Eşimle ailesi yüzünden tartıştık

Arkadaşım kayınvaliden gelse senin suratına tükürse amiyane tabirle söylüyorum tabii.
Eşin yine gider bir hafta sonra annesinin elini öper,başına koyar.
Senin çırpınmaların hep eşinin ailesine karşı daha da hassas olmaya teşvik eder.
Bence yanlış yapıyorsun..
Bir faydasını görüyorsan bu tutumunun devam et .. Ama sanmıyorum.

Bak cnm bence hata ediyosun.sen onun karısı diğer taraf ise ona senelerce emek vermiş onu ne sıkıntılarla dünyaya getirmiş büyütmüş olan ailesi.sen sevmeyebilirsin anlaşamayabilrsin nefrette edebilirsin ama eşininde seninle aynı duyguları yaşamasını bekleyemessin.ne kadar kötüde olsa onlar eşinin ailesi.ve dengeyi kurmak zorunda olan kimsede eşindir.ailesine selam vermesi konuşması yemeğe gitmesi veya onlarda kalıyo olması seni rahatsız etmemeli.sen eşini kıskanmak yerine onu koşulsuz sevmeye bak.tam aksine eşin senden ailenle görüşmemeni istese ne hissederdin ve nasıl yaklaşırdın.bence eşin çok olgun bi insanmış.benim eşim olsa durumumuz çok farklı olurdu.ayrıca askere giden eşinin ailesinden biri.sen ve senin annenden önce eşin ve ailesinin orda olması daha doğru olurdu.ben olsam hiç gitmezdim bile.bak ben kendi sorunlarımı bi anlşatsam.8 senelik evliyim.eşimin ailesi dünyada tanıdığım en hassas ve alıngan insanlar aşırı otoriterler.gözünün üstünde kaşın var diyemessin kızmaya küsmeye bahane ararlar.bak 5 ay önce sırf onlara yakın olmak için düzenimi bozup onlara yakın biyere taşındık ama oranın havası çocuklarıma yaramadı kaç sefer hst.yattılar iki oğlum birden bronşit_astım oldu çok zor günler yaşadık mecbur apar topar eski evimize yakın biyere taşındık.ama eşimin ailesi bunu gurur meselesi yaptı beni kötü kadın ilan etti eşimi taşınma mecburiyetinde bırakmışım ailesinden onu koparıp kendi aileme yanaştırmışım çocuklarımı güya onlardan kıskanıp göstermek istemiyomuşum diye ağızlarına geleni saydılar ve 4 aydır bizimle konuşmuyolar ve bizi silmişler kesinlikle eşimle bile konuşmuyolar sölemedikllerini bırakmadılar ben çok kır5gın olmama rağmen sadece eşim aramızda kalıp üzülmesin diye yinede kaç sefer onları aradım ağır laflar işitmeme rağmen siz nederseniz deyin ben sizi seviyorum yanlış anladınız alınganlık yapıyosunuz küfürde etseniz başımın üstünde yeriniz var diye sürekli arayıp arayı bulmaya çalışıyorum.kayınbalidem biraz yumuşamaya başladı ama kaynatam çok asabi ve eşırı kincidir kapının önünden bile geçmesinler diyomuş düşün artık ona rağmen onunda gönlünü alana kadar elimden geleni yapıcam.kıskançlık kadar kötü bi duygu olamaz kendine ve yuvana zarar verirsin.hoşgörülü ol ve empati yap kendini eşinin yerine koy ve bence onlara kızmak yerine aranızı düzeltmeye çalış.hem eşin mutlu olur hemde sen böle kötü düşüncelerle ruhunu kirletip kendini mutsuz etmemiş olursun.kaç yaşındasın bilmiyorum ama kabul edersen nacizane bi arkadaş veya abla tavsiyesi olsun...

siz yorum yaparken maşşallah küçük çocugu azarlar gibi yorum yazma hakkına sahipsiniz, sizin lafınızın üstüne birşey yazılırken size ne? allaha şükür beynimde, vicdan ve merhamet duygularımda fazla çalışıyor. hiç tanımadıgım bir insana bu şekilde yaklaşılması bile hoşuma gitmemeside bunun örneği. ayrıca allah herkese akıl fikir vermişse sizin konuyu açan şahıs için akıl fikir dilemenize lüzum yok!!

