Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

Bence gider gelir işlerini biriniz idare etsin.mşiniz de erkek olarak kendi yapmak istiyor.siz bence aylık kendinze harcama limitti belirleyin .konuşup ortak karar alırsınız. Senin paran benim param olayına girmek sakıncalı. Yarını da düşünmek lazım.
Zaten neden böyke muhabbetlere girdiniz onu da anlayamadım.

erkekse o yönetır evet bu demekkı o gecındırmek zorunda kendı parasıyla yada ek iş yaparak. senın parana güvenerek degıl

sen ona madem evın erkegı sensın gecınıdr ozaman dıyeceksın kadın parası almakla degıl ama ...

çok para da sıkıntı heralde
giderleri bölüşün bari
300 tl vermek yerine 1-2 faturayı pazarı da siz karşılayın mesela

aynı yatağı paylaşan iki insanın senin maaşın benim maaşım mevzusunu yapmasını hiçbir zaman anlayamadım.

kendi paramı yönetemiyceksem neden çalışıyorum ki
eşimle konuştuk
ayda 1000 tl kendi maaşından bana gönderecek (kredimiz var şimdiye kadar kendim ödedim) ben de kendime kalan 1000 tl ile biraz kenara atıp kalanı yemek yol kıyafet gideri yapacağım

kiz hakli, kendi parasindan kalani da kendi ozel biriktirir. hayat bu belli olmaz ne olacagi.

Ortak havuz fikri hoşuma gitti önericem.onu kabul etmezse 300 lira bana harçlık kalsın ama cebimden bişi harcayacagim eve.

sen ona madem evın erkegı sensın gecınıdr ozaman dıyeceksın kadın parası almakla degıl ama ...

Zaten evlenirken benim bi isim bile yoktu çalışıp ç alışmayacagim belli bile değildi . Bu yüzden bende diyorum ki madem evi gecindiremeyecktin ne diye bu yola çıktın. Günde iki pakete yakın sigarayı var benim 300 lira ma göz dikecegine onu azaltsin değil mi. Parasinda da değilim cep bankaciliginin şifresini bile benden gizliyo o yüzden de aklım çok karışık sebep bulamıyorum gizlemesine

Evdeki hesap çarşıya uymuyor en çok gider mutfaktır ondandır kenara para atması zordur , her gün çorba yenilmez, makarnada yenilmez çalışan insan iyi yemeli ki hasta olmamalı daha ben meyvayı saymadım , tabi erkek kısmı genelde çerezi,elmayı alır kadında sıcak yemeği düşünmek kalır o parayıda vermez o elindeki 300 yine gıda gider eşinimde ruhu anlamaz bence defter al ve mutfak için yaptığın harcamaları ona göster erkek kısmı mutfağı önemsemez ama iyi ve kalitelide beslenmek ister , ama çalışan kadınında extra masrafları tabi olacak ,kuaför, parfüm ,ruj , giyim
Ortak havuz fikri hoşuma gitti önericem.onu kabul etmezse 300 lira bana harçlık kalsın ama cebimden bişi harcayacagim eve.

nerde bi gizlilik var orada pislik vardır kardeşşş

gelir gider listesi yapıyor musunuz yani parayi verdikten sonra harcanacak yerler belliyse verilebilir
yok sadece keyfiyeten benden harçlık alacaksın mantığıyla isteniyorsa vermeyin

gizli saklı is yapan adama verilmez hatta ondan habersiz birıkim yapılmalı bence

Gelir gider listesi yapmak mantıklı tsk ederim güzel öneriniz için

Bence verme. Ihtiyaclar giderler bellidir. Liste yapin gorursun bu ay sukadar acik var diye iste onu sen maasindan tamamlarsin.
Hatta bence kadin kocasindan gizli kenara para koymali diye de dusunuyorum. Kendisine ait bi birikimi olmali. Ayni yastiga bas koydugu insanla nasil para hesabi yapar demis bi arkadas. Ama o insan bugun sen iyi oldugun icin sana iyi emin ol ki. Yarin bigun azicik dertlen sesini cikar o zaman o iyilik falan kalmaz. Suana kadar gizliden 100 lira koyamadim ama hayat tecrubesi bundan sonra ins

Aynen öyle hele bir dediği kabul etme aslan kesiliyo başıma. Ayy ne zormuş bu evlilik Anamın evinde rahatım çok iyiydi :) ne diye 24 yaşında evlendiysem şimdiki aklım olsa 30 umdan önce asla :)

Iletisim de kopukluk var sanki. Ben olsam verirdim. Ev kira mi ? 1,300 onun yol parasi, mutfak fatura, extra harcamalar hersryi 1,300 tl ile mi yapiyor? Birikime daha az koyun. 700 degil 600 koyun mesela olmaz mi?

Ek ardon 1,600 kaliyormus. Hangi sehirdesiniz?

bu maaş muhabbetinden bende dertliyim ya bendede 300 kalıyor kalmıyor ama kozmetiğede giyimede yetiyor sadece birikim yapamıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…