• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle 1 aydır konuşmuyoruz

Hayır fikir alışverişi yapmayız pek, kendi başımıza yapabileceğimiz şeyler olunca..sorun herşey tek bişey değil ki, ama esas sorunun benim güçlü yapım olması olduğunu düşünüyorum..bunun dışında fazla rahat evde..yani arkadaşları ile goygoy tv telefon herşey var ama evine karşı öyle değil ilgisiz evine karşı..bir süre sonra artık benim ne işim var bu adamla demeye başladım madem sohbet yok ilgi yok ortak bişey yok hem çalışan hem ev işlerini yapan bir kadın var sadece, neden duruyorum demeye başladım ben de haliyle
Eğer boşanmak istiyor ama son bir şans vermek istiyorsanız evde hiçbir şeye elinizi sürmeyin, bir şey yapacağınız zaman ondan isteyin siz yapmayın. Her tür eziyeti bu konuda çektirin rahat olun. Elbiseleri temiz olmasın. Bakalım ne olacak. Bu dediğimi yapın sonra boşanıp boşanmayacağınıza karar verirsiniz.

Bunlara mi sinirlenip 1 aydir konusmuyor yani? Agir şeyler kaldirmayin zaten belinize zarar verirsiniz ilerleyen yillarda cikar ortaya. Araba kullanmamdan rahatsiz demissiniz ne diyo araba kullanmanı istemiyorum mu?
Söylemiyor tabiki öyle ama her hareketi ile belli ediyor kullanmamı istemediğini..zaten ben de soğudum yaklaşık 1 aydır kullanmıyorum hiçbir zman demez de al istersen kullan diye geçen sinirlendim neden kullanmıyormuşum diye içinden söylenip ben kullanabilirim dedim anahtarı verdi ama öflenip püflenrek , döneceğim yolu kaçırdım 'artistlik yapacak ya bana' diyor düşünün bir insan eşine bunu neden söyler nasıl bir ruhhalinde bana karşı..üstelik kastettiği gibi bir gayem yokken.. çok ağrıma gitti söylediği cevap Bile vermedim bu gibi şeylerle işte araba kullanmamı istemediğini belli ediyor

Ezik demedi tabiki ama benim güçlü olmam karşısında biraz eziliyor olabileceğini söylemeye çalıştı, örnek evet ağır bir şeyleri tek başıma kaldırabiliyorum yardımı olmadan, ampül değiştirebiliyorum vs
Güçten kastınız fiziksel güç mu ?

Ağır bir şeyi bir yerden bir yere kaldırmak marifet değil ki ? Kadınlar bunun için müsait değildir. Ileriki zamanlarda bir sürü fiziksel sıkıntı çıkar.
Bende kaldirabiliyorum ama asla kaldırmam.
Ampul , perde gerektiğinde takılır zaten güç gerekmez.

Güçlü karakter demek , inatçı olmakta değildir.

Ya kendinizi yanlış ifade ettiniz ya da ben anlamadım.

Eşinizi hayatınızda geri plana atmayın. Siz hayat arkadaşısınız.
Bir şeyleri paylaşmak , buradaki yorumlar gibi pısırık olmak değildir.
Ve yanılıyor herkes , erkek pısırık kadın sevmez.

Güçlü ayağının üzerinde duran kadınları severler. Ister çalışsın ister çalışmasın bir kadın güçlü karakter olabilir.

Ancak bu stratejik bir oyun gerektirir.
Çoğu zaman insan eşinden destek almalı.

En basitinden , kolayca açılabilir bir kavanoz bile erkeğe actirilabilir. Bu karşı tarafı tatmin etmektir.

Yok benim burnum dik, koltuguda kaldırırım , matkap kullanırım ,kavga sırasında car car bağırırım ağırlığını koyarım , çeker giderim v.s diyorsa kişi mutlu olmayı beklemesin.

