Ben destek oldum zamanında aslında üzülmemesi için elimden geleni yaptım uzun uzun konuştum ama benim ona anlayışlı olduğum kadar o bana değil maalesefAdam hapishanenin kıyısından dönmüşse cinsel soğukluk yaşaması çok normal. Zorluklara beraber göğüs germelisiniz. Bence eşinize manevi olarak destek olun
Ben sadece cinselliğe takılmıyorumBöyle zor zamanında ki yaptığı her şey sizin için,ona daha çok destek olmalısınız,
Ne cinselliği afedersin,borç varsa kimsenin onu düşünebildiğini sanmıyorum.
Hatalı olan sizsiniz.
Sizi seviyor ki annenize gidip konuşmuş,yorgun ve kafası meşgul,bu tarz olayları ben de yaşadım,biraz değişiği,hatta daha kötüsü ,bir tek konum var oku istersen.Ben sadece cinselliğe takılmıyorum
Sonuçta evlilikte iki insanın bir sevgi bağı olarak görüyorum
Bana olan ilgisizliğine ve sevgisizliğine takılıyorum aynı zaman da kızıma
Bizimle vakit geçirmiyor kendinden soğutacak ters davranışlarda bulunuyor
Bir evlilikte hiç cinsellik olmamasını da normal görmüyorum iki insanı birbirinden uzaklaştırma da payı var
Bana dokunmuyor sarılmıyor bile
Hayatında başka bir insan mı var diye bile düşündüğüm oluyor
Beni beğenmediğini istemediğini düşünüyorum ve kadın olarak canım yanıyor
Zamanında hep güler yüzlü sıcak kanlı yaklaştım ama biliyor musunuz artık o kadar yoruldum ki hep güler yüzlü yaklaşmaktanSıkıntılarınız rahatladığına göre şimdi koyuvermenin zamanı değil; güleryüzlü müsünüz? Siz sıcak ve tatlıyken kocanız da hala değişim olmuyor mu? Karşılıklı olarak yelkenlerinizi suya indirmeniz lazım biraz güleryüz biraz enerji biraz samimiyet biraz yakınlık ve sıcaklıkla ilişkinizi tazeleyebilirsiniz.
Sabretmeye devam ediyorum canım başka çarem Yok malesef hemen mücadeleden kaçıp boşanmakta istemiyorum en ufak engeldeSizi seviyor ki annenize gidip konuşmuş,yorgun ve kafası meşgul,bu tarz olayları ben de yaşadım,biraz değişiği,hatta daha kötüsü ,bir tek konum var oku istersen.
Canının nasıl yandığını biliyorum ama eşine borç bitinceki tavrı nasıl olacak onu görmek için bir şans ver,ben öyle yaptım ve sonuç Allahıma sonsuz şükürler olsun çok iyiyiz.4. yıldayız.
Severek evlenmişsiniz,yuvanızı yıkmak ya da sarsmak için geçerli sebebin bile yok.
Kendini üzersin boşu boşuna,biraz sabır.
Biz evlendiğimiz de 10 bin lira borcumuz vardı eşimi uyarmama rağmen ilk bir sene ödemedi rahat davrandı borçlar iki katına çıktı öyle kafasına dank etti. Hiç sözümü dinlemiyor kiBorçlar ne borcu özel olmazsa ? Havadan sacma sapan şeyler icin mi yoksa aileniz için olan bir seylerin borcu mu ?
Durumu değiştirir çünkü eğer kendi başına bu borcu yaptıysa nazlanmanin triplenmenin alemi yok. Kimseye cektirmeninde. Ailesi için ise sizde daha destek olucu alttan alıcı olmalısınız. Erkekler ah uzulme geçer hallederiz gibi sözlerden konusmalardan anlamıyor. Neşeli pozitif olursaniz evin içinde iyi olabilir.
