garantiyse ona öncelik verilir.haa baştan evlilik muhabbetlerine ne gerek var diyorsanız ona da varım.ama farklı bir konu.bitmiyor bu zihniyet işte.kadınlarımız da pek şikayetçi değil anladığım kadarıyla.bizde olmayan farklı sevdalar var demek ki.

Calismayi bu kadar severken bence bebek icin acele etmeyin. Sonra is hayatina donmeniz daha da uzun surebilir. Kpss ihtimali varsa guzel bir garanti olur.
Şöyle söyleyeyim zaten masa başı çalıştığım bir işim vardı muhasebe elemanıyim, kpss süreci açıkçası çok da gözümü korkutmuyor sadece alışana kadar ki o bir kaç yılı kafama takıyorum dediğim gibi çok emek verdim, gün içinde işe gittim, ikinci öğretimde okudum belki bu yüzden o boşluk hissi gözümü korkutuyor, yanlış bir düşünce olabilir ama eşim bile olsa bişey istemek istemiyorum

Yoo kendi söylemiş evde çocuk bakarsın demis eşi
Adamın dediğinde yanlış bir şey yok aslında. Bosta kalacağı iki sene var (gerçi nasıl bir yere gidiyor hiç iş olanağı yok,onu da bilmiyorum. Muhtemelen köy,mezra falandır). Bu süre zarfında çalışamayacak. Evde boş boş oturmaktansa KPSS çalışabilir rahat rahat. Online kurslar, videolarla. Hem oyalanmis olur, hem stressiz rahat rahat çalışır. Belki atanır.
Sonuçta hem çalışırken hem evli olmak hem de KPSS ye hazırlanmak herkesin harcı değil. Konu sahibinin yararına bile olmuş olabilir.
Ya da zaten bebek dediğin insanın iki senesine ipotek koyan bir şey. Eger konu sahibi hamile kalırsa bir uğraşı olur, bebeğin en ilgilenmesi gereken çağında bebeğine bakar. 2-3 sene sonra batıya geçtiklerinde de çocuğu kreşe verip iş arar.
İki seçenek de iki yılını boş geçirip dönüp bir ise girince artık bebek yapmaya ya da kpssye çalışmaya karar vermekten daha hayilri. Ya da eşini başka şehirde bırakıp kendi başka şehirde yasamaktan

Eşinizin elinde olan bir durum değil, bu yüzden üzülmenin bir alemi malesef ki yok.bence mevcut duruma göre yapabileceğiniz en iyi şekilde hareket edin. Ve bu yeni sürecin size güzellikler getirmesi için bol bol dua edin. İnsan kendisi için gizlenen mutluluğu bilemez :)

Adamın dediğinde yanlış bir şey yok aslında. Bosta kalacağı iki sene var (gerçi nasıl bir yere gidiyor hiç iş olanağı yok,onu da bilmiyorum. Muhtemelen köy,mezra falandır). Bu süre zarfında çalışamayacak. Evde boş boş oturmaktansa KPSS çalışabilir rahat rahat. Online kurslar, videolarla. Hem oyalanmis olur, hem stressiz rahat rahat çalışır. Belki atanır.
Sonuçta hem çalışırken hem evli olmak hem de KPSS ye hazırlanmak herkesin harcı değil. Konu sahibinin yararına bile olmuş olabilir.
Ya da zaten bebek dediğin insanın iki senesine ipotek koyan bir şey. Eger konu sahibi hamile kalırsa bir uğraşı olur, bebeğin en ilgilenmesi gereken çağında bebeğine bakar. 2-3 sene sonra batıya geçtiklerinde de çocuğu kreşe verip iş arar.
İki seçenek de iki yılını boş geçirip dönüp bir ise girince artık bebek yapmaya ya da kpssye çalışmaya karar vermekten daha hayilri. Ya da eşini başka şehirde bırakıp kendi başka şehirde yasamaktan
Teşekkür ederimm, güzel güzel açıkladığınız için 🎈

Adamın tayini çıkmış, kocasının ne suçu var? Olmayan bebenin ne suçu var? Çok hoşsunuz

Misler gibi KPSSye çalışın, çocuk olunca çalışılmıyor çünkü 🥹

Back
X