• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle 1 aydır konuşmuyoruz

Bşr aydır konuşmamak ciddi bir durum.
Her tartışma da böyle uzun süre küs mü kalıyorsunuz?
Ne diyeyim hakkınız da hayırlısı olsun
Evet gittikçe her küslükte bu süre daha da uzadı ve yerleşti zaten sürekli küs olduğumuz için bize daha doğrusu eşime dokunmamaya başladı heralde bu durum..

Evet gittikçe her küslükte bu süre daha da uzadı ve yerleşti zaten sürekli küs olduğumuz için bize daha doğrusu eşime dokunmamaya başladı heralde bu durum..
Ama seven insan bu kadar küs kalamaz ki, çok acayip bir durum.
Gerçekten değişik bir adammış eşiniz

Her sorunu neden siz çözüyorsunuz mesela? Ben de her şeyi yapabilirim ama hayatı paylaşmak bu olmuyor, eşiniz bu durumu güçlü olmak olarak görmüyor bence bencillik olarak görüyor ( her şeyi ben yaparım, ben bunu da yapabilirim, elimden bu da gelir, sana gerek yok gibi) olabilir. Her durumda kendinizi ön plana çıkarmaya çalışmanızdan ( o böyle görüyordur) rahatsız olabilir. Bana arkadaşlarım, eşimin arka planda kaldığını söylese üzülür ve kendime çeki düzen veririm, müşterek hayat bunu gerektirir çünkü. Güçlü olduğunuz için eşinizin sizden uzak kaldığı hissiyatına kapılmadım ben, daha çok siz buna yormuşsunuz gibi sanki. Ayrıca 7 yıl güçlü olmanıza rağmen sizden vazgeçmeyen insan, 2 yıllık evliliğinizde buna takılmaz. 1 ay konuşmamak çok zor nasıl dayandınız bilmiyorum, iyi ya da kötü gidip konuşmalısınız, ne kadar daha böyle devam edecek ki?

Bence esinizden ziyade sizinde 1 ay hic konusmamniz cok tuhaf.yani ben cok inatci biriyim kuserim konusmam ama 1 ayi hic bulmadi cunku o vakte kadar zten esim bi yolunu bulup konustryo beni hic bise yokken bile kavga ettz bi anda birden bire guleriz o zaman hic bise kalmiyo.biseyleri sadece esinizden beklemeniz cok bencilce.yani erkekler biraz guclunoldugunu yanindaki bayann bundan mutlu oldugunu gormek ister.yapmcik tabiki davranmayin sonucta hepimizin esi isi gucu birakip gelip kavanoz kapagi acmiyo evdeki butun tamir islerini ben yaparim mesela ama bazende ona birakiyorum sorumlulugunu bilmeli bence yoksa bi sure sonra ha tmm sen yapiosun zaten oluyo..esinizden ziyade birazda sizin kendinizi hareketlerinizi kontrol etseniz bence sorun kalmaz sonucta bu iki kisilik bi evlilik..

Boşanmak konusunda net bir kararım yok belki de bu evliliği kurtarmak için birşeyler yapılmadığından dolayı böyle düşünüyorum ama bir yanım da istiyor kendisine söyledim bunu birkaç defa dilekçeyi yırttı boşanmak istemediğini söyledi ama böyle de devam etmekten rahatsız değil..bir ders vermek istiyorum aslında ayrı kalarak YAda boşanarak.. ozman aklı başına geleceğini peşimden geleceğini biliyorum çünkü. Artık görmeye tahammülüm de yok ayrı da uyuyoruz yani evlilik adına yaptığımız hiçbişey yok çok doluyum çok öfkeliyim ona karşı
Eşyalarını topla seni bulamayacağı bir yere git hazır tatilde var 4 gün o korku yeter ona

Her sorunu neden siz çözüyorsunuz mesela? Ben de her şeyi yapabilirim ama hayatı paylaşmak bu olmuyor, eşiniz bu durumu güçlü olmak olarak görmüyor bence bencillik olarak görüyor ( her şeyi ben yaparım, ben bunu da yapabilirim, elimden bu da gelir, sana gerek yok gibi) olabilir. Her durumda kendinizi ön plana çıkarmaya çalışmanızdan ( o böyle görüyordur) rahatsız olabilir. Bana arkadaşlarım, eşimin arka planda kaldığını söylese üzülür ve kendime çeki düzen veririm, müşterek hayat bunu gerektirir çünkü. Güçlü olduğunuz için eşinizin sizden uzak kaldığı hissiyatına kapılmadım ben, daha çok siz buna yormuşsunuz gibi sanki. Ayrıca 7 yıl güçlü olmanıza rağmen sizden vazgeçmeyen insan, 2 yıllık evliliğinizde buna takılmaz. 1 ay konuşmamak çok zor nasıl dayandınız bilmiyorum, iyi ya da kötü gidip konuşmalısınız, ne kadar daha böyle devam edecek ki?
Arkadaşlar ben bunu tekrarlamaktan yoruldum eşim bizzat söylüyor bunu fazla güçlüsün hem fiziken hem karakter olarak diye daha ne diyeyim ki ben mi anlatamıyorum anlamadım ki..konuşmayı da çok denedim kendisi konuşmayı çok sevdiği dinlemeyi sevmediği için hep tek taraflı oldu bu konuşmalar ve sadece itham etmeye yönelik oldu oyüden konuşşma yolu Bile artık çözüm yolu olmAltan çıktı bizim için

