Eşimle anlaşmakta zorlanıyorum :(

bennbusraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
313
377
Şakamısınız siz normal bu bende eşime yoğurt al dediğimde süzme almıştı bikere de arpa şehriyesi yerine tel hiç terapi gelmedi aklıma aksine güldüm yani birlikte gidiyoruz 😂
Normal iletisimde de bu sekilde zorlanıyorum verdigim ornekler basit kaldı biraz ama normal iletisimde de böyle iste :KK43:
 

bennbusraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
313
377
Daha detaylı anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım:)
Birsey anlatıyorum mesela dedigi sadece şu "nasıl yani, anlamadım , neden" ne anlatirsam anlatayım hep öyle busefer tekrar anlatmaya calışıyorum bende çok yorucu bir durum
 

umayimo

Sen kalbime denk gelen küçücük şey👼🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2020
3.769
10.495
Dert mi bilmiyorum . Kızlar eşimle bazen iletisim kurmakta çok zorlanıyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor. Örnegin ona bir anımı anlatıyorum ama anlatırken kurdugum cumlelerde ne demek istedigimi çoğu kez anlamıyor. Akıcı konustuguma eminim. Üstüne bastıra bastıra diyorumki a marketten şu ürünü al o yine arayıp diyor ki b marketteyim ürünü bulamadım. Yahu üstüne basa basa a marketten alacaksın dedim . Daha bugün gelirken fırın kagıdı al dedim folyo almış gelmiş şaka gibi gülsem mi aglasam mı bilemiyorum :) özellikle dikkat ediyorum kurduğum cümlelere tane tane konuşuyorum. Anlatmak istediğimin tam tersini anlamayı başarıyor. Üniversite mezunu kariyeri olan bir adam yani.farklı kültürlerdeniz ondan mı acaba ailelerimiz de birbirini anlamıyor pek🤦‍♀️😄 ne yapmalıyım ben sizce? Aile terapistine gitmelimiyiz? 1 yıl sevgili 1 bucuk sene nisanlı kaldık. 1 senedir de evliyiz . Düzelir mi zamanla?
Bu benim babam:KK70: üzgünüm ama hiç değişmiyor 😁
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 47 gün geçti.

Nihal Shibuya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
1.360
3.459
40
Market alışverişini becerebilen erkek var mı ki? 😀 eşime 2 senede anca son kullanma tarihi diye bir şeyin olduğunu öğrettim. Bende her ürünün fotografını atıyorum. Geçen domestos için yolladım. Arıyor yeşil renk buldum ama etikette başka bir şey yazıyor diyor 🤦🏻‍♀️ ben sinirlenmiyorum, en azından gayret ediyor.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 21-01-2022

Hamileliğimin 10. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 212 gün kaldı.

Bebeğinizin göz kapakları iyice gelişti, ayrıca bebeğinizin dili tamamen şeklini aldı. Bebeğinizin ayak parmakları artık perdesiz ve daha uzun görünüyor. İlk defa bebeğinizin uzuvları bilinçli olarak hareket yeteneğine kavuştu. Baş ağrılarınız için sıcak yada soğuk kompres yardımcı olabilir.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 6 gr. - Yaklaşık boyu : 23 mm. (Baştan Popoya)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

damdan

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
26.676
61.365
Ben acıklayıcı konusuyorum aslında ama herkese karsı böyle değil. Bugun soracağım acaba beni mi dinlemiyor bende bir sorun varsa duzeltirim en azından

Çok ve ayrıntılı mı konuşuyorsunuz

Ben çok ve ayrıntılı konuşurum eşim çok azını dinler sonra da bir şey sorar ben de anlattığımın tek bir cümlesini dinleseydin bunu öğrenirdin derim

Az kelime ile konuşur kısa anlatır sadece ana cümleyi söyler ama ben ayrıntılı anlatırım ana cümleyi üç ayrı şekilde anlatırım vs

Lakin mesleğini yazmayayım ama işi konuşmak ve yazmak olarak görülür hatta insanlar 3-5 cümle ile konuşan kişinin nasıl sayfalarca yazdığına anlam veremez

Oysa yazılanı ben yazıyorum o kendisine iletilen 5 cümleyi bana 3 cümle olarak iletiyor ben bunu 5 sayfa yapıyorum

Eşiniz de bu tarz ise değiştirmeye çalışmayın istediğinizi somutlaştırarak iletin

Madem dinliyor ve ne diye soruyor kısa cümlelerle net anlatın birlikte etkili iletişim teknikleri okuyun dikkatini canlı tutmayı öğrensin
 