Sorumluluklar yükleyin eşinize. Hepsi bu kadar.

Bu arada boşanmak ders verme yöntemi değişti dediğiniz gibi. Evet arkanızdan gelebilir ama unutmayın arkanızdan gelen kişi şuan bunaldiginiz eşiniz olacak. Değişen bir şey olmayacak.

Eğer boşanmak istiyor ama son bir şans vermek istiyorsanız evde hiçbir şeye elinizi sürmeyin, bir şey yapacağınız zaman ondan isteyin siz yapmayın. Her tür eziyeti bu konuda çektirin rahat olun. Elbiseleri temiz olmasın. Bakalım ne olacak. Bu dediğimi yapın sonra boşanıp boşanmayacağınıza karar verirsiniz.[/QUOTEonu da yaptım bu defa söylenmeye başladı neden yapmıyorum diye kendisine yaptırmaya çalıştığımı protesto ettiğimi düşünüp.. kendi yapmayı da istemiyor çözemedim ki..

Söylemiyor tabiki öyle ama her hareketi ile belli ediyor kullanmamı istemediğini..zaten ben de soğudum yaklaşık 1 aydır kullanmıyorum hiçbir zman demez de al istersen kullan diye geçen sinirlendim neden kullanmıyormuşum diye içinden söylenip ben kullanabilirim dedim anahtarı verdi ama öflenip püflenrek , döneceğim yolu kaçırdım 'artistlik yapacak ya bana' diyor düşünün bir insan eşine bunu neden söyler nasıl bir ruhhalinde bana karşı..üstelik kastettiği gibi bir gayem yokken.. çok ağrıma gitti söylediği cevap Bile vermedim bu gibi şeylerle işte araba kullanmamı istemediğini belli ediyor

Bu ağrınıza gitmesin , çünkü bu izlenimi siz vermişsiniz ona.

Ben olsam kafaya alır , " çok artistik hareketlerim var ama akşama saklıyorum " der güler geçerdim.

Bence , " ben güçlüyüm ya her şey ondan dolayı " cümlesine fazla empoze olmuşsunuz.

Bu ağzınıza gitmesin , çünkü bu izlenimi siz vermişsiniz ona.

Ben olsam kafaya alır , " çok artistik hareketlerim var ama akşama saklıyorum " der güler geçerdim.

Bence , " ben güçlüyüm ya her şey ondan dolayı " cümlesine fazla empoze olmuşsunuz.
Empoze olmak değil bunu bana tartışmalarda da söylüyor zaten..evet sosyal sevilen ayakları üstünde durabilen işi gereği şehir dışına çıkıp kalabilen araba kullanıp arkadaşları ile tek takılabilen evinde hamarat yeri geldi mi musluk contası dahi değiştirebilen fiziksel güç gerektiren şeyleri de yapabilen biriyim daha nasıl anlatayım arkadaşlar evet bunu bana arkadaşlarım da söylüyor ve imreniyor zaten.ama bu benim evliliğimde işe yarayan bişey olmadı tam tersi evliliğimde yaralar açtı pasif zayıf biri olmamı istediğini bizzat söyledi eşim daha ne diyeyim

Eğer boşanmak istiyor ama son bir şans vermek istiyorsanız evde hiçbir şeye elinizi sürmeyin, bir şey yapacağınız zaman ondan isteyin siz yapmayın. Her tür eziyeti bu konuda çektirin rahat olun. Elbiseleri temiz olmasın. Bakalım ne olacak. Bu dediğimi yapın sonra boşanıp boşanmayacağınıza karar verirsiniz.
Onu da yaptım ama bu defa söylenmeye başladı durumdan memnun olmadı beyefendi zor geldi işleri yapmak bide.. bilinçli yaptığımı kendisine yaptırmak için böyle birşey yaptığımı düşündü

