Eşimin yaptıkları normal mi?

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
Arkadaşlar esimle bir sorunumuz olduğunda bunu en yakın arkadaşımla paylasmama eşim kızıyor çünkü oda kimseye anlatmiyormus bende bu yüzden anlatmayacakmisim ama kadınlar daha çok konuşur ki böyle seyleri. Mesela yemeğe misafir gelecek ne yemek yapacağımı ona da sormami istiyor bence bu konu sadece beni ilgilendirir cunku ben bu evin kadınıyım dedim ortak karar vermemiz gerekiyor diyor bu o kadar önemli bir konu değil ki birlikte karar verelim. Sizin esleriniz de böyle mi? Birde biz kavga ettiğimizde her kavgada değil ama biraz büyük kavgalarda eşim evden gidiyor gece arabada kalıyor bir kerede kayinvalideme gitmişti. O evden gittiğinde ben evde kalıyorum bir yere gitmeyecegimi biliyor. Ve ertesi gün o geceyi dışarıda geçirdikten sonra siniri geçince geliyor eve. Böyle canı istediginde gidip istediğinde gelmesi beni üzüyor. Ona bu durumu söyledim ya tamam bir daha yapmayacağım diyor yada kavga daha da büyümesin diye gittim diyor. Ben kavga zamanlarında da olsa eşimin evden gitmemesi işin ne yapmalıyım?

Eşiniz kavga esnasında giderek doğru bir hareket yapıyor bence. Sonra geliyormuş, geldiğinde gerginliğiniz geçiyor mu?

Bana danış kısmı da çok kafaya takılacak bir şey değil. Ben de her şeyi eşime soruyorum ''onu mu yapayım, buraya mı gidelim'' diye o da bana sorma sen karar ver diyor ayar ediyor beni.

Eşimle sorun yaşarsak anlatmam kimseye o kadar güvenmem, ikimizin arasındaki mesele, ailede olan ailede kalır diye düşünüyorum. Eşiniz haklı bence.
Yemekli misafirlere biz de eşimle ortak karar veriyoruz ama biz ikimiz yapıyoruz misafirlere. O yüzden beraber karar vermiş oluyoruz. Tek başıma yapsam bilmiyorum, fikir alabilirdim belki.
Şiddetli kavgada bir müddet uzaklaşmak iyi oluyor, ama evden ayrılmayı ben de doğru bulmuyorum, aynı evde biraz sessiz kalarak sakinleşebilirsiniz, eşinize böyle anlatabilirsiniz.
O evde olduğu sürece tartışmanın ateşini söndürmeden devam ettiriyor musunuz? Buna dikkat edin, bu yüzden kaçıyordur belki evden.

Ben arkadaslara anlatmayida dogru bulmuyorum gece baska bir yerde kalmayida. Tamam kavga oldu cikti yarim saat dolasti. Ama sonra eve donmeli. Sizde aile sorunlarinizi kimseyle paylasmamalisiniz.

Yemege gelince de bencede sorun. Fikir vermek istiyorsa versin. Daha guzel bir sey cikar belkide ortaya.

Tartismalari kimseye anlatmadigini soylemis (bu noktada hakli ayrica, bence de kimseye anlatilmamali), kavga sonrasi kayinvalidene gittiginde nasil bi aciklama yapiyormus annesine?

Eşinizle aranızda ne geçerse geçsin en yakın arkadaşınıza dahi anlatmamamanızı tavsiye ederim. Yemek konusunda da her yemeği yapıp misafir ağırlayacak düzeydeseniz karışmaması gerekir bence ama fikir verebilir. Büyük kavgalarınızda sakinleşmek için arabada yatabilir ama kayınvalidenizde kalıp kavga ettiğinizi de duyuruyorsa size de kimseye anlatma demesinin bir anlamı yok. Kendisiyle çelişmiş oluyor.

