Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

Yok yerden göğe kadar haklisin. Eşinin üslubu çok çirkin. Kafasına göre is yapiyor. Seni de kendine mecbir edecek. Sen zaten maasindan ortak harcamalari karşılıyorsun.o cebinde daha fazla parayla daha rahat gezin diye sen neden sıkıntı cekiyorsun. Sen kadınsın acil bir durum olur senin herzaman cüzdanında bir miktar fazladan para olmasi lazim.

Ne yapacakmis her ay fazladan 300 tl yi. Ne planliyor? Borcu mu var?

Bu arada birikim için 700 lira ayırıyor zaten demişsin. Birikim hesabı kimin adına?

geçen bu şekilde bir konu okumuştum sanki eşi saklıyormuş karısından istiyormuş vs sonra kumar borcu çıkmıştı ortaya. peşini bırakma bence iyi bir şeye alamet değil.

Ohooo sigaranın aylık gideri ne kadar?

Şimdi 300 tl aylık sana kişisel harcamaya yetmez. Canın bir çikolata cekse, çorabın kaçsa yeni çorap alsan Otobüsü kaçırsan minubuse binsen hooop günlük 10 tl limitini astin bile. Oğle yemeğinden sonra ofis arkadaşlarınla bi kahve içmeye gitsen 10 tl yine gitti.

Öğrenci misin sana günlük 10 tl veriyor. Senin eşinin tavri çok tuhaf. Adam karıcim canın çeker bişey istersen al diye vermesi lazım.

Esin paralari ne yapacak onu söyleyebilir misin? Ben anlamadim

Birikim hesabı yok ben o parayla altın alıyorum yani evin birikimi oluyor ortak yine. Sadece kredi borcumuz var ayda 1000 tl.
Evin her türlü giderine ortak oluyorum artı bu güne kadar aldığım iki maaş gününde de mağazaya gidip istediğini al benden dedim. Baştan aşağıya her şeyini aldım .
Paraya ileride çocuğumuz olursa eğer ( allah nasip ederse ) onu düşünerek biriktiyorum. Onun adına bi nevi.

Son düzenleme:
Yiyip içip gezcek herhalde ne biliyim.bekarlık günlerinde ki hayatını arıyor sanırım Ayy anlamadım bende bu adamı

Aynen öyle hele bir dediği kabul etme aslan kesiliyo başıma. Ayy ne zormuş bu evlilik Anamın evinde rahatım çok iyiydi :) ne diye 24 yaşında evlendiysem şimdiki aklım olsa 30 umdan önce asla :)

Kızım daha 5 aylık evlisin nasıl yildirmis seni. :) boş ver o da evliliğe alismaya çalışıyor. Konuşa konuşa anlasin işte. Bagirmadan çığırmadan oturun bütçenizi hesapların gelen giden tablosu yapın. Birlikte hareket edin. Parayi nere harcadığınız öğren kredi kartı ekstresi vs bunları takip et. Esin güven vermiyor

Bir nevi maaş kartını bana ver, ben sana her ay 300 TL harçlık vereyim diyor yani. Hiç hoş bir hareket değil. Günde 10 TL'lik harçlığınız var. Birçok üniversite öğrencisi daha çok harçlık veya burs alıyordur. Genel olarak iyi biriyse, neden böyle bir şey deme gereği duymuş olabilir? Belki de telaşa kapıldı ve üslubuna dikkat edemedi. Şunları da diyebilirdi:

1) Ortak hesaba yatıralım, herkes oradan harcasın.

2) Sen şu şu şu faturaları öde, kendi ihtiyaçlarını karşıla, artanı da artanlar havuzumuza koy.

Ama bunların yerine sizden tüm kontrolü alan bir şey istiyor. Size kalacak miktarı belirleme hakkınız da yok. O 300 TL olarak belirlemiş. Teklifindeki sıkıntılı yerler bunlar. Siz de iyi iyi bunları anlatmayı deneyin isterseniz. Benim söz hakkım kalmıyor, bu bana kendimi kötü hissettiriyor deyin. Şunu desen veya şunu desen böyle hissetmem deyin. Yani para üzerinden değil de nasıl hissettiğiniz üzerinden gidin. Belki o zaman ortak bir noktada buluşabilirsiniz.

Gizliyorsa kesin ya kumar oynuyor yada birinin borcuna kefil oldu size söylemiyor aksine sindirmeye çalışıyor benim kız arkadaşım bir polisle evlendiğinde acaip geçim sıkıntısı çekti eşini ne elektrik ne su nede kirayı ödüyordu sürekli borçlular eve geliryordu karanlıkta oturduğu dahi oldu sonra bu adamın borçları bitmedi halen maaşından kesintileri oluyormuş adam halen gizliyor şu an oğlu liseye gidiyor arkadaşım üzüntüsünden şeker hastalığına yakalandı genç yaşta , bence eşinin sırrını öğrenmeye bak , seninlede istediklerini yapamasın

Siz zaten her şeye ortak oluyormussunuz, vermeyin maaş kartinizi. Açıkça soyleyin esinize; harcamalara ortagim ama maas kartim bende duracak deyin ve ortak harcamalari da kontrol edin. Kendi kafasina gore is yapmasina izin vermeyin. Siz dik durun bir süre sonra el mahkum alisacak. Eger cok ısrar ederse de işten çıkıyorum o zaman deyin. Bakalim cevabi ne olacak

Evin erkegıyim diyecek kadar maçoysa karısından da para almamalı

Evın erkegıyse madem hıcbır sekılde sızı madur etmemelı,o parayada göz dıkmemelı,guzellıkle vermeyecegınızı soyleyın bır kere verırsenız sureklı vermek durumunda kalacaksınız bastan tepkınızı koyun bana kalırsa ama saygı perdesını aradan kaldırmadan..

ilginç .erkeklere para demelisin doymuyorlar.sende akşam a kadar çalışırsın artı ev işleri ama para onlarda kalır niyeyse ,çok harcaman var mi ondan mi vermiyor.?

ilginç .erkeklere para demelisin doymuyorlar.sende akşam a kadar çalışırsın artı ev işleri ama para onlarda kalır niyeyse ,çok harcaman var mi ondan mi vermiyor.?
Çok harcamam olduğunu düşünmüyorum tabi ama bu miktar kişiden kişiye değişir. Bu ya kendime aldıklarımı yazayım : 20 liralık kazak 20 lira lik pantolon 60 lira elbise 80 liraya çanta aldım .bunun haricinde 50 liralik kozmetik almisimdir çok mu abartmisim?
Çanta ve elbise yi kesinlikle fazlalık olarak almadım ama . Elbiseyi kuzenimin nişanı için aldım . Çanta içinde öğrencilik yıllarımda hep 20-30 liralık çantalar kullandım hep içimde kalmıştı pahali bi çanta alicam ise girince demiştim. O yüzden biraz iyi bişi aldım

hayır gayet iyi benim esim ben harcıyorum diye çok vermez ,onun için sordum. yeni evlisin erken konu etmişsiniz para olayını

Senin benim olurmu yaa, Allah aşkına, yarın doğum yapsan çalışamazsan demekki senin paran yok artık.
Çooook saçma evlilikte ayrı gayrı olmaz,

cani isteyince evin erkegiyim ,bakti gecinemeyince para ver karicim guzelmis bu ayaklar da
Uslup cok yanlis esinde, sen de haksizsin, parani cebine koyup yasama niyetindeysen evlenmeyip babanin evinde kalmaya devam etmeliydin, evlenince aha boyle oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…