Arkadaşlar şimdi bu da sorun mu gibi düşünebilirsiniz ama yine de tarafsız yorumlara ihtiyacım var.Eşimin şirketi ayın 26 sında yılbaşı yemeği veriyor fakat eşlerin gelmesi yasak .Şimdi şöyle bir sorun varki eşimin işyerine yakınları dahil kimseyi almıyorlar .o da yasak ben ordan kimseyi tanımıyorum onlar da beni bu durum beni hep rahatsız ettiyse de sonuçta işi bu yapacak birşey yok diye sesimi çıkartmadım.Eşim bir veri işletim merkezinde çalışıyor bilgisayar mühendisi.Bende çalışıyorum dolayısıyla işyerine gitmek gibi bir durumum zaen olmuyor ama bu yemek olayı artık sabrımı zorladı .Derdim yemeğe gitmek değil onun da yemeğe gitmesini istemiyorum. İnsan kaynaklarından atılan maili gösterdi bana başlığı büyük harflerle yazılmış MAZERETSİZSİNİZ die yani mecburlar gitmeye neymiş efendim şirket olarak sizin yakınlarınızla sosyal paylaşımda bulunmak istemiyoruz amacımız burda çalışanları sosyal ortamda kaynaştırmak ben anlayamıyorum cidden ya da harbiden benim pskolojik sorunlarım var lütfen beni yatıştıracak evlilik deneyimleri olanlar bir yol gösterin ne yapmalıyım ocak ta 1 yılımız dolacak ve ben sanırım bu evlilik olayında tökezliyorum
hah işte bu ben de bunu istiyorum zaten bunu yapabilir değilmi en azından sizce bu çok zor ve işten atılmasına sebep olabilecek birşeymi ? eşim rahatsız evde tek geldim hep beraber olmak adına ama izninizi istiyorum şimdi deyip çık gel evine yanibenim çalıştığım yer kurumsal olmamasına rağmen her yıl eşsiz yemek düzenleniyor. . gerek yılbaşında gereksede ramazanda . . Eşimin işyeride kurumsal bir firma onlarınkide eşsiz oluyor. . .Sanırım çoğu yer bu şekilde . .
Eşinizle konuşursunuz fazla kalmaz yapabileceğiniz başkada birşey yok
:)))))))) yok haklısın aslında şirkete gıcığım daha çok anlamışsın bak beni :) cidden terbiyesizlikte tavan yaptılar bi personelin babası gelmiş adamı çıkartmasını sölemişler telde yahu babam dediyse de dinletememiş bari adam gitsin uyar asıl onlar abartıyorlar ben hiç bir yerde bu kadar dayatma görmedim bunlarınki bir tuhaf yani
:)Eşim gitmiyor. Baştan tavrini koydu.
askeri bir yazılım firması değil ama önemli bir firma evet o dediğin camlı bölme var eşim orda yazın hasta oldu çok soğuk oluyor onun içi arıca soğutucular olan bir yer ama zerre anlamam o işten sunucular var sanırım veri işleşim firması çok önemli kuruluşlar var müşterileri arasında Bende devlet bankasında çalışıyorum fakat bizde ziyaretçi yasak değildir ki ben genel müdürlükteyim asıl askeriye sistem bizim binada :)
Yasağın bi kere on keresi mi olur ya çok garipsiniz gerçektenAllahım siizn anladığınız bumudur yani ? neden gitmekistiyim ilk ve son gidişim de de eşim çağırdığı için gittim zaten ve yapılan muamele beni sinir etti .Sürekli giden biri olsaydım evet o uyarıyı makuldü ya dakka bir gol bir bi kere gittik benim kocaya maili döşemişler
hah işte bu ben de bunu istiyorum zaten bunu yapabilir değilmi en azından sizce bu çok zor ve işten atılmasına sebep olabilecek birşeymi ? eşim rahatsız evde tek geldim hep beraber olmak adına ama izninizi istiyorum şimdi deyip çık gel evine yani
Çalışan , yüksek lisans yapmış eğitimli bir kadınsınız. Çalıştığınız sektör nedeniyle bilgi güvenliğinin ne denli önemli olduğunu ve yasal yaptırımlarını da biliyorsunuz.
Eşinizin çalıştığı şirket değil yalnızca çoğu şirkette aynı şekilde personel harici giriş yasak. Çalışan personel bu kuralı bilmesine rağmen ihlal ediyorsa , çalışan suçludur.
Mevcut örneğinizde personel kuralları ihlal etmese babası da gereksiz yere üzülmemiş olacaktı. Ortada bir terbiyesizlik var ise bunu yapan şirket değil.
ARKADAŞIM SUNUM YOK SUNUM FİLAN YOK BİN KERE YAZDIM EĞLENCE VAR EĞLENCE İYİCE OKUYUN SONRA YAZINO akşam yapılan bir sunum var ise ; arkadaşından ödev isteyen çocuklar gibi arkadaşlarına mı soracak ?
Eşinizin ilgili firmada kilit bir pozisyonda çalıştığını belirttiniz. Üstleriyle sosyalleşebileceği yılda 1 veya 2 defa yapılan organizasyonlarda mazeret üretmesi kişisel itibarına nasıl yansıyacak ? Hiç düşündünüz mü?
burada benzer sektörde çalışan insanların verdiği örnekler de oluyor.:)))))))) yok haklısın aslında şirkete gıcığım daha çok anlamışsın bak beni :) cidden terbiyesizlikte tavan yaptılar bi personelin babası gelmiş adamı çıkartmasını sölemişler telde yahu babam dediyse de dinletememiş bari adam gitsin uyar asıl onlar abartıyorlar ben hiç bir yerde bu kadar dayatma görmedim bunlarınki bir tuhaf yani
Hayır bu kuralları bilmiyorlardı eşim girdiğinde bu kurallardan bahsedilmiyordu bilse zaten eşimde beni şirkete çağırmazdı.Madem böyle bir politikaları vardı işe girerken bu konuya değinselerdi öle sonradan mail döşeyeceklerine :) ya da telefonla arayacaklarına evet kurallar olabilir ama bu şekilde personele yansıtmak terbiyesizlik ve deneyimsizliktir.Başka şirket politikalarına özenip bunu yüzüne gözüne bulaştırmaktır . Eşim bu firmadan öncede bu işi yapıyordu ve oda ilk defa bu şirkette bunları yaşadığını söylüyor ben bilemem benim sektörüm farklı .Ama bir bilgi işlemci bunu bana bu şekilde anlatırsa bende böyle tepki veririm çünkğü sektörü hiçççç bilmiyorum :)
ARKADAŞIM SUNUM YOK SUNUM FİLAN YOK BİN KERE YAZDIM EĞLENCE VAR EĞLENCE İYİCE OKUYUN SONRA YAZIN
ben genel müdürlüke çalışıyorum zaten :) yasak değil üstelik devlet bankasındayım :)Geçmiş mesajlarınızda bankada çalıştığınızı belirttiniz. İsterseniz genel müdürlük departmanlarında çalışan arkadaşlarınıza sorun , misafir kabulü var mı diye. Aslında sormadan da yanıtı biliyorsunuz , değil mi ?
Eşinize tebliğ edilmemesi mümkün değil kuralların. Gözden kaçmış, şirkette hatırlatmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?