- 18 Ekim 2018
- 8.184
- 33.926
- 548
- Konu Sahibi x_muhendis_anne_x
-
Eşin haksız
Erkek bahçıvanla konuşunca ne oldu yani? Eşinizin zihniyetinde problem var bence, sakın kendinizi ezdirmeyin. Çalışan kadınsınız tabi ki erkek iş arkadaşları hayatınızda olucak. Eşiniz sizi eve kilitleyemeceğine göre bu durumu kabullenmek zorunda.
Sizde bir hata yok, nasıl iletişim kurmadan durabilirsiniz işyerinde?
Çok anlatma her birşeyi biz kadınlar onu öyle güzel anlatıyoruz ki adamın kafasında binbir türlü senaryo oluşuyor.Senni kahkahalarla bahçede sohbet ettiğini hayal edince gözü görmeyince tepkisi büyüyor . Aman ya bahçıvan abi çiçek dikiyordu olay gelsin neymiş bunun adı bende eve alayım dedim o da bana iki tane getirivermis (yüz ifaden ve ses tonun dünyanın en önemsiz şeysinden bahsediyor gibi olmalı) deseydin bu kadar yukselmezdi. Tabi bu benim kendi tezimArkadaşlar merhaba, sabah eşimle bir mevzudan dolayı atıştık ben kendimi haklı buluyorum ama sizin de fikirlerinizi almak istedim tarafsız olarak.
Sabah işe geldiğimde odamdaki iş arkadaşlarımla bahçede oturalım dedik. O sırada da kurumun bahçıvanı çiçek dikiyordu. Aaa ne kadar güzelmiş isimleri ne bunların diye sordum o şekilde bir muhabbet açıldı konuşuldu sonra ben de alayım kızımla evde dikeriz dedim ben bir iki tane veriyim abla sana alma dedi yok gerek yok fln desem de ben odama geçtikten sonra baktım getirmiş. Teşekkür ettim. Eşime de çiçeklerin resmini atıp toprak alır mısın eve böyle böyle oldu diye anlattım.
Aman efendim benim ordakilerle bahçede ne işim varmış (bizim birimde tek kız benim ve doğal olarak erkek arkadaşlarla çıkmıştım bahçeye), bahçıvanla ne diye konuşuyormuşum, o bana neden çiçek getiriyormuş. Ki bahçıvan dediğimiz adam da 50li yaşlarda olmasına rağmen saygıdan bana abla diyen gayet efendi mesafeli bir adam.
Kendisi istiyor ki kimseyle konuşmayım, herkese sadece meraba diyim hiçbir muhabbetim olmasın kimseyle. Ama iş ortamında 8 saatimiz geçiyor ister istemez konuşuluyor robot gibi gidip gelemem ya. İnsanlarla konuşunca kendimi suçlu hissettirip artık öz güvenimi azalttığını hissediyorum. Ben mi yanlış yapıyorum, düşünüyorum, hissediyorum inanın artık kendimi sorgular oldum.
Eşiniz biraz da özgüven sorunu ortaya çıkmış olabilir. Yani özgüven neticede bir mizaç özelliği değil yani sürekli beslenmesi gereken bir özellik ve beslenmeyince zayıflıyor. Belki esinize biraz daha ilgilenebilirsiniz komik gelebilir ama iltifat falan bile olur. Böylece kendini daha iyi hissedebilirKesinlikle. Bakımlı bir kadınım her gün işe giderken bin bir laf görsen. Hiçbirini umursamam kendimden taviz vermem ama artık bana kendimi sorgulatıyor.
Bende 24 adamla tek calisiyorum nisanlimla tanışmadan önce de orda çalışıyordum. Önce sizin gibi yaptı sonra geldi bikac kerr gördü oradakileri sesi cikmadi alıştı. Ama kesinlikle siz haklisinizArkadaşlar merhaba, sabah eşimle bir mevzudan dolayı atıştık ben kendimi haklı buluyorum ama sizin de fikirlerinizi almak istedim tarafsız olarak.
Sabah işe geldiğimde odamdaki iş arkadaşlarımla bahçede oturalım dedik. O sırada da kurumun bahçıvanı çiçek dikiyordu. Aaa ne kadar güzelmiş isimleri ne bunların diye sordum o şekilde bir muhabbet açıldı konuşuldu sonra ben de alayım kızımla evde dikeriz dedim ben bir iki tane veriyim abla sana alma dedi yok gerek yok fln desem de ben odama geçtikten sonra baktım getirmiş. Teşekkür ettim. Eşime de çiçeklerin resmini atıp toprak alır mısın eve böyle böyle oldu diye anlattım.
