- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
- Konu Sahibi Werder_veremem
-
işte bu yorum,un üzerine yorum yok süper olmuş elinize sağlık kardeşim.ay Allahım ya bu ne böyle hesap extresi falan kontrol etme nedir yaa.anne babayı bırak yedi kat el olsun 50 liralık yemeğin hesabını sormakta nedir.gerçekten şu siteye üye olduğumdan beri artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.ki 50 lira olmasını geçtim.istersem tüm maaşımı harcarım.sen erkeksin bana bakmak zorundasın.ben maddi yükümlülüğe sahip değilim.varmı lan keyfime çalışıyorum.bu neyaaaaa
Hahaaahhh diye istemsizce güldüm.. okumuştum sizin konunuzu da Allah sizin de yardımcınız olsun ne diyim.. bu kocalar kafayı yemiş.. şükür bizim durumumuz da iyi ama eşimin ailesi bizim eve girenin ×4 üydü.. yine de eşim 4 yıl yardım etti bi defa da bi şey demedim beni mağdur etmediği için zaten çok para harcayan bi tip de drğildim sonradan açıldım ben.. son 1 senedir tüm kazanç bizim.. anasıgile kendi aldıkları fazla fazla yetiyo zaten benim koca sonradan gözünü açtı.. ama inanın ki bir defa olsun ağzımı açmışlığım yoktu.. evdekiler mağdur olmadıktan sonra sıkıntı yok bence bi de hanım çalışıyosa şu hanımları rahat bıraksınlar kendi parasında söz hakkı olmaz mı insanın ya bu ne cahilliktirHerkes kendi gördüğünü yazıyor biz istediğimiz kadar ifade etmeye çalışalım. Ben de okudum 75 lira muhabbetini haklısınız, bahsedildiği şekilde mesele enayi yerine konmak. Ben de bugün benzer bi konu açmıştım benim de mevzu kendisi sürekli bi işte çalışmamasına rağmen eline geçecek(!) daha ortada para yok, (biz darboğazdan çıkamamışız bile) parayla ailesinin, abisinin, yengesinin keyfine katkıda bulunmak. Benimkinden açıklama bugün geldi:"verici" bir karakteri varmış
ay Allahım ya bu ne böyle hesap extresi falan kontrol etme nedir yaa.anne babayı bırak yedi kat el olsun 50 liralık yemeğin hesabını sormakta nedir.gerçekten şu siteye üye olduğumdan beri artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.ki 50 lira olmasını geçtim.istersem tüm maaşımı harcarım.sen erkeksin bana bakmak zorundasın.ben maddi yükümlülüğe sahip değilim.varmı lan keyfime çalışıyorum.bu neyaaaaa
Bravo diyorum size. Eşimin müsrifliğinden çok çektiğim için ben tahammül edemiyorum artık. Vericilik olayına ben de gülüyorumHahaaahhh diye istemsizce güldüm.. okumuştum sizin konunuzu da Allah sizin de yardımcınız olsun ne diyim.. bu kocalar kafayı yemiş.. şükür bizim durumumuz da iyi ama eşimin ailesi bizim eve girenin ×4 üydü.. yine de eşim 4 yıl yardım etti bi defa da bi şey demedim beni mağdur etmediği için zaten çok para harcayan bi tip de drğildim sonradan açıldım ben.. son 1 senedir tüm kazanç bizim.. anasıgile kendi aldıkları fazla fazla yetiyo zaten benim koca sonradan gözünü açtı.. ama inanın ki bir defa olsun ağzımı açmışlığım yoktu.. evdekiler mağdur olmadıktan sonra sıkıntı yok bence bi de hanım çalışıyosa şu hanımları rahat bıraksınlar kendi parasında söz hakkı olmaz mı insanın ya bu ne cahilliktir
Bravo diyorum size. Eşimin müsrifliğinden çok çektiğim için ben tahammül edemiyorum artık. Vericilik olayına ben de gülüyorumne insanlar var dedirtti yardımda bulunacak halde değiliz ama üniversite okuyan kuzenlerine yardım edelim madem talebinde bulundum. Bunu duyar duymaz hali böyle oldu
Yok bu illa para vercek birilerineAllah da sizi güldürsün inşallah... kocanız trajikomik.. çocuk eğliyo gibisin canım ya.. bi vakıfta falan çalışsın ya da gönüllü olarak nasıl istiyosa.. o duyguyu öyle tatmin etsin isterseniz bi önerin belki de ılımlı yaklaşır..
