Eşimle anlaşmalı boşanma

Ozlmshte

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2016
8
0
1
32
10 aylik evliyim boşanmak istiyorum suan babamin evine geldim sorun şu ki babam da boşanmama karşı kocan o diyo ne diyosa o orası öyle diyelim ama neler yaşadığimi kimse bilemez sonuçta severek evlendim 5 sene sevgili olduk kim boşanmak icin evleniyo... Şimdi sorum şu nasıl boşanma davasi acarim bide bi senelik evli değilim boşanabilirmiyim yardım edin lütfen kimsem yok...

Anlaşmalı Boşanma için 1 yılın Dolması gerekiyor . Tabii karşı tarafında kabul etmesi gerekiyor. Çekişmeli Boşanma Davası açabilirsiniz . Bir yılın dolmasına birşey kalmamış . Sonra karşı tarafta boşanmayı kabul edecekse , 2 ay sonra davayı anlaşmalı boşanmaya sonradanda çevirebilirsiniz . Yeterki Karşı tarafta kabul etsin . Tek celsede boşanırsınız .

Anlaşmalı Boşanma için 1 yılın Dolması gerekiyor . Tabii karşı tarafında kabul etmesi gerekiyor. Çekişmeli Boşanma Davası açabilirsiniz . Bir yılın dolmasına birşey kalmamış . Sonra karşı tarafta boşanmayı kabul edecekse , 2 ay sonra davayı anlaşmalı boşanmaya sonradanda çevirebilirsiniz . Yeterki Karşı tarafta kabul etsin . Tek celsede boşanırsınız .
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin karsi taraf bosanmak istiyorum diyo ama illa sorun cikarticaktir bosanma zamaninda peki ben nereye basvuru yapicam bosanmak icin gercekten bilmiyorum kusura bakmayin birde ondan hic bisey talep etmesem daha kolay mi bosaniriz acaba simdiden tesekkur ederim

Boşanmak için Boşanma dava dilekçesinizle birlikte adliyeye gidip dava açacaksınız . Boşanma davaları aile mahkemelerinde görülür . Bişey talep etmezseniz daha kolay olur tabi . Eğer bir talebiniz olmayacaksa , karşı tarafta kabul ediyorsa bir yılın dolmasını bekleyin ve anlaşmalı boşanın . Ancak talebiniz olsa dahi karşı taraf protokole imza attığı sürece anlaşmalı Boşanmayı zorlaştıran bir durum SÖZKONUSU değil . Genelde maddi manevi taleplerinizin olması karşı taraf bu talepleri karşılamayı kabul etmediği için Süreci zorlaştırır . Haklarınız var neticede . O konuda tercih sizin . Imkanınız varsa bir avukattan yardım alın . Geliriniz yoksada barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz

Boşanmak için Boşanma dava dilekçesinizle birlikte adliyeye gidip dava açacaksınız . Boşanma davaları aile mahkemelerinde görülür . Bişey talep etmezseniz daha kolay olur tabi . Eğer bir talebiniz olmayacaksa , karşı tarafta kabul ediyorsa bir yılın dolmasını bekleyin ve anlaşmalı boşanın . Ancak talebiniz olsa dahi karşı taraf protokole imza attığı sürece anlaşmalı Boşanmayı zorlaştıran bir durum SÖZKONUSU değil . Genelde maddi manevi taleplerinizin olması karşı taraf bu talepleri karşılamayı kabul etmediği için Süreci zorlaştırır . Haklarınız var neticede . O konuda tercih sizin . Imkanınız varsa bir avukattan yardım alın . Geliriniz yoksada barodan ücretsiz avukat talep edebilirsiniz
Cok tesekkur ederim allah razin olsun

Arkadaşlar boşanma konusunda benim bir tanıdığımın bürosu var, Ankarada kendisi çok tecrübeli avukatlardan oluşan ekipleri var ve aldıkları davaları kazanıyorlar, zaten inanmadıkları davaları almıyorlar. etik açıdan çok duyarlı insanlar. Paranızın peşinde değiller cidden size yardım etmeye çalışıyorlar. İşte adresi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bosanma asamasindayim bizimde daha 1 yilimiz dolmadi su anda cekismeli bosanmadayiz avukata muracat ettim ve mahkeme zamanini bekliyorum eger biseyler talep etmezsen karsi tarafla 1 seneyi doldurunca anlasirsan tek celsede bosanabilirmisiz ama talep edersen genelde karsi taraf vermemk icin anlasmaya varmiyo yinede en gec 2 sene icinde bosanabilirmisiz benim avuktimda boyle dedi bana hakkimizda hayirlisi olsun ins

Bende bosanma asamasindayim bizimde daha 1 yilimiz dolmadi su anda cekismeli bosanmadayiz avukata muracat ettim ve mahkeme zamanini bekliyorum eger biseyler talep etmezsen karsi tarafla 1 seneyi doldurunca anlasirsan tek celsede bosanabilirmisiz ama talep edersen genelde karsi taraf vermemk icin anlasmaya varmiyo yinede en gec 2 sene icinde bosanabilirmisiz benim avuktimda boyle dedi bana hakkimizda hayirlisi olsun ins

Canım geçmiş olsun öncelikle. ben de yakında boşanacağım. avukat ne kadar para istedi? ben maddi manevi tazminat davasıyla birlikte boşanmak istiyorum ama.

