Eşimin yılbaşı şirket yemeği

bence çok büyütmüşsün bu olayı içinde gitsin ne olacak 2-3 saat durup gelecek zaten yılbaşını beraber kutlarsınız herhalde bu ayın 26 sındaymış, bazı şirket yemekleri eşli bazıları eşsiz oluyor çok büyütülcek bişey değil bence

hah işte bu ben de bunu istiyorum zaten bunu yapabilir değilmi en azından sizce bu çok zor ve işten atılmasına sebep olabilecek birşeymi ? eşim rahatsız evde tek geldim hep beraber olmak adına ama izninizi istiyorum şimdi deyip çık gel evine yani

Çalışan , yüksek lisans yapmış eğitimli bir kadınsınız. Çalıştığınız sektör nedeniyle bilgi güvenliğinin ne denli önemli olduğunu ve yasal yaptırımlarını da biliyorsunuz.

Eşinizin çalıştığı şirket değil yalnızca çoğu şirkette aynı şekilde personel harici giriş yasak. Çalışan personel bu kuralı bilmesine rağmen ihlal ediyorsa , çalışan suçludur.

Mevcut örneğinizde personel kuralları ihlal etmese babası da gereksiz yere üzülmemiş olacaktı. Ortada bir terbiyesizlik var ise bunu yapan şirket değil.

Bakın az buçuk sizin de bu konularda bilginiz olmalı, bu tarz firmalarda işe girdiklerinde bilgisayar mühendislerine bilgi güvenliği üzerine eğitim verirler. İşleri ile ilgili dışarda konuşmanın bile yasak olduğu söylenir. Kimi firmalar bu konuda çok katıdır kimi firmalar ise değildir. Ama hangi firma olursa olsun eğer büyük kurumsal bir firma ise misafirleri içerde ağırlamazlar. Tamamen yasak olduğu da olabilir, sadece absürd durduğu da. Sizin durumunuzda yasakmış. Ve bu gerçekten olağan bir durum. Hani firmaya bu kadar diş bilemeyin. Arkadaşlarının yanında falan da çok fazla ne biçim firma bu falan da demeyin. yani sektöre çok yabancıymışsınız gibi görünür. Ben de bilgisayar mühendisiyim, bizim şirkette de yasaktır. Bir kere bir stajer arkadaşını almıştı içeri. Ona da hemen uyarı oldu. Sektörde bu tip şeylere aşina olmanız gerekiyor artık.

Yasağın bi kere on keresi mi olur ya çok garipsiniz gerçekten

O akşam yapılan bir sunum var ise ; arkadaşından ödev isteyen çocuklar gibi arkadaşlarına mı soracak ?

Eşinizin ilgili firmada kilit bir pozisyonda çalıştığını belirttiniz. Üstleriyle sosyalleşebileceği yılda 1 veya 2 defa yapılan organizasyonlarda mazeret üretmesi kişisel itibarına nasıl yansıyacak ? Hiç düşündünüz mü?

Hayır bu kuralları bilmiyorlardı eşim girdiğinde bu kurallardan bahsedilmiyordu bilse zaten eşimde beni şirkete çağırmazdı.Madem böyle bir politikaları vardı işe girerken bu konuya değinselerdi öle sonradan mail döşeyeceklerine :) ya da telefonla arayacaklarına evet kurallar olabilir ama bu şekilde personele yansıtmak terbiyesizlik ve deneyimsizliktir.Başka şirket politikalarına özenip bunu yüzüne gözüne bulaştırmaktır . Eşim bu firmadan öncede bu işi yapıyordu ve oda ilk defa bu şirkette bunları yaşadığını söylüyor ben bilemem benim sektörüm farklı .Ama bir bilgi işlemci bunu bana bu şekilde anlatırsa bende böyle tepki veririm çünkğü sektörü hiçççç bilmiyorum :)