Eğer sıkıntıda değilsen seni de sıkıntıya sokmuycak kadar bi şeyler ayarla.. Allah sana daha çok verir o zaman.. tabi mantık çerçevesinde. eşini ikna edebilirsin inşallahYok bu illa para vercek birilerinebütçemize bi hayır hasenat bölümü ekliycem ben
Öyle yapıcam evet, sağolun. SevgilerEğer sıkıntıda değilsen seni de sıkıntıya sokmuycak kadar bi şeyler ayarla.. Allah sana daha çok verir o zaman.. tabi mantık çerçevesinde. eşini ikna edebilirsin inşallah
Hayat müşterek diyen insanların temizlik yaptığını yemek yaptığını nerden çıkardınız ki?bu tarz konularda hayat müşterektir diyen arkadaşlarımı gerçekten anlamıyorum.hayat müşterek diye diye bu erkekleri tembelleştirdiler.şimdi bu adamlar önceden sadece temizlik yemek çocuk isterken listeye birde para aklediler.verin arkadaşım verin.siz elinizde ne var ne yok verin erkeklere para kazanın onuda verin.çocuk yapıp verin yemek yapın temizlik yapın.birde ağzına laf verin.elinede sopayı verin.bide dayak yeyin.bütün tavizleri verin.
bu istisnai bir durum.böyle olduğunda tabiki hayat müşterektir diyebiliriz.ancak arkadaşın durumu farklı.bu arkadaşın 50 liralık yemek parasının hesabını soran eşi temizlikçiye para veriyormudur.bizde herşeyi ortak yaparız.hatta bu aralar ben temizlik yemek vesaire şeyleri yapamadığım için eşim yapıyor.ama genel toplum yapısında maalesef böyle bir durum çok rastlanılır bi durum değil.bu gibi eşler hem kadın çalışsın.para harcamasın.temizlik kadının görevi.çocuk kadının işi.yemek kadına ait kafasında olan kişiler.Hayat müşterek diyen insanların temizlik yaptığını yemek yaptığını nerden çıkardınız ki?
Örneğin biz de temizliği temizlikçi yapar. Haftalık ücreti ortak harcamalarımızdan ödenir. Çamaşır ve bulaşık eşimde, yemek bendedir. Yemek zaten haftanın üç günü evde pişirilir.
Çocuk yok; düşünmüyoruz. Onunla ilgili bir plan tasarlamadık henüz. Yapacak olursak anne baba rollerimize uygun, adil bir paylaşım onun için de planlarız.
Ben bu kocayı savunmadım zaten. Eşlerin paraları üzerinde kişisel hakları olur demiştim.bu istisnai bir durum.böyle olduğunda tabiki hayat müşterektir diyebiliriz.ancak arkadaşın durumu farklı.bu arkadaşın 50 liralık yemek parasının hesabını soran eşi temizlikçiye para veriyormudur.bizde herşeyi ortak yaparız.hatta bu aralar ben temizlik yemek vesaire şeyleri yapamadığım için eşim yapıyor.ama genel toplum yapısında maalesef böyle bir durum çok rastlanılır bi durum değil.bu gibi eşler hem kadın çalışsın.para harcamasın.temizlik kadının görevi.çocuk kadının işi.yemek kadına ait kafasında olan kişiler.
Ben bu kocayı savunmadım zaten. Eşlerin paraları üzerinde kişisel hakları olur demiştim.
Hayat müşterekçilerden biri olarak sizin yorumunuza yanıt döndüm o kadar.
Toplumun büyük bir kısmı hayat müşterektir kısmını hakkaniyetle yaşamıyor diye, bu yaşam şeklinin kötü olduğu kanısına varamayız.
kızlar ben bir yıllık evliyim eşimide seviyorum yalnız bir sıkıntımız var.... ben kendi ailemle görüşünce özellikle annem babam çarsıdaysak yemek ısmarlamak isterim onların üzerimdeki emeği gelir gönüllerini almak isterim.. çok nadiren aile ferlerimden diğerlerinede bunu yaptıgım olur gecen abimin eşi ve çoçugu hastaneden sonra (hastane çalştıgım yere yakın) ziyaretime geldi öğlen arası bende yemeğe götürdüm.. kredi kartından çektirdim. şimdi beyfendı görmüş özetimi ben enayimiyim hafta sonu bile çalışıyorum deyip trip attı oysa bende çalışyıorum ortalama ayda biri bulmuyordur oda en fazla 50 lira sizce napmalıyım
Hayat müşterek diyen insanların temizlik yaptığını yemek yaptığını nerden çıkardınız ki?
Örneğin biz de temizliği temizlikçi yapar. Haftalık ücreti ortak harcamalarımızdan ödenir. Çamaşır ve bulaşık eşimde, yemek bendedir. Yemek zaten haftanın üç günü evde pişirilir.
Çocuk yok; düşünmüyoruz. Onunla ilgili bir plan tasarlamadık henüz. Yapacak olursak anne baba rollerimize uygun, adil bir paylaşım onun için de planlarız.
Zaten eşit olamamamız bundan eşitlik kültürümüz yok
Ben çocukken maaş elden alınırdı bir yer vardı para orda dururdu herkes alıp harcardı evin çocuğu olarak ben de
Maaşım varken kart eşimde olur tüm parayı çeker koyardı bir yere elden olan bölümünü de getirip koyardım
Şimdi serbest çalışıyoruz paralar hesapta ikimizde de kart var kimse de 50-100 tl hesabı yapmıyor ama para çok harcayacak olan da söylüyor
Eş olabilmek nikahla çocukla vs değil bizim diye düşünebilmekle olur biz olmak önemli ki günümüzde bunu yakalayabilen de az gibi şu siteden gördüğüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?