Arkadaşlar bu boşanma meselesi öyle çok basit bir şey değil.. işler ters giderse eşinizin bağlanacak nafaka ve tazminatı ödemek dışında hiç bir sorumluluğu yok.. Bunlarda mahkemede karar çıktı diye alabildiğiniz paralar değil.. ödemezse haciz vb işlemi yapmanız gerekecek. Anlaşmalı boşanmak için mahkemeye gittiğinizde anlaşmaktan vazgeçerse önceki kabahatlerinin hepsini affetmiş sayabilir sizi hakim.. ve en önemlisi boşanma aşamasında akıl verenler vb sebebiyle ortada mal mülkte varsa , çocuga pek düşkün bir baba değilse, sevgilisi varsa vb vs.. karşınıza bambaşka bir insan çıkabilir. boşanma kararı aklınızdan geçiyorsa evinizi terketmeyin. evsiz kalırsınız.. bunun yerine doğru bir avukat bulun ve size ilk söyleyeceği şey kaç para alacağı olmasın. para alsada almasa da ilk görüşmede dahi sizi iyi ve doğru yönlendirecek sizin menfaatlerinizi koruyacak birini bulun. uzaklaşıp boşanmya çalışmak elinizi kolunuz bağlar. kararlıysanız olduğunuz yerde duracaksınız. delil toplayacaksınız.

Yazmazsam eksik kalır. Şahit vb de hikaye..adamı odaya soktun, dövdün. şahit var. duydu mu duydu. gördü mü görmedi. görmediği durumlar için sizi ağlrken görmüş yok efendim gözünüzü mor görmüş, siz anlatmışsınız ıvır zıvır hakimi hiç bağlamaz. şahidiniz de azarı yer oturur. aa bu arada bir kaç kere hakim değişirse ( değişmezse bile) oturup da sizin dosyanızı ince ince okumaz, incelemez, anlamaya çalışmaz. daha da neler olur da boşverin. karşı tarafın avukatı iftiracı, karalamacı, davayı ne pahasına olursa olsun kazanmayı kafasına koymuş bir avukatsa bir de gözünüzün içine baka baka yalanlar söylenir.çatlarsınız..

Tazminat alsanda almasanda fiyata etkisi olm
Yazmazsam eksik kalır. Şahit vb de hikaye..adamı odaya soktun, dövdün. şahit var. duydu mu duydu. gördü mü görmedi. görmediği durumlar için sizi ağlrken görmüş yok efendim gözünüzü mor görmüş, siz anlatmışsınız ıvır zıvır hakimi hiç bağlamaz. şahidiniz de azarı yer oturur. aa bu arada bir kaç kere hakim değişirse ( değişmezse bile) oturup da sizin dosyanızı ince ince okumaz, incelemez, anlamaya çalışmaz. daha da neler olur da boşverin. karşı tarafın avukatı iftiracı, karalamacı, davayı ne pahasına olursa olsun kazanmayı kafasına koymuş bir avukatsa bir de gözünüzün içine baka baka yalanlar söylenir.çatlarsınız..
Kesinlikle oyle benim esimde 2 tane yalanci sahit tutmus guya herseyden haberleri varmis hayatimda duymadigim isimler evimin yolunu bile bilmezler ama sahitler duyunca kafayi yicek gibi oldum cok zor bi donem gormediklerini duymadiklarini cogunu insan bu donemde yasiyo malesef

evet arkadaşlar bende boşanıyorum benim eşimde hiç tanımadığım iki tane şahit tutmuş kendine ne evime gelmişler nede kapımdan geçmişler o kimbilir ne anlatmş onlara onlarda mahkemede şahitlik yapacaklar ben en yakınıma bile teklif edemiyorum gel bana şahitlik yap diye çünkü insanlarda allah korkusu var biz diyorlar bire bir şahit olmadık senin anlattığın kadarı ile biliyoruz ki benim konularımı biliyorsunuzdur ben allahıma havale ettim çünkü hakim soruyor namusun şerefin üzerine yemin et diye ama insanlarda ne namus var ne şeref

Back
X