Esimle ailem arasinda kaldim, fikriniz nedir

Konu sahibinin babası da bir şey esirgemiyor anladığım kadarıyla. Adam para vermiş, mal mülk vermiş, hala destek oluyor. E daha napsın, şirketten hisse mi verecek?
Çocuk konusundaki tespitiniz doğru bence çünkü kayınvalide torununa çok da istekli bakmıyormuş, littlemittleflower kreşe verelim diyormuş ama eşi annemden iyi bakamazlar diyormuş.

Ayrıca littlemittleflower’ın babası kızına iş de kurmuş, hem işini kur hem mal mülk ver hem harçlığını ver hem de damada yaranama, neymiş devlet yardımı programını niye söylememişmiş, herkes evladını da bilir tanır, evlendiği kişiyi de bilir tanır, baba damadının nasıl bir karakter olduğunu biliyor, kendilerine ne kadar mesafeli soğuk olduğunu da biliyor ama işte insan evladı için yeri geliyor her türlü insana katlanıyor, muhtemelen adamcağız da madem kızım bu adamla evlenmek istedi o zaman bari maddi olarak ezilmesin deyip elinden geleni yapıyor, ki yeri geliyor hepimiz diyoruz ki aileler hastalık vs zorunlu haller dışında çocuklarına yardım etmek zorunda değil ama konu damadın devlet programı olunca niye söylemedi oluyor, bana surat yapan kızıma da kötü davrandığına adım kadar emin olduğum adama niye söyleyeyim? Zaten baba olarak yapmak zorunda olmadığım şeyleri evladım için yapıyorum, damat ne çocuğuna ne kızıma kendi cebinden doğru dürüst bir şey bile yapmıyor sayemde.

Ama böyledir hep, elinizden gelenin de fazlasını yaparsınız lakin karşılığında nankörlük görürsünüz.

Kayınvalide isteksiz, anne kreşe verelim diyor ama baba istemiyor. Bunu bilmiyordum. O zaman bence maalesef çok net para vermemek için annesine baktırdığı.

Devlet yardımını söylemek babanın vazifesi değil. Evet söyleyebilir ama söylemediyse de hesabını soramaz bence. En fazla aşkolsun falan diye serzenişte bulunur geçer. Koskoca iş sahibi adam, kendi iş takibini kendi yapması lazım. Kendisinin veya çalışanlarının atladığı şeyin faturasını kayınpedere kesemez. Sanki kayınpeder "şş biz başvurduktan sonra kapatın hemen, gizli tutun damat duymasın" diye saklamış gibi.

Hem görüşmek istemeyip hem para istemesi de ayrı yüzsüzlük.

Ben de kayınvalideyle çocuk bakımı üzerine yaşadıkları sorunu anlattığı konusunu okuyarak öğrendim bu detayı.

Aynen katılıyorum, aileler çocukları evlenirken maddi yardım yapmak zorunda değil, evlenmeyi biliyorlarsa sorumluluklarını da bilsinler diyoruz, iş de böyle.
Bir işyeriniz varsa her şeyini kendiniz kovalarsınız, muhasebecinizin söylemediğini kayınpeder söylemekle yükümlü değil, aile bağları denebilir ama damat bana o bağı gösteriyor mu?
Mesela damadın haberi olsaydı da kayınpeder devlet yardımından haberdar olmasaydı bu gönlü pamuk damat kayınpederine söyleyecek miydi? Hiç sanmıyorum.

littlemittleflower’ın eski konularına şöyle bir göz attım da, littlemittleflower kusura bakmasın ama eşi kayınpederinin malı mülkü parası konusunda çok cüretkar ve hasis, kayınpederin tek evladı konu sahibi değil, geçen sene oğlunu evlendiremeye hazırlanıyormuş adam, haliyle oğluna da evliliği için yardım ediyormuş, damat karısına oğluna çok sana az yardım ediyor deyip araya nifak tohumları ekiyormuş.

Yine kimse kusura bakmasın, bir evladıma iş kurup mal mülk veriyorum, diğerine de evleniyor diye veya iş kuruyor diye veya her ne sebepleyse artık maddi destek sağlıyorsam, bunun hesabını tutmak evlatlarımın bile haddi değilken, damatla gelinin hiç haddi olamaz, istersem malımı balyozlarım paramı çatır çatır yakarım, benimle mi kazanmışlar ki hesap tutuyorlar.

littlemittleflowerla eşi arasında yıllardır sorun varmış zaten, boşanırlar boşanmaz kendileri bilir de ben bir ebeveyn olarak damada cidden sinir oldum, Allah’ım sen koru inşallah ileride damadım böyle bir karaktere bürünmez, böyle şeyleri hissetsem bırakın yardım programını söylemeyi nasılsın demek bile gelmez içimden, evladım ve torunum hatrına katlanmak zorunda olduğum biri haline dönüşür.

Benzer konulari tekrar actigimin farkindayim kizlar, kusura bakmayin. Bu forumdaki yorumlari okumak bana iyi geliyor, yasadigim seyleri ucuncu bir gozun gormesi ve farkli bakis acilari kesinlikle faydali oluyor. Bosanmak istiyor muyum kesinlikle evet, ama korkularim beni engelliyor, kucuk bir ilcede yasiyor olmam ve sosyal baskilar en cok. Aileme de soyledigim zaman her evlilikte olur boyle tatrtismalar konuyu uzatma diyorlar.Ama esimden kesinlikle sogudular, ilk basta cok seviyorlardi bu huylarini gorunce sizi rahatsiz ediyorsak evinize gelmeyiz yeter ki sen mutlu ol diyorlar. Cocuk olana kadar yaklasik 2 yil hic boyle degildi, sonradan bu huylar belirdi. Hamileligim zor gecti ve dogumdan sonra depresyon gecirdi ve tedavi gordu. Acaba hala onun yuzunden mi boyle davraniyor, cocuk buyudukce zamanla eski haline doner mi diye hep bir umut bekliyorum. Hikayem bu

Depresyonu da almış onu bile size bırakmamış

Nasıl bir adam yaa hayret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…