Erkekler gerçekten güçsüz varlıklar galiba sıkıntı hafiflemiş işte bi silkelenip kendine gelmesi lazım. Benim de en sevmediğim erkek tipidir olur olmadık olayda ota b... karadenizde gemilerini batıranlar. Kocanın sebepleri neyseki mantıklı o yüzden affedilemez bir konumda değil. Sen evden git deyince annenlere gitmesi ve konuşması da artı puan. Pasif direnişçi modundan biraz da olsa çıkmış.Zamanında hep güler yüzlü sıcak kanlı yaklaştım ama biliyor musunuz artık o kadar yoruldum ki hep güler yüzlü yaklaşmaktan
Artık mutsuzum ve içimden gelmiyor. Artık ondan bekliyorum bu güleryüzlülüğü ilgiliyi
Ben onu zor zamanında motive ettim şimdi sıra onda hatasının oda farkında aslında bir türlü ikna edememiştim ama haftaya doktor randevusu alıp psikoloğa gitmeyi kabul etti çok şükür
Sürekli ben depresyondayım diye gezip duruyor ben bir anneyim sorumluluklarım var ben depresyondayım diye gezmiyorum onun da buna hakkı yok diye düşünüyorum sonuçta herşeyi tek başına eşim yaşamıyor onunla birlikte bende bu zorlukları yaşıyorum ve içim karardı artık mutlu olmak istiyorum beraber ailecek eğlenelim güzel vakitler geçirelim istiyorum kızımı ve beni kendine bağlasın istiyorum biraz
Kızım babasına düşkün değil az gördüğü için aynı odada bile durmuyor gidip oynamıyor babasıyla hep benim peşinden geliyor
Aralarında baba kız bağı olsun istiyorum eşim yanlış yapıyor
Aslında evlendiğim gibi hamile kalmadımEvliliğinizin başında yeni evli hayatı yaşayamamışsınız. Zaten borç içinde, hapse girme tehlikesiyle ikinizde bişey anlamamışsınızdır o yıllardan. Daha bunları düzeltmeden bir sene bile geçmeden hamile kalmışsınız. Hamilelik süreci birbirine bağlı çiftleri daha da bağlar ama uzak çiftleri iyice uzaklaştırır. Yaklaşık son bir senedir de bebek girmiş işin içine. Yani plansız, düşünmeden, evliliğinizi oturtmadan bebek yapmak sizi iyice yıpratmış, uzaklaştırmış. Belli ki adamın sırtındaki yük çok fazla. Siz de o yükleri umursamayıp sizinle ilgilenmesini hoş beş etmesini bekliyorsunuz. Seviyor belki ama sevgi yetmiyor evliliklerin yolunda gitmesine malesef. Hatalar, yanlışlar bu hale getirmiş sizi. Oturup ne istiyor ne bekliyorsunuz, dertleriniz ne, neler canınızı sıkıyor karşılıklı bir konuşun bakalım.
En katıldığım yorum sizin ki olduErkekler gerçekten güçsüz varlıklar galiba sıkıntı hafiflemiş işte bi silkelenip kendine gelmesi lazım. Benim de en sevmediğim erkek tipidir olur olmadık olayda ota b... karadenizde gemilerini batıranlar. Kocanın sebepleri neyseki mantıklı o yüzden affedilemez bir şey yapmamış. Sen evden git deyince annenlere gitmesi ve konuşması da artı puan. Pasif direnişçi modundan biraz da olsa çıkmış.
İş çıkışı saat 10 demeden bi dışarı çıksanız kızınızla veya kızınızı annenize emanet ederek.. 1saat el ele sahilde yürüseniz sanki bu dumanlar dağılacak yav
Aslında evlendiğim gibi hamile kalmadım
11 aylık evliyken hamile olduğumu öğrendim
Planlı isteyerek oldu bebeğimiz iyiki de olmuş
Eşimin rahatlığı umursamazlığı Canımı sıkıyor daha çok
En son oturup uzun uzun konuştuk ben onun yanında olduğumu söyledim böyle yapmayalım destek olalım birbirimize kızınla ilgilen biraz aranızda bağ olsun ailecek vakit geçirelim bak borçlar azaldı yükümüz bitti işler iyi takılacak birşey Yok dedim neler neler dedim ama artık yoruldum sürekli aynı şeyler konuşmaktan
29 yaşında olgun bir erkek böyle çocukça depresyonlara girmemesi lazım bizimle ilgili olması lazım en önemli şey ailedir
İnşallah anlar ne demek istediğimi yoksa iyice kopacağız çok soğudum ben.