Neden içiniz rahat değil ben de onu anlamadım orada eşinize mi asılacaklar sarkıntılık edecekler iş yemeği bu patronda orada olacak hangi kadın taşkınlık yapabilir zaten onu da geçin bu adam o insanlarla çalışıyor zaten bir yemekte orada arkadaşlarıyla olması mı sorun sanki görmediği kişiler eşinize güvenmiyorsanız işten de çıkarın evde otursun yani bu sadece kendinize olan özgüvensizliğiniz. Ne diyecek sorduklarında eşim izin vermiyor mu diyecek tek erkek o mu olacak orada hayır hiç mi evli yok mutlaka vardır yani öyle bir söylüyorsunuz ki tüm bayanlar eşinizi kapmaya hazır biraz rahat olun ya. Yapacak adam kaçta göz arasında yapar ruhun duymaz. Hem zaten evli olduğu biliniyordur şirkette siz oraya gidince öğrenecekler sanki ben eşimel aynı kampüste çalışıyorum karşı karşıya fakültelerimiz uğradığım nadirdir yani.

ARKADAŞIM SUNUM YOK SUNUM FİLAN YOK BİN KERE YAZDIM EĞLENCE VAR EĞLENCE İYİCE OKUYUN SONRA YAZIN

burada benzer sektörde çalışan insanların verdiği örnekler de oluyor.
demek ki eşinin şirketinin yaptığı iş yüksek derecede güvenlik gerektiriyor.
bu tür güvenlik ihlallerinin sıfır olmasını sağlamaya çalışıyorlar belli ki.
bunu terbiyesizlik olarak algılaman açıkcası tuhaf geldi bana.
eşin de senin kadar şikayetçimi çok merak ettim.
şikayetçiyse adapte olamıyorsa işini değiştirebilir.
ama bence mesleği gereği yaptığı işten memnundur.
bırak çalışssın adam yahu:))
kaba bir tabir ama ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin demişler.
doğru mu doğru ne dersin:))

Of ya bizde niye böyle eğlenceler yok.
Öğretmenler gününde bile odada elimize köfte ekmek tutuşturuldu

Geçmiş mesajlarınızda bankada çalıştığınızı belirttiniz. İsterseniz genel müdürlük departmanlarında çalışan arkadaşlarınıza sorun , misafir kabulü var mı diye. Aslında sormadan da yanıtı biliyorsunuz , değil mi ?
Eşinize tebliğ edilmemesi mümkün değil kuralların. Gözden kaçmış, şirkette hatırlatmış.

yine aynı hatayı yaptım hemcinslerime derdimi anlattım :) illa egolarınızı şişireceksiniz :) eleştirilere açığım ama bazı arkadaşlar sanki eşimin akrabaları :) ilginçsiniz haketten ne kendime güvensizliğim kaldı nede saçmalıklarım :)))))))) bumudur dayanışmanız sizin bu kadarmı düşmanız birbirimize yazık gerçekten acıyorum bazılarınıza

Ben daha az kurumsal hatta tek patronun egemen olduğu iş yerimde de bu tarz etkinliklere katıldım
Kimse istemese de herkes mecbur katılıyor hatta bir kere diğer şube onlar çok eğlenmişler diye konuşmuş oysa herkes mecburiyetten sırıtıyor
Eşsiz olan bu etkinliğe de iş gözü ile bakın ha toplantıya ha kutlamaya gitmiş fark etmez
Bu arada birçok kişi evde küçük bebeğini vs bırakıyor siz bir akşam evde yalnız kalsanız bir şey olmaz
Eşinize bahane uydurması için baskı yapmayın gerçekten şık olmuyor ve bu insanlar ilk gözden çıkarılacak çalışanlar oluyor
Siz de ev keyfi yapın takmayın

Benim eşimin de sık sık böyle yemekleri oluyor. Ben hiç davet edilmedim.
Yılbaşı öncesinde de eşsiz gidiyor. Hatta uzun saatler eğlenceli alkollü filan..
Bende şirkette çalıştığım için bu mevzuları biliyorum dolayısıyla sinir olsam da birşey demiyorum. Çünkü bende onsuz gitmek zorunda kalıyordum.
Bütün şirketler böyle. Eşli olsa iki katı masraf demek. Eşli organizasyon çooook nadir olur.
Alışın bence. Zaten devamlı iş arkadaşlarıyla beraber. Bir akşam da yemek yese ne olur yani:) motivasyon organizasyonları bunlar, yapacak birşey yok :))

ben genel müdürlüke çalışıyorum zaten :) yasak değil üstelik devlet bankasındayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…