eşimin ve ailesinin baskısı

isminivermeyenizleyici

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
35
3
36
merhaba kk üyeleri.eşimle 7 yıldır tanışıyoruz 3 yıllık da evliyim.evlenmeden önce açık bir bayandım.bununla ilgili de herhangi bir sorunu yoktu.nişanlılık döneminde ailesinin devamlı kapanmam konusunda baskıları başladı.evlendikten sonra ise eşimin de talebiyle kapandım. konu kesinlikle dinle alakalı değil sadece giyim kuşamıma baskısıyla alakalı,bir de ailesinin ve akrabalarının bu şekilde olduğundan dolayı bir talebi oldu.şimdi tatile gideceğiz.eşim tatilde açık giymeme karışmıyor.benim zorla böyle bir durumum olduğu için daha önce eşimle konuşmama rağmen açılmamı kabul etmedi.eşimi ikna etmemin bir yolu var mı sizce? lütfen konuşu dine bağlamadan sadece konunun kıyafetle ilgili olduğunu dvşünerek yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim.bu arada eşim için açık kapalı bi önemi yok sadece akrabaları yüzünden böyle bir talebi olmuştu. Mune konu uygun değilse kapatabilirsin.herkese iyi bayramlar

Toplumun genel sorunu bu zaten dini acıdan dusunmuyolar aman eller ne der.
Tatildeyken oh be özume döndüm falan diye konuş.
Cok mutluyum ya kendimi kapana kisılmis gibi hissediyorum falan de.
kesinlikle dinle alakası yok.o yüzden de üstüne basarak söyledim.akrabalarının olduğu şehirde yaşadığımız için anlayışla karşılayacağını düşünmüyorum belki sizlerdenbir çıkış yolu bulabilirim.fikriniz için ayrıca teşekkür ederim

İnancı için değil, akrabaları için eşine baskı yapıp amacına ulaşan bir adam, o adama "sen ne ezik bir tipsin. İsteğinin kaynağı elalem ne der kaygısı" diyemeyen bir kadın. Bence birbirinize çok uygunsunuz. Allah bir ömür böyle devam ettirsin ne güzel. Ruh eşi olmak kolay değil bu devirde. Şey yapın nasılsa tatilde bir şey demiyormuş. Tatilde giyin bikininizi. Dönüş yolunda tekrar kapanırsınız. Ama sosyal medyada paylaşım yapmayın akrabalar görmesin.

Baskalari icin kapanmak nedir? Sizin icin sahsen üzüldüm cünkü sizi sizlikten alip baska bir kilifa tikmislar resmen. Ikna etmeyi unutun. Esiniz ailesinin korkusundan zaten razi olmaz. Siz önce kendinizi ikna edin. Ya istediginiz gibi siz olarak yasarsiniz,yada ömrünüzü baskasinin düsüncesiyle sekillenmis sekilde yok olup gidersiniz.

Eşinizin ve ailesinin sorunları var bence. Din için zaten kimse kimseye zorla kapan demez. Bu kimseye düşmez zira. Eşiniz de olsa baskı yapamaz.
Kıyafet konusunda da garip bir durum. Madem açık bulmuyor elalem için kapan diyor aynı insanlar çıplak gezmeyi normal kabul etse sizi çıplak mı gezdirecek? Tatile gidip açılıyorsunuz eve gelip kapanıyorsunuz sonra millet deniz görünce bikini giyen çarşaflı kadınlar diye alay ediyor. Bunu neden kabul ediyorsunuz elalem çok önemliyse?
Nasil istiyorsanız öyle giyinin. Olmadığınız biri gibi davranmayın. Çocuk değilsiniz sonuçta.. Evli insanlar aile baskısı ile nasil yaşıyor anlamiyorum..

Cocuk dediniz de...cocuklari olsada böyle sahtelikler ortasinda büyüyecekler. Oda con kötü.

Eşinizde sizde yanlis yapmissiniz bence. Esiniz baski yapsa bile kendinizden odun vermeseydiniz keske. Sen beni boyle gordun boyle kabul ettin millete ne diyebilseydiniz. Boyle devam edersiniz gb geldi bana. Tatilde istediginiz gb, aile akraba yaninda esinizin istedigi ya da esinin uzulmesine baskisina aldirmazsin. Milletin agzi torba degil ki buzesin demisler. Benimki seninkinin tam tersi oldu. Ben kapanmaya karar verdim, esim destekledi. Annesi ise daha erken niye kapandin ki dedi:)) Kendisi bazen acik. Anne kararim bu yonde artik. Ben sana karismam. Herkesin kendi yasantisi kendi karari dedim. Acikken de uzerine ceket al cik derdi:)) onu da yapmazdim. Ben buyum der cikardim ya da hic cikmazdim evden. Bu isin ortasi yok ne yazik ki. Ama kendiniz gb yasayamadiginiz icin( kiyafet anlaminda soyluyorum) üzüldüm.