Üstüne üstlük bütün yaptığım şeyleri hiçe sayıp küçümsemeye başladı böyle bir iki davranınca yüzüme vurup genelleyip en ufak bişeyde " zaten ütü de yapmıyorsun zaten çamaşırını da yıkamıyorsun" gibi.. ve ozman daha da çıldırmaya başladım

Onu da yaptım ama bu defa söylenmeye başladı durumdan memnun olmadı beyefendi zor geldi işleri yapmak bide.. bilinçli yaptığımı kendisine yaptırmak için böyle birşey yaptığımı düşündü

Üstüne üstlük bütün yaptığım şeyleri hiçe sayıp küçümsemeye başladı böyle bir iki davranınca yüzüme vurup genelleyip en ufak bişeyde " zaten ütü de yapmıyorsun zaten çamaşırını da yıkamıyorsun" gibi.. ve ozman daha da çıldırmaya başladım

O zaman def et gitsin, totosu tutuşsun.. böyle memnuniyetsiz pis insanları Allah bildiği gibi yapsın, hepsinden nefret ediyorum. Ne yani iyi olmak, güzel görmek, eşinle mutlu olmak çok mu zor anlamıyorum.
Bu adam ıslah olmaz. Eziyetini boşa çekme canına yazık.

Empoze olmak değil bunu bana tartışmalarda da söylüyor zaten..evet sosyal sevilen ayakları üstünde durabilen işi gereği şehir dışına çıkıp kalabilen araba kullanıp arkadaşları ile tek takılabilen evinde hamarat yeri geldi mi musluk contası dahi değiştirebilen fiziksel güç gerektiren şeyleri de yapabilen biriyim daha nasıl anlatayım arkadaşlar evet bunu bana arkadaşlarım da söylüyor ve imreniyor zaten.ama bu benim evliliğimde işe yarayan bişey olmadı tam tersi evliliğimde yaralar açtı pasif zayıf biri olmamı istediğini bizzat söyledi eşim daha ne diyeyim

Işte bende diyorum ki , arada destek istemek , özellikle fiziksel güç isteyen durumlarda yardım istemek , " ağlamak için omuzlarına ihtiyacım var demek pısırıklık değildir.

Sizin bu saydiklarinizin daha fazlasını yapıyor ve yapabiliyorum.

Araba kullanmak günümüzde bisiklet gibi. Çalışmayan kadın zaten artık neredeyse yok. Arkadaşlarıyla tek takılmak her isteyen kişinin yapabileceği bir durum v.s

Yani bunlar güçlü olmak değil ki ..

Eşinizin kast ettiği çok başka bir durum bence.. Siz bunları yaparken , ben yaparım , ben güçlüyüm izlenimi veriyorsunuz.
Gerek yok.

Bu arada sizde çalışıyorsunuz ya , eşinizin sorumlulukları ne ev içinde ?

Işte bende diyorum ki , arada destek istemek , özellikle fiziksel güç isteyen durumlarda yardım istemek , " ağlamak için omuzlarına ihtiyacım var demek pısırıklık değildir.

Sizin bu saydiklarinizin daha fazlasını yapıyor ve yapabiliyorum.

Araba kullanmak günümüzde bisiklet gibi. Çalışmayan kadın zaten artık neredeyse yok. Arkadaşlarıyla tek takılmak her isteyen kişinin yapabileceği bir durum v.s

Yani bunlar güçlü olmak değil ki ..

Eşinizin kast ettiği çok başka bir durum bence.. Siz bunları yaparken , ben yaparım , ben güçlüyüm izlenimi veriyorsunuz.
Gerek yok.