Cnm burda hepimiz aile gibi olduk inan okurken ben olsam ne yapardım diye okuyorum hep
Bi şekilde bende senle paylaşıyorum bişeyler sonuçta hepimizin aile hayatında öyle yada böyle sorunlar oluyor.Eşinin şuan sana destek olması ve arkanda olması çok güzel
En azından o da seni bunaltmıyor ama bak seni suçlamaya başladığını söylemişsin canım alarm çanları çalmaya başladı demektir.Aman dikkat
Sen hala tepki vermeye devam edersen eşinin sana karşı soğutma çabaları içerisinde olduğunu değil,senin onu ailesinden uzaklaştırmak istediğini ciddi anlamda düşünecektir.Tartışmalar uzayıp duracak Allah korusun :18: Bırak zamana görüşüyorsa görüşsün eşin , sana destekse zaten ailesi öyle bişeye kalkıştığında bu durumu sana açacaktır bi şekilde o zaman neden karşı çıktığını daha iyi anlar,senin bişey söylemene gerek kalmadan eşim haklıymış der. Et tırnaktan ayrılmıyor canım benim bak eşimin tarafı bizi hiç arayıp sormadıkları halde biz elimizden geldiğince gidip geliyoruz hatta öyle ki ben özellikle eşimi bazen sürüklüyorum ki gidelim ne zamandan beri gitmedik diye.Çok mu istiyorum gitmeyi ,tabiki de hayır ama onların ağzına laf vermek istemiyorum.Beni hiç bi şekilde suçlayamayacaklar böylece.Ben böyle davrandıkça eşim de bana daha çok destek oluyor ve her defasında ailesine beni savunuyor.
Şimdi sen eşine desen seni benden soğutacaklar, benim hakkımda olur olmaz şeyler söyleyecekler eşin hayatta inanmaz.Belki dilinde haklısın der ama içinde hep bi acaba mı olur...Ama ailesi dese gelin yüzünden bizden iyice uzaklaştın onlara hak verir baksana sana da diyormuş senin yüzünden görüşemiyorum diye.Bırak görüşsün ki seni de suçlayamasın öyle şeyler olacaksa da yaşayarak görsün.
Eşin seni seviyor onun bunun lafıyla senden vazgeçer mi canım ya
Bak senin için nerdeyse ailesinden vazgeçecek,görüşmeyecek kadar seviyor.
Zaten soğutmak isteyen insan iki arada bir derede yine yapar bunu.Sen ne kadar görüşmelerine engel olsan bile bi alo der yine yaparlar yapacaklarını.
Yarın bir gün Allah korusun ölürlerse, eşin ilelebet senden çıkarır acısını canım
Dualarım seninle inşallah evinizden huzur ve mutluluk eksik olmaz
En kısa zamanda çözersiniz ailenizdeki sorunları öpüyorumm

başkaları için akıl fikir diliyorsunuz ama allah cemil cümlemize versin!!!!! neden bu kadar agrasif yaklaşıyorsunuz. tatlı dille konuşup ifade edemiyorsunuz? buda başka bir çeşit ruhsal sıkıntıdır.