Prensescann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
3.421
2.257
37
Birsey anlatıyorum mesela dedigi sadece şu "nasıl yani, anlamadım , neden" ne anlatirsam anlatayım hep öyle busefer tekrar anlatmaya calışıyorum bende çok yorucu bir durum
Ya aynıyız ya
Aynı
Ben çıldırıyorum artık sevgim de tükendi başka konular da var tabi
Mal gibi başka açıklaması yok bizimkinşn
Sürekli unuttum , unuttum , ay kafam başka yerdeydi bilmem ne , kafana sçayım senin dicem Birgğn o derece çileden çıkarttı
Sorduğu şeyin cevabını veriyorum , mesela cevap evet , hımm tamam hayır diyorsun modundayız biz hep ... ve çok ciddi yAni , ya ne diyorsun onun cevabı evet dedim sen dinlemiyor musun hem soruyorsun falanla 9 yılım geçti ,
Zerre tahammülüm kalmadı
 

bennbusraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
313
377
Çok ve ayrıntılı mı konuşuyorsunuz

Ben çok ve ayrıntılı konuşurum eşim çok azını dinler sonra da bir şey sorar ben de anlattığımın tek bir cümlesini dinleseydin bunu öğrenirdin derim

Az kelime ile konuşur kısa anlatır sadece ana cümleyi söyler ama ben ayrıntılı anlatırım ana cümleyi üç ayrı şekilde anlatırım vs

Lakin mesleğini yazmayayım ama işi konuşmak ve yazmak olarak görülür hatta insanlar 3-5 cümle ile konuşan kişinin nasıl sayfalarca yazdığına anlam veremez

Oysa yazılanı ben yazıyorum o kendisine iletilen 5 cümleyi bana 3 cümle olarak iletiyor ben bunu 5 sayfa yapıyorum

Eşiniz de bu tarz ise değiştirmeye çalışmayın istediğinizi somutlaştırarak iletin

Madem dinliyor ve ne diye soruyor kısa cümlelerle net anlatın birlikte etkili iletişim teknikleri okuyun dikkatini canlı tutmayı öğrensin
Çok mantıklı. Evet sanırım detayli anlatınca ilgisi dağılıyor dinlemiyor . Bende konusunca çok uzun açıklayıcı konusurum ne bileyim . Kısa ve net olmayı deneyecegim
 

bennbusraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
313
377
Ya aynıyız ya
Aynı
Ben çıldırıyorum artık sevgim de tükendi başka konular da var tabi
Mal gibi başka açıklaması yok bizimkinşn
Sürekli unuttum , unuttum , ay kafam başka yerdeydi bilmem ne , kafana sçayım senin dicem Birgğn o derece çileden çıkarttı
Sorduğu şeyin cevabını veriyorum , mesela cevap evet , hımm tamam hayır diyorsun modundayız biz hep ... ve çok ciddi yAni , ya ne diyorsun onun cevabı evet dedim sen dinlemiyor musun hem soruyorsun falanla 9 yılım geçti ,
Zerre tahammülüm kalmadı
Çok yıpratıcı bir durum ya daha bir senelik evliyim ben birsey anlatmaya korkuyorum beni yoruyor defalarca açıklıyorum başım ağrıyor gün sonunda ağrı kesici icmeden kendime gelemiyorum
 

CiRiLLA

Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
19.923
71.930
Market alışverişini becerebilen erkek var mı ki? 😀 eşime 2 senede anca son kullanma tarihi diye bir şeyin olduğunu öğrettim. Bende her ürünün fotografını atıyorum. Geçen domestos için yolladım. Arıyor yeşil renk buldum ama etikette başka bir şey yazıyor diyor 🤦🏻‍♀️ ben sinirlenmiyorum, en azından gayret ediyor.

Benimki beceriyor. Foto atmaya gerek yok alincaklar listesini yazip wptan atiyorum birlikte degilsek.
Annesinin mutfak alisverişlerini hep eşim yaparmiş bekarken.

Ben evlenene kadar hiç mutfak alisverisi yapmadim tek basima ama dunyaya yeni dogmus gibi de davranmadim ya bu kadar son kullanma tarihine bakmayi da ilkokulda ogretiyorlar ya TSE damgasi, son kullanma tarihi diye 😂😂
 

Prensescann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
3.421
2.257
37
Ya aynıyız ya
Aynı
Ben çıldırıyorum artık sevgim de tükendi başka konular da var tabi
Mal gibi başka açıklaması yok bizimkinşn
Sürekli unuttum , unuttum , ay kafam başka yerdeydi bilmem ne , kafana sçayım senin dicem Birgğn o derece çileden çıkarttı
Sorduğu şeyin cevabını veriyorum , mesela cevap evet , hımm tamam hayır diyorsun modundayız biz hep ... ve çok ciddi yAni , ya ne diyorsun onun cevabı evet dedim sen dinlemiyor musun hem soruyorsun falanla 9 yılım geçti ,
Zerre tahammülüm kalmadı
Açıklaması şu bazı konularda
Çok sorunlu bir küçüklük geçirdim ailesinden dolayı , kafamı hep unutmaya odakladım diyo
Ailesinin yediyi bklar bana sıçradı yani demesine
Daha dün iftar İçin yemeği yaptın mı dışardan mı söylesek dedi , temel olarak hazır sosu kaldı dedim , hımmm yemek yok yani diyo , hazır dedim ya diye çıkıştım , sadece sosu haZır dedin ya diyo mal mal ya