Aman efendim benim ordakilerle bahçede ne işim varmış (bizim birimde tek kız benim ve doğal olarak erkek arkadaşlarla çıkmıştım bahçeye), bahçıvanla ne diye konuşuyormuşum, o bana neden çiçek getiriyormuş. Ki bahçıvan dediğimiz adam da 50li yaşlarda olmasına rağmen saygıdan bana abla diyen gayet efendi mesafeli bir adam.
Kendisi istiyor ki kimseyle konuşmayım, herkese sadece meraba diyim hiçbir muhabbetim olmasın kimseyle. Ama iş ortamında 8 saatimiz geçiyor ister istemez konuşuluyor robot gibi gidip gelemem ya. İnsanlarla konuşunca kendimi suçlu hissettirip artık öz güvenimi azalttığını hissediyorum. Ben mi yanlış yapıyorum, düşünüyorum, hissediyorum inanın artık kendimi sorgular oldum.
Eşiniz hep mi böyleydi? Belli ki zihniyeti bozuk.
Aslında çoğu kadın biraz daha az detaycı olsa bu gibi sorunlar yaşanmayacak. Nasıl olsa bu olaydan dolayı ayrılmayacağınıza göre diyorum bunu.
Mesela bir erkek yaşasa bu durumu en fazla vereceği detay “karıcım çiçek aldım toprak lazım” derdi. Çiçek nereden geldi, kimden geldi detayları olmazdı konuda. Boşuna da kimsenin başı ağrımazdı.
Kesinlikle bi hatanız yok o zaman çalışan kadınla evlenmicekti çalıştığınız ortamı kabul etmek zorundaArkadaşlar merhaba, sabah eşimle bir mevzudan dolayı atıştık ben kendimi haklı buluyorum ama sizin de fikirlerinizi almak istedim tarafsız olarak.
Evet bu aralar ihmal ettim belki de ondandır tepkisiEşiniz biraz da özgüven sorunu ortaya çıkmış olabilir. Yani özgüven neticede bir mizaç özelliği değil yani sürekli beslenmesi gereken bir özellik ve beslenmeyince zayıflıyor. Belki esinize biraz daha ilgilenebilirsiniz komik gelebilir ama iltifat falan bile olur. Böylece kendini daha iyi hissedebilir
Siz de herşeyi ayrıntılı ayrıntılı anlatmayın. Eşiniz belli ki kıskanıyor. Sizde biraz bu durumdan hoşnut gibisiniz.
Eşinizin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu bugün mu anladiniz?Yani bilmez gibi ona anlatıp bildiğiniz tepkiyi alınca hala kim haklı diye sorabiliyorsunuz ya ben buna şaşırdım..
Ulaaa dikmek için. Sanki bana kırmızı güller aldı cay kahve teklif etti. Deseydiniz. Tovbe ya. Ama kıskanc bir eş.olmaz mı onun da iş arkadaşlarının çoğu kadın. ben hep mesafeliyim diyor bende öyleyim deyince o zaman çiçek neden getiriyor diyor.
Hayır anlatmayın demedim,eşinizin verdiği tepkiyi beklemiyor oluşunuza ve kim haklı diye sormaniza şaşırdım diyorum..yani ben eşimin neye nasıl tepkiler vereceğini adım gibi bilirim mesela.Hatta nasıl bir cümle kuracağını bile tahmin ederim genelde.Anlatmayıp ne yapacaktım ki? Görünce evde soracaktı. Yalan söylemek istemedim. Anlatırken de üstün körü anlattım zaten.
olmaz mı onun da iş arkadaşlarının çoğu kadın. ben hep mesafeliyim diyor bende öyleyim deyince o zaman çiçek neden getiriyor diyor.
Eşim de birlikteliğimizin ilk dönemlerinde bu tür davranış ve sözlerle tüm erkek iş arkadaşlarımdan soyutlanmama ,sürekli temkinli olmama yol açtı.Kendisi erkek egemen bir işte çalışıyor ....ama geçtiğimiz yıl bir yemekte bayan amirleri ile arasında ki diyaloğu görünce "vay benim asosyal geçen yillarim" dedim.olmaz mı onun da iş arkadaşlarının çoğu kadın. ben hep mesafeliyim diyor bende öyleyim deyince o zaman çiçek neden getiriyor diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?