- Konu Sahibi 1q2w3e4r5t
Cok haklisiniz evet bazen dediginiz gibi cikarip baska giyiyorum ama genelde aksam esim gelmeden cogunu kaldiriyorum. Makaslarla birseyler kestik makaslar ortada kaldi hepimiz kullandik kaldirmadi benden bekledi benimde disari gitmem gerekti baska islerim cikti kaldi orda. Ama yazilanlari okudukca sen neden kaldırmıyorsun demedigimi farkettim. Ama diyincede tavir yapip topluyor iyi ben kaldiririm diyor oyle is yapcagina hic yapmasin zaten yapcak olsa soylenmez surat cekmek istemiyorum
mesela makaslar
bir evde neden birden çok makas var
bizde de var ve çok olunca kimse kaldırmıyor
ama hepsinin bir yeri olduğunda herkes alıp yerine koyuyor
konudan bağımsız ben çok fazla kıyafetimiz olduğunu düşünüyorum
yani sözüm size değil, bize hepimize
evlerde otomatik çamaşır makinaları hatta kurutma makinaları var ama her şeyin yedeği, yedeğinin yedeği vs de var
evet eskiden çok giysi gerekirdi zira her gün çamaşır yıkamak olanaklı değildi
otomatik makine yoktu, manuel yıkayan makine olsa da sıcak su musluğu açınca gelmezdi ki sobayı yak kazanla su kaynat vs
bunlar çok da eski değil annem bu şekilde çamaşır yıkadı yıllarca ama her hafta sonunu da çamaşıra ayıramayacağı, haftasonları dinlenmek yahut gezmek veya başkaca işlerini halletmesi gerektiği için 15 günde hatta 3 haftada çamaşır yıkardı
bu durumda da her şeyin yedekleri bolca vardı yani eyvah hırkamız kirli demezdik giyecek hırkamız olurdu ama kirlide de olurdu birkaç tane
ama şimdi hırkamı sabah yıkarsam akşam olmadan kurur hadi onu geçtim iki tane olsa bir başkasına hiç ihtiyacım olmaz
lakin bunu yazıyorum ama dolabımda hırkalar var ben çıkarıp giymiyorum çözümüm bu
yani şu an ortada olanı giyip yıkıyorum öbürlerini de mesela bir başka zaman giyiyorum ama aynı anda çeşit çeşit olsun diye giyme durumum yok
bizde en büyük dağınıklık bardak
yani içen o anda nerede ise orada bırakıyor
onu da akşam bulaşıkları yıkayacağımız zaman makineyi toplayan sesleniyor diğerleri de bulundukları yerden toplayıp götürüyor
ama bana sehpadaki bardaklar batmıyor eğer batan varsa kaldırır