• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle boşanıp, ailemle evlenecekmişim gibi, daha kötü daha kötü

allice

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
1.560
1.388
163
İki hafta önce benim ailemin yanına gelmiştik. Üçüncü gün eşim eften püften bir sebeple kavga çıkarıp, anneme, babama ve kardeşime bağırdı. Sonra bavulunu alıp gitti. Giderken de "sen istediğin zaman gel" dedi. On gün oldu. İki kere aradı, kısa öz konuşmalar, Nerdesiniz? Ne yapıyorsunuz? gibi.

Ben de zaten boşanmayı düşünüyordum (Bana hakaret ediyor ve yavrumuzu dövüyordu vs.). Gittim iki avukat, pedagog ve kendim için de psikologla görüştüm. Aldığım kararın olumlu bir karar olduğunu filan söylediler.

Neyse gelelim aileme. Annem bende acayip bir suçluluk psikolojisi yarattı. Sürekli kızımın tavırlarını anlatıp, "boynunu büktün şu çocuğun, yarın senden hesap soracak" gibi söylemleri kendimi acayip kötü hissettiriyor. Babam ise "gelip seninle yaşarım" diyor ki babam kocamdan beterdir, çocukluğumda dayağını yemediğim gün yoktu, kızıma da el kaldırmışlığı var.

Annem bunu bildiğinden yada babamı kendi başından atma çabasıyla "tabi tabi, dul kadın olacaksın, babanla yaşarsın" diyor.

Kafayı yiyeceğim. Şeytan diyor otur oturduğun yerde. Kocamı boşasam ailemle evlenecekmişim gibi geliyor. Yaşadıkça, hatırladıkça da kocam beyaz atlı prens gibi duruyor. Terk edecekse o etsin, belki de çoktan etti de benim haberim yok. Tamam maddi anlamda aileme mecbur değilim ama manevi anlamda?

Babanız annenizle ayrı mı? Saat geç olduğu için o kısımda devreler yandı bende :/
Koskoca kadınsınız, evladınız da var bence evinizde kendi başınıza yürütürsünüz gibi geliyor.
Daha dik durmalısınız ailenize karşı.
İnşallah ekonomik özgürlüğünüz vardır:confused:

Bence sen eşinle anlaşma yollarına gir ailenden çekmişsin birde çocuğu çektirme eğer boşanırsanda mutlu olacağını sanmıyorum eşin ailene tahamülü yok ve sevmiyor sadece sen görüş ailenle eşin ne istiyor kulak ver bakim
İki hafta önce benim ailemin yanına gelmiştik. Üçüncü gün eşim eften püften bir sebeple kavga çıkarıp, anneme, babama ve kardeşime bağırdı. Sonra bavulunu alıp gitti. Giderken de "sen istediğin zaman gel" dedi. On gün oldu. İki kere aradı, kısa öz konuşmalar, Nerdesiniz? Ne yapıyorsunuz? gibi.

Ben de zaten boşanmayı düşünüyordum (Bana hakaret ediyor ve yavrumuzu dövüyordu vs.). Gittim iki avukat, pedagog ve kendim için de psikologla görüştüm. Aldığım kararın olumlu bir karar olduğunu filan söylediler.

Neyse gelelim aileme. Annem bende acayip bir suçluluk psikolojisi yarattı. Sürekli kızımın tavırlarını anlatıp, "boynunu büktün şu çocuğun, yarın senden hesap soracak" gibi söylemleri kendimi acayip kötü hissettiriyor. Babam ise "gelip seninle yaşarım" diyor ki babam kocamdan beterdir, çocukluğumda dayağını yemediğim gün yoktu, kızıma da el kaldırmışlığı var.

Annem bunu bildiğinden yada babamı kendi başından atma çabasıyla "tabi tabi, dul kadın olacaksın, babanla yaşarsın" diyor.

Kafayı yiyeceğim. Şeytan diyor otur oturduğun yerde. Kocamı boşasam ailemle evlenecekmişim gibi geliyor. Yaşadıkça, hatırladıkça da kocam beyaz atlı prens gibi duruyor. Terk edecekse o etsin, belki de çoktan etti de benim haberim yok. Tamam maddi anlamda aileme mecbur değilim ama manevi anlamda?

Eşin psikoloğa gitmeyi kabul ederse önce ailecek gidin.. Belki düzelir herşey.. Dul kadın olınca babayla senmi yaşıycaksın? O zaman annen dul kadın gibi yanlız yaşıycak ne bu saçmalık ayy:rolleyes: İlla boşanacam dayanamıorum dersende koskoca kadınsın, çocuğunla yaşa, yok öyle annenlerde kalacaksın yada ayrı ev tut ama babanla kalacaksın.. Bir kız evinden gelinliğiyle çıktımı geri o eve sığamaz.. Kendi hayatın kendi kuralların kendi evladın varken tekrar o evin yada o ailenin düzenine ayak uyduranazsın.. Hepinizinde hakkında hayırlısı olsun inşallah

Caydırma politikasının padişahını yaşatıyorlar maşallah ,Anne ve Babanı sanırım saygı ile selamlayacağım,bu nasıl bir vicdansızlıktır...ayaklarının üzerinde durabiliyorsan ilk önce hepsine birden rest çekmelisin yoksa burda of boşandım ama ailem gün yüzü göstermiyor konularından birinin sahibi olursun..Allah yardımcın olsun.

çalışmıyor musun canım, çalışıyorsan kimseyle yaşamak zorunda değilsin, ailen sana destek olmuyorsa ki olmuyorlar onlarlada mesafeni koru

böylelerse manevi anlamda da mecbur değilsin, gel benle yaşa dedin mi ki hemen kendi kendilerine plan yapıyolar allahım ya. eşinle ayrılsan ama boşanmasan kabul eder mi ?

Maddi olarak ozgurseniz neden yavrunuza şiddet uygulayan insanların "manevi" Desteğinize ibtiyaciniz oluyor anlamadim?

Manevi destek olması için tam tersi olması gerekir siddet kavga saygisizlik var ve manevi destek ariyorsunuz..
Ya esinizi yardim almaya ikna edin deneyin bir daha ya da kendi ayaklarinizin üstünde durun.. Bu insanlar sizi asagiya çekmekten başka bir şey yapmıyorlar zaten..

Maddi olarak sorunum yok çok şükür. Ancak ailem mahkemeye götürebileceğim tek tanık. Köprüyü geçene kadar ayıya baba diyim diyorum ya 2-3 sene sürer benim dava.
Ben annemin davranışlarına anlam veremiyorum. Sanki boşanacak olan oymuş gibi sürekli ağlıyor, bağırıyor, bana ve eşime beddualar ediyor. Başka yolu var mı diye soruyorum. Sende de hata var'la başlayan cümleler kuruyor. Hatam ne diyince tek bir şey de bulamıyor, vardır elbet diyip geçiyor. Çocuğumu da işin içine sokunca kendimi acaip kötü hissediyorum.
Çok mu zor bir sırtımı tıpışlayıp "geçicek bunlar, daha iyi olacak" demek!

ailen sana şahitlik yapmaz iki seçenek var ya tıpış tıpış eve dönecen ya da kimseye eyvallah etmeyecen kendi hayatına merhaba diyecen o_O

Maddi olarak sorunum yok çok şükür. Ancak ailem mahkemeye götürebileceğim tek tanık. Köprüyü geçene kadar ayıya baba diyim diyorum ya 2-3 sene sürer benim dava.
Ben annemin davranışlarına anlam veremiyorum. Sanki boşanacak olan oymuş gibi sürekli ağlıyor, bağırıyor, bana ve eşime beddualar ediyor. Başka yolu var mı diye soruyorum. Sende de hata var'la başlayan cümleler kuruyor. Hatam ne diyince tek bir şey de bulamıyor, vardır elbet diyip geçiyor. Çocuğumu da işin içine sokunca kendimi acaip kötü hissediyorum.
Çok mu zor bir sırtımı tıpışlayıp "geçicek bunlar, daha iyi olacak" demek!

Kimseye mecbur değilsin
Ayaklarının üzerine basmaya çalış, biraz cesaret yeter
Şahitlik işlerini takma kafana, kimse seni zorla evli tutamaz
Evladın için biraz daha sağlam bas, soğukkanlı olmaya gayret et
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmasın yavrucak
Eşinin hiç düzelme şansı yok mu, toparlanmaz mı?

Koskoca kadınsın, ayakta durmak için ne kocana ne ailene sırtını dayama ihtiyacın yok. Ayaklarının üstüne basacaksın, evladını da alıp yeni bir hayat kuracaksın. Kötünün iyisini seçmek zorunda değilsin ailenle kocanın arasından, her zaman başka bir seçeneğin daha var.

Artık ailenede hop demenin vakti gelmiş demekki eşini gözden çıkarabiliyorsunda onlara rest çekmek mi zor geliyor ? Karismayin benim hayatıma de al kızını istediğin gibi yaşa

eger bosanmak istiyorsan ailenin tanikligina ihtiyacin yok ki, kötü muamele ve çocuga siddet zaten bosanmak için yeterli gerekçeler, tanigin olmasa dahi bosanirsin, ekonomik özgürlügün de varsa çocugun ile kendinize yeni bir hayat kurarsin, kimseye de ihtiyac1n olmaz.

Dünya üç günlük bence eşinle anlaşmaya bak bu dünya okadar mutsuz olmaya aslında çok koyarken mutlu olmak zorlaştırmaya değmiyor

eger bosanmak istiyorsan ailenin tanikligina ihtiyacin yok ki, kötü muamele ve çocuga siddet zaten bosanmak için yeterli gerekçeler, tanigin olmasa dahi bosanirsin, ekonomik özgürlügün de varsa çocugun ile kendinize yeni bir hayat kurarsin, kimseye de ihtiyac1n olmaz.

Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum, bu şekilde boşanan bir tanıdığınız filan var mı? Çünkü benim görüştüğüm avukatların ikisi de ispatla yükümlüsünüz kanıt-tanık lazım dediler.

Ailenizin tavri ayni benim ailemin tavrina benziyo.. onlar kizi bosanmis lafini kendilerine yediremiyolar sadece kendilerini dusunuyolar

Back
X