- 6 Ekim 2015
- 1.396
- 1.957
- 83
- Konu Sahibi biromurluk
-
erkekse o yönetır evet bu demekkı o gecındırmek zorunda kendı parasıyla yada ek iş yaparak. senın parana güvenerek degılIyi akşamlar kızlar.
Eşimle her ay maaşimdan üç yüz lira ona vermeni istiyor ben ise vermek istemiyorum. Şimdi size içeriğini anlatayım. Eşim 2600 maaş ve iki tam 2 yarım olmak uzere 4 adet ikramiye alıyor. Ben özel sektörde 1500 liraya çalışıyorum 3. Maaşını henüz almadım yeni başladım ise. Zaten daha 5 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladım ise. Aylık bin lira kredimiz var.esimin maasindan kesiliyor yani onun maasindan 1600 lira para kalıyor . Evlendigimizden beri sadece bi kere ikramiye aldı. Benim maasimin 200 lirası yol ve yemeğe gidiyor.elimde kalan 1300 liranin ise 700 lirasını her ay biriktiyoruz.kaldı elimde 600.şimdiye kadar olan kısım başlangıç kismiydi asıl derdim şu ki : eşim evi geçindiremiyorum diye bu ay birikim yapmicaz 1000 liranin bana verceksin dedi . Ayrıca diğer aylarda benden 300 lira para istedi . Yani diğer tüm aylarda elimde sadece 300 lira para kalicak. Ben kabul etmedim ve vermeyeceğim dedim . O da vereceksin dedi. Ve bana çok kızdı ben erkeksem bu evi ben yönetcem dedi. Bu 300 lira ile ben hem makyaj hem kiyafet v.b tüm ihtiyaclarimi karşılamayı bekliyor.
Size bu durumda ben napayim? üniversite okurkende hiç rahat hayatimda 50 liralik kazak giymedim hala. uni bitince ise girip her istediğimi alırım dedim ama yine nasip olmayacak sanırım
sen ona madem evın erkegı sensın gecınıdr ozaman dıyeceksın kadın parası almakla degıl ama ...Tabi çok haklisiniz ama işten dönerken Evde o aksam yemegi icin eksik bisi olsa markete girip aliyorum bazen 20 lira okiyor bazen 30 evin eksigine gore.ya da pazara mi gidilcek kendi paramdan gidiyorum.işin aslı ondan sürekli para istemek istemiyorum şunu alcam bunu alcam diye bu gidişle oylr olacak sanırım
sen ona madem evın erkegı sensın gecınıdr ozaman dıyeceksın kadın parası almakla degıl ama ...
Ortak havuz fikri hoşuma gitti önericem.onu kabul etmezse 300 lira bana harçlık kalsın ama cebimden bişi harcayacagim eve.
Zaten evlenirken benim bi isim bile yoktu çalışıp ç alışmayacagim belli bile değildi . Bu yüzden bende diyorum ki madem evi gecindiremeyecktin ne diye bu yola çıktın. Günde iki pakete yakın sigarayı var benim 300 lira ma göz dikecegine onu azaltsin değil mi. Parasinda da değilim cep bankaciliginin şifresini bile benden gizliyo o yüzden de aklım çok karışık sebep bulamıyorum gizlemesine
Zaten evlenirken benim bi isim bile yoktu çalışıp ç alışmayacagim belli bile değildi . Bu yüzden bende diyorum ki madem evi gecindiremeyecktin ne diye bu yola çıktın. Günde iki pakete yakın sigarayı var benim 300 lira ma göz dikecegine onu azaltsin değil mi. Parasinda da değilim cep bankaciliginin şifresini bile benden gizliyo o yüzden de aklım çok karışık sebep bulamıyorum gizlemesine
Gelir gider listesi yapmak mantıklı tsk ederim güzel öneriniz içingelir gider listesi yapıyor musunuz yani parayi verdikten sonra harcanacak yerler belliyse verilebilir
yok sadece keyfiyeten benden harçlık alacaksın mantığıyla isteniyorsa vermeyin[/QUOTE
Hayır hiç yapmadık bende ev geçindiremiyorum bi haberim işin aslı. Üniversite yi ailemin yanında okudum fatura mutfak masraflari v.b konulardan ni haberdim evlenene kadar .gelir gider listesi yapabilirim tsk ederim güzel öneriniz için
Bence verme. Ihtiyaclar giderler bellidir. Liste yapin gorursun bu ay sukadar acik var diye iste onu sen maasindan tamamlarsin.
Hatta bence kadin kocasindan gizli kenara para koymali diye de dusunuyorum. Kendisine ait bi birikimi olmali. Ayni yastiga bas koydugu insanla nasil para hesabi yapar demis bi arkadas. Ama o insan bugun sen iyi oldugun icin sana iyi emin ol ki. Yarin bigun azicik dertlen sesini cikar o zaman o iyilik falan kalmaz. Suana kadar gizliden 100 lira koyamadim ama hayat tecrubesi bundan sonra ins
Gelir gider listesi yapmak mantıklı tsk ederim güzel öneriniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?