Amin Allah hepimize akıl fikir versin
Burda hiç kimsenin aklı bi diğerinden daha geride değil yaptıklarımız sadece paylaşım
Hepimiz içinden çıkamayacağımızı düşündüğümüz konularda birbirimizden destek alıyoruz
Bugün sana,yarın bana, ona , şuna derken hepimiz bi şekilde ne yapmalıyım? ı tartışıyoruz
Dediklerinize katılıyorum

derinss lütfen canım arkadaş sadece rahatsız olduğu bi noktayı dile getirmiş bunu kişisel çatışma olarak algılamayın.Gerçekten bazen bazı yorumlar o kadar incitebiliyorki insanı
Bazen insan açtığı konuya yorum yapmak istemiyor yada konuyu kapatıyor,siliyor vs...yada konusuna hiç uğramıyor bizden kızıyoruz bizi enayi yerine koyuyor diye
Ama hiç düşünemiyoruz kırılabileceğini...

Siz güzel yaklaşın pohpohlayın benim de tarzım bu..
Tarzım yüzünden size hesap mı vereceğim?
Bu nasıl bir cürret anlamakta güçlük çekiyorum.
Ne bu iyi polis kötü polis durumu mu?
thnszn 'a alkışşşş çok şeker çok korumacı forumun sevgi pıtırcığı,tamam bitti mi?
Mesajlarıma bir daha müdahele etmeyin,siz kendi çapınızda en şirin en tatlı en sempatik yorumu yazmaya gayret edin.
benim mesajımı değerlendirmek sizin haddinize değil..

Arkadaş çok rahatsız oluyorsa benim tarzımdaki yorumlardan açar bir başlık orada çatlanayana kadar tartışır.
Burası yeri değil,benim mesajım üstünden kimse burada süpermenlik yapamaz.
Ben şimdi kalksam "ayy algida mesajlarından hissettim ne kadar kötü negatif berbat birisin çok vicdansızsın "desem,sen bana karşı ne düşünürsün?
benim mesajım üstünden karakter tahlili yapmak kimsenin harcına değil..

ne kadar seviyesizsiniz, cürret kısmına gelince bu neye benziyor biliyormusunuz. saygı beklerim ama göstermem. siz başkasına akıl versin deme cüretini nasıl gösterebildiyseniz, bende bu cürreti cok rahat size gösteririm. benim kimseden alkış felan beklediğim yok. senin tarzındaki insanlar sanırım cok ezikler ve burada ahkam kesmeye çalışıyorlar. benim çevremde herkes birbirine saygı duyar, hoşgörü gösterip, kibar ve ne kadar büyük hata yaparsa yapsın tatlı dille yaklaşır. dediğiniz gibi sevgi pıtırcığı gösterisi değil bu hayata bakış, kültür ve yaşam tarzı farklılığı sanırım...

sen istediğin kadar küs ol o onun annesi ablası et tırnaktan ayrılmaz sen konuşmazsan konuşma ama ona engel olma hee sana bilaf söylerlerse ver ağızlarının payını ama eşini onlara karşı doldurma
onlar 50 kat kötüde olsalar canı ciğeri

Arkadaşım madem bu kadar nezih bir çevren var sen neden nasibini almadın bu çevreden ?
Bana saldırırken bu tatlı çevrenin sahibi tlhszn neredeydi?
Neden seviyesiz oldum sizi uyardığım için mi?
Kendinize başka bir eğlence bulun lütfen.
Hakaretlerinizi de kendinize saklayın,nezih çevrenizle mutluluklar..
Kültürüm,hayatım,benliğim hiçbirşey hakkında bilgi sahibi değilsiniz,size kanıtlamak zorunda da değilim.
Siz kendinizi mükemmel beni de ezik bilin (ki bu ifade bile asıl kimliğinizi ortaya koyuyor)
mutlu mutlu yaşayın..
hala çözemediğiniz bir sıkıntınız var ise özel mesajım açık..

derinss bencede uslubun çok ters haklı yada haksız olabilir bayan derdini anlatıyor çocuk gibi başkalarından azar yemek için konu açmıyor
gerçi yapın böyle sanırım her tobikte görüyorum mizacın çok ters
az önce biri konu açmışya kk bayanları neden böyle diye al sana başlı başına bir örnek

bakın siz durduk yere bir insana akıl fikir versin diyerek akılsız yerine koydunuz, ruh hastası demeye getirdiniz. bana cürretten bahsettiniz başka bir insana durduk yere bu cürreti gösterdiniz.