Bu arada sizde çalışıyorsunuz ya , eşinizin sorumlulukları ne ev içinde ?
Güçlü izlenimi vermiyorum canım kendimi güçlü kalıbına sokmak da değil niyetim bu saydığım şeyleri yapamayan bir sürü arkadaşım var etrafımda daha ötesini de yapıyorum da fazla övmek gibi olmasın diye bu kadarını yazdım bizAt eşim, arkadaşlarım ve onların eşi de bu konuda hemfikirler fazla güçlü ve dazla mükemmelsin diyerek hatta bizzat bana seni kıskanıyoruz diyerek..ha ben bu durumdan memnun muyum değilim zarar veriyor evliliğime..ne yapayım karakterim bu güçsüz silik mazbut bir kız da değilsem bu da benim suçum değil ya

Araba kullanmak, ampul degismek guclu olmak mi? Baskin olmak mi? Egoist olabilir misiniz? Saydiklariniz her erkegin her kadinin yapabilecegi seyler onu ezen bir sey yok ki burda. Kendinizi cok abartiyorsunuz.
örnek verin dediniz verdim siz buna ne dersiniz bilmem ama evet benim etrafımda bunları yapamayan bir sürü arkadaşım var hepsi de iyi meslek sahipleri ve hiçbirini yapmıyor yapamıyorlar egositlik değil bu..
Araba kullanmak, ampul degismek guclu olmak mi? Baskin olmak mi? Egoist olabilir misiniz? Saydiklariniz her erkegin her kadinin yapabilecegi seyler onu ezen bir sey yok ki burda. Kendinizi cok abartiyorsunuz.
tanımadığınız için hakkımda böyle düşünmenizi anlıyorum örnek vermemi istediniz verdim bunu ben söylemiyorum egoistlik olmasın diye bizzat etrafımdaki insanların bana kişiliğime dair fikirleri ile anlatmak istedim karakterimi de anlatamadım size demekki, niyetim burda zamn harcayıp kendimi övmek değil yoksa, durumumu anlayan insanlardan fikir almak sadece..

Adam evde kendini gereksiz hissetmiş bence.
Onu da yaparım bunu da yaparım tamam yapın da demek ki bunları yapış şekliniz karşı tarafa kendini gereksiz yetersiz hissettirmis.
Güçlü olmak bence aynı evin içinde 1 ay küs kalmak değil ki tam tersine sorunun üstüne gitmektir bence.
7 yıllık birliktelik 2 yıllık evlilik bu kadar kolay yabana atılmamalı bence.
Bi terapiste gidin yardım alın bence elinizden geleni yapın sonra olmuyorsa gene bitirirsiniz zaten.

O zaman def et gitsin, totosu tutuşsun.. böyle memnuniyetsiz pis insanları Allah bildiği gibi yapsın, hepsinden nefret ediyorum. Ne yani iyi olmak, güzel görmek, eşinle mutlu olmak çok mu zor anlamıyorum.
Bu adam ıslah olmaz. Eziyetini boşa çekme canına yazık.
Aynen bir yerden sonra kendimi kullanılmış gibi hissetmeye başladım zaten..yaptığım işi takdir eden biri yok eline sağlık diyen biri de yok eşiniz sizle ilgilenmiyor halinizi sormuyor sadece yemek bekliyor işlerinin görülmesini istiyor evlilik bu mu

Ben de ön plandayım. Ev mi alınacak ben araştırırım, ev kiraya mı verilecek ben yaparım, mesela evin içini yapan ustayla sorun mu oldu ben hallederim, eşimin arkadaşları sürekli yardım ister fikir danışır, belediye, elektrik kurumsak tüm işler bende. Birini polise şikayet ederken bana sen arasana der. Evi baştan aşağı ben döşedim hiç fikir vermedi eşim mesela. Yenecek yemek ve yatırımlar, nakit para kontrolü eşime kaldı sadece o da eski bankacı ve sevdiğim şekilde tutumlu olduğu için. Tutumlu olmak isteyip bir anda saçma harcama yapanlardanım çünkü. Ben de bundan şikayetçiyim komşuyla olan sorunda bile ben gidip şöyle yaparım, böyle yaparım diye konuşmaya gidiyorum. Sinirli bir insanım üstelik hani orta yolu bulan bir tip hiç değilim. Ben hep böyleydim ama zaten işim yoğun stresli bazı şeyler eşime kalsa iyi olurdu diyorum, buna rağmen alıştım, eşin de senin güçlü karakter olmana alışmalı. Kişiyi olduğu gibi kabul etmeyeceksen hiç evlenmeyeceksin bunu bilir bunu söylerim.

