eşimin vurdumduymazlığı

serentyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
1.480
2.476
63
eşimin babası ameliyat oldu yoğunbakıma aldılar. yoğunbakıma kolay kolay kimseyi almıyorlar gözlerini açtı konuşuyor çok şükür ama problem eşim durmadan işyerinden izin alıp alıp hastaneye gidiyor sabah gidiyor akşam gidiyor iş yeri artık hayır demiş bu hala izin konusunu diretiyor ben daha izin alma bak abilerin var işten atılırsan ne yaparız çocuk var diyorum babamda babam diye benimle kavga ediyor üzerime yürüyor. ya ben haksızmıyım babanı düşün ama yoğunbakımda zaten göstermiyorlar işten atılırsa biz ne yaparız. ya bana akıl verin ben haksızmıyım gene izin konusunda konuşmuş veremeyiz demişler bu kadar zorluyor

Yogun bakimda bile olsa, demek ki babasinin yakininda olmak istiyor.

Bu kadar mi merhamet yoksunusun? Sirf isten atilir koye giderim endisenden dolayi, esinin babasinin yakininda olma ihtiyacini anlamiyorsun?!??

Yani sacmaliyorsunuz.
Is yerinde ayri vicdansiz.
bu insanlar köyde beni evden attı kış günü jandarma geldi 3 aydır annemin evinde kaldık 1 aydır kendi evimdeyim borç dert içinde yüzdük kimse bize elini uzatmadı zar zor bir iş bulduk düzenimiz çok zor oturdu işten atarlarsa ben ne yaparım tekrar evdenmi atılacaz kaynanam zaten soba demiriyle üzerime yürümüş biri tamam abilerin yanında dursun sen işten çıkınca git neden anlamıyorum gitme demiyorum iş çıkışo git çıldıracam

Yogun bakimda bile olsa, demek ki babasinin yakininda olmak istiyor.

Bu kadar mi merhamet yoksunusun? Sirf isten atilir koye giderim endisenden dolayi, esinin babasinin yakininda olma ihtiyacini anlamiyorsun?!??
işten çıkınca gitsin neden iş saatinde durmadan izin alınırki?

Siz calisiyor musunuz? Calismiyorsaniz siz calisin da bir faydaniz olsun böyle zor zamanlarda, korkmazsiniz esiniz issiz kalinca köye donmekten.

Hem zaten bu moralle işte de bir faydasi olmaz ki, patronun ince düşünüp izin vermesi gerekirdi zaten. Ama iste her zaman çevremizde halden anlayan, acimizi paylaşan insanlar olmuyor.

Esinizi cok iyi anlıyorum.
Gitmediginde sanki bir sey olacak gibi geliyordur, biliyorum bu hissi.

Yani sizin tekrar koyde yasamayi istememeniz kimseyi ilgilendirmiyor suan,

Babanın yanına tabiki git ama iş saatinden iki saat önce hazırlanıp gitsin diyeceğim de... Kocanız da kayınvalidemi de üzerinize yürüyüp durduğuna göre diyecek pek bir şey yok. Şiddete dur diyemediğimiz bir noktadasınız belli ki. En azından kavga edip durmayın sonucuyla eşiniz karşılaşacak.

Bu durumu yaşamış biriyim. O psikolojide insan sağlıklı düşünemez. Çok zor bir durum yaşamayan anlayamaz. Birde şöyle düşünün yarın bir gün kaybetse babasını onu göreceği bir saniye ye bile engel olmak sizin haklılığınızdan önemli mi? Yerinizde olsam bu noktada yorum bile yapmam eşiniz sormadıgı sürece. Bunu vurdumduymazlık demek ayrı bir vicdansızlık eş olarak siz girin iş bulun ohalde destek olun hayat müşterek. İyi günde kötü günde demiyormuyuz? Bugünlerin yarınıds var yarın sizde aynı durumda olursanız bu kez eşinizden anlayış bekleyemezsiniz

Babasına bir şey olursa ondan sonra sizin hiç vicdanınız sızlamayacak mı? Ya abileri gitse bile adamın içi rahat etmeyebilir aynı şey mi?
Babası hayatta olmayan bir insan olarak söylüyorum, babamın her anında yanında oldum, ben yanında olamadan vefat etmiş olsaydı ömür boyu acısı içimden çıkmazdı, buna sebep olan herkesi de yakardım.

işten çıkınca gitsin neden iş saatinde durmadan izin alınırki?
"İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, ölüm bizi ayırana dek"

Bu cumleyi tekrar tekrar oku !!! Kavramadiysan, sesli oku ama OKU !

Çok vicdansızlarmış. Adamın babasını yoğun bakıma almışlar 2 gün izin verseniz ölür müsünüz cidden. Siz de eşinizin üzerine gitmeyin, iş yeri bir yerden darlıyor, babası için endişeleniyor bir de sizinle mi tartışsın. O esnada insan iş falan düşünemiyor ki. Destek olmanız gereken zamanda köstek olmayın.

Kızlar kendimi sorguladım ya. Hayatın birde doğal akışı var. Acılarımız olabilir ama eli eteği çekip sadece acıya gömülemeyiz ki. Allah şifa versin babaya ama işsiz kalırsa birde yolda olan bebek var. Konu sahibinin çalışıp çalışmamasıyla bağlantısı yok bence konunun nitekim köye dönmesiylede. Neticede aile dinamikleri eşin çalışıp konu sahibinin çalışmaması yönünde. İş saatleri dışında da istediği zaman gidebilir. Muhtemelen eş fiziksel olarak çalışıyor bu durumda işyeri her halükarda ondan verim alır. O yüzden çokta dert etmez sanmam. Tabi süre önemli. 2-3 gün gittiyse ve sorun yapıyorlarsa tabiki doğru değil ama günler geçtiyse herkesinde acısı kendinde kalıyor maalesef ben hiç görmedim öyle git acını yaşa, desteğini ol gel diyen işyeri.

Kendi hayat dinamiğimde bu durumu farklı yönetirim. Ama konu sahibinin böyle davranması bana garip gelmedi.

aman neyse adam gidiyor zaten oh
Atilirsa donersin paşa paşa köyüne

Senin kocandan bi yol olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…