Eşimle ailem arasında

Adam sizden bosansa yeri. Ruhum daraldı. Aileniz de arsız mı ne gitseler ya bileti erkene alıp. Asıl kocanız sizden sogumustur
Güzelim evliliğinizi katletmissiniz. Bosandiniz o ana babanız yanınızda mı olacak. Bebeği beraber mı buyuteceksiniz mutlu mu olacaklar. İki taraf arasında kalmak herzaman duyduğum en saçma şeydir. Tabiki kocamı çocuğunu seçeceksin. O zaman herkes sakinleşir yerini bulur. Ayrıca doğum için Türkiye'ye gitmeyi dusunmeniz bile abes. Ne yani kocanız yeni dogan bebeginin İlk günlerini mı kaciracakti. Aileniz ile konuşun ve erken yollayın. İyiydi evliliğim içine ettiniz deyin. Bisansan mutlu mu olacaksiniz deyin bir zahmet. Ev ev değil tımarhane. Adam evde yabancı gibi kalmış.
Ayrıca Türkiye'ye gittiginizde de kocanız madem zorlaniyor otele gecseydiniz. Kusura bakmayın ama süreci berbat yonetmissiniz. Ailemi de çok severim ama eşimr tek laf ettirmem. Bunu bildikleri için de laf edemezler zaten. İki taraflı oynamayı bırakın biran önce

Sunu kadina es ailesi yapsa terör estirir neler yazariz aileniz yokken Evliliğiniz gayet iyi evlilik iki kişiliktir kimsede kimseyi evinde üç ay çekmez gerçekten adama üzüldüm
Kesinlikle, doğum sonrası yardıma kaynana ile kayinpeder de geliyor diye ortalık yıkılıyor ki, haklı olarak. Anne rahat edemez diye. Kendi babası olunca rahat edebiliyorsa demek..

Öncelikle bu kadar insanın aynı anda yardım adı altında doğum yapacak bir kadının 2+1 evine 40 gün kalma garantili gelmesi çok saçma bir durum. Eşinizle paylaşacağınız ve belki hayatınızda sadece bir kere yaşanacak çok özel zamanlar resmen gasp edilmiş.
Aileniz, sizin eşinizle mutlu bir hayatınız olduĝunu biliyordur herhalde ve daha yeni bebek sahibi olmuşsunuz. Bu şartlar altında sürekli bir şekilde eşinizi size şikayet etmelerindeki amaçları tam olarak nedir? Ne olmasını istiyorlar?
Ayrıca farklı bir kültürde büyümüş yetişmiş bir insandan ne bekliyorlar?
Adamın alıştığı yemek kültürü farklı ve kendi istediği şekilde yemek yemesi bile sorun edilmiş. Çok yakışıksız şekilde kilosu ile ilgili sürekli eleştirilerde bulunulmuş.
Siz aile olarak annenizin takıntılarına alışıksınız ve görmezden geliyorsunuz diye eşinizde böyle davranmak zorunda değil. Ben ailenizin sınırları ihlal ettiğini düşünüyorum. Eşinize üzüldüm.

Annenize kendinize tolere edemiyormuşsunuz, eşiniz nasıl etsin. Takıntılı demişsiniz , zor yani. Türkiye de bile doğu batı kuzey güney arasında da yemek kültürü farklı. Karadenizli ile Ege’nin yemekleri farklı beğeniler farklı. Sizin koca yabancı damat. Yemek beğenmeyince üstelenmez ki. Uslu uslu atıştırıyormuş. Ne gerek var lafa.

Kocan çok zor ve toksik bir insan, muhtemelen sadece iyiyken iyi

Bir çift birbirinin ailesine katlanmak zorunda
Nihayetinde bebeğe bakmaya gelmişler tatile değil ki
Kimsenin ailesi mükemmel değil ve annelerin %90’ı seninki gibi

Her damat kayınvalidesine böyle yapsa ortada evlilik kalmaz

Pencere çekişmesi çok tanıdık geldi bana. Eş açıyor, anne kapatıyor. İstanbul'a gittiğinizde de konu açtınız muhtemelen.

Eşinize hak verildiği için de konuyu düzenlemişsiniz sanırım.
Eşinizin evde iş paylaşımı yaptığı, size destek olduğu, gerek olmadığı halde 50 kişinin doğuma gelip 2+1 eve sıkıştığı, adamın kilosuna kadar eleştirildiği detaylarını silince adamın haklı olduğu gerçeği değişmiyor. Ben düzenlenmiş halini okudum, yine de adama hak verdim.

Süreci çok kötü yönetmişsiniz. Aileniz de sınırını bilmeyen insanlar belli ki. Adamın yediğine içtiğine bile yorum yapmışlar.
Burada bir kadın böyle bir konu açsa ve üçüncü günden tepki vermeyip aylarca alttan alsa "en baştan sınırını çizmeliydin, neden o kadar çektin" deriz. Eşiniz de çekmemiş işte.

Fark etmedi ki adam yine haklı. Adam öyle bir haklı ki ne yapsa o haklılığı örtemiyor konu sahibi. Dev haklı adam.

Ben herkesin aksine eşinizi haksız buldum. Her gün mü doğum yapıyorsunuz ki hemen ailenizi annenizi çekemez duruma geliyor. Doğum, ölüm, hastalık durumları ailelerde istisnai olarak gerçekleşir… Allahın günü olmadığına göre insanın eşi sabır tolerans gösterebilir. 6 yılda bir kere gelmişler doğumunuz var diye ve kültürümüzde bu çok normal bir durumdur. Ha siz de yadırgıyordunuz madem gelmenize gerek yok deseydiniz.

Pencereyi ben de hatirladim da baska uyeymis o.

Hayir madem elestiri gelen yerleri icerikten kaldirip silecek, o zaman niye konu aciliyor ben anlamiyorum sahsen. Sanki zorla anlattiriliyor. Konu acip bilgi ver, sonra o yazdıkların haksiz bulununca sil.

Güncelleme yapıp eşim ev işleri ve yemek yaptığını yazdığı kısımları, ablanın 2 çocukla geldiği ve 2+1 evde 7 kişi aylardır kaldıkları yerleri silmiş ve ailenin 2-3 aylık bir süre için geldiler dediği yeri 2 ay olarak düzeltmiş. Ya trol ya da kocan haksız ailen ne olursa olsun çekmek zorunda dememizi bekliyor.

Ayrıca güncelleme yapmak için yazmaya vaktin varsa niçin cevap yazmıyorsun konu sahibi ? Yorumlar hoşuna gitsin veya gitmesin insanlar sana şahsi bakış açılarını sunmuş. İllaki bir fikir edinirsin bir işine yarar

Bizim memleketimizde bu tür konular hep sorun oluyor. Yabancılar da art niyet de az eleştiri de. Doğumlar, düğünler, istemeler hep bir sorunlu. Buradaki konuların çoğu mesela doğumda kayınvalideyle yaşanan sorunlar. Kadın doğum yapıyor burnundan geliyor. Peki eşinizin ailesi ile bir araya gelince ortam nasıl oluyor. Sizin ailenizle yaşanılan sorunların benzerleri yaşanıyor mu? Aslında yemek de sorun edilecek bir konu değil. Sonuçta eşinizin kültürü çok farklı ve bizim yemekleri yememesi de anlayışla karşılanmalıydı. Tek kişi ve idare de edilebilir bir durum. Boş yere en çok da siz strese girmişsiniz. En azından eşinizin yanında olmanız iyi. Çünkü şu durumda ben de eşinizi haklı gördüm.

eşiniz haklı bence de
o kadar insan yeni doğum yapmış kadının evinde ne işi var
ablanız sağlıkçıymış da bilmemneymiş bahane etmiş işte gezmek için hiç kusura bakmayın

ailenizi gönderin ve siz çekirdek ailenizle mutlu olmaya bakın
eşinizin kilosundan onlara ne onlar alıyor sanki koynuna tövbe estağfirullah kaba konuşturuyorlar insanı
Allah bebeğinizi analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin

Temiz havaya karşı başka bir insan daha olabileceğini düşünmemiştim. İkinci üyelik olamaz mı?

Detaylar neden siliniyor ben de anlamıyorum.
Düzenlenmiş halini okuyan herkes aa çok haklısın dese bile ne önemi var? Gidip kocanın, ailenin hafızasını silemeyeceksin sonuçta.

Fark etmedi ki adam yine haklı. Adam öyle bir haklı ki ne yapsa o haklılığı örtemiyor konu sahibi. Dev haklı adam.

Kime kocan haksız desek aşkı alevleniyor, savunmaya geçiyor. Kırk yılda bir bir erkeği haklı bulduk, yine yaranamadık.
Konu sahiplerini memnun etmek çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…