Çok yerinde bir yorum olmuş teşekkür ederim:)Maddi durumunuz elverse de iyi bir çift terapistine gitseniz ne güzel olur. Boşanılacak bir durum yok bana kalırsa, evliliğiniz rayına oturabilir. Sadece yönünüzü şaşırmışsınız, dışarıdan gelen etkenler iletişiminizi bozmuş bundan haliyle cinsellik de etkilenmiş. İletişiminiz iyi olursa cinselliğinizin kalitesi de artacaktır. İletişimi iyileştirme konusunda acil birkaç tavsiyem olabilir, tabii ki öncelik olarak çift terapisti öneririm çünkü onunla daha sağlam adımlar atarsınız iki taraflı.
Öncelikle boşanma sözü veya düşüncesi olmasın. Kötü söz, bağırma, şiddet bunların zaten olmaması gerekiyor. Mesela kavga anında "Evden gider misin?" lafı kovmak gibi olmuş, bu arayı iyice soğutur. Bunun yerine "Ayrı odalarda biraz daha sakinleştikten sonra konuşalım mı?" demek daha doğru olabilirdi. Taraflı olarak algılanacak konuşmalar yapmayın, başkalarını ilişkinize örnek olarak göstermeyin. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. "Ben-biz" konuşma stilinin çok işe yaradığını kendi ilişkilerimde de yaşadım. "Sen bana şunları bunları yapıyorsun, beni ilişkiden soğutuyorsun" demek karşı tarafı suçlar ve kavga çıkmasına sebep olur. Oysa duyguları belirterek "Ben çok üzülüyorum/bunlar beni çok kırıyor" demek daha yapıcı olur. "Biz" kullanmak da önemli: "İlişkimizi düzeltmek için ne yapabiliriz?" gibi. Küslük bireysel rahatlık sağlar, çok uzun tutmamak gerekir. Barışmak önemlidir ama durduk yere özür dilemek de ilişkiyi sarsar. Her zaman özür dileyerek barışılmaz. Konu için değil süreç için özür dilemek lazım. "Seni kırdığım için özür dilerim / Sana bunları yaşattığım için özür dilerim." gibi.
Bunlar ortaya karışık, kendimce toparladığım şeyler. Bir terapist görmeden ne kadar size uyar tartışılır ama genelde her ilişkide olması gereken şeyleri yazmaya çalıştım. Umarım ilişkiniz eski rayına oturabilir.
Çocukça depresyon derken eşim sürekli bu halde aslındaPlanlı derken yanlışlıkla demek istemedim. Planı yanlış zamanda yapmışsınız bence. 11 aylık evliliğinizde de evlilik yaşamamışsınız ki. Gezip tozmamış, gülüp eğlenmemiş, birbirinize bağlanmamışsınız. Evliliğiniz oturmamış. Çocuğunuz olduğu halde hala oturmamış.
Çocukça bir depresyon değil ki. Depresyon dediğimiz şey "ay ben aile babasıyım depresyona girmeyeyim" demekle olacak bir şey değil. Her insanın kaldırabileceği yük farklıdır. Demek ki ona ağır gelmiş.
29 yaşında bir adam da günümüzde pek olgun sayılmaz. O yaştakiler gezip tozup gününü gün ediyor, ev geçindirme derdine düşmüyor ki bu zamanda. Çevresinde o şekilde yaşayan yaşıtları varsa bu da sebep oluyordur kendini kötü hissetmesine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?