Eşimin tuhaf alışkanlıkları

Aynııııııııııııııı koca tipi bendede vat bıktım artık o öylee olmaz böyle olurlarından hiç çekilecek gibi bir durum deil iyi diorum ben böyleyim kabl ediosan et etmiysn eetme DİE oda tabi altta kalmıyor büyük kavgalar oluyr

kızmayın bana ama aslında biraz haklı kocanız benim eşimde öyledir ama allahtan bana görede öyle:KK43: bunlar gerekli şeyler bence siz eşinizin demesine fırsat vermeden yapın..benim kayınvalidemdede bitane poşet torba bulunmaz bişey alıcaz koyucak poşet yok eşim kızar oda gider bakkaldan alır gelir ..ben biriktirip hem mutfağa hem banyoya çöp poşeti yapıyorum mesela değerlendiriyorum aynı şekilde 5tlik pet şişelerde 3 4 tane su bulunur nolur nolmaz çünkü su kesintisi heryerde var habersiz gelir birde bilirsiniz yani sıkmayın canınızı bunlarında bi zararı yok düşünün derim:)

Kızlar eşimin çok garip huyları var mesela bişeyi atmama hiç izin vermiyor mesela soyle anlatayım gecen ayakkabısını koymak için poşet gerek oldu bulamadık uygun bi poşet neden bu evde 20-30 tane poşet yok diyo bana ya 3 tane falan bulunduruyorum neyse sesimi çıkarmadım bi kaç gün önce sular kesildi temizlik sırasında ben de olayı anlattım bole oldu yarım kaldı falan diye bu sefer başladı bizim evde neden damacanada su yok yani 5 lt lik şişelerde su olmalıymış ne olur ne olmazmış annesinde ole Görmüş hızımı alamadım bi örnek daha vereyim gecen misafir geldi evdeki böreklerden misafire vermek istedim saklama kabımı bulamadım bi an bu başladı bu sefer ben neden peynir yoğurt kutularınınatıyormuşum annesi hiç atmazmış ya evlendik eve geldik eve bi baktım annesi orta okul hırkasını bile atmamış bize göndermiş ya bunu hepnyapıyo sürekli poşet yoğurt kabı muhabbeti var evde deli olucam ciddi anlamda beni suçluyo bide
ayy benim rahmetli babannem böyleydi paslı çiviyi bile atmazdı kadıncağız.babamda da o huy var.allahtan eşimde yok.bazı insan sever saklamayı huyları bu demekki

Şu verdiğiniz 3 örnekte bir tuhaflık görmedim -annem böyle yapıyor, sen de yap kısmından başka-

Herkesin ev düzeni farklıdır. Alışkanlıkları farklıdır. İhtiyaca göre elindeki şeyi değerlendirmek neden ayıpmış gibi algılanıyor? Iyy yoğurt kabı mı kullanılır git bir avmden saklama kabı al nasıl bir üsluptur yani... Biz yoğurt kabı kullananalar azalarak bitelim bari.

Konu sahibi eğer bu huyları ciddi boyutlardaysa psikiyatrik bir durum olabilir. Ama kenara 2 damacana su koyup 5 10 poşeti saklayıp 2 3 peynir yoğurt kabını elinizin altında bulundurmanızı rica ediyorsa fazla üzerine gitmeyin derim. Zamanla sizin düzeninize de alışacaktır.

Sıkma canını zaman ile seninde düzenin oturur ilk evlendiğimde kv annemin yaptığı bana ters yada komik gelen şeyleri şimdi bende yapıyorum 13 senedir evliyim.

Aslında ben de dondurma kaplarini atmam birine bişey verilecek olsa ise yarıyo ve evde iki Bidon suyun vardır hep çok sık su gider burda ve hep bulundururum ayrıca market posetlerini de alışveriş yaptığım mağaza posetlerinide atmam ayrı yerleri vardır katlayip koyarım çünkü her zaman isime yarıyo eşinin annem yapiyodu diye ornek vermesi çok doğru bir davranış değil ama söylediği şeyler mantıksız şeylerde değil ama kaynanan baya abartmis işi ortaokul hirkasi saklamakla :KK70:

Yeni evlisin galiba çünkü bu tarz şeylerin ilerde sorun olmadığını anlayacagini düşünüyorum bide kayinvalidenin eleştirdiğin huylarini ilerleyen yıllarda sende yapacaksın ;) yani şu an Yooo asla yapmam dediğin çoğu şeyi yapacaksın kendimden biliyorum ben poşet katlamaktan nefret ederdim ve suan zevk alarak yaptığım bi iş oldu yemekleri çok israf ederdim mesela mantiya sarmısak yapardım çok gelince döker dim sonra kayinvalidem den gordum sarmisagi alıyo hepsini dovuyo hafif sulandirip dondurucuya koyuyor bende böyle yapıyorum çok limonum var diyelim kötü olacağını anladigim zaman sıkiyorum şişeyle dondurucuya koyuyorum açıkçası yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım :D ama hayat böyle de güzel be

Ya yok su kesilirmiş o yüzden bidon olmalıymış içmek için değil yani

İyi de bu çok normal bir istek.
Evinizin yanında baraj yoksa herkes su kesintisine karşı önlem almak ister. Normali bu.
Benim balkonumda banyomda 5ltlik şişede durur hep. Daha dün sular gitti nasıl da ihtiyaç doğdu.
Ayrıca görünmeyen yerde poşetler için örgü kılıfım var. Çöp için lazım oluyor.

Yoğurt kaplarına lafım yok. Onları hiç saklamam. Genelde bu saklama işlerini eskiler yapar. Çünkü yokluğu daha iyi bilirler.

Back
X