esimin yemegi begenmemesi

lilacwitch

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2016
64
13
18
34
dun yesil mercimek corbasi yapmistim. esime yaptim bir kaseye koydum bu arada 1.5 senelik evliyjm. daha sonra bulasik yikiyordum sofraya oturdunda bi iki kasik aldi yemeyecegim. al bunu dedi elim bulasikta yanindaki yenegi koymak icin neden bana sesleniyorsun dedim begenmedin yemek olunca insan kirmamak icin kalkar koyar baska yemek koy demez dedim. sonra ben begenmedim yemegi diyemeyecek miyim derim sen bana kizamazsin demeye basladi. bugün de haksizsin ondan yanima geliyrsn dedi çok kizdim. bni dinlemiyor ve hep bu sekilde kavga ettigini hissediyrm sizce artik tepkimi koymali miyim alttan mi almaliykm yoksa gereksiz alinganlik mi yapyrm?

Niye bu kadar basit bir meselede kavga çıkarıyorsunuz ki?

Direk beğenmedim demediyse sorun yok bence.

Damak tadı bu, yemek kültürünüzde farklı olabilir

Alınmış olabilirsin heralde ben de alınırdım ama dışardan bakınca uzatılacak bi konu değil. Beğenmediğinde beğenmedim diyebilmeli.

Yemeği beğenmeyebilir de tabağını niye kaldırmıyor ki? Yatalak hasta mı kendisi, yoksa sadece şımarık mı? O konuda tepkinizi koyun tabi ki. Yemeği beğenmediğini söyleyebilir elbette. Ama bunu söyleme hakkı varsa, kalkıp yemek yapmayı da bilmeli.
saglikli biri ama su icin bile beni cagiriyor kendin al diyorum ayaktaydin die dedim yoksa ayaga kalkinca yaparsin diyor kendi sagliklk ama hic bir sekilde yerinde kalkmiyor

yanindaki yemegi koyacak tabagina ama onun için bile beni cagirdi ustune yemegi begenmedigini soylemesi sinirlendirdi
Sonuna kadar haklisin. Elinin lezzeti yok, baska yemek yok mu ya da begenmedim. Bana gore hepsi ayni kapiya cikiyor. Begenmesen bile eline saglik denir bizim oralarda. Hic alttan alma ama buyuk tartismaya da girme. Uzatmamaya calisin. Bu konuda yaram var, sinirim zipladi yemek begenmeme konusu gorunce.

Bence begenmedim demesi cok kirici. Esler biribirine saygili olmali begenmediyse bile mesela tuzu yoksa bir dahaki sefere tuzu yap canim ya da salcasi coksa birdahaki sefere salcasini az koyarsin bitanem denebilir. Siz kavga etmeyin ama esinize aynen şöyle demenizi tavsiye ediyorum "ben yemege emek verdigim için begenmedim demen beni kırdı eger kötü yaptiysam hatami soyle ki bir dahaki sefere dikkat edeyim" ama bunu söylerken de sert tavirla degil yumusak ve gozlerine bakarak. Aile tamircisi olalim arkadaslar bu yuvalar kolay kurulmuyor eşler birbirini kirabilir ama güzelce barisabilmeli

Begenmedigi yemegi yemeyebilir,begenmedigini de ifade edebilir.Bazen ben cok degisik tarifler deniyorum ben bile yiyemiyorum :D

Ama soyleme tarzi cok yanlis.

saglikli biri ama su icin bile beni cagiriyor kendin al diyorum ayaktaydin die dedim yoksa ayaga kalkinca yaparsin diyor kendi sagliklk ama hic bir sekilde yerinde kalkmiyor
Belki işten cok yorgun geliyordur o an cok onemli bir isiniz yoksa verin isiniz varsa da canim ben suan şu işle mesgulum sen alabilir misin deyin ben tatli dille cozulemeyecek sey olduğunu sanmıyorum .
"Sizden biriniz eşine kin beslemesin. Onun bir huyunu begenmezse diger huyunu begenir." Rasulallah sallallahualeyhivesellem

Belki işten cok yorgun geliyordur o an cok onemli bir isiniz yoksa verin isiniz varsa da canim ben suan şu işle mesgulum sen alabilir misin deyin ben tatli dille cozulemeyecek sey olduğunu sanmıyorum .
"Sizden biriniz eşine kin beslemesin. Onun bir huyunu begenmezse diger huyunu begenir." Rasulallah sallallahualeyhivesellem

Bu tatli dil sadece kadinlar icinmi gecerli? Kadinlarda calisiyor ama eve gelindiginde yemek ile camasir ile ograsiyor. Konu sahibin elleride armut toplamiyor. Yemek yapiyor, ev temizliyor, o yorulmamismi sence? Yoksa sirf maasi yok diye hizmetci muamelesi görmesi normalmi?

Bu tatli dil sadece kadinlar icinmi gecerli? Kadinlarda calisiyor ama eve gelindiginde yemek ile camasir ile ograsiyor. Konu sahibin elleride armut toplamiyor. Yemek yapiyor, ev temizliyor, o yorulmamismi sence? Yoksa sirf maasi yok diye hizmetci muamelesi görmesi normalmi?
bende cok rahatsiz oluyorum neden hep onu bisileri begendirmek onunla hep guzel konismak zorundayim ki. bobrek tasi dusurdum annesi bizdeydi yine yemek yine temizlik hastayken bile beklenilen bu neyim ben? annesi ne yemek yapti ben hastayken ne temizlik

Sen aynısını yapsan beyefendinin tepkisi ne olur? Kendin git iç de gelirkende banada bir bardak getir de:KK70:

Fıtrat itibariyle erkekler daha sert kadinlar daha duygusaldir. Bence kadinin ilk adimi atmasi eziklik degil evliliğinde cok buyuk problemleri onlemek icin ciddi bir adim. Tatli dili kadin baslatsa ve erkek devam ettirse ne sıkıntısı var bunun. Ama olmaz illa gurur yapacagiz degil mi.

Back
X