Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

biromurluk

biricigim
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2010
680
111
323
Iyi akşamlar kızlar.
Eşimle her ay maaşimdan üç yüz lira ona vermeni istiyor ben ise vermek istemiyorum. Şimdi size içeriğini anlatayım. Eşim 2600 maaş ve iki tam 2 yarım olmak uzere 4 adet ikramiye alıyor. Ben özel sektörde 1500 liraya çalışıyorum 3. Maaşını henüz almadım yeni başladım ise. Zaten daha 5 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladım ise. Aylık bin lira kredimiz var.esimin maasindan kesiliyor yani onun maasindan 1600 lira para kalıyor . Evlendigimizden beri sadece bi kere ikramiye aldı. Benim maasimin 200 lirası yol ve yemeğe gidiyor.elimde kalan 1300 liranin ise 700 lirasını her ay biriktiyoruz.kaldı elimde 600.şimdiye kadar olan kısım başlangıç kismiydi asıl derdim şu ki : eşim evi geçindiremiyorum diye bu ay birikim yapmicaz 1000 liranin bana verceksin dedi . Ayrıca diğer aylarda benden 300 lira para istedi . Yani diğer tüm aylarda elimde sadece 300 lira para kalicak. Ben kabul etmedim ve vermeyeceğim dedim . O da vereceksin dedi. Ve bana çok kızdı ben erkeksem bu evi ben yönetcem dedi. Bu 300 lira ile ben hem makyaj hem kiyafet v.b tüm ihtiyaclarimi karşılamayı bekliyor.
Size bu durumda ben napayim? üniversite okurkende hiç rahat hayatimda 50 liralik kazak giymedim hala. uni bitince ise girip her istediğimi alırım dedim ama yine nasip olmayacak sanırım

1600 tl ile nesini geçindiremiyormuş?
Yani kalem kalem giderleri yazıyorsa adam yetmiyorsa üstünü tamamla tabi beraber yaşıyosunuz da neden 300?
300 olur 500 olur 100 olur. O ay ne kadar gerekirse

Bana da mesnetsiz ben erkeğim şu kadar ver derse inadımdan vermem. Erkekse evini geçindirsin, işten bile ayrılabilirim inattan

Edit: bana gecindirememekten çok sanki elinizde para kalmasın fazla diye böyle yapıyor gibi geldi.

Senin maaşın benim maaşım bu hesabı yapmadan bütün parayı ortak bir havuzda toplayın. Artık evlısınız sizin maaslarınız diye bir şey yok ailenin ortak geliri diye bir şey var. Toplam paradan giderlerı ve birikimleri düşün kalanı harçlık olarak paylaşın. Herkes toplam para nedir, hangi para nereye gitmiş bilsin. Illa birinin parayı yönetmesi diye bi şeye gerek yok.

Gönül rızasıyla vermiyorsan diretmeye hakkı yok ama iş yerinde erkekler birbirlerine akıl verip kadınların ellerinden parayı aldıklarına dair hava atıyor olabilir maksat kadın para kazndığı halde eşinden harçlık dilenmesi bence bu piskolojik baskıdır ,

Esimle hic senin maasin benim maasim yapmadik yapmakta sacma ortak havuz olur pgiderler odenir market faturalar kalan paradanda kisisel seyler alinir birikim olur vs ikinizinde yanlislariniz var

Ben calisirken maas kartim esimde olurduu o ceker bana istediğim kadarini verirdi ben hic sorun etmedim bunu hatta iyide oluyodu hic ugrasamam cunku parayi oraya yatir buraya yatir yettimi yetmedimi evliyken senin paran benim param olmazki ikinizinde parasi bir olmali tabi bunun uslüp kısmına bişey diyemem ama sizde maasinizdan market yakıt gibi giderkeri karşılayın

Her ay 300 liralık ne alacaksın, makyaj malzemesi mesela, bir ruj alsan aylarca gider, kıyafet de her ay alınır mı bilemedim

Tabi çok haklisiniz ama işten dönerken Evde o aksam yemegi icin eksik bisi olsa markete girip aliyorum bazen 20 lira okiyor bazen 30 evin eksigine gore.ya da pazara mi gidilcek kendi paramdan gidiyorum.işin aslı ondan sürekli para istemek istemiyorum şunu alcam bunu alcam diye bu gidişle oylr olacak sanırım

Konu Sahibi haklısın 1 ay boyunca 300 lira yetmez..evin erkegiyse gecindirmeyi de bilsin..

Arkadasmn eşi de öyle sen parani bana ver sen benden iste fikrinde sanırım bazi erkekler böyle düşünüyor sende bu ay ver 300 tl sonra şunu alcam bunu alcam diye para iste bakalm esinden nasil davranacak

Verme o zaman, maçoluk yapıyorsa ek iş yapsın

senin paran benim param olmaz ki

maaş alınır ödemeler yapılır

kalan da bir yere konulup harcanır

evlilik imza atmak değil bir olmaktır

erkek evi yönetir evi geçindirir yok tabii

tavır da sıkıntılı

bir de daha 5 aylık evliymişsiniz borç vs de varmış

yapmayın birikim her ay

acelesi ne

hayatı yaşayın

hep sıkıntı ile ömür biter mi

biraz da günü yaşamak lazım

Evlilikte her şey ortak değil midir? Neden bu ayrım anlayamadım.. Hayatlar ortaksa paralar da ortak olmalı ben iki tarafta da hata buldum.. Paralarınızı senin benim diye ayırmamanızı öneriyorum.. Biz olmak lazım bir olmak lazım ki mutluluk olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…