Esimle ailem arasinda kaldim, fikriniz nedir

Kendi ailesinden size destek geliyor mu ? Gelmiyorsa sizde senin ailen nden bize destek olmuyor harçlık vermiyor, neden hediye almıyor deyin. Tam bir yüzsüzmüş eşiniz size destek vermek zorunda değiller. Ailenizdeki tek suç yardımı eşinize söylememeleri onun içinde kin gütmeye gerek yok ailenizin açıklaması ne oldu bu konuda

Amma nazlinkoca o ne öyle.
Ailenin yaptigi bisey yok ben olsam o kacayi agir uyarirdim bidahada laf edemezdi.
Bir esin aileyle yuz göz olmamasi lazim bu kontrolde diger esde olmali

İnsanlar biriyle evleniyor diye niye bir taraf diğer tarafa para, mal, altın vermek zorunda. Ne demek baban para vermiyor, abin altın takmadı? Onun ailesi ne yaptı? Adam olsunda kendi kazansın hadsiz.

Muhabecisi söylememiş babanıza kızmaya hakkı yok. Kızsa bile mevzuyu bu kadar büyütmeye hakkı yok. Adam sizinle babanızın mal varlığı için mi evleni?

Soyle ki ailem varlikli bir aile bana maddi olarak destek oldu ve adima bir miktar para ve mulk gecrdiler.

Babam bize para vermiyormus neden vermiyormus. Ki daha sk vermeye basladi.
Babanız size hem mal mülk hem para vermiş, halihazırda da düzenli para vermeye devam ediyor ve siz babanızın maddi desteğini kabul ediyorsunuz öyle mi?
Kusura bakmayın ama babanızın parasını kabul ederek eşinizin bu saygısız tavırlarına, af buyurun bu para yüzsüzlüğüne neden olan sizsiniz.

Gerçekten ihtiyaç olur anne baba evladına yardım eder ama şu halde gelinler damatlar alınteri döküp tırnaklarımızla kazandıklarımızı böyle şımarıkça isteyemez.

Allah’ım sen koru ya Rabbim

Yorum yapan herkese tesekkur ederim.. esimin ailesi cocugumuza bakiyor, benimkiler bakamiyor.Ve esim fikrince bunun karsiligini para olarak bekliyormus bir defasinda oyle dedi. Kendisi icin degil cocuk icin istiyor bu parayi. Esimin durumu su an fazlasiyla var cok iyi kazaniyor. Ama bir gun kendisi su kadar parayi cikarip ta al gonlunce harca dedigi yok. Bir ihtiyacin varsa soyle diyor, soyleyince aliyor, bazen almiyor. Sen al ben sana veririm diyor, bazen veriyor bazen unutuluyor. Maalesef comert biri degil. Ac degiliz acikta degiliz ama ihtiyacimiz yok. Problem olan seyin cok ta para olmadigini dusunuyorum. Bir ara babamla sk sk konusuyorduk telefonda ve rahatsiz oluyorum bizim ailemize cok karisiyor dedigi icin konusmayi kestim. Ya o yokken konusuyorum ya da mesaj yaziyorum. Kendi babasiyla arasi mesafeli, belki de baba kiz iliskimizi kiskaniyor, bilmiyorum. Bunlari onunla da acik acik konustum.Beni cok sevdigini ama ailemi sevmek zorunda olmadigi soyluyor. Sizce boyle bir sevgi olabilir mi? Seni cok seviyorumlar havada ucusuyor. Ben artik bu sevgiye inanmamaya basladim

Buna benzer vakayı benim arkadaşım yaşadı. Sonuc ne biliyor musun? 4 yıl süren süründürme. Ailene gitmeyeceksin,gelmeyecekler dedi. Nihayetinde arkadaşın babası ölünce bu sefer kocasının yüzü yok. Hiçbir düğünlerine katılmıyor. Evlerine de gitmiyor. Arkadaşım gidip geliyor. Tam bir utanma pazarı. 13 yıl geçti. Boşanma aşamasına geldiler ama çocuğu var diye sabretti. Kocasıni seviyor. Kocası da onu. Ama aile takintisi bambaşka bir şey.
Döner dolaşır yaptıkları kocani bulur. Çünkü süreç böyle işliyor.
Ya boşanırsın ya da sabredersin. Bunun başka yolu yok.

Kocanın cebinden alıpta kendi ceplerine koymuş gibi davranmasın. Utanmaz ise mal mülk istesin ailenden? Şu sonradan görme erkek müsvettesi kadar kötüsü yok.

Problem olan seyin cok ta para olmadigini dusunuyorum. Bir ara babamla sk sk konusuyorduk telefonda ve rahatsiz oluyorum bizim ailemize cok karisiyor dedigi icin konusmayi kestim.
Yanılıyorsunuz problem gayette para, babanızın size para vermesini isteyen, çocuğunuza bakmıyorlar diye para bekleyen ve size verilen paradan asla rahatsız olmayan bir koca eşiniz, ama ne hikmetse babanızla telefonda görüşmenizden rahatsız oluyor, para versinler ama gelmesinler görüşmesinler

Daha çok para versin diye arayı sıcak tutmak için konuşuyorum deseydiniz asla sesini çıkarmazdı, eşinizin sadece parayı sevdiği kesin.

İyi Para kazanmak açgözlülüğü bitiren bir şey değil. Eşiniz gayet ailenizden beklediğinden az gelmesine tahammül edemiyor bununla beraber ailenizin içinde olduğu her şey kendisini rahatsız ediyor. Derdi para olmasa size de daha çok harcar.
Seviyorum demek çok basit iş asıl mesele onu davranışlarla göstermek.

Tüm bu tantananın sebebi para mı?
Bazıları ne kadar haysiyetsiz oluyor yahu çok ilginç.
Ne malı mülkü bekliyor ailenizden acaba, çalışıp kazansın işinin adı ne.
Anne babalara çok üzülüyorum bunları duyunca. Besle kargayı oysun gözünü.

Ah be bacım. Kullanılıyorsun. Net.

Sizinle ailenizin mali mulku icin evlenmis malesef. Bir tanidigim boyleydi. Igrenc adam surekli kp niye para verniyor diye darliyordu kizi. Sonunda da aldattigi icin bosandilar. Asiri itici bir tavir esinizinki. Aileniz bir zirnik koklatmasa yeridir. Ne yapacaklarsa size yapsinlar. Siz de dikkat edin.

Eeeee babanizda gecirseymis damadinin ustune 3-5 mal.

Ne yuzsuz insanlar var yahu? Takip etseymis onunda haberi olsaymis, kazanmadigi parayi kaybettiği icin baskalarina kinlenmek ne boyutta bi arsizlik anlamadim.

Katılıyorum.
Eş genel olarak haksız ama olayın başladığı noktada haksız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…