eşimle çocuklarla ilgili sürekli kavga etmemiz

Sizi haksiz buldum. Benim tam tersi simarikliga hic tahammulum yok. Esiniz sanki cocugu ac birakmis gibi abartmayin. Bizde de esim daha 'merhametli'. Bana gore bu merhamet degil ama. 4 yasindaki oglum gecen gun kahvaltida tabaktaki butun salataliklari kendi tabagina koydu. Ben de son kalan parcayi aldim. Tutturdu onu da alacagim, hepsini ben yiyecegim diye. Hayir dedim, tabagindakileri bitir istersen tekrar koyarim. Yok tutturdu. Benimle inatlasti. Ben de taviz vermedim. Versem susacak sorun cozulecek ama yaptigi sey simariklik ve saygisizlik. Kendisine de soyledim. Masada bu sekilde davranilmaz. Esim de ver iste diyor hala. Vermedim, afiyetle yedim :) sonra ne mi oldu, onundeki salataliklarin hicbirini yemedi. Yere dusurdu, baska seylere daldi, unuttu gitti.

İlk gördüğünüz yazıyı kopyala yapıştır yaparken keşke önce düzgün bir şekilde okusaydınız. Yazıda 5 yaşındaki çocuğun sırt çantası taşıması riskli yazmıyor ki. O sizin yorumunuz. Her çocuğu annesi babası götürmüyor okula diğer tüm çocuklarda omurgada sorun var bu mantıkla. Çocuk çanta taşımasın da demiyor sırt çantasının doğru kullanılması gerektiğini anlatıyor. 5 yaş çocuğuna ortalama 18 kilo desek yüzde 10’u ki bu oran sizin yapıştırdığınız yazında yüzde 10 başka uzmanlar yüzde 15i de kabul ediyorlar neyse hadi yüzde 10 diyelim 1.8 kilo yapıyor. Çantadaki suluk, yedek kıyafet, beslenme 1.8 kilodan fazla olabilir mi? Ayrıca yazıya göre sürekli bir kullanımda verilen zarar söz konusu. İlkokul çağında kitaplar ağır oluyor ama burada öyle bir durum söz konusu değil. Günde 10 dakika 3 parçalı çanta taşımakla omurga eğrilmez. Haftada bir kayak takımı taşımakla da. Zaten konuda çantam ağır, ben taşıyamıyorum diyen bir çocuk yok

Son düzenleme:
bence eşin haklı çocugu el bebek gül bebek büyütmeyin. çanta ağırsa hafifleştirecek bir yöntem bulun taşıyabileceği şeyler olsun
diğer konu da da beslenme için alınan birşeyi önceden bitirmesinin sonucu olduğunu öğrenmesi de güzel birşey

Kızım ortaokula başladı bu yıl oğlum da 1.sinif vallahi ikisi de çantalarını kendileri taşır hele kızım o konuda ilkokul öğretmeni muazzam bir egitimciydi çok severdi ama disiplinli eğitime kurallara önem veren biriydi inanın ben kızım iki senedir bir kere ödevini yap demedim çünkü evde ben de elimden geldiğince kurallı bir şekilde devam ettim ödevin çantanı yerleştirmen senin görevin bu şekilde de devam ediyor.
Şimdi oğluma gelince o da aynı şekilde çantasını takip servisini bekliyor geçen hafta bizde de aynı problem yaşandı eşim meyve suyu almış ikisi okula götürsün diye benimkiler bir güzel içtiler ki uyardım bu okul için diye sonuç noldu iki gün meyve suyu almadan gittiler bakın burda sorun mahrum bırakmak değil sadece bu okul için evde içersen okula goturemezsin bilincine ulaşması lazım çocuğun şimdi bu hafta aldık yine kimse içmeden evde okula götürdüler o yüzden bir sorun olduğunda eşinizle bu şekilde çatışmak yerine konusun çok merhametli olmak kiyamamak çocuğa sürekli fayda getirmiyor hayatın gerçekleride var tabi zamanla ogrenicek çocuklar bunu siz sadece alan açın

bu mesajınızdan sonra çok ayrıntı bilmiyorum ama
eşiniz haklı benim gözümde

şımarsın ne demek
çok pişman olmayın sonra

Google da arama yaptiniz mi bilmiyorum ilk sirada en alakali yazi cikar. O yuzden ilk yazani alip koydum. Yani bilerek. Isim bu olsa referansli atifli makale taramasi da koyabilirdim ama bu benim isim degil.
Bu yaziyi okuyup bu cikarimi mi yaptiniz tebrik ediyorum. Sizin cocugunuz tasisin sizin tercihiniz, saygi duyar I’m. 4 te 3 bel agrisi sikayeti ilkokul cocugunda cok buyuk bir Oran benim icin. Kaldiki cocuk 5 yasinda. Ben canta tasitmanin cocuga gereksiz oldugunu gelisimini kotu etkileyebilecegini dusunup tasitmam saygi duyunuz size zahmet.

Sizce hayatımda hiç Google araması yapmamış olma ihtimalim var mı? Bilerek koyduğunuzu biliyorum ama okusaydınız, doğru anlasaydınız diyorum. Ben çocuğuma taşıtıyorum zaten. Siz de varsa çocuğunuz taşıtmazsınız madem. Googleda ilk gördüğünüz yazıyı yapıştırıp en iyi ben bilirim edasına girmek hoş olmuyor. Siz de önce saygıyı kendini duyunuz sonra başkasından bekleyiniz size zahmet, zira eşiniz saçmalıyor cümlesi pek saygılı bir cümle değil. Bir görüş sizinkinden farklı olduğunda saçma olmaz. Böyle görüyorsanız da kalkıp saygı dersi vermeye çalışmayın

Bizim de en büyük tartışma konumuz çocuklar oluyor.
Bana göre çok kuralcı davranıyor bazen ve daral basıyor beni,sonunda ben kızınca dediğimi yapıyor ama küsüyor arada trip atıyor.
Erkeklerin yapısı mı farklı bilmiyorum ama çocuğu çok şımartmak her dediğine evet demekte yanlış,devamlı kurallar koyup sıkarak yetiştirmekte.
Bunu kadın erkek dengeli bir şekilde yapabilen tam anlamıyla yok bence.

Kendine uygulanan terbiye metodunu uyguluyor ,sonuç huzursuzluk.
Çanta taşıtmakla,gıdayı hesaplayarak kullanmayı öğretmek ile öğreti basit ve saçma.
Eşiniz anlamayacak.
Onu dinlemek yerine ,söylemek yerine siz temin edin.

İki konudada esinizi hakli buldum benimde ana sinifina giden oglum var canta agir degil yani abartmayin bende kendisine tasitiyorum istemezse ben tasiyorum ama hep tasiyabilir bisey olmaz ikinci konudada sabah aksam icmesi saglikli degil evet cocuk ogrensin bir gun icmese bisey olmaz bundada hakli ayrica cocuk simarsin ne demek sizi cocugunu her konuda simartan asla hayir demeyen anneler gibi gordum cocugunuzu prenses gibi yetistirmeye calisiyosunuz ama hayat zaten boyle biyer degil sorumluluk ogrenmeli

ben kesinlikle öyle düşünüyorum. yoksa bence de kendi çantasını taşısın ama çocuk 5 yaşında ve çanta ağır. eşim ağır diyor da eee sen 40 yaşında erkeksin sana ağır gelmez tabi..
Tekerlekli çanta alsanız onun yerine. Böylece çocugunuz kendi çantasını sırtı da agrimadan tasimiş olur.

Eşiniz haklı değil bence. Bana acımasızca geldi yaptıkları.
Tamam çocuğun her istediği hemen yapılmaz, istediği oyuncak saniyesinde alınmaz, her istediğini hemen elde edemeyeceğini öğrenmeli, eşyalarının sorumluluğunu almalı kaybetmemeli, zarar vermemeli vs vs ama bunları öğretmenin yolu ufacık çocuğa ağır çanta taşıtmak ya da boğazından kesmek olmamalı.
Eşiniz doğru şeyleri yanlış yöntemlerle öğretmeye çalışıyor bence.

Valla süt ve ayran konusunda haklı eşiniz. Bende geçen kefir aldım beslenme için, eve gelince içmek istediler "okulda icemezsiniz ama " dedim kabul ettiler. Ertesi gün içecek yoktu. Mevzu süt, ayran içmeleri değil dürtülerini kontrol etmeyi öğrenmeleri.

Bende ikizlere Canta taşıtmıyorum. Kıyamıyorum. Ama okul kapısında veli girişi yasak, kapıdan sınıfa kadar taşıyorlar.

Çanta ağır olsa kızınız itiraz ederdi sanki. Sorun ve taşımak istiyorsa kendi tercihine bırