Eşimle ailesi yüzünden tartıştık

kedcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2010
132
0
46
Kocaeli
kızlar lütfen yardım edin eşimle küstüm az önce eşimin halasının oglu askere ugurladık oraya gitcektik ve ben hazırlanıyorum eşim sen gitme dedi bnede niye diyince sustu ama belliki kayın validemleri götürcekti bende onlarla küs oldum için izin vermedim annem de geldi bizimle annen niye geliyo dedi bende hediyesini vercekmiş dedim bahane olarak bagırdı gec kaldık diye oradada görümcemler falan vardı hemen benimkisi onların yanına gitti arabada bana bagırıyor annemin yanında onlarada iyi akşamlar diyo hemde yanlarına gidiyor şimdi eve geldik bende onla konuşmuyorum haklı degilmiyim ama öff artık bıktım yaaa şu aylesinden lütfen bi akıl verin bişey dü
şünemez oldum

allah aşkına kayınvalide için eşinle küs olamaya değer mi eşine samime davranırsan gönlünü alırsın inşaallah: sen kayınvalidene gitmeye bilirsin ama eşinin gitmesine asla engel olamazsınız bence çok yanlış 72:

Son düzenleme:
1.Her evlilikte küçüklü-büyüklü bazı problemler olur.Bazı evlilikler problemsiz olduğu için değil,eşler problemleri büyütmeden çözmeyi alışkanlık haline getirdikleri için mutlu ve uzun sürmüştür.Siz de problemlerinizi biriktirmeyin ve büyütmeyin.Asla örtbas etmeyin.Problem varsa,yokmuş gibi davranmayın.Eşinizden hiç bir şey saklamayın.Eşinizle oturup tartışın. dert vermişse derman da verir.Bilin ki hiçbir problem çözümsüz değildir.

2.Diyelim bir dargınlık sürecine girildi,böyle durumlarda erkekler ilk adımı kadınlardan bekler.Oysa kadınlar daha duygusaldır.Bu yüzden fazla incinirler.Dargınlıktan sonraki barış teşebbüsünü erkekler yapmalı.İçten bir gülümseme,sevgiyle bir bakış,yerine göre bir çiçek,ya da başka bir hediye,içinde boşanma potansiyeli olan pek çok dargınlığı tatlıya bağlayabilir.

3.Kavgaların çoğu iletişimsizliğin çocuğudur.Öncelikle birbirinizle sağlam bir iletişim kurun.Yani sık sık birbirinizle göz göze gelin,gülümseyin,işaretleşin ve tabii ki konuşun.

4.Eşinizi suçlayarak tartışmaya girmeyin.Neden öyle davrandığını öğrenmeye çalışın.Olmazsa kendisine sorun.

5.Eşiniz kendini savunmak istiyorsa mutlaka bu imkanı verin.

6.Problemin çözüleceği yer,ürediği yerdir.Aile içinde üreyen problemlerden kaynaklanan tartışmaları evinizin dışına taşırmayın.Çocuklarınızı asla tartışmalarınıza karıştırmayın.

7.Soyut kavramlar üzerine tartışmak yerine,somut problem üzerine tartışın.Problemi tahlil edin.
a)Tartışmaya konu olan problem nedir?
b)Taraflar problemi nasıl görmektedir?
c)Problemin detayları nelerdir?
d)Yanlış anlaşılmalar var mıdır?(Zira kavgaların bir çoğu yanlış anlaşılmaktan doğar.)

8.Tartışma esnasında problemle eşinizin kişiliğini özdeşleştirmeyin.("Zaten sen hep böylesin" filan demeyin)

9.Dikkatinizi eşinize cevap yetiştirmeye yönelteceğinize problemin kendisine yöneltin.

10.Tarifsizi seslendirmekten kaçının.Mesela eşinize çok sorumsuz,çok umursamaz olduğunu söyleyeceğinize,nasıl olması gerektiğini söyleyin.

11.Tartışırken kendinizi eşinizin yerine koyun,ama bunu yaparken olabildiğiniz kadar dürüst olun.Böylece haklı olduğu yanları görebileceksiniz.

12.İsteklerinizle eşinizin değer ölçülerinin zıtlaşmamasına dikkat edin.(Annesinin evine gitmemesini isterseniz,eşinizin değer ölçülerine aykırı davranmış olursunuz.)

13.Beklemesini bilin.Bekleyin.Eşiniz konuşsun,iyice boşalıp rahatlasın.Her sözüne cevap üretmeyin.Onu dinler gibi de yapmayın.Gerçekten büyük bir sabırla dinleyin.Doğrularına tereddütsüz hak verin.Bu yaklaşımınız ona,kendisini anladığınızı düşündürecek ve yumuşatacaktır.

14.Tartışmalarınızı kendi doğrularınızı kabul ettirmek için değil,gerçeği bulmak ve gerçekte uzlaşmak için yapın.Haklı ise büyük bir memnuniyetle eşinize hak verin ve rahatlıkla özür dileyin.