Tartismalari kimseye anlatmadigini soylemis (bu noktada hakli ayrica, bence de kimseye anlatilmamali), kavga sonrasi kayinvalidene gittiginde nasil bi aciklama yapiyormus annesine?
Bir kere annesinde kalmıştı o kaldığında evden gitmeden bana bitti artık bosanalim demişti kayinvalideme de bosaniyoruz demis

Evde olduğunda tartışma daha da büyüyor tabi

Kavga zamanı eşinin evden gitmesi iyi birşey gibi geldi . En azından düşünme ve sakinleşmek payınız olur. Evinin içindeki olayları arkadaşlarına anlatmaman konusunda kocan haklı geldi. Bugünün dostu yarının düşmanı olabilir. Aynada kendine anlat ama başkalarına anlatmamaya çalış derim. Yemek konusunda da akşam ne yemek yapayım diye sorabilirsin. Yemeğin çeşidine ortak karar vermeniz güzel bence. Ama yemeği nasıl yapacağına karışırsa orda evin hanımı benim dersin :)

Geldiğinde sinirimiz geçmiş oluyor

anlatmayıverin siz de millete özelinizi? En sevmediğim şeydir.
Yemeğe neden karışıyor, birlikte mi yapıyorsunuz yemeği?
Ayrıca evden gitmesi de çok saçma, biraz dolaşıp gelsin. Bugün geceyi arabada geçiren yarın başkasında geçirmesin? Benim hoşuma gitmedi bu durum yani. Eve gelmemek ne demek?

Misafir gelince yemek mevzusuna birlikte karar verebilirsiniz ne var ki bunda. Demek esiniz dahil olmak istiyor bu konuya. Anlayisli olun derim. Evin kadini statunuz etkilenmez yemegi yine siz yapacaksiniz. Hatta ben birlikte karar verdimizde esime şunu da sen yapar misin canim derim. İşi yikarim ustune.
Ikinci mevzuyu asla kabullenemem. Hele kv de kalacak cok sinir bozucu acilen cozmeniz gereken bir durum. Böyle bi sorun varken yemege takilmanizda bana gore tuhaf.

Keske benim esim de ne yemek yapacagima karissa. Zira yapacak yemek bulamiyorum
Kavgalari arkadaslarina anlatma demesi konusunda bence hakli. Her tartisma da gidip baskasina anlatilmamali bence de.

Gidip dışarıda dolaşıp gelse buna bir şey demem gece de dışarıda kaliyor
Olsun, geri geliyormuş. Sakibleşmek için bir saat değil 10 saate ihtiyacı oluyor demek ki. Eve geri dönüyorsa, sakinleşiyorsa, dışarıda sizi aldatmıyorsa -ki arabada yatıyor dediniz- neden kızıyorsunuz bu davranışına. Burada karısını döven adamların hikayeleriyle dolu ortalık. Ben krizi yönetme konusunda eşinizde hata bulamadım. Tabii tam detaylı bilmiyoruz, yazdığınız kadarıyla.

Aranızdaki sorunları hiç kimseye anlatmayın, bu konuda çok haklı eşiniz. Yemek konusu önemsiz bir şey. Emin olun zamanla karışmaz bile ama kavga edince sizi evde yalnız bırakıp gitmesi çok yanlış.O kadar sinirlendiyse geçsin öbür odada uyusun. Çocuk gibi çekip gitmekte ne?

eşin biz olmayı çok fena karıştırmış. evlilik birlikteliği olayı kafasında tam oturmamış. benim eşim de çok sinirlendiğinde evden çıkar sakinleşmek için ama taş çatlasın 1 saat sonra eve döner.
hem tartışmalarda senin arkadaşına içini dökmeni istemiyor hem annesine gidip biz boşanıyoruz gibi konuşuyor bunlar normal değil.
yeni evli iseniz sakin zamanlarda konuşa konuşa bunları zaman içerisinde düzeltir bir yoluna sokarsınız. ama çok uzun zamandır böyle devam ediyorsa evlilik terapisini öneririm.

Misafir geleceği zaman işin içinden cikamayacgimi bilir kendileri o yüzden Ban atılır verir üstüne birde girer yemeği kendi yapar o ahçı olur ben yardımcısı bende ilk başlarda sinir olurdum baktım isim hafifliyor gayet de güzel oluyor yardımcı modunda takılıyorum evde kalkmaması iyi olmuş ama KV de kalması sıkıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…