eşimin tutumu..kıskançlık mı?

mino-chan

biz ikimiz..bi de kedimiz <3
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
121
179
103
38
Iyi aksamlar arkadaşlar..
Kafama takılan bir konuda objektif yorumlarinizin faydası olacağını düşündüm, şimdiden teşekkürler...

4 yillik evliyim 36 haftalik hamileyim.uzun zaman bebek istedik, ancak olmamıştı..tüp bebek için merkez araştırması yaparken hamile olduğumu öğrendim

Neyse uzatmak istemiyorum, ilk gebeligim ve iki tarafin da ilk torunu olduğu için çok ozeniyor aileler.ozellikle benim abim dayı olacağı için müthiş heyecanlı
Bebegimin neredeyse tüm büyük ihtiyaçlarını sağolsun abimler karşıladı, abim yurt dışında çalışıyor senede 1 veya 2 kez Türkiye'ye geliyor.maddi olarak cok iyi durumdalar Allah daha cok versin..

Simdiiii kendime dert ettigim konuya gelirsek, eşim abimi hiç arayip sormaz..abim yurt dışından gelir hoşgeldin demek için aramaz, tekrar yurt dışına çıkar hayirli yolculuk demek için aramaz..dedim ya, bebegimiz icin abim mecbur olmadığı halde pek cok şey aldı teşekkür etmek için aramadı..işin tuhafi, abim eşime bayılır, kardeşim der, başka bişey demez..buna rağmen eşim kendi ailesini sürekli aramami ister..kv ile ayni sitede oturmamiza rağmen hergün ara der.sadece kv ile olsa tamam, haftada 2-3 kez de memleketteki akrabalarini aratir...

Yani arkadaslar ben bu çifte standarttan gerçekten çok sıkıldım..benim bi abim bi annem var eşim saygısızlık yapmaz ama ilgilenmez de..ama ben onun dayisiyla teyzesiyle halasiyla hep ilgileneyim ister..artik benim de hiç içimden gelmiyor açıkçası...

Bu konuyu güzelce konuştum onunla ama o kesinlikle benim büyüttüğumu, asla çifte standart yapmadığını söylüyor..

Geçen bu durumu bir arkadaşıma açtım eşimin abimi kıskanıyor olabileceğini söyledi..aşağılık kompleksi yapmış senin kocan dedi..
Bilemiyorum..kararsiz kaldim..bu konuda başka ne yapabilirim yardimci olursaniz çok sevinirim kizlar...

arkadaşınız dogru söylemiş..Siz de aramayın mecbur değilsinz madem istemıyorsunuz
İşte bu sefer hesap soruyor neden aramiyorsun diye..diyorum, sen kendi ailene çifte standart yapiyorsun onun için benim de içimden gelmiyor diyorum saçmalama ben öyle bişey yapmiyorum bende arıyorum diyor ama aramıyor yalan söylüyor. .

Aramak gönüllülük esasına dayanmalıdır. Eşinizin gönülsüzce yapmasindansa dürüstçe aramaması bence daha doğru. Siz de içinizden geliyorsa eşinizin akrabalarını arayın ama karşılıklılık beklentisiyle bence aramayın. Önemli olan içice geçmiş ama gönülsüz yakınlıklar değil, ölçülü uzaklıkta yakın ilişkilerdir. Kardeşinizin bebeginiz için yaptıkları eşinizle değil sizinle ilgili. Siz bir başkasıyla evli olsaydınız da o yine yeğeni için bu hediyeleri yapmak isteyecekti.

Bence eşin o kadar değer görmüş ki aileniz tarafında , egosu baya tavan yapmış. Kıskançlık diil abiniz fazla değer verdiğinden , kendisinin zaten muhteşem ulaşılmaz olduğunu düşünüyor. Doğal olarak bu tarz davranışlarda bulunuyor. Abiniz ilgisini kestiği an , eşinizin egosu yerlerde olucak ve düzelicektir. Sizde istemiyorsanız konuşmayın ve eşinize açıkça, diyin içimden konuşmak aramak gelmiyor.

Bence de biraz onun karsisinda kendisini ezik hissedio olabilir ama yine de nezaketen arayip sormasi gerekir. size de didinin didisini haftada 2-3 aramaniz icin baski yapmasi da hos diil.
Abiniz sikinti etmiosa siz de takmayin, aramazsa aramasin.
Siz akrabalarini aramasaniz ya da kademeli olarak azaltsaniz tepkisi olur mu?

Akrabalarını bile arıyosunuz öyle mi ??Ama eşinizin yaptıgı cok ayıp aramayın mecbur değilsiniz hem aynı sitede oturuyosunuz ailesiyle hem herkezi arıyosunuz o sizin abinizi bile aramıyo yurt dışında oldgu gelip gittiği halde öylemi sırtında yük taşıcak acaba eşiniz ben olsam bende aramam sormam kimseyi karı kocada olsanız hersey karsılıklı hep bi tarafa yüklenilmez

Tabi haklısınız ancak insan biraz nezaket beklememeli mi? Abim benim ve yeğeni için birseyler yapmış olabilir ama onun aldıkları sayesinde biz masraf etmemiş olduk, insan bunun için bi teşekkür etmeli yaniliyor muyum?

işte o sorsun siz yine aramayın..başkası için bişi yapmayın..illa muhabbeti kesin hiç aramayın demiyorum ama 3 se 2 ye 2 ise 1 e düşürün arama sayınızı..bnm eşimde böleydi tüm akrabalarıyla muhabbette olmamı ısterdi ama kendi de arardı bnmkileri onun yuzunden bi ara dayımlarla bile samimi oldum:) ama snra cok sıkıldım ve aramamaya başladım snra senaramıyosun lafı yaptı dedım sende arama senden böle bişi isteyen yok..snra öle böle derken aramalar bayramdan bayrama döndü..

Benim yapacağim tek şey ısmarlama onu ara, bunu sor dedi diye hergun hergun kimseyi aeamazdim. Ben kendi ailemi bile hergun hergun aramiyorum. Kvmi hic aramiyorum.
Almadan vermeyin. Su kocalarinizdan amma ödünuz kopuyor.
Eşimden korktugumdan değil huzurum bozulmasin hamileyim tatsızlık olmasin diye şimdiye kadar üstünde durmadim..
Zaten 1 aydir falan bıraktım ama eşim ara sor demeye devam ediyor..neden aramadigimi bildiği halde..

Ablam benim cocuguma hediye aldiginda esimin ablami arayip tesekkur etmesi kadar sacma bi sey yok.
Toren falan mi duzenlenmesini bekliyor abiniz hayirdir
Tesekkur icin mi alıyor? Icinde geliyor aliyor. Boyle bir sey hic duymadim.
Abim aramasini beklemiyor ki?
Bunu dert eden eşimin nezaket göstermediği halde nezaket beklemesine bozulan benim..abimin bu konuyu dert ettigimden haberi bile yok zaten ona söylesem olm saçmalama arasa nolur aramasa nolur der gecer...
Ben çifte standarta kızıyorum sadece..

Siz teşekkür etmişsinizdir zaten, ortam onu gerektiriyorsa ya da hediyeleri doğrudan eşinize verdiyse evet o sırada teşekkür etmeli. Ama bu öncelikle sizin için yapılmış bir jest, eşinizi en fazla dolaylı olarak ilgilendirebilir. Bu yüzden bir "teşekkür" krizini çok yersiz buluyorum. Bir de insan eşini sevebilir, onunla iyi bir uyumu da olabilir. Ama uzak yakın tüm akrabalarıyla kanka olmak zorunda değil. Frekansları tutmuyordur belki. Saygılı ve mesafeli bir ilişkidir bence gerekli olan. Bu sizin için de geçerli elbette.

Valla benim eşimde ailemi aramaz o yüzden bende onun ailesini aramıyorum sadece özel günlerde arıyorum kandillerde filan o yüzden sende arama ister aşağılık kompleksi olsun isterse başka bişey kusura bakmasın eşin ailesi aile de senin ki değilmi

Eşimden korktugumdan değil huzurum bozulmasin hamileyim tatsızlık olmasin diye şimdiye kadar üstünde durmadim..
Zaten 1 aydir falan bıraktım ama eşim ara sor demeye devam ediyor..neden aramadigimi bildiği halde..
Basbayada korkuyorsunuz. Huzur dediginiz nedir sizin için ? Siz problemlerin karsisinda sesinizi cikartmayip, tartismayinca huzur mu oluyor?
Valla ben birseyden rahatsizsam, ben mutsuzsam, bana haksizlik yapilmissa ben huzurlu olamiyorum. Ben huzurlu değilsem esimde olamaz. Gerektiginde tartisilir evet. Tabiki bundan daha iyisi guzelce konusabilmek ama olmuyorsa yeri geldiginde tartisiyorsun ve illaki sorunlarimi bir şekilde çozdüm ben.. Buradada birsuru konum var bazilari agresif dedi, bazilari psikoloğa git bilmem ne dedi ama ben sorunlarimi cozdum mu cozdum. Sizin gibi tartismaktan korkup huzurlu rolü yapmaktan iyidir. Cunku o dediginiz huzur degil sizin korkudan susmaniz.

Arama arkadaşım o insanlar sana iyi olsada kötü olsada arama.

Düne kadar o insanlar yoktu hayatında yarında olacakları kesin değil eşin varsa varlar yoksa düşman.

Ben ne kv mi nede eşimin akrabalarını arıyorum (önceden arıyodum ama ihtiyacın olan anda yanımda olmadıkları hatta arama zahmetinde bulunmadıkları için aramıyorum)

Ama eşim kimseye aramaz salak mıyım bende kestim .

Ben kesince o aramaya başladı benimkileri ben hala aramıyorum.

Onları aramak için ayırdığın vakitte kendi aileni bikere daha ara

Siz de gonlunuzden geceni yapin. Esiniz bastan ara dediginde "icimden gelince ararim" diyecektiniz.
Kimse bana zorla bir sey yaptiramaz mesela. Siz de oyle olun..

En güzelini yapıyorsunuz..ya ben ararım önemli değil seviyorum da ailesini akrabalarını..ama cidden görgü ve nezaket kurallarini sadece kendi ailesine uygulatirken benimkileri es geçiyor resmen..

Bu açıdan hiç bakmamistim doğru diyorsunuz..benim ailem eşimi sever, eşim de asla saygıda hurmette kusur etmez allah icin..bazen acaba eşim tek çocuk diye kardeşlik iliskilerini anlamıyor mu diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…