Eşim'in Titizliği

in_cim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
904
507
103
Merhaba ,

Saçma sapan bir ruh hali içindeyim. Canımdan çok severek, hayranlıkla evlendiğim 14 aylık eşimle sürekli kavga eder hale geldik.Eşim 32 yasında ben 29. yasındayım.

Titizlik ve düzen hastası eşim. İkimizde çalışıyoruz. Evde geçirdiğimiz saatler kısıtlı. Evin içinde her hareketimde gözü üzerimde. Elimi nereye koyacagımdan , nereye , nasıl oturacagıma kadar karar vermek istiyor. Ufacık bir evde oturmamıza ragmen haftanın 2 günü iş çıkısı evin duvarları haric dokunmadıgım yer kalmaz , temizlerim. Bana da yardım eder. Ama yaptıgım temizliği de begenmıyor . Misafir gelse onlar gittikten sonra koltukları , halıyı , yerleri temizler. Bu yuzden hep çatısırız.

Son zamanlarda tartıstıgımızda kendine vurmaya başladı. Yüzüne , vücuduna ... Bana vurmamak için sinirini öyle çıkarıyormus , öyle dedi. Tartısma anında da artık bu kavgalara sabredemediğini ikimizden birinin gitmesi gerektiğini söyledi. Gitmek istediğimde de önüme geçti, göndermedi.
O gözlerini kocaman açıp , fevri ve bana göre acınacak hali gözlerimin önünden gitmiyor. Bu ilk değil üstelik tartısma biraz büyüyünce hep bu konuma geliyor.

normalde duyarlı ve sabırlı bir insandır aslında ama bu hale nasıl gelıyor anlamıyorum. Vajınusmus hastayım (eşimle benden başka kimse bu durumu bilmiyor ), bana bu konuda hep yardımcı olmaya çalıştı. Belki de bu duruma gelişimizin temelinde bu konuda yatıyor olabilir , bilemiyorum.

Ailesinin ya da ailemin kavgalarımızdan haberi yok. Bizim güllük gülistanlık bir hayat yaşadıgımızı dünüyorlar.
Dünkü kavganın nedeni de , annemin bahceden toplayıp gönderdiği sebze , yaprak'ın posetinin delik olması. Çünkü ben o poseti mutfakda dezgahın üzerine bırakmıstım. Allah bilir o poset nasıl delinmiş ,pismiş , nerelere değmiştir , üstelik niye bu kadar çok geliyor , 2 kişiyiz , yemek mi yapıyorsun sanki diyerek bana söylendi. Bende ne yapabilirm, Gönderdiler almak zorunda kaldım dedim. Tahrik edici cümlelerde kurdum elbet, ama kendisine acımasızca vurmasını anlayamıyorum.

6 ay önce 1 kez bana tokat atmıstı , ondan sonra sana değil kendime zarar vericem artık diyerek bu duruma geldi. Evet bana vurmuyor , ama kendine ve esyalara vuruyor olusuna tahammul edemiyorum. Daha öncekilerde konusmama ragmen , beni o duruma getirme o zaman diyerek kendini savunuyor.

Temelinde titizlik ve düzen yatan bir sürü şey...Eşim çok bakımlıdır evlenmeden öncede öyleydi. Benim yüzümde çıkan 1 sivilce bile onu aşırı rahatsız eder mesela. Kaş-bıyık zaten çok büyük sorun .İlerde çocugumuz olsa bile hep kendime bakmalıymısım , bir kadın kendine erkekten daha çok bakmalıymıs.Evet bunlar dogru ama sadece bunları gözetiyor olması sevilmediğimi düsündürüyor.

Aileme anlatırsam işin boyutu büyür , eşimin ailesine anlatıp onlardan yardım mı istesem bilemedim.

Tedavi olsun demeyin , yanaşmıyor . Daha önce olmus. Bu kadar düzelebiliyormuş.

Siz olsanız eşinizin ailesine anlatır mıydınız ? Bekarken de çok titiz oldugunu bilyorlardı. Annesi ile de bu konuda sorun yaşarmıs. Ama belki onlar konusursa sirkelenip kendine gelir. Benim ki umut dünyası...

Son düzenleme:
Zaten biliyorlardır bence huyunu.
Sinirlenince kendine, duvarlara vurması büyük problem, insan korkar karşısında.
İlla birine mi vurmalı yani öfke kontrolü yok.
Bir süre sonra size vurmaya başlar, ne kadar daha böyle sürebilir ki?
Temizlik hastalığı ayrı dert.
Bu huylar sonradan çıkmaz zaten biliyordur ailesi, ama anlatın isterseniz, tedavi olmalı.
Elinizden geleni yapmış olursunuz.
Böyle evlilik sürmez çünkü.