Hem ayrıca karakter olarak da eşim fazla rahattır el becerisi de yoktur anlamaz da ev işlerinden pek ..dolayısıyla bu isler hep bana baktığı içim her işe evet ben el atmak durumunda kalıyorum

Bence esinizden ziyade sizinde 1 ay hic konusmamniz cok tuhaf.yani ben cok inatci biriyim kuserim konusmam ama 1 ayi hic bulmadi cunku o vakte kadar zten esim bi yolunu bulup konustryo beni hic bise yokken bile kavga ettz bi anda birden bire guleriz o zaman hic bise kalmiyo.biseyleri sadece esinizden beklemeniz cok bencilce.yani erkekler biraz guclunoldugunu yanindaki bayann bundan mutlu oldugunu gormek ister.yapmcik tabiki davranmayin sonucta hepimizin esi isi gucu birakip gelip kavanoz kapagi acmiyo evdeki butun tamir islerini ben yaparim mesela ama bazende ona birakiyorum sorumlulugunu bilmeli bence yoksa bi sure sonra ha tmm sen yapiosun zaten oluyo..esinizden ziyade birazda sizin kendinizi hareketlerinizi kontrol etseniz bence sorun kalmaz sonucta bu iki kisilik bi evlilik..
Evet haksöınız sorumluluk verme adına Bile yardım istemem gerekir yoksa dediğiniz gibi sen zaten yapabiliyorsun durumu çıkıyor ortaya ve hiç El atmıyorlar sanırım onu ben böyle alıştırdım

Çok söyledim ve bana terapsitin söyleyeceği şeyleri kendisinin zaten söylediğini , gitmeye gerek olmadığını söyledi çok ağladım üzüntüden çok ifade ettiim 2 sene içinde ama olmadı yapmadı o yapmayınca ben de umudumu kaybettim artık inada sensiz de yaparım gösterisine bindi sanırım hem onun nezdinde hem benim nezdimde
O zaman siz yalnız gidin derim ben.
Katılmak isterse sonra katılır size.
Bence deneyin elinizden geleni yapın mutlaka gelecektir ikna olacaktır.
Terapistte cozmezse biter zaten .

Evet haksöınız sorumluluk verme adına Bile yardım istemem gerekir yoksa dediğiniz gibi sen zaten yapabiliyorsun durumu çıkıyor ortaya ve hiç El atmıyorlar sanırım onu ben böyle alıştırdım
Yani evet bi sire sonra artik yan gel yat oluyolar ki benim esimin ailesi kalabalik ve 3 4 tane kiz kardesi yegenleri var.alislimis bi olay erkek gelelmeden sofraya oturulmaz herseyleri hazir olunur caylarini bile seker atip karistrp onune koymaya alistirmislar.tamm bende yapablirim bunu ama kendi eli yokmu yeri geldiginde benle bulasikta yikicak yeri geldnde bende onunla araba tamir edicem sonucta fazla da herseyi ben yapiyorum havasi olmamali zaten biliyoruz ki biz herseyi yapabiliyoruz belkide en iyisini ama onlarinda fazla geride kalmamasi gerek sonucata bunun cocugu var vakit olmucak ve ve gozun kapali esim herseyin ustesinden gelebilir diyebilmeli bayan.

Yani evet bi sire sonra artik yan gel yat oluyolar ki benim esimin ailesi kalabalik ve 3 4 tane kiz kardesi yegenleri var.alislimis bi olay erkek gelelmeden sofraya oturulmaz herseyleri hazir olunur caylarini bile seker atip karistrp onune koymaya alistirmislar.tamm bende yapablirim bunu ama kendi eli yokmu yeri geldiginde benle bulasikta yikicak yeri geldnde bende onunla araba tamir edicem sonucta fazla da herseyi ben yapiyorum havasi olmamali zaten biliyoruz ki biz herseyi yapabiliyoruz belkide en iyisini ama onlarinda fazla geride kalmamasi gerek sonucata bunun cocugu var vakit olmucak ve ve gozun kapali esim herseyin ustesinden gelebilir diyebilmeli bayan.
Evet katılıyorum kesinlikle ama ben onu işe dahil etmek istediğimde bana alttan alta beni işe çekmeye çalışıyorsun alıştırıyorsun diyip işyerşndeki arkadaşlarının bardak Bile kaldırmadığını söylüyor hatta geçen abartıp ben evimde böyle yapmıyordum annem görse zoruna gider dedi ya olaya böyle bakıyor annesinin evinde yapmamış dşye kendi evinde yapmamayı normalleştiriyor nerdeyse

Arada kavanoz kapagi actirip gücünü kabullendiginizi gosterecek seyler yapmak icin gec kalmissiniz....Ayrica durum tam tersi olsa sizin hosunuza gitmeyecek bir evlilik olurdu yine....Sizin bu durumu asacaginizi sanmiyorum 7 yil flört, 2 yıl evlilik esinizin sizi ,sizin de esinizi sindirmeniz gerekmezmiydi?
Sanırım roller degismis dominant bir karakteride o kabullenememis,ama daha once akli nerdeydi diye sorarlar adama!Üzulerek soyluyorum ki is size dusuyor once psikolog sonra evlilik terapisti deneyebilirsiniz....Bosanmak sizin icin zaten cok kolay!

