Eşimin Yengesi

Red Phoenix

Ben kararımı verdim, Aptiylen evlenicem.
Pro Üye
Anneler Kulübü
18 Mart 2011
9.062
30.775
748
Kızlar dert mert değil de işte, dün akşam öyle bir sinirim bozuldu. Buraya içimi dökeyim dedim.

Eşimin büyük amcasının eşiyle ilgili, bu arada ailede pek sevilmez. Tabi benimle ilgisi yok şehir dışında yaşıyor zaten senede 1 kere anca görürüm. Dedikoducu, sinsi falan derlerdi bende çok tanımadığımdan yorum yapmazdım.

Dün görümcemle eşimin yurt dışında yaşayan dayısı geldi bana çaya, gayette güzel geçti sohbet muhabbet. Görümcem de evlenicek nasipse muhabbet uzadı gitti anlayamadım laf lafı açtı konu yengeden açıldı. Görümcem de pek sevmez onu, dedim yenge aslında iyi birine benziyor kınamda falan öptü sarıldı oynadı benimle, 1 kere evine de gittim bana bir kötülüğü yok dedim. O sırada ağzından kaçırdı kına da eşimin tarafına ayy x'e yazık kız da çok çirkin demiş durmuş benim için. İyi de bu kadın mutluluktan ağlıyorum diye çipil çipil gözlerle dolanıyordu ortada. ( o zamanda anlam verememiştim yenge niye ağlar diye ama)

Niye bilmiyorum çok sinirlerim bozuldu. Çirkin olduğumu düşünmüyorum kaldı ki konu o değil zaten iki yüzlülük üzdü, kızdırdı beni sanırım.

Nisanda görümcemin nişanı var, kesin bunu bildiğimi saygımı bozmadan bildirmem lazım, lafımı sokmam şart.

Neden laf sokmaniz sart? Ben olsam baskalarinin sozune inanmadan once kendi gozumle kulagimla sahit olmaliyim bazi seylere. Gorumcenizin sizin arkanizdan konusup da lafi yengeye atmadigi ne malum? Herkesin her soyledigine de boyle inanir misiniz?

Benden tavsiye “x senin icin boyle dedi” diyen bas yalancidir. O dedigini de kendisi soylemistir veya kendi fikridir sadece dile getirmemistir

Neden laf sokmaniz sart? Ben olsam baskalarinin sozune inanmadan once kendi gozumle kulagimla sahit olmaliyim bazi seylere. Gorumcenizin sizin arkanizdan konusup da lafi yengeye atmadigi ne malum? Herkesin her soyledigine de boyle inanir misiniz?

Benden tavsiye “x senin icin boyle dedi” diyen bas yalancidir.
Yahu haklısınız benim sinirlerim bozuldu ondan öyle diyorum yoksa 3 gün sonra kafama bile takmam. İnsan acayip varlık.

Yengenin senelerdir böyle bir ünü var, doğrudur demiştir inanırım da ben niye bu kadar kızdım anlayamadım

amannn dış kapının dış madalının demiri bile değil
düşünmeye değmez
Öyle tabi de, ne bileyim kızdım bir anda. Belli etmedim kimseye tabi de, iki yüzlülük üzdü beni. Güzel gelinimiz diye yüzüme konuşup arkasını dönünce öyle demiş ya

Yahu haklısınız benim sinirlerim bozuldu ondan öyle diyorum yoksa 3 gün sonra kafama bile takmam. İnsan acayip varlık.

Yengenin senelerdir böyle bir ünü var, doğrudur demiştir inanırım da ben niye bu kadar kızdım anlayamadım
Bende de bahsettiginiz gibi bir yenge var,5 sene olacak evliligim,kadin ne birinin arkasindan konustu,ne bir kotulugunu gordum. Esimin butun sulalesi demedigini birakmiyor kadina arkasindan. Gozumle gordugume kulagimla duyduguma bile inanmadan once 5 dakika dusunurum ben. Cunku insanlar ona buna laf etmek icin ellerinden geleni yapiyor. İnanmayin.

Konuyla alakasız da bu nasıl ağızdan kaçırılacak bir laf hiç anlamadim. Bunu duyunca sizin çok rencide olacağınız düşünlüp tamamen unutulmak istenen bir laf bu ağızdan kaçırılacak bir şey değil. Bunu söyleyen de bıyık altından bu lafa gülmüş gibi geldi bana. yazınızdan kimin dediğini çıkaramadım. Yengeye gelince her sülalede olur gereksiz yirtik bir tip. Ben olsam muhatap almam. Söylendiği sözü de dusunmemeye çalışırım. Eşiniz sizi sevmiş beğenmiş yenge de tescillemeyiversin. kim bilir neyin kafasını yaşıyor.