Annesi ile de hep sorun yaşarmıs temizlik konusunda. Hala da arada yeri gelince yapma diye uyarırlar. Ama ben tek basıma yetemıyorum , onu iyileştiremiyorum

14 ay olmuş vajinismus tedaviniz devam ediyor mu?
Benim esimde titizdir duzenlidir. Disardan gelen poşeti oda tezgaha koydurmaz koysam hafifce uyarir..
Esiniz hastalik boyutuna gecmis tedavi olması kesinlikle yardim alması gerekiyor. Kendine esyalara size zarar vermesi buyuk sorun..
Yanasmiyor diye birsey olamaz ya.ciddi ciddi konuşun. Ailesine anlatinca hiçbir şey değişmez.

Adam okb hastası bilidiğşn. İşiniz zor. Ayrıca öfke kontrolü yok. Ayrıca 7/24 kimse bakımlı olamaz. Kendinizi böyle bir zorunluluğun altına sokmayın.
Üni deyken böyle titiz arkadaşım vardı. Yeminle hayat zindan oldu. Çok kötü. Oturduğum koltuğu bile düzeltirdi.
Bu psikolojiyle gidip dağınık koca aldım. Artık tahammülüm yok çünkü

Merak ettim disardan gelen poset nereye konulurmus?

Benim evde olsa adam kafayı yer demek ki. Vajinismusla durumun bir alakası yok önce onu söyleyim adam hasta. Kendini bu yüzden suçlama. Ama tedavi olmazsa böyle de ömür geçmez bence silkelenmesi için bi adliye kapısını göster sen ona. Buna rağmen tedaviyi kabul etmezse de yol ver. Ne demek ancak bu kadar düzeliyorum tedaviyle

Annesi ile de hep sorun yaşarmıs temizlik konusunda. Hala da arada yeri gelince yapma diye uyarırlar. Ama ben tek basıma yetemıyorum , onu iyileştiremiyorum
Adam hasta belli yani. Siz nasıl iyileştireceksiniz zaten doktor musunuz?
Annesi başa çıkamamış zamanında.
Ayrıca vajinusmusun illa ki aranızdaki ilişkiyi etkilediği noktalar vardır ama öfke kontrolüyle, titizlikle alakası yok.
Bunun için kendinizi suçlayarak yaptıklarını hafifletmeyin.
Oldu her karısı vajinusmus olan sağa sola yumruk atmaya başlasın.

Ben mutfağın yerine koyuyorum. Oradan boşaltıyorum. Dolaba girecekse poşeti yeniliyorum falan. Öyle titiz falan değilim hatt dağınığım bile ama evimin içindeki bakteri bana ait:) dışarıdaki poşetin, mikrobu da dışarıdandır mantığındayım

İnsan kafaya takmak isterse her şeyi takar. Baksana kaşı bıyığı her şeyi takıyormuş. Çocuk da doğursan bakımlı olacaksın.. E tamam da hamilelik öyle bi şey değil bir aydır hamdi abi gibi bıyıklı geziyorum elim gitmedi. Kaşımı aldım ona dokunmadım.
Elim kolum kalkmıyor. Kimsenin göz zevki için şu halimde de aman bakımlı oluyum kocamın gözü dışarı kaymasın diyecek değilim.
Mutfak desen elime geçeni gözüme kestirdiğim en müsait yere koyup kaçıyorum. Kendimi ne zaman bulantısız hissetsem o zaman temizliyorum. Bu adam karısı hamile olsa iyice kudurur

Ailesi baş edebilseydi ederdi, demek ki 30 yaşına kadar konuşmaları işe yaramamış.

Vajinusmus olmanız onun bu üç noktalarını tetikliyordur ,14 ay çok uzun bir süre.. Tedavinin devam ediyor mu ?
..

Eşiniz tedaviye yanasmiyor ise onu sizin yoklugunuzla tehdit edin.
Mecbur edin.
Eşyalara kendine zarar verecek kadar ofkelenen kişi bir gün kontrolü kaçırır ve sizi komalık yapabilir Allah korusun.
Hem üstelik söyleyin ona , ha size ha kendine vurmuş ne farkı var ..

Yarın çocuğunuz olduğunda bu manzara karşısında ne hissedecektir ? Çocuğuna kızdığında kendine mi vuracak yine ?....
...

Alirken kasada koyuluyor, arabada ayak kismi yere yada bagaja koyabiliyor. Bu yüzden her yere temas etmis poşetleri tezgahta bosaltmami istemez, yere koyarim ordan alir yerlestiririm. Cogumuzun yaptığı sey aslinda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…