Rest çekeceksiniz başka çaresi yok.İstemeden kapanmak cendereye girmek gibi bir şey olsa gerek. Üzüldüm sizin için. Keşke baştan şart koysaydınız, kapanmaya zorlarsan evlenmem diye. Eşim şimdi kapan dese, beş dakika durmam boşanırım. Akraba makraba da dinlemem kimsenin haddine değil benim giyim tarzıma karışmak.

Eşinin baskısı ile kapanan bir kadın, Allah korkusu için değil elalem ne der mantığı ile eşini zorla kapattiran bir erkek. Ben bu ilişkiye ne desem bilemedim. Şaşkınlıkla bakiyorum konuya. Allah için yapmadığınız bir şeyi, Allah'ın yarattığı bir kul istedi diye yapmayacaktiniz çok açık ve net.

Ve siz de bunu kabul etmeyi kendinize yedirebildiniz. Bravo.

Eşiniz ailesinin emrinde, siz eşinizin emrinde...
İlk başta neden kabul ettiniz ki kapanmayı? Madem açılmaya çalışıyorsunuz neden eşinizin sözünü dinliyorsunuz? (Şu açık-kapalı tanımlarını da hiç sevmiyorum ama neyse)

Eşiniz isteğinden dönmeyecektir. Ya her şeyi göze alıp istediğinizi yapacaksınız ya da bir ömür eşinizin halalarının amcalarının hayat görüşüne göre yaşayıp ömrünüzü heba edeceksiniz. Başka bir yolu yok maalesef.

Daha nişanlılık döneminde bu konu olmuş zaten kapanmak istemiyorsanız kesin bir dille itiraz etseydiniz evlenince de akrabaları istiyor diye kapanmak olur mu eşinizde istiyormuş.ki sizden bunu istemiş sırf eş istiyor diye kapanmanın sizce ne anlamı var? sadece görüntü kapalı ama içten öyle düşünmüyorsunuz ve kusura bakmayın kapalıysanız her yerde bunu uygulamalısınız tatilde açılayım olur mu? madem sadece eşinizle aranız bozulmasın diye kapandınız onu da kabul edeceksiniz ya da eşimi kaybetmeyeyim diye olmadığınız biri gib.davranmayacaksınoz normalde de açık giyineceksiniz

Anlayamadım ya. Kapalı mı giyiniyorsunuz tesettürlü müsünüz? Tesettürlüyseniz şok içindeyim.

Ne desem ne yazsam bilemedim. Tek bu konuyla ilişkimiz evliliğimiz hakkında yazılanlar çok kırıcı gerçekten. Belki de silkelenmem için yorumlarınızı görmem lazımdı. Mune konumu kapatabilirsin. Bir kaç kişinin yorumu kendime getirdi kesinlikle haklısınız taviz vermemem lazımdı zaten evliliğimiz boyunca sadece bu konuda taviz verdim.

Bence siz önce kendinize hesap verin.Eşiniz bile olsa kimse sizi tesettüre sokamaz.Allahın emrini uygulamaktan korkmuyorsun da bir kulun lafından mı korkuyorsun ?
Acilen özüne dön,eşini de seni böyle kabul etmezse yolu göster.
Kendinize saygınız olsun.

Benimde kv kısa kollu giymeme karışıyordu.
Hatta bi laf arasında ben anca 10 sene sonra belkı kapanırım dedim.
Neeey .. Dedi
Şimdi küsüz (altlı üstlü oturuyoruz) kısa kollu giymeme karışıyorlar diye yazın bile uzun kolluyla gezdim geçen sene.
Bi gun eve geldik' millet resmen bana bakıp güldü ben bidaha uzun kolluyla cıkmam haberin olsun olduğum gibi kabul edin bune böyle dedim. İlk fırsattada giydim kısa kolluyu çıktım gezmeye. Hiçte bişey diyemiyor kimse. Salak gibi istediğim şekilde giymediğim için kızdım kendime. Gıcık oluyor şuan ama hiç umrumda değil
Belki eşimi fitliyordur arkamdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…