Yapmayın...
Birinin kalbi kötü diye kendi kalbinizi karartmaya değer mi?
Geçmiş bitmiş gitmiş mevzu.
Uzatınca ne sizin elinize birşey geçecek, ne de konunun ayyuka çıkması yengenin huyunu değiştirecek.
Boşverin, geçmiş geçmişte kalsın...
Yok yok çok doğru söylüyorsunuz. Ben kızdım sinirlendim ondan öyle yazıvermişim oraya, yapsam ne geçecek elime. Üzüldüm ama tabi.

Bende de bahsettiginiz gibi bir yenge var,5 sene olacak evliligim,kadin ne birinin arkasindan konustu,ne bir kotulugunu gordum. Esimin butun sulalesi demedigini birakmiyor kadina arkasindan. Gozumle gordugume kulagimla duyduguma bile inanmadan once 5 dakika dusunurum ben. Cunku insanlar ona buna laf etmek icin ellerinden geleni yapiyor. İnanmayin.
Tavsiyenizi dinleyeceğim, çok teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz

Yok yok çok doğru söylüyorsunuz. Ben kızdım sinirlendim ondan öyle yazıvermişim oraya, yapsam ne geçecek elime. Üzüldüm ama tabi.

Üzülünür tabii ki, ben olsam bende içerlerdim.
Konu dediğiniz gibi güzellik ya da çirkinlik değil, bu göreceli birşeydir.
Ancak, yapılan iki yüzlülük yanlış.

Fakat huylu huyundan da vazgeçmez bunu bir kenarda aklınızın köşesinde tutun.
İlerde siz de ona göre davranır mesafe tutarsınız.
Zaten çok aşırı bir iletişiminiz de yokmuş.
Unutun gitsin, herkesin içinin çirkinliği kendisine.
Boşverin.

Dolduruşa gelmişsin
İnsanız tepkin ve canının sıkılması gayet normal
İster istemez moralin bozulmuş
Hiç laf sokma
Duymamış gibi yap

Konuyla alakasız da bu nasıl ağızdan kaçırılacak bir laf hiç anlamadim. Bunu duyunca sizin çok rencide olacağınız düşünlüp tamamen unutulmak istenen bir laf bu ağızdan kaçırılacak bir şey değil. Bunu söyleyen de bıyık altından bu lafa gülmüş gibi geldi bana. yazınızdan kimin dediğini çıkaramadım. Yengeye gelince her sülalede olur gereksiz yirtik bir tip. Ben olsam muhatap almam. Söylendiği sözü de dusunmemeye çalışırım. Eşiniz sizi sevmiş beğenmiş yenge de tescillemeyiversin. kim bilir neyin kafasını yaşıyor.
Görümcem iyidir kendisiyle ilgili daha doğrusu evleneceği adamla ilgili konuşurken söyledi, yenge görümcemin sözlüsünün dış görüntüsünü beğenmemiş ordan açıldı konu öyle tek bir cümle etti yanımda ama bozuldum

Peki görümcen yengenin dediği lafı tam ve çarpıtmadan sana anlatıcak birisi mıdır? Bazı kişiler aslinda kendileri birşeyler söylerler ve konuyu acarlar senin yaptığın yoruma on katıp sanki konuyu açan senmissin ve tüm o konuşmaları yapan senmissin gibi aktarırlar.
Allah var görümcem iyidir, görümceliği yoktur yani. Herkes kadar tuhaf huyları vardır, aşırı alıngandır mesela ama sanmıyorum ki senede bir kere gördüğüm kadın hakkında laf çarpıtsın. Tabi yine insan bu belli de olmaz.

Üzülünür tabii ki, ben olsam bende içerlerdim.
Konu dediğiniz gibi güzellik ya da çirkinlik değil, bu göreceli birşeydir.
Ancak, yapılan iki yüzlülük yanlış.

Fakat huylu huyundan da vazgeçmez bunu bir kenarda aklınızın köşesinde tutun.
İlerde siz de ona göre davranır mesafe tutarsınız.
Zaten çok aşırı bir iletişiminiz de yokmuş.
Unutun gitsin, herkesin içinin çirkinliği kendisine.
Boşverin.
Çok teşekkür ederim sakinleşmemi sağladınız.

Tabi ki çirkin olabilirim, güzel olabilirim bunlar göreceli şeyler. Derdimi çok çok iyi anlamışsınız ve doğru söylüyorsunuz ben kendimi bozmayacağım

Dolduruşa gelmişsin
İnsanız tepkin ve canının sıkılması gayet normal
İster istemez moralin bozulmuş
Hiç laf sokma
Duymamış gibi yap
Çok teşekkür ederim. Canım sıkıldı bir anda, üzüldüm ama dış kapının dış mandalı sonuçta unutulur gider. Laf sokmayacağım ben sinirimden yazmışım öyle bir anda

Back
X