Boşanmak konusunda net bir kararım yok belki de bu evliliği kurtarmak için birşeyler yapılmadığından dolayı böyle düşünüyorum ama bir yanım da istiyor kendisine söyledim bunu birkaç defa dilekçeyi yırttı boşanmak istemediğini söyledi ama böyle de devam etmekten rahatsız değil..bir ders vermek istiyorum aslında ayrı kalarak YAda boşanarak.. ozman aklı başına geleceğini peşimden geleceğini biliyorum çünkü. Artık görmeye tahammülüm de yok ayrı da uyuyoruz yani evlilik adına yaptığımız hiçbişey yok çok doluyum çok öfkeliyim ona karşı
yolun yol değil.
güçlü kadın değil dik kafalı kadın olarak göründün şu yorumla.
belki de laftan sözden anlamadığın için eşin pes etmiş olabilir.

boşayarak ayrı kalarak cezalandırmak?
bu sevgi değil kibir.

bence kendini törpülemeli ve evlilik danışmanından yardım almalısın.

Evdeki prizler tamirinden gider borularını sökmeye kadar her işi yapıyorum. Hatta evlendiğimde hiç anlmadığım bilgisayar işinde nerdeyse eşimle aynı bilgilere sahibim. Ama bence siz eşinizin gururunu okşamıyırsunuz. Yada ortak birşeyler bulamıyorsunuz. Ben onun için bilgisayar oyunu oynamayı, galeri galeri gezip araba bakmayı falan herşeyi yapıyorum. Yani o benim için alışveriş merkezine giderse bende onun için fedakarlık yapmalıyım. Bence çok uzamış oturun konuşun. Ne sıkıntısı olduğunu böyle böyle uzaklaştığınızı.ortak birşeyler yapmak istediğinizi anlatın. Yani herşeyi nasıl bize sıkıntılar bahsediyorsanız onada bahsedin
. Baskın karakter iyidir ama etraftanda bunu görmeye başladılarsa eşiniz haklı
Yani ben size pısırık olun demiyorum ama erkek pısırık göründüğünde çevre çok aşağılıyor. Eşim elektrik işlerine dokunmuyor diye dalga geçmişlerdi. Bilmediğinden değil ama yapmaktan hoşlanmıyor. İstese çokta güzel yapıyr. Yani çevre malesef hep açık arıyor ve kocanızı alaya almak için sürekli birşey bulmaya çalışıyorlar. O yüzden dengeyi kurmalısınız. Dışarda asla kimse bilmemeli. 1 ay uzun zaman. Bence oturun konuşun belki istemeden kırmışsınızdır. Gururu incinmiştir. Baskın karakterden dolayı özür dilemek istemiyorsunuz ama belki onu üzen ve kıran birşey vardır. Size normal gelen. Konuşursanız çözersiniz diye düşünüyorum.

örnek verin dediniz verdim siz buna ne dersiniz bilmem ama evet benim etrafımda bunları yapamayan bir sürü arkadaşım var hepsi de iyi meslek sahipleri ve hiçbirini yapmıyor yapamıyorlar egositlik değil bu..

tanımadığınız için hakkımda böyle düşünmenizi anlıyorum örnek vermemi istediniz verdim bunu ben söylemiyorum egoistlik olmasın diye bizzat etrafımdaki insanların bana kişiliğime dair fikirleri ile anlatmak istedim karakterimi de anlatamadım size demekki, niyetim burda zamn harcayıp kendimi övmek değil yoksa, durumumu anlayan insanlardan fikir almak sadece..

Ya bize karsi ovunup ovunmemen degil mesele. Kendinle ovunuyorsun da demedim. Kendini guclu goruyorsun bunda hem fikir miyiz? Bende diyorum ki bunlari yapabilmek guc degil. Basinin caresine bakiyorsun kimseden medet ummuyorsun. Bende oyle naif bi kadin degilim, agir kaldiramam yok ellerim bozulur tirnagim kirilir bu erkek isi vs demem elimden geliyorsa kendim yaparim. Ama bunu dillendirmem. Kabul et sen bu ozelliginle gurur duyuyosun ki evet bence de guzel bir sey ve dillendiriyorsun. Dillendirip de esine baskinlik yapiyorsun. Esin durup dururken az geri dur demez sana. Yoksa ovunmussun ovunmemissin banane. Evliligin bundan zarar goruyor senin icin oneri yapiyorum. Yaptigin seyleri gayet dogal gorursen, elimden geldi yaptim diye bakarsan olaya kimse senin altinda ezildigini dusunmez.

Back
X