Adam evde kendini gereksiz hissetmiş bence.
Onu da yaparım bunu da yaparım tamam yapın da demek ki bunları yapış şekliniz karşı tarafa kendini gereksiz yetersiz hissettirmis.
Güçlü olmak bence aynı evin içinde 1 ay küs kalmak değil ki tam tersine sorunun üstüne gitmektir bence.
7 yıllık birliktelik 2 yıllık evlilik bu kadar kolay yabana atılmamalı bence.
Bi terapiste gidin yardım alın bence elinizden geleni yapın sonra olmuyorsa gene bitirirsiniz zaten.
Çok söyledim ve bana terapsitin söyleyeceği şeyleri kendisinin zaten söylediğini , gitmeye gerek olmadığını söyledi çok ağladım üzüntüden çok ifade ettiim 2 sene içinde ama olmadı yapmadı o yapmayınca ben de umudumu kaybettim artık inada sensiz de yaparım gösterisine bindi sanırım hem onun nezdinde hem benim nezdimde

Aynen bir yerden sonra kendimi kullanılmış gibi hissetmeye başladım zaten..yaptığım işi takdir eden biri yok eline sağlık diyen biri de yok eşiniz sizle ilgilenmiyor halinizi sormuyor sadece yemek bekliyor işlerinin görülmesini istiyor evlilik bu mu

Ha işte demek istediğim bu , bana göre hem çalışıp hem evin her işini yapan , üstüne de gereksiz diğer işleri yapmak güçlü olmak değildir.
Bizzat eşi tarafından somurulen kadındır bu saydiklariniz.
Tabiki taktir görmez. Adam zorluk görmemiş, sorumluluk almamış.

Ben de ön plandayım. Ev mi alınacak ben araştırırım, ev kiraya mı verilecek ben yaparım, mesela evin içini yapan ustayla sorun mu oldu ben hallederim, eşimin arkadaşları sürekli yardım ister fikir danışır, belediye, elektrik kurumsak tüm işler bende. Birini polise şikayet ederken bana sen arasana der. Evi baştan aşağı ben döşedim hiç fikir vermedi eşim mesela. Yenecek yemek ve yatırımlar, nakit para kontrolü eşime kaldı sadece o da eski bankacı ve sevdiğim şekilde tutumlu olduğu için. Tutumlu olmak isteyip bir anda saçma harcama yapanlardanım çünkü. Ben de bundan şikayetçiyim komşuyla olan sorunda bile ben gidip şöyle yaparım, böyle yaparım diye konuşmaya gidiyorum. Sinirli bir insanım üstelik hani orta yolu bulan bir tip hiç değilim. Ben hep böyleydim ama zaten işim yoğun stresli bazı şeyler eşime kalsa iyi olurdu diyorum, buna rağmen alıştım, eşin de senin güçlü karakter olmana alışmalı. Kişiyi olduğu gibi kabul etmeyeceksen hiç evlenmeyeceksin bunu bilir bunu söylerim.
Evet karakter olarak çok benziyoruz sizle ben de hep önplandayım her sorunun çözümü bana bakıyor ama neden erkekler bundan rahatsız olur ki rahatsızlar evlenmesinler ozamn katılıyorum kesinlikle.kabullenme desen o da yok tek yaptığı ben yokmuşum gibi davranmak

Bşr aydır konuşmamak ciddi bir durum.
Her tartışma da böyle uzun süre küs mü kalıyorsunuz?
Ne diyeyim hakkınız da hayırlısı olsun

Back
X