Soru soruyorsunuz . Sorduğunuz sorulara sizin istediğiniz dışında cevap gelince onu eleştiriyorsunuz ?
Sonra kendi fikirlerinizi en doğrusuymuş yazıp , karşınızdakini düzeltip , kendi fikirlerinizi empoze ediyorsunuz .
Ben buna gelemem kusura bakmayın . Aynı kulvarda olduğumuzu düşünmüyorum . Polemik veya tartışmaya da girmek istemiyorum . Bunlar benim fikirlerim .Saygı duyup düzeltmemenizi beklerdim . Sizin sorularınıza verdiğim cevaplar kimseyi ırgalamaz diye düşünüyorum . İyi günler ...
Edit : Ben her maddeyi kendi içinde yargılayarak birbirinden bağımsız olarak yazmıştım . Aynı sizin sorunuzdaki gibi ...
Öncelikle, yapılan paylaşımlarda o düşüncenin dogruluguna inanılarak yazıldığını düşünüyorum. Ben de öyle yapıyorum.
Yanlış birşey söyledigimi fatketmeme vesile olacak bir mesaj okuduysam düzeltmekten ve özür dilemekten de çekinmem. Forumda yaygın şekilde görüldügü üzere egolarımı burası aracılıgıyla tatmin etmek gibi bir derdim yok. Dolayısıyla herhangi bir eleştiriyi de ego savaşı olarak görmüyorum.
Ayrıca tartışmak geliştirici birşeydir. Bazı şeyler yıllarca hiç konuşulmamış ve aşılmamış olsalardı bugun hiç bir şekilde düşüncelerimizi de yazamıyor olurduk.
O maddeler aslında birçok yorumun özetiydi. Örnegin "aa ne kadar anlayışlı adam" denildiginde eşi övmenin yanı sıra bir insanın bu tür konularda başkaları tarafından yargılanabilecegi mesajı verilmiş oluyor.
Kişi aynı soruyu kendisine sordugunda bunu farkederse yine kendi iyiligi içindir.
Yoksa insanların degisebilecegine, böylelikle daha farklı bir toplum olabilmeye dair inancımı bilimsellikten uzak bir tavır ile çoktan yitirmiş biriyim. Daha dogrusu kalan gücümü bunun için kullanamayacak kadar yorgunum.
Şu kadarını söyleyeyim, art niyetle yazdıgınızı düşünmedigimden sizi rencide etmemek adına mesajınıza olabildigince nezaket içerisinde yanıt vermeye çalışmıştım.
Hatta birçok üyenin kendi yazdıklarına bakmadan cahillikle ilgili yazdıklarını alıntılayarak onların cehaletlerini direkt yazmak yerine genel olarak yazmayı seçmem de aynı nedenden ötürü.
Yoksa hymen ve böbrek ile kurulan baglantıya ve saygısız, hadsiz bir adamın davranışı saflıkla bagdastırıldıgında, hatta ayrım yapmaksızın bu konuda genel birşey yazıldıgında tüm suçları da kapsayacagı için emin olun reelde tanışıyor olsaydık oldukça sert bir tepki verirdim.
Eğer inanmadıgınız şeyleri, retorik sorular eşliginde sohbet eder gibi bir paylaşımda bulunmak için yazdıysanız ve bu durumda kalbinizi kırdıysam özür dilerim.
Tabii bunun yeri ve zamanı önemli bence. Ayrıca mesajınızda da bunu daha farklı bir şekilde belirtmeniz gerektigini düşünüyorum.
Her düşünceye saygı duymam gibi bir olasılık söz konusu olamaz. Çarşaf isteyen kayınvalidelerin düşüncelerine de saygı duymadıgım gibi... Ancak fikrinizi beyan etme özgürlügünüze elbette saygı duyuyorum. Küfür, hakaret vb birşey olmadığı sürece -kişi, o düşünceyi paylaşmıyor olsa dahi- bu hakkı savunmak herkesin sorumlulugudur zaten.
İyi forumlar dilerim.