• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin titizliği ve her şeye karışması! bıktım artık.

yas farkindan cok aranizdaki kultur farkindan benimde esimle aramda 6yas var bu yasadiklarinin aynilarini ilk zamanlar yasadim nerdeyse
esin kendini gelistirmis bir insan benimkide oyleydi
yaptiklari aslinda hic yanlis degil
kitap okumak duzgun programlar izlemek
saglikli beslenmek aslinda cok guzel ama bize ters geliyor cunku her insanin farkli bir yasam tarzi var
ben evlendigimde 20 o ise 26 idi ben universite 2 sinif o ise
okulu bitirmis ingilterede ve isvicrede 2 senedir calismis bir insandi ...
sigarayi agzina surmez .. kola kesinlikle icmez ..turk dizisi asla izlemez .. uyku saatleri bellidir .. az uyusa basi agrir cok uyusa sersem olur ... nete fazla takilmaz ...( bilgisayar muhendisi bikkinlikta var ) ... yurtlarda kalmis okurken calisirkende kendi evi vardi o yuzden cok titiz duzenlidir ....

iste boyle birseydi biz evlenmeden oncede 3 sene flort ettigimiz icin biliyordum huylarini
o bana evlenmeden oncede kizardi .. bende ona ot derdim
evlendikten sonra baska bi konuda anlatmistim evlendik sirketi iflas etti uzun bi sure is bulamadi strese girdi diye
ayni baskiyi evde banada uygulamaya basladi ... titizlik temizlik konusunda asla karismazdi guvenirdi
ama erken yatalim nette cok kalma kola icme cips yeme cikilota az ye dersini calistinmi sinavina calis ..... filan filan bitmezdi
oyle bi bunaldim o kadar cok goz yasi doktum ki zaten baska problemlerde vardi issizlik bilmem ne filan ikimizde stresteydik
aldim bunu karsima hem agladim hem anlattim
ne bu buyukluk taslama derdin neden uzerimde bu kadar baski kuruyorsun
zaten issizsin istedigimiz saatte yatsak ne olcak en azindan hafta sonlari beni rahat birak dedim
sen benim boyle oldugumu biliyordun neden beni degistirmek istedigini evlenmeden once bastan soylemedin dedim

ve seneler gecti simdi durum tersine dondu
cips kola hala yemez
sekere kolestrole dikkat eder
istedigimiz saatte yatariz hatta o benden daha beterlesti
hala dizi izlemez zaten artik bende izlemiyorum
super bi evliligimiz var yuvarlanip gidiyoruz

dipnot : hamielliktete o baski yeniden ve asiri sekilde devam etti :))) hamile olunca yandin :)))
gecer sabret surekli konusmayi dene .. guzellikle tatlilikla anlat olmazsa agla bagir cagir zirla bi sekilde nasil yasamak istedigini anlat ona ..

bana diyoo hadi sinemaya gidelim diyo sonra diyok i yok yok domuz gribi var kapalı yerler olmaz diyo..sonra cıkıyoo film alıp yine evde izliyoruzzzzz yani ben yine evdeyimmmmmm..dısarda yanlız gezip saatlerce salak salak boş boş dolaşmayı özledim hiç param olmasın yeterki ben dısarı cıkayımmmm

arad yaş farkı çok olunca böyle oluyor heralde. benim evimede gerekli ben paspal o benden pasbal hiç bişey karışmaz delikafadulden arada 1 yaş var tabi .bence sen eşine biraz tavrını koy yani seninde bir birey lduğunu anlasın çocuğu gibi değil evin hanımı eşi gibi davransın:oklava:

örnek veriyim o işe gidiyo ben mutfagı düzeltiyorumişten geliyoo diyoki ben yle alışmısım mutagı öyle düzeltsek iyi olur hatta sen dur yorulma ben yaparım diyo..iyice sinir oluyorum...evet o alışmıs öyle ya benım alışlkanlıklarım...konustum diyo ki ben sadece fikir veriyorum yaparsak iyi olur diyooo..olmayınca istedigi sinirleniyo bende onu cekmektense sessizce dediklerini yapıyorum...banyoya süs esyaları koydum mesela bunlar burda olmamıs hayatım kaldır ne gerek ar bunlara diyo ama ben seviyorum diyorum sen bir kaldırr beyenmezsen gene koyarsın diyo..sonra ben unutuyorum yerine koymayııı öyle böyle istedigini yaptırıyooo..eve hapsolmus durumdayım..paran yoktur diye sürekli para veriyooo ama cıkamıyorum ki ne yapayım parayı alsın hepsi onun olsun...sornum buuuuu

ne güzel bize bu anlattıkların bizi etkiliyor eşini hiç etkilemiyormu

sende çabuk pes ediyorsun canım uğraşmaktansa susup onun istediğine boyun eğiyorsun bende bir süre böyle kullanmak istiyorum de tabi inatla değil bak o iyi dille nasıl dediğini yaptırıyor

henüz 1 aylıksınız ne kadar sıklıkla değişiklik yapıyorsunuzki bu kadar sorun yaşıyorsun
para onun olsun diyorsun çıkamadıktan sonra
o zaman topla bütün paraları ver eşine gidip biryerde harcayamıyorum nasılsa al vermene gerek yok de
bir arkadaşımız annesinden yardım almanı önermiş durumu annesiyle paylaş çözümüne yardımcı olacaktır

annesi dediki ablama gidicem sende gel degişiklik olur diye eşimi arayıp söyedim cok yagmur yagıyo haa soguk nerden cıkardı şimdi annem bunu yaaa diyip sinirlendii....patlıyıcam sıkıntıdannn artıkkk

Örnek: Madem paran var taksiyle gidicez hayatım ıslanmayız desen
Onun bahanelerini çürütmeyi denesen
Bize anlattığın gibi ona da anlatmaya çalış benimde alışkanlıklarım var
Evimi benimsemekte zorlanıyorum orta yol bulalım
Artık ikimizde bekar değiliz kendi düzenimizi kurup ona alışalım desen
Ne biliim aklıma bunlar geliyor :bbo:

hay allah buda ilginç bir konu...CADIARZU

canım bence eşin yaşantısı hep böyleymiş...eski hayatına devam ediyor...:delphin:

senin yapabileceğin herşeyi açık açık konuşmak surat asarsa assın ...öncelikle senin dediğin olmalı....a.sa.s

para konusuna gelince eşin parayla senin gözünü boyamaya çalışıyor..sen eşine bunu söylemelisin bu paayı harcayamadıktan sonra ne yapabilirim? herşeyi sakin bir şekilde anlatki dinlesin seni.. :delphin::delphin:

yoksa sen böyle devam edemiyecek gibi görünüyosun ki haklısında gerçektende zor bir durum.:1no2::1no2:..

çok ilginç aslında düzenli titiz erkek kulağa hoş gelsede herşeye karışması çok sıkıcı benim nişanlımda çok düzenlidir ama karışmaz yani umarım şuan karışmıyor bence en kötüsü dışarı çıkamaman evde kaldıkça bunalıma girersin hiç bayan arkadaşların yokmu çık gez eşinlede bütün sıkıntılarını konuş bence... içine attıkça büyür konuşmak en güzeli umarım dilediğin gibi olur mutluluklar canım

ayy seni anlıorum canımm ..
bence bu sennle ilgilenmek deil seni sıkmak..
sennle ilgilenme isteyen gun içinde arar nasıl ne yapıosun die sorar..
sıkılıosan arkadaşlarınla çık dolaş der..
sizin yaş farkınızdan dolayı böle..
benm babamda annemden 12 yaş buyuk 2 sene hiö kapı dışarı çıkarmamış annemi..
şimdi ama annem e hiç karışmaz zamanla inş sennkide öle olur..