daha sonra benide aynı duruma soktunuz. yok sevgi pıtırcıgı, süpermen felan alakası bile yokken hemde... seviyesizliğinizin nedeni uslubunuz. aslında konunu özünde cok farklı değildi yazdıklarımız ama yaklaşımınız kötüydü. yarın öbür gün sizinde bir üzüntünüz sıkıntınız olsa ve konu açsanız ve biri cıkıp sizin yaptıgınız gibi, size davransansa, ohhh iyi olmuş haketmişti demem. şuan bu şahıs için ne yazdıysam bir başkasınada, sizin için aynısını yazarım ama dediğiniz gibi süpermenlik için değil....

Yazdım oradaya da :97:

Tamam arkadaşım ben seviyesizim,siz harikasınız bitsin istiyorum bu tartışma.
bitsin rica ediyorum bitsin.
Varsa başka bir hakaret hepsini toptan tek mesajda yazın rica ediyorum.
Bu arada bende konu açtım elbette sıkıntım vardı çok canım yanıyordu.
hatta cevap yazarken bile ağlıyordum kaldı ki sinirli bir micazım var..
isterseniz inceleyin durur hala bu ay açtım galiba o kadar yakın, kimseyi ama kimseyi kırmadım.
tek bir incitici kelime yazmadım.. bana yardımcı olmak isteyen vaktini bana ayırmış kimseyi incitemem.

sonuna kadar haklısın canım katılıyorum eleştirininde bi dozu var kimse kimseye cırcır cırlayamaz :2:

tamam işte size vaktini ayırmış kimseyi kırmam incitmem diyorsunuzda, sizden sıkıntısı için yorum bekleyen kişiyi neden inciterek yazıyorsunuz. o açtıgınız konuda size deselerde; allah akıl fikir versin, ruh hastası demeye getirseler siz kendinizi nasıl hissederdiniz?!!! bana demişsiniz ya bana gelince o tlnszn nerdeydi. bende diyorum ki; böyle bir konu olsun size bu şekilde davransınlar tlnszn o zamanda sizin yanınızda olur.

konuyu açan arkadaşında konusu dağıttıgım için özür dilerim:) bu tartışmayla ilgili son msj'ım

Ayy kavgadan değil konuyu dağıttığımız için ceza alacağız da,özel mesaj yazma hakkınız yok galiba yeni üye olduğunuz için..
konumda bana da ağır şeyler söylendi,,canımı daha da yakan bu da söylenir mi yahu dediğim.
ama ufkumu açtı incinmedim yani ben hassas değilim herkese de aynı şekilde yaklaşıyorum galiba olabilir.
bu konuya gelirsek hala eşi görümceden kıskanmak bana cidden bir rahatsızlıkmış gibi geliyor.
yarın en yakın arkadaşım bana kahveye gelse bu cümleyi kursa "delirdin galiba,terapiste git" derim
hakaret olarak da algılamaz ,ben sarsma yöntemiyle yardımcı oluyorum galiba tekniğim farklı ...

çok teşekür ederim canım yorumun için çok teşekürler allah razı olsun evet gecmiyo zatende
artık bende cok caba göstermicem teşekürler kuzum

kızlar niye birbirinize girdiniz yaww birbirinizi üzmeyin ben sizden gelen iyi ve ya kötü yorumlarınızada acıgım hepsinide okuyorum zevkle hepsinide dikkate alıyorum ama yapmayın böyle ben sizleri seviyorum

ben annesigille kötü olsun istemiyorumki ama biraz hatalarına karşı biraz tavır göstersin istiyorum yorumuna teşeür arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…