Eşimin Yemek Seçmesi

merhabamillet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2018
102
68
13
34
Merhaba forum sakinleri,

Ben bu siteye yeni üye oldum. Konuları okudukça, bende bir çıkış yolu aramak için konu açmaya karar verdim. Benim eşim aşırı şekilde yemek seçiyor. Benim yemek seçme gibi bir huyum yok ama o insanı çıldırtacak şekilde yemek seçer.

Yemekte et varsa yemez.Dolma yemez.Sakatat söylemiyorum bile evde bir kere pişirdim, eve girer girmez çıktı gitti. Böyle biri umarım aklınızda canlanmıştır. Yumurta yemez,bulgur yemez,nohut yemez.Bunlar aklıma gelenler yazmaya kalksam üşenir okumazsınız. :)

Ben bununla nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Her sabah akşama ne yemeği yapsam diye kara kara düşünüyorum artık ciddi ciddi çok bunalıyorum. Bu durumda olanlar ne yapıyor? Ne yapıyorsunuz bu sorunu nasıl aştınız ?

Herkese teşekkür ederim.

Benim eşim de yemek seçer ben de ona yemek yapmıyorum. Trip olsun diye değil; yemek seçiyorsa kendi yemeğini kendi yapmalı. Kendi sevdiğim gibi yapıyorum yemekleri yerse yiyor yemezse kendine tost yapıyor koca adam vitamin alsın diye peşinden koşup daraltacak değilim annesi gibi. Ha sevdiği birkaç yemek var işte patates graten filan gibi haftada bir onu yapıyorum benden kıymetlisi olmuyor valla

muzur bir fikir olacak ama bıkana kadar aynı yemeği yapın, sonra yemediği bir şey pişirin bir gün, belki o zaman yer. ya da haftalık menünüzü eşiniz hazırlasın yediği şeylere göre, gerçekten ne pişirsem diye düşünmek bazen eziyet haline gelebiliyor

Benim eşim de yemek seçer ben de ona yemek yapmıyorum. Trip olsun diye değil; yemek seçiyorsa kendi yemeğini kendi yapmalı. Kendi sevdiğim gibi yapıyorum yemekleri yerse yiyor yemezse kendine tost yapıyor koca adam vitamin alsın diye peşinden koşup daraltacak değilim annesi gibi. Ha sevdiği birkaç yemek var işte patates graten filan gibi haftada bir onu yapıyorum benden kıymetlisi olmuyor valla
Benim de tost yer sürekli ama taze ekmeğe yapar, ekmek bayatsa yemez. Keşke sizin ki gibi olsa da kendi yemeğini kendi yapsa. Bizim ki aç kalır yine yapmaz. Dışarıdan söyler veya meyve yer.( O da her meyveyi yemez)

Ne yiyiyormuş, liste daha kısa olur.
İnsanın gerçekten yemediği bir şey olabilir, tercih etmediği ama karın doyurmak için yediği bir kaç şey ama sevdiği 10 larca yemek olmalı.
Koyun önüne her gün makarna, yesin dursun.
Makarna da yemiyor. :KK71:

Üfff koca insan yemek mi seçer ya,nedir bu kadınların çektiği eşlerinden ille arıza yapacaklar.
Evde ne varsa o piser konu sahibi kendini sıkma isteyen yer istemeyen yemez.
Teşekkür ederim.Allah'tan huyunu biliyor evde arıza çıkarmıyor. Fakat insan yine de üzülüyor, o aç kalınca benimde bir şey yiyesim gelmiyor. Basit bir problem gibi ama hiç değil. Büyük konuştum başıma geldi. Tekrar teşekkür ederim.

Benim eşimin yediklerini saymak yemediklerini saymaktan daha kolay. Et tavuk yer. Kurufasulye nohut yer. Taze fasulye bezelye yer. Sarma dolma da yer ama sadece biber dolması olacak. Bunun dışında birşey yok.
Çok sinir bozucu bir durum. Bunlar dışında birşey olsun tadına bile bakmaz

Şehriyeli Pilav,kuru fasulye,pırasa, yoğurtlu havuç,tavuk kanat,brokoliye bayılıyor,barbunya,taze fasulye,balık türleri,pırasa(Yalnız Pırasa salçasız olacak) mercimek corbası,ezo gelin,mantar çorbası bunlar hazır olmayacak ama. Biraz karışık belki ama ilk aklıma gelenler. Arkadaşlarında dediği gibi yediklerini yazsam daha kısa olacakmış.Bu arada öyle şerbetli tatlı yemez.Sakızlı muhallebi, puding, bu tip tatlıları sever. Tam delirme vakası.

Benim de tost yer sürekli ama taze ekmeğe yapar, ekmek bayatsa yemez. Keşke sizin ki gibi olsa da kendi yemeğini kendi yapsa. Bizim ki aç kalır yine yapmaz. Dışarıdan söyler veya meyve yer.( O da her meyveyi yemez)
Yooo benimki de yemek yapmaz sadece yumurta haşlar patates kızartır makarna haşlar yemin ederim bu kadar. O da genelde dışarıdan söyler. Evde taze ekmek bulundurmaya çalışın ama unutursanız da alttan almayın kendisi düşünsün. Eve gelirken ekmek almak zor birşey değil siz de o evin kahya kadını değilsiniz. Çok içiniz acıyorsa ben azıcık bari sağlıklı birşeyler yesin diye sevdiği meyveleri ve doğal kuruyemişleri bol bol tutuyorum evde ya da eve gelen yardımcıma sigara böreği sardırıp dolaba koyuyorum iki tane kızartıp verince gözleri doluyor. Hiç endişelenmeyin bu yaşa kadar açlıktan ölmemiş şimdiden sonra da ölmez. Yaptığınız iyiliği göreviniz haline getireceğinize nadir yaptığınız yemekleri minnetle karşılar hale getirin eşinizi. Ben öyle yaptım evet

Şehriyeli Pilav,kuru fasulye,pırasa, yoğurtlu havuç,tavuk kanat,brokoliye bayılıyor,barbunya,taze fasulye,balık türleri,pırasa(Yalnız Pırasa salçasız olacak) mercimek corbası,ezo gelin,mantar çorbası bunlar hazır olmayacak ama. Biraz karışık belki ama ilk aklıma gelenler. Arkadaşlarında dediği gibi yediklerini yazsam daha kısa olacakmış.Bu arada öyle şerbetli tatlı yemez.Sakızlı muhallebi, puding, bu tip tatlıları sever. Tam delirme vakası.
Canım o buldum bulanıyorum kafası
Zoru oynamak
Nasıl olsa ne istese yapan var

Yooo benimki de yemek yapmaz sadece yumurta haşlar patates kızartır makarna haşlar yemin ederim bu kadar. O da genelde dışarıdan söyler. Evde taze ekmek bulundurmaya çalışın ama unutursanız da alttan almayın kendisi düşünsün. Eve gelirken ekmek almak zor birşey değil siz de o evin kahya kadını değilsiniz. Çok içiniz acıyorsa ben azıcık bari sağlıklı birşeyler yesin diye sevdiği meyveleri ve doğal kuruyemişleri bol bol tutuyorum evde ya da eve gelen yardımcıma sigara böreği sardırıp dolaba koyuyorum iki tane kızartıp verince gözleri doluyor. Hiç endişelenmeyin bu yaşa kadar açlıktan ölmemiş şimdiden sonra da ölmez. Yaptığınız iyiliği göreviniz haline getireceğinize nadir yaptığınız yemekleri minnetle karşılar hale getirin eşinizi. Ben öyle yaptım evet

Harikasın.:))

Arkadaşım sen yap 2 kilo barbunya ya da sevdiği sulu yemek, 2 bardak pirinçle pilav.
Yesin dursun 4 gün.
Haftada bir fırında kanat yap ödül olarak.
Bir gün de balık pişir, 1 gün dışarıda yiyin.
Bitti gitti.
Böyle kocaya böyle menü çok bile!
2 yaşındaki çocuğum yemek yemez kemikleri sayılır ama o bile bu kadar da değil yahu!

yemesi gerekenleri yiyormuş.

Back
X