Iki sene sonra öğretmenim demişsin ve şu anda öğrencisin peki okula gitmiyor musun?

evet severek evlendik..sigara kahve içtigimi biliyordu..abur cubur yedigimide..yaş kompleksine mi giriyoo nedir bilemiyorum kii..cunku kendi yemiyo..yedigi şeyler ceviz badem, meyva bukadar..kola bile içmiyoo..ben bu kadar oldugunu herşeye karısıcagını bilmiyordum..ama dışarı bile cıkamıyorum yaaa..çıkabilirmiyim desem hemen bir bahane ve suratı asılıyooo..ama bana sordugun cıkabilirmiyim diyee evden..hemen izin veriyorum..hiçte suratım asılmıyooo.hatta evde yanlız kalıcam diye seviniyorumm..cok skıldım şimdiden...

anlamadım ki neden izin alıyorsunuz kocandanızdan ?? şaka mı bu ??

siz özgür , aklı başında kendi iradesi olan bir insan değil misiniz? evlenmek demek köle olmak anlamına gelmiyor , ne demek markete gittim diye kızdı?

ya gerçekten aklım almıyo benim böyle şeyleri , herhalde uyduruyorsunuz bunları yoksa üniversitede okuyan hemde 2 sene sonra öğretmen olacak bir insan bunları yaşayamaz sonrada gelip burda anlatamaz??

siz benim çocuğumu eğiteceksiniz ileride öyle mi? yok ben almıyım

dışarıya göndermek istememesinin sebebini kısakanıyorum dememiş de,domuz gribi olursun demiş çok:roflol:

Var ya ben de şöyle bi ay evde oturayım, balkona bile çıkmayayım, ne telefon çalsın ne kapı... birisi her şeyi hallettsin, beni hiçbişeye karıştırmasın... böyle bi ay için üçbin veririm yeminlen :)

Ama bu seni anlamıyorum demek değil, eleştiri de değil, sen çok haklısın.
Ben senin yerinde olsam önce beni gezdirmesi için zorlardım.
Nereye gidiyosa beni de götürmesi için baskı yapardım.
En kötü evde film mi izlenecek film almaya dahi takılırdım peşine.
ıstemese de giyer ayakkabılarımı çıkardım peşinden.
Ha olmadı mı o zaman da ben senin çocuğun değilim kusura bakma der girerdim de çıkardım da, istediği kadar surat assın, bozulsun, kızsın.
Paşalar gibi alışmak zorunda kalırdı duruma.
Yok öyle hem şoför mahalli hem cam kenarı, robot musun sen?

Oh ne ala hayat be... bi de zincire vursun oldu olacak... bak çok sinirlendim şimdi.. bu erkekler ne sanıyo kendini yaaaa...... aaaaa......

Ha bi de markete gittin diye kızmış olaya bak ya.
Markete gittin diye kızıyosa sen de çatır çatır eve dışarıdan yemek söyle hem de her gün.
Kızarsa da salça bitti yağ bitti yapamadım dersin.
Söyle ben alırım derse de asla bütün eksikleri aynı anda söyleme.
Tek tek söyle.
Her gün marketin bakkalın çakkalın yolunu tutsun da 10 kere aklı başına gelir... halala yaaa...

canım sen daha 1 haftalık evliyken boşanmayı düşünüyordun.böyle böyle ne kadar gider bu evlilik.daha yolun çok başındasınız

geçmiş olaaa yazık etmişsin gül gibi hayatına bu yaşta
andinaya katılıyorum biz çocuklarımızı kime emanet edeceğiz ya

bir öfke , bir birikim ile yazmışsınız yaşadıklarınızı.. hakikattende bunaltıcı bir durum.. çok haklısınız..
henüz yeni evlisiniz zaman ile su akar bulur yolunu diyesim geliyor ama vazgeçiyorum diyemiyorum
çünkü kararlarınızı, esneklik sağlıyabileceklerinizi, kabullenmiyeceklerinizi şimdiden kabullenir görünür itiraz etmezseniz
sizin üzerinizde kurmak istediği otorite gitgide sağlamlaşır ve siz habire kendinizden ödün verir olursunuz..
kısa yada uzun zaman sonra baskılanmış kendinden uzaklaşmış , model alan birisi olursunuz.. özgüveniniz zedelenir..

henüz yolun başında iken konuşmalısınız bence..
bunlar kabulum bunlar kabulum değil demelisiniz..
vazgeçebiliyorsa, zaten siz çok şanslı olursunuz ki; erkenden eşinizin tahakküm davranışına daha fazla maruz kalmamış olursunuz..
söz ve davranışlarını düzenleme yolunu tercih edip, evliliğine, size saygı duymak zorunda olduğunu farkeder ise ne alâ ..

eşiniz nedense sizi arzu ettiği modelcik haline getirmeye çalışıyor..
sizi yetiştirmesi gerektiğini düşünüyor olmalı ki seni yetiştiricem diyor.. demek ki sizin henüz yetişmemiş olduğunuzu düşünüyor..
ve sizi kendi düşüncesindeki "olmuş" kişiye yaklaştırma gayretinde..
demekki sizinle "siz" olduğunuz için evlenmedi.. yetiştirmek istediği "siz" ile evlendi..
üzerinizde kurmak istediği -kurduğu- tahâkkümdan kendisine değer katıyor gibime geldi..
erkekler için kadın üzerinde otorete kurmak güçtür.. güç erkeğe sağlam hisler hissettirir..
eşiniz bu duyguları sizin üzerinizden kendisine yaşatmak istiyor.. yaşatıyor da..

evde çok bunaldığını anlat.. özellikle ağlayarak anlat:) etkili olur. kursa bir yere gitmek istediğini söyle yada..
halkeğitim kurslarına git resim boyama el işi aşçılık vb. değişik kurslar var bunlardan birine yazıl.

depresyona girersin böyle...

benim eşimde çok aşırı abartmıştı bir ara ama biraz ben bunalınca önce psikatriye gittik sonra psikolağa aile terapistine terapist de evde uzun süre kalma gez dolaş kurslara katıl dedi. eşim hala alışverişe çıkacaksam annemi ara beraber çıkın der. annemle çıkar gideriz heryere. iki tanede köpeğim var evde. onları bile ikisini bir arada dışarı çıkarmamı istemez. milletin dikkatini çekermiş... ilk aylar zor oluyor. ama ilk aylarda sesini çıkarırsan geriside ona göre gider. sessiz kalıp kabullenme herşeyi.

off çok kötü bi durum ya rest çekersen mesela onu dinlemezsen inat etmesen ne yapabilirki? hayır konuş diycemde baya bi konuşmuşsun anlaşılan bence onun anladığı dilden konuş inat et bağır çağır sende..

yaş farkı olduğundan dolayı seni kıskanıyor sanırım eşin ,o yüzden dışarı çıkmanı istemiyordur ,biraz fazla ilgili geldi bana ,bu da adamı boğar ..daha 1 ay olmuş evleneli ,böyle giderse ve sen hayıflanmaya devam edersen bu evlilik çok yürümez ,acaba hatamı yaptın ? hiç düşündün mü ??

baştan nası tutarsan öyle gider.. zaman geçtikçe kendini kabul ettirmen zorlaşır.. o yüzden sen şimdiden yavaş yavaş tavır koymaya, istediğin sınırları belirlemeye başla.. 2 seneye öğretmen çıkıcam inşallah diyosun ama o zmna kadar aklını yitirmezsen iyi..
ayrıca kocan neden seni almadan gezmelere gidiyor ki? zaten uçuşa gidince siz kaç zaman ayrı kalıyorsunuz, kalan vaktini de senle gezerek harcasın bir zahmet..

Back
X