Eşimle bu konu hakkinda hep tartışıyoruz

Cok haklisiniz evet bazen dediginiz gibi cikarip baska giyiyorum ama genelde aksam esim gelmeden cogunu kaldiriyorum. Makaslarla birseyler kestik makaslar ortada kaldi hepimiz kullandik kaldirmadi benden bekledi benimde disari gitmem gerekti baska islerim cikti kaldi orda. Ama yazilanlari okudukca sen neden kaldırmıyorsun demedigimi farkettim. Ama diyincede tavir yapip topluyor iyi ben kaldiririm diyor oyle is yapcagina hic yapmasin zaten yapcak olsa soylenmez surat cekmek istemiyorum

mesela makaslar

bir evde neden birden çok makas var

bizde de var ve çok olunca kimse kaldırmıyor

ama hepsinin bir yeri olduğunda herkes alıp yerine koyuyor

konudan bağımsız ben çok fazla kıyafetimiz olduğunu düşünüyorum

yani sözüm size değil, bize hepimize

evlerde otomatik çamaşır makinaları hatta kurutma makinaları var ama her şeyin yedeği, yedeğinin yedeği vs de var

evet eskiden çok giysi gerekirdi zira her gün çamaşır yıkamak olanaklı değildi

otomatik makine yoktu, manuel yıkayan makine olsa da sıcak su musluğu açınca gelmezdi ki sobayı yak kazanla su kaynat vs

bunlar çok da eski değil annem bu şekilde çamaşır yıkadı yıllarca ama her hafta sonunu da çamaşıra ayıramayacağı, haftasonları dinlenmek yahut gezmek veya başkaca işlerini halletmesi gerektiği için 15 günde hatta 3 haftada çamaşır yıkardı

bu durumda da her şeyin yedekleri bolca vardı yani eyvah hırkamız kirli demezdik giyecek hırkamız olurdu ama kirlide de olurdu birkaç tane

ama şimdi hırkamı sabah yıkarsam akşam olmadan kurur hadi onu geçtim iki tane olsa bir başkasına hiç ihtiyacım olmaz

lakin bunu yazıyorum ama dolabımda hırkalar var ben çıkarıp giymiyorum çözümüm bu

yani şu an ortada olanı giyip yıkıyorum öbürlerini de mesela bir başka zaman giyiyorum ama aynı anda çeşit çeşit olsun diye giyme durumum yok

bizde en büyük dağınıklık bardak

yani içen o anda nerede ise orada bırakıyor

onu da akşam bulaşıkları yıkayacağımız zaman makineyi toplayan sesleniyor diğerleri de bulundukları yerden toplayıp götürüyor

ama bana sehpadaki bardaklar batmıyor eğer batan varsa kaldırır

Dogru demekki okadarda gozune batmıyor kalkip yapmadığına gore laf soylemek icin bahane
Bahane demeyelim de belki gerçekten hoşlanmıyor takıntılıyım diyip sizi darlıyor ama gerçekten bazı şeylere takıntısı olan insanlara sorun hasta yatağında , yorgun , uykusuz rahat edemez kalkar yapar emir buyurmaz yani

mesela makaslar

bir evde neden birden çok makas var

bizde de var ve çok olunca kimse kaldırmıyor

ama hepsinin bir yeri olduğunda herkes alıp yerine koyuyor

konudan bağımsız ben çok fazla kıyafetimiz olduğunu düşünüyorum

yani sözüm size değil, bize hepimize

evlerde otomatik çamaşır makinaları hatta kurutma makinaları var ama her şeyin yedeği, yedeğinin yedeği vs de var

evet eskiden çok giysi gerekirdi zira her gün çamaşır yıkamak olanaklı değildi

otomatik makine yoktu, manuel yıkayan makine olsa da sıcak su musluğu açınca gelmezdi ki sobayı yak kazanla su kaynat vs

bunlar çok da eski değil annem bu şekilde çamaşır yıkadı yıllarca ama her hafta sonunu da çamaşıra ayıramayacağı, haftasonları dinlenmek yahut gezmek veya başkaca işlerini halletmesi gerektiği için 15 günde hatta 3 haftada çamaşır yıkardı

bu durumda da her şeyin yedekleri bolca vardı yani eyvah hırkamız kirli demezdik giyecek hırkamız olurdu ama kirlide de olurdu birkaç tane

ama şimdi hırkamı sabah yıkarsam akşam olmadan kurur hadi onu geçtim iki tane olsa bir başkasına hiç ihtiyacım olmaz

lakin bunu yazıyorum ama dolabımda hırkalar var ben çıkarıp giymiyorum çözümüm bu

yani şu an ortada olanı giyip yıkıyorum öbürlerini de mesela bir başka zaman giyiyorum ama aynı anda çeşit çeşit olsun diye giyme durumum yok

bizde en büyük dağınıklık bardak

yani içen o anda nerede ise orada bırakıyor

onu da akşam bulaşıkları yıkayacağımız zaman makineyi toplayan sesleniyor diğerleri de bulundukları yerden toplayıp götürüyor

ama bana sehpadaki bardaklar batmıyor eğer batan varsa kaldırır

konu sahibi zaten dolap az geliyor tikistiriyorum oyle de olmuyor yazmis.
muhtemelen cok esya var dedigin gibi.

ben esya olayini baya azalttim mesela, ilk evlendigim sene, misafirin bile yedek havlusu nevresimi vardi :olamaz: 2 kisilik evde 6 takim nevresim takimi olur mu hic.
su an 3 takim var, 2 si kendim icin, biri misafir icin. Kendim icin 2 tane olan da bence fazla, ama biri koyu renk biri acik renk, moduma uygun olani seriyorum diyerek kendimi savunuyorum.
2 cocuk icin de 3 takim nevresim takimi var, 1er normal, 1i de acil durum.
Ayni gun yikanip kuruyan seyler bunlar, dolaplarim rahatladi cidden.

Orası öyle tabi. Ama eşimle aynı meslekteniz, ne kadar yorulduğunu bilirim. Benim evde öyle yorulmam mümkün değil. O da benim yaptığıma laf etmez zaten. İş bölümü bence bu demek. Ki dediğim gibi çalıştığım dönemde her şeyi ortak yapardık.

bence siz kendiniz üzerinden cevaplandırıyorsunuz mevzuyu. sizin evinizin bi dinamiği vardır ve ona kimse laf edemez zaten. ama burda konumuz konu sahibinin eşi. adam yapılanı da beğenmiyor bir de laf söylüyor. resmen emeğe de saygısızlık. herkesin bi tarzı olabilir evet ama herkes herkesin tarzına göre iş yapmak zorunda değil, adamın eli ayağı tutuyorsa baktı istediği gibi olmuyor kalkar kendi yapar.

benim annemle babam evlendikten 2 ay sonra felan, annem ütü yapmış gömlekleri asmış, babam da bunlar anneminki gibi ütülenmemiş diye hır çıkarmış ve hatta şiddet. ben annemin yerinde olsam o kocayı orda boşardım mesela, anneme boşama gazı 20 sene sonra felan geldi..

Esim evin surekli toplu olmasini istiyor. Hic dagilmasin hep toplu kalsin. Benim gozumde toplu olan ona dayanilmaz daginik geliyor. Ufak tepek birseyler ortada kalsin gozune batiyor. Bunu nasıl asabiliriz?
Zamanla alışır sen böyle gidersen çokta üstüne gitme he de geç 😬

Esim evin surekli toplu olmasini istiyor. Hic dagilmasin hep toplu kalsin. Benim gozumde toplu olan ona dayanilmaz daginik geliyor. Ufak tepek birseyler ortada kalsin gozune batiyor. Bunu nasıl asabiliriz?
Eşiniz haklı. Daginik olduğunu düşündüğü yeri toplarsa sorun kalmaz. Sizlik bir durum yok aslinda

Belki doğru doktor değildir belki siz hazır değilsinizdir.
Tabi insan kafasında bitimesi lazım önce bide hemen sonuç beklemeyin uzun süren bir tedavi. Kırmızı oda dizisindeki gibi bir seans bütün hayatını anlatıp ikinci seans teşekkür ederim doktor hanım deyip gitmiyolar 😅😅

Vazgeçmeyin derim ben
Ben halimden memnunum temizlik imandan gelir ☺️

Hastalik gibi degil surekli soylenmiyo ama tartışma oldumu illa evin daginik oldugunu soyluyo bakiyorum etrafa birkac ufak esya ortada bunlar daginiklik sayılıyor
O vakit eşin bahane arıyor ; en zayıf noktadan size yükleniyor diyebiliriz .

Evde cocuk var mı?
Varsa cok zor
Cocuk yoksa derli toplu olunabilir.
Ben mutfak tezgahına esya koymam mesela o yıgıntı beni bunaltıyor. Odalatımda da raf dolap obje biblo cisim vs yok. Toplayınca bomboş oluyor. Ben de derli toplu seviyorum valla.
Ama yatak odası düzgün olmuyor pek bir de dolap içleri.

Eşiniz bir gün topladın göstersin nedir istegi anlayın.
Bir de madem o takılıyor bu kadar toplamaya da yardım edecek mecbur

Back
X