15.Eğer tartışmayı o gün sonuçlandıramamışsanız,bağırarak,istim üzerine evi terk etmeyin.Böyle yaparsanız o gününüz zehir olur.Ayrıca eve döner dönmez,daha sertleşerek tartışmayı devam ettirme ihtimali çok yüksek olur.Bu yüzden tartışmanız sonlanmasa bile,ne olursa olsun eşinizi sevdiğinizi,onunla her konuyu tartışmakta fayda gördüğünüzü,ancak zamanın şimdilik yetmediğini,sonra eğer isterse bu konuyu daha bir sükunet içinde dönebileceğinizi söyleyin.Daha yumuşak bir zemin,daha neşeli bir an tartışmanın uzlaşmayla bitmesine yardımcı olacaktır.(Yavuz Bahadıroğlu'nun hayatı aşkla yaşamak kitabından )

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol,
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,
Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol,
Hoşgörürlükte deniz gibi ol,
Sözlerin çok kıymeti yoktur erkekler için, davranış ve görsellik ön plandadır. Evlenmeden önce bir kafadan bir kredisi vardır kadının, o yüzden hoş davranışlara muhatap olur. Yaptığı olumlu hareketler bu krediyi yükseltir, olumsuz hareketler krediyi azaltır, azaltır ve bitirir.

Erkek konuşmaz pek, hele de konuşunca beklentilerini söyleyince birde suçlanırsa hiç konuşmaz. Ondan sonrada kadın neden ilk zamanlarımız gibi degiliz diye düşünür (veya söylenir) durur.

Hanımlar hiç birşey bilmiyorsanız, eşinize devamlı gülümseyin ve güleryüzlü olun lütfen, çok şeyin değiştiğini göreceksiniz.

Son düzenleme:
Sözlerin çok kıymeti yoktur erkekler için, davranış ve görsellik ön plandadır. Evlenmeden önce bir kafadan bir kredisi vardır kadının, o yüzden hoş davranışlara muhatap olur. Yaptığı olumlu hareketler bu krediyi yükseltir, olumsuz hareketler krediyi azaltır, azaltır ve bitirir.

Erkek konuşmaz pek, hele de konuşunca beklentilerini söyleyince birde suçlanırsa hiç konuşmaz. Ondan sonrada kadın neden ilk zamanlarımız gibi degiliz diye düşünür (veya söylenir) durur.

Hanımlar hiç birşey bilmiyorsanız, eşinize devamlı gülümseyin ve güleryüzlü olun lütfen, çok şeyin değiştiğini göreceksiniz.

kızlar yaaa ben daha acık anlatım
biz kardeşimle eltiyiz abisi bende kardeşi kardeşimle evlendi biz kardeşim evlenesiye kadar iyiydik ama sonra kötü olduk bide evde görümcelermiz var yaşları çok büyük ve benimkine az etki etselerde kardeşimin kocasına cok etki ediyolar sonra kardeşim ayrılmaya falan kalktılar ve bende onlarlacok sorun yaşadım ve kadeşime yaşattıklarından ben dayanamayıp kızlarınında cok iyi olmayıp kayın validesine kötülük yaptını deyince kötü olduk çünkü benim görümcemin teki dayımın ogluyla evli onlarda bunu kabul edemeyip o sebeple küstük 3 senedir
ve eşimi onlardan kıskanıyorum onlarla görüşmesini istemiyorum ve eşim bugün bana kötü davranıp ve annemin yanında bagırıp oraya gidince onlaraa hal hatır sorması tuhafıma gitti ve arabada gelene kadar konuşmadık şimdide konuşmuyorum bilmiyorum kötümü yapıyorum lütfen kıssslar akıl verin çünkü sinirden bişey düşüne miyorum vallaha

arkadaşım cok teşekür ederim ama ben onlarla konuşunca eşim çok kötü oluyorum yaa bu adam bunların yaptıklarını görmüyormu diyorum onlara karşı nefretim var

Kızmakta haklı olabilirsin ama nefret çok ağır bir kelime.
Eşin ve kızkardeşinden sözediyorsun.Eşin kardeşine ne kadar kızsa da sonuçta kardeşidir.
Et tırnaktan ayrılmaz,eninde sonunda affeder.

onu gerçekten çok önemli çünkü pek çok evlilik bu yüzden bitme noktasına geliyor, evlilik bitmese bile bu mesele karı koca arasında ki sevgiyi saygıyı kesinlikle bitiriyor. Hatta en büyük aşkları bitiriyor.

“Aşkım seni çok seviyorum ama seni doğuran kadını sevmiyorum” diyen bir kadının sevgisine hangi erkek gerçekten inanır?

Erkek bu sevgiye sadece inanmış gibi yapar. Fakat bir süre sonra bu sevgiyi sorgulamaya başlar. Çünkü anne evlat bir bütünün parçalarıdır. “Canım senin kafanı seviyorum ama ellerini ayaklarını hiç sevmiyorum” demek gibidir bu.

Düşünün ki bir arkadaşınız size “Çocuğun şımarık, ondan hiç hoşlanmıyorum ama seni seviyorum” dese onun sevgisi size ne kadar inandırıcı gelebilir. Aman bana ne, beni seviyor, sadece çocuğuma laf söylüyor mu dersiniz yoksa çocuğunuza söylenen sözü üstünüze mi alırsınız. O günden sonra o arkadaşınıza gıcık olmaya başlamaz mısınız?

Erkekler eşleri ile annelerinin birbirlerini sevmelerini, iyi anlaşmalarını isterler. Karısının annesi ile iyi anlaştığı ya da anlaşmak için gayret ettiğini gören erkek bunu her zaman takdir eder.Eşiyle muhabbet etmek isteyen, aşkını sevgisini yaşatmak isteyen kadın, eşinden önce kayınvalidesi ile iyi geçinmeye bakmalıdır. En etkisiz görünen, gelini ile ilgili hiç konuşmayan bir kayınvalide bile erkek üzerinde sessizliği ile etkilidir.

Fakat maalesef ki kadınların çoğu iyi geçinmek yerine nasıl olurda eşimin ailesi ile daha az görüşebilirim onun hesabını yapıyorlar. Kadınların bu konuda kullandığı gizli ve açık iki metot var.

Gizli metot şöyle: “Hayatım, annen çok iyi kadın, aileni seviyorum ama bence fazla görüşmemeliyiz. Çok görüşürsek yüz göz oluruz, aradaki sevgi saygıyı kaybederiz. Seviyeli bir ilişki götürelim. Çünkü arada bir tatsızlık olursa ben bir daha yüzlerine bakmak istemem, en iyisi çok gidip gelmeyelim.”

Süslü kelimelerle alttan alta tehdit kokan cümlelerdir bunlar.

Bu metoda erkekler karakterlerine göre farklı tepkiler gösterir.

Eşiyle huzursuzluk yaşamak istemeyen erkek eşine inanmış gibi yapar. Aslında eşinin ne demek istediğini gayet iyi anlar. Eşinin ailesi ile mesafeli duruşunu kabullenmiş gibi yapar, sorun çıkarmaz fakat çok da fazla incinir. Hem eşinin ailesini sevmemesine incinir hem de onlara gidip gelmek istemeyen bir eşe sahip olduğu için ailesine karşı mahcup durumda kalır. Bu durumda erkek ne ailesine ne de eşine bir şey söyleyemez ve derdini içine atar. Erkek üzüntüsü genellikle depresyon ya da fiziki hastalık olarak mutlaka ortaya çıkar.

Eşinin sözleri takmayan bir erkek ise “olmaz öyle şey” diye eşini zorla götürür fakat eşinin annesinin evindeki gülmeyen yüzü, asık suratı karşısında da çaresizdir. O da öyle mutsuz olur.
En kötü kayınvalide bile bir evliliğe kadının kendi eliyle verdiği zararı veremez.
alıntı
alıntı

Son düzenleme:
ya işe bende beni seven erkek nasıl olurda onların yaptıgı hataları göremez diyorum ve bakıyorum okadar çok seviyorum diyen adam bi an olup degişiyor yaa ben çok kıskancım yada bilmiyorum onla hep bu konuda küsüyorum çünkü konuşamıyoruz kavga ediyoruz küsüyorum sonra o gelip barışıyoruz 10senelik evliyim konuşamadımız için çok üzgünüm
ama ben bugün eşim bana kızdı arabada sen niye geliyosun dedigi için üzüldüm cünkü bana demeden aylesini götürcekmiş otagara öfff keşke gitmeseydim

Kızmakta haklı olabilirsin ama nefret çok ağır bir kelime.
Eşin ve kızkardeşinden sözediyorsun.Eşin kardeşine ne kadar kızsa da sonuçta kardeşidir.
Et tırnaktan ayrılmaz,eninde sonunda affeder.

bende anlıyorum aslında onu hani ama işte bir anlık duygum oluyor dayanamıyorum
engel olamıyorum ve bu sefer küsüyoruz
nefret dedim evet cünkü kardeşime ve bana az etmediler oyüzden ama işte insan kendine engel olamıyor bazen

neyse ben kapatıyorum allaha emanet ol bir başkası için eşinle problem yaşama bu kızkardeşinide etkiler ömür boyu huzur ve mutluluk sizlerle olsun

bir şey söyleyeceğim bende 15 yıllık eviliyim eşimle konuşarak çözemediğim problemlerimi mektup yazarak dile getiriyorum altına güzel bir dörtlük yazdığınızda herşey hal oluyor daha sonra sana dua gönderirim 100 defa ya muksit çek

Son düzenleme:
valla ne yalan söyliyim, ailesiyle görüşmüyorsun ve bir araya gelmemeniz için bir çözüm üretmeye calışmış ve sana elme demiş. benim aklım pek ermedi. daha ne istiyorsun ki, ya zorla ailemle gidicez görüşüceksin vs. dese daha mı iyi. bence fazla uzatma...

valla ne yalan söyliyim, ailesiyle görüşmüyorsun ve bir araya gelmemeniz için bir çözüm üretmeye calışmış ve sana gelme demiş. benim aklım pek ermedi. daha ne istiyorsun ki, ya zorla ailemle gidicez görüşüceksin vs. dese daha mı iyi. bence fazla uzatma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…