Eşimin ultrasonda verdiği anlamsız tepki

Hanımlar neden kendi eşleriniz üzerinden konu sahibinin eşinin kişiliğini babalığını çözümlüyorsunuz. Dünyada milyarlarca erkek var. Bu da milyarlarca kişilik babalık eşlik demek. Herkes sizinkisi gibi olmak ve tepki vermek zorunda değil. Kaldı ki bizzat hamile arkadaşım bile ultrason fotoğrafına yavruuuuum diye bakmadı. Bazı şeyleri biraz abartıyoruz bence.

Evet size katılıyorum
Ama benim demek istediğim bu değil. Tek bir hareketine bakarak bir erkeğin eşine ya da doğacak yavrusuna kıymet vermediği /vermeyecegi sonucuna varilamaz. O anda oyle yapmistir, hatali. Ama bu hayati boyunca kotu baba olacahi anlamina gelemz, karisinin da kiymetini bilmedigini gostermez

İnanın terkederdim. Bir bayanın en büyük heycanı hamilelik süreci, bunu diyen adam zaten normal bir eş değildir emin olun. Bir de gülüp alay etmiş. Çok heycanlanmayabilir fakat böyle bit şey demesi bana hiç ama hiç normal gelmiyor.

Evet bence de erkekler böyle napalım diye kabullenmeyelim. Ama bunu söylemenin farklı yolu var. Kendi kocasını mutsuz bi kadına övmeden de normal olmadığı, yanlış yaptığı anlatılabilir.
Yani, hayır bütün erkekler böyle değil, yaptığı kabalık demek var, bir de benim kocam usg kağıdını görünce bayılıyodu heyecandan demek var. Kocasını övmek için fırsat kollayan kadınlar dert konularında övmesin başka yerde övsün bence. :))

Niyetlerini bilemiyorum ama o ince yolla söyleyince erkekler anlamıyor. Böyle açık açık gözlerine sokmak lazım diye düşünüyorum :)

Bilemiyorum , sitedekiler kadar rahatsız olmuyorum bu övme nakaratlarindan.

Kayıt olsun , okunsun istiyorum.

Hemen hemen bir çok konuda " erkekler böyle, erkekler odun " deniliyor. En çok bundan rahatsız oluyorum.

Sizin , " terkederdim " dememişim üzerine , üstelik hamileyken, diyecek söz kalmıyor bana.

Hayat o kadar pembe gelmiyor bana.

Tabi ki öyle. Güllere boğup arkasından dolap cevirenlerde var.

Bir kaç hareket ya da sözle yargılamak haksızlık olur.

Nispet için demiyorum ama ilk öğrendiğimizde sık sık gittiğimiz için ayda bir gitmek eşime zor geliyor hadi gidelim diye ısrar ediyor. Bu çocukları tek başımıza yapmıyoruz. Ayrıca ultrasondan bende bir şey anlamıyorum ya da bebeğin aa annemle babam diyip el sallamasını beklemiyoruz. Doktordan sağlıklı her şey yolunda lafını duymak için gidiyoruz. Bence bunun yanlış bir davranış olduğunu sizi kırdığını anlatın eşinize.

Sizin , " terkederdim " dememişim üzerine , üstelik hamileyken, diyecek söz kalmıyor bana.

Hayat o kadar pembe gelmiyor bana.
Terkedeceğim adamdan çocuk yapmadım şükürler olsun. Kendisine inandığım, onunda en az benim kadar çocuk istediğini düşündüğüm zaman ancak düşündüm bebek fikrini.

Biz hamileliğim boyunca her ultrasona eşimle gittik, kalp atışlarını videoya alır açar açar dinlerdi. Ama herkesin bakış açısı aynı değil demek ki.

Hemen heemen ayni yorumu ben yazacaktim. Gerek kalmadi. Saol vallla.

Adamı çok mu zorladınız ille bebekte bebek diye??
Evliliğimiz oturmadı demişsiniz,niye hemen bebek?
Adam belliki istemiyor işte

Terkedeceğim adamdan çocuk yapmadım şükürler olsun. Kendisine inandığım, onunda en az benim kadar çocuk istediğini düşündüğüm zaman ancak düşündüm bebek fikrini.

Tebrik ederim güzel adım. Elbette bu önemli bir kriter. Sağlam olmayan evliliklerde çocuk sahibi olmak çok yanlış.

Ancak bu kadar emin konuşmayın rica ediyorum. Bu sözü söylerse terk ederim kesinlikle diye bir söylem çok yanlis bana göre.

Hiç kusuru olmayan 4 4 luk biri asla yoktur. Konu sahibinin eşi bu yönde yanlış yapar, sizin ki başka yönde bir yanlış yapar

Her iki tarafında yapılan yanlışı bir başkasına farklı gelir.

Bu kadar düz bir adama trip atmak hata bence. Mesela buna kıruldığınızda bu dediğin senin çocuğun yarın bir başkası senin çocuğuna bunu mu yaptın yapa yapa dese ne hissedecekain gibi bir şeyler söyleseydiniz keşke. Hamilelik zaten duygusallığın hat safhası çoğu zaman evliliklerin sarsıldığı da oluyor bu dönemde bu dönem bir nevi sizin evlilik sınavınız. İkinci sınav da doğunca başlayacak. Mesela hareketlerini hissetmeye başladığınızda eşiniz gelince ay senin sesini duyunca hemen harekete başlıyor tüm gün bu kadar hareket etmedi falan diye adamı gazlayın. Isındırın. Adamlar yüzde doksan gazla çalışır. Küsüp kenara çekilmek işleri daha da berbat eder sadece

Çift terapisten destek almanız çocuğu siz mi istediniz eşiniz mi bebek için heycan görmedim.

Çok teşekkür ederim mantıklı tavsiyeleriniz ve yargılamadığınız için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…