Neyini seviyorsunuz?Saçma ama seviyorum galiba
Anlatamıyorum galiba benSizin anlamadığınız nokta ne biliyor musunuz: evliliğin iki kişilk olması.
Bunca yazılandan sonra hala abim, abisi, abiler.
Onlara ne sizin ilişkinizden, evliliğinizden.
Önce kendi kararlarını veren bireyler olmayı başarıp sonra çoluk çocuğa karışsaydınız keşke.
Evlilik sizin, problem sizin, hayat sizin.
Neden ilk mektep talebesi gibi veli arayışı içindesiniz.
Kardeş olarak sever ve ilişkinize devam edersiniz de hayatınızın problemlerinin yükünü neden abilere yüklüyorsunuz, buna hakkınız yok ki.
Kendinizi kandırırsınız anca.Anlatamıyorum galiba ben
Elimden geleni yaptım konuşmaya çalıştım olmadı bende ayayım köşeme çekildim olmadı daha nereye kadar çekecem ben acaba yapmadığım yüzsüzlük kalmadı ki tekrar tekrar üstüne gidip konuşturmaya çalışayım adam bildiğiniz hödük konuşmuyor anlatabildim mi konuşmuyor iletişim sorunu var konuşmuyor sorun ne nerde bilmiyorum benim şuan iki seçeceğim var ya herşey ardımda bırakıp çekip gitmek bir daha dönemmek üzere yada onun dilinden anlayan kişilerle oturup konuşmak ve bende en son seçenek olarak çekip gitmeyi düşündüğüm için şimdilik aileleri devreye koymayı düşündüm neden anlamıyorsunuz anlamıyorum ki
Tamam bir şekilde hala o evdesiniz, bari iletişime geçmeye çalışmayın. Herkesin görevi ne ise onu yapsın, küs olduğunuz ev arkadaşı gibi düşünün. Üstüne gittikçe kendini haklı görüyor.Anlatamıyorum galiba ben
Elimden geleni yaptım konuşmaya çalıştım olmadı bende ayayım köşeme çekildim olmadı daha nereye kadar çekecem ben acaba yapmadığım yüzsüzlük kalmadı ki tekrar tekrar üstüne gidip konuşturmaya çalışayım adam bildiğiniz hödük konuşmuyor anlatabildim mi konuşmuyor iletişim sorunu var konuşmuyor sorun ne nerde bilmiyorum benim şuan iki seçeceğim var ya herşey ardımda bırakıp çekip gitmek bir daha dönemmek üzere yada onun dilinden anlayan kişilerle oturup konuşmak ve bende en son seçenek olarak çekip gitmeyi düşündüğüm için şimdilik aileleri devreye koymayı düşündüm neden anlamıyorsunuz anlamıyorum ki
Konu sahibi için barışsa yeter Khomyuk hanım, şimdi gelse özür bile dilemeden, uzatmayalım dese konuyu kapatır.Neyini seviyorsunuz?
Sizi sevmemesini mi seviyorsunuz? Sevse hem dövüp hem böyle surat asar mı?
Size seks objesi muamelesi yapmasını mı seviyorsunuz yoksa? Çünkü resmen size şişme kadın gibi davranmış?
Sizin iletişim kuramadığınız kocanızla elalem iletişim kurmak zorunda mı?Anlatamıyorum galiba ben
Sizin dediğinizi çok iyi anlıyorum ama bu ülkede pek çok farklı kültür var. 8 abisi olan bir kadının geldiği geleneksel yapıyı iyi kötü tahmin ediyorum ben, o yapıda yapılması gereken aileleri toplayıp durumu bildirmek. Böyle yapınca herkese haklı olduğunu kanıtlamış olacak. Sadece kendi çerçevemizden bakmamalıyızSizin anlamadığınız nokta ne biliyor musunuz: evliliğin iki kişilk olması.
Bunca yazılandan sonra hala abim, abisi, abiler.
Onlara ne sizin ilişkinizden, evliliğinizden.
Önce kendi kararlarını veren bireyler olmayı başarıp sonra çoluk çocuğa karışsaydınız keşke.
Evlilik sizin, problem sizin, hayat sizin.
Neden ilk mektep talebesi gibi veli arayışı içindesiniz.
Kardeş olarak sever ve ilişkinize devam edersiniz de hayatınızın problemlerinin yükünü neden abilere yüklüyorsunuz, buna hakkınız yok ki.
Sevişebilmesi o kadar onur kırıcı ki. İnsan üzülüyor kendine yaptığına bir kadının. Bir de hala şu adamı seviyorum diyor ya. Bana bir fiske vursun seviyorum diyeceğim ben hala. Şeytan görsün yüzünü derim.Konu sahibi için barışsa yeter Khomyuk hanım, şimdi gelse özür bile dilemeden, uzatmayalım dese konuyu kapatır.
Uğradığı psikolojik, cinsel ve fiziksel şiddete o kadar da takılmıyor zaten. Ben sünger çekmeye hazırken o niye yapmıyor diye üzülüyor. Tüm sıkıntısı bu, şu anda.
Bana, size göre şiddet affedilemez olabilir ama hala iletişim deyip duruyor konu sahibi mesela. Ben olsam vurduğu gün iletişimi koparırdım. Hem dayağı yiyip hem de benle konuşsun diye didinmezdim.
Ha diyelim ki gideceğim yer yok, boşanamıyorum, o zaman bile adım atmazdım. Aynı evde konuşmadan yaşardım, çok ciddiyim. Beni döven adamla bir de muhabbet edip ihtiyaçlarını mı karşılayacağım? Yok artık!
Bakın siz anlatıyorsunuz, biz sizi anladık. Siz bizi anlamıyorsunuz. Aşk iki kişiliktir, eşiniz size vurduysa zaten sevmiyordur. Yine de abisi af dilemiş ve sizin abiniz size afedebilirsin demiş. Çevreniz sizin şiddete rağmen evliliğe devam etmenizi istemiş. İnsanların neden veli arıyorsun demesinin sebebi abilerinizin laflarıyla hareket etmeniz. Sizden eşiniz mi özür diledi? Eve dönmeniz için eşiniz mi yalvardı? Hayır. Hadi kendisi utancındankonuşamadı abisini yolladı diye kendinizi avuttunuz, eve gittiğinizde sizinle konuşmadığınızı gördüğünüz de neden evde kalmaya devam ediyorsunuz? Eşinize önce abiniz kızmış, sonra kendi ailesi kızmış. Sizin gönlünüzü almak gibi bir niyeti yok. Siz umrunda bile değilsiniz. Sadece çevre baskısı ile evde durmanıza ses çıkarmıyor. Konuşmamasının sebebi iletişim sorunu yaşaması değil. Sizi sevmiyor ve istemiyor. Boşuna aileleri araya sokup daha düşmeyin. Kimse adamı ikna edemez. Boşanın.Anlatamıyorum galiba ben
O zaman hayatın her alanı geleneksel yaşanması gerekmez mi?Sizin dediğinizi çok iyi anlıyorum ama bu ülkede pek çok farklı kültür var. 8 abisi olan bir kadının geldiği geleneksel yapıyı iyi kötü tahmin ediyorum ben, o yapıda yapılması gereken aileleri toplayıp durumu bildirmek. Böyle yapınca herkese haklı olduğunu kanıtlamış olacak. Sadece kendi çerçevemizden bakmamalıyız
Ben sinirlerime o kadar güvenmiyorum Khomyuk mesela. Fiziksel şiddet beni tetikliyor, içimden böyle nefret, zehir gibi bir şey yükseliyor. Göz kararması denen şey galiba, o an ne yapacağımı kestiremiyorum. Yani hayal ettim de tokat yesem, adamı çok fena dövebilirim. Allah'a şükür daha hiç olmadı böyle bir şey ama, sadece hayal ettiğimde olan bu.Sevişebilmesi o kadar onur kırıcı ki. İnsan üzülüyor kendine yaptığına bir kadının. Bir de hala şu adamı seviyorum diyor ya. Bana bir fiske vursun seviyorum diyeceğim ben hala. Şeytan görsün yüzünü derim.
İnsan en büyük kötülüğü kendi kendine yapıyorAnlatamıyorum galiba ben
Erkek tahakkümü şiddete boyun eğmek değildir, erkeğin aldığı kararlara saygı duyup Kabullenmektir ki bu tahakküm yaşa bağlı bir hiyerarşi izler erkekler arasında bile, abi abi olmazsa baba büyük amca dede gibi. Eğer evliliğe sülale izin verdiyse (ki bu yapıda kız evlenirken bile amcaların dedenin de rızası onayı alınır) bitişinde de bu hiyerarşik yapı toplanıp haklıyı haksızı belirler ortaya koyar. Böylece haksız taraf herkes tarafından bilinir ve iftira ihtimali aza indirgenir.O zaman hayatın her alanı geleneksel yaşanması gerekmez mi?
Geleneksel ataerkilliğin içinde erkeğin tahakkümü de kabul edilmeli.
Aile birliğindeki haklara gelince eşitliği şiar edinip yaşanan problemde sülaleyi toplamak çelişkili olmaz mı?
Ney!Erkek tahakkümü şiddete boyun eğmek değildir, erkeğin aldığı kararlara saygı duyup Kabullenmektir ki bu tahakküm yaşa bağlı bir hiyerarşi izler erkekler arasında bile, abi abi olmazsa baba büyük amca dede gibi. Eğer evliliğe sülale izin verdiyse (ki bu yapıda kız evlenirken bile amcaların dedenin de rızası onayı alınır) bitişinde de bu hiyerarşik yapı toplanıp haklıyı haksızı belirler ortaya koyar. Böylece haksız taraf herkes tarafından bilinir ve iftira ihtimali aza indirgenir.
Hayatın her alanı geleneksel yaşanamıyor günümüzün hızla değiştiği toplum yapısında ama ısrarla korunan gelenekler mevcut.
Tespitlerinizi paylaşmanıza saygı duyuyorum, amacım polemik yaratmak da değil.Erkek tahakkümü şiddete boyun eğmek değildir, erkeğin aldığı kararlara saygı duyup Kabullenmektir ki bu tahakküm yaşa bağlı bir hiyerarşi izler erkekler arasında bile, abi abi olmazsa baba büyük amca dede gibi. Eğer evliliğe sülale izin verdiyse (ki bu yapıda kız evlenirken bile amcaların dedenin de rızası onayı alınır) bitişinde de bu hiyerarşik yapı toplanıp haklıyı haksızı belirler ortaya koyar. Böylece haksız taraf herkes tarafından bilinir ve iftira ihtimali aza indirgenir.
Hayatın her alanı geleneksel yaşanamıyor günümüzün hızla değiştiği toplum yapısında ama ısrarla korunan gelenekler mevcut.
İkisi farklı şeyler yanlış yorumladınız, şiddete hayır diyebilirsiniz, diğer konularda alınan kararlar bukonudan ayrıdır demek istedim. Bunu da nasıl böyşe yorumladınız inanamadımNey!
Şiddete boyun eğmek değil, aldığı karara saygı duymak mı?
Ne diyorsunuz siz ya hu, ne yazdığınızı okuyor musunuz?
Buna tek vereceğim tepki, gayet geleneksel olan bir ünlem şekli: Abovvv!
İki ayrı cümle var orada virgül de var nasıl bağladınız yaNey!
Şiddete boyun eğmek değil, aldığı karara saygı duymak mı?
Ne diyorsunuz siz ya hu, ne yazdığınızı okuyor musunuz?
Buna tek vereceğim tepki, gayet geleneksel olan bir ünlem şekli: Abovvv!
Evet kabullenmiyor çünkü bu psikolojik şiddet. Karar değil bu, karar olsa git ya da kal derTespitlerinizi paylaşmanıza saygı duyuyorum, amacım polemik yaratmak da değil.
Ancak mesajınızda belirttiğiniz "erkeğin aldığı karara saygı duyup kabullenmek" yine de yok.
Erkek konuşmama ya da pasif agresif tepki gösterme kararı aldıysa, saygı duyup kabullenilmesi gerekir. Ama kabullenilmiyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?