Eşiniz boğazınıza mı sarıldı
Siz ailesine bir terbiyesizlik yapmamışsınız ki, yanlarına gidip yorgun olduğunuzu söyleyip müsade istemişsiniz, vakitte öyle erken bir vakit değil gecenin 11'ymiş, dinlenmek istemeniz gayet normal, ailesine düşkün olması sizin boğazına sarılmasını haklı göstermez, şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz, eşinizin sizden özür dilemesi gerekir, aranız düzelince oturun güzelce konuşun, belli ki eşinizin ailesiyle aynı çatı altında olmanız sorunlara neden oluyor, başka bir eve çıkmayı teklif edin.
şok resmen boğaza sarılmak kötü olmuxş ya bu kadar bişey için yapılırmı ya acaba annesi ne dedi arkandan da adam o kadar kızdı kesin bişiler demiştir yoksa o kadarda yapılırmı ya insan kendin koyunca senin yerin edaha iyi anlıyor aslyında peki eşin na yaptı daha sonra kendini afeetirmedimi bişey demedi mi bayramını zenir etmiş sana resmen annesinin faydası gelir bu adamalar neden böyle ya valalbirini bile anlamış değilim...
slm arkadaşlar. eşimle 1yıllık evliğiz .bayramda kavga ettik. aslında bayramın 1.günü ne güzel geçti sabah erkenden kalktık birbirmizle bayramlaştık. sonra geçen bayram olduğu gbi halasına alt kata kahvaltıya indik. kayınvalide kayınpeder halası eniştesi kızları hep beraber kahvaltı yaptık 1, günün onlarla geçti. sonra 2, günü benm annemlere kahvaltıya gittik ardından akrabalar gezildi eşimin teyzesi dayısı bayramlaştık .kvle altlı üstlü oturuyoruz akşam saat 11 de ave geldiğimizde kvmde kardeşinin gelinleri vardı zaten görüşmüş bayramlaşmıştık onlarlada. benim uykum gelmişti onlara merhaba demek ve müsade istemek için kvme geçtim. Ama kv beş karış suratla nereye gdiyorsun cay iç öyle gdersin dedi bende gezmekten yorulmuştum ve başım ağrıyordu müsade istedim ama kv kızdı. yukarıya çıktım eşim arkamdan geldi ve geldiği gbi arkamdan hızlıca boynuma asıldı bende korkudan ne yapacağımı şaşırdım. sen neden böyle yapıyorsun dedi eşim. bende evime geçip dinlenemezmiyim zaten bayramlaştık onlarla bütün günde bayramşalmadan yoruldum başım ağrıdı uzanmak istiyorum dedim. bu altlı üstlü oturma neden kabul ettimki sanki olmuyor. rahatca geçip evimde uzanmıyorum ble.. ben sadece rahat olmak istiyorum yani başka evde olduğun zaman direk evine geçiyorsun. dışarı çıkacağın zaman direk evden çıkıyorsun sadece bu yönde kendimi onlara bağlı hissediyorum. alışmadım bir türlü bu duruma yani aslında başta hata ettim. buda benm akılsızlığımdan insanlar hata yapabiliyor işte böyle.. çok denedim kendimi zorladım ama olmuyor olmayınca olmuyor .. bazı yaşnanlar var beni bu duruma kadar getirdi .. çok kötü şeyler değil kv ve kp me kötü demiyorum ama olmuyor ..arkadaşlar yorumlarınzı bekliyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var. kv beni yönlendirmeye çalışıyor söyle bir yere gelinecekse gelinecek ,gidilecekse gidilecek böyle istediği gbi olsun istiyor . eşimin boğazıma sarılmasını affedemem böyle davranarak kendi ailsine olna düşkünlüğünü göstermiş oldu bana... tabiki anne baba ya herkes gbi düşkünü ama ilk önce eş gelmez mi bir aile olduysak.. ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar çok kötüyüm yardımınıza ihtiyacım var lütfen. bu durumda ne yapmalıyım?
okuyunca sasırdım asırı tepki vermiş benimkide ailesine duskundur biz bide aynı evde oturuyoruz yani sen yine altlı ustlu tabiki buyuk yannda olmak her zaman sıkıntılı oluyor onlar ne kadar iyi olursa olsun hep mesafe oluyor ne olacagı hic belli olmuyor inan ben bazen daralıyorum sıkıntılar surekli dip dibeyiz sen esine soguk davranırsan o dahada ailesine baglanır konus yaptıgı seyin seni cok kırdıgını anlat ki anlayıslı biriyse pişman olacaktır zaten aranıza sogukluk sokarsan kv bundan dahada guc alır en iyisi kocanının aklına gir baska muhite tasın ne kadar uzak o kadar iyi tecrubelerimden biliyorum keske bende kendi evimde yasayabilsem hayırlısı herseyin
aynen oyle canım zor tabiki ama bizim mecburiyetimiz var işlerimizi yoluna koyalım tabiki allahın izniyle evimize geceriz senin durumun cok farklı ayrı oldugun halde seni yonetmesi kotu insallah sende en kısa zamanda baska yere tasınıp rahat edersin ama emin ol basa gelince hersey cekiliyo ben esimi sevdigim icin katlanıyorum herseye allahtan hayırlısı seyley icinaynı evde olmayı hayatta kabul etmezdim atlı üstlü oturmayı bunu bile nasıl kabul ettim şaşıyorum. cnm aynı evde ve altlı üstlü oturanlara saygım var küçümsemek değil ben sadece yapamıyorum. umarım sende bu durumdan kurtarırsın kendini başka eve geçersin aynı evde daha zor aynı apartmanda bile zor .
''belli ki eşinizin ailesiyle aynı çatı altında olmanız sorunlara neden oluyor'' evetttt
eşimi ikna edmiyorum bu duruma belkide bu gidişle eşimle ayrılabilirz bu durumdan çok kavga oluyor aramızda bayramda bile kavga ettik . işte bu yüzden caresizim..
Başka eve çıkmama sebebi olarak ne diyor size? Görmüyor mu aynı evde olduğunuz sürece kavgalarınız olacak, ailene sırt çevir demiyorsunuz ki, yine gidip gelir, yine görür ailesini ama şunu bilir şunu söylerim, anne babalar dünyanın en iyi insanları bile olsa, evli çiftler ne kız tarafıyla ne erkek tarafıyla aynı apartmanda hatta aynı mahalle de bile oturmamalı.
Aileleriyle dip dibe yaşayan çiftler evlilik sorumluluğunu öğrenemiyor, evlilik bilinci oluşmuyor, "biz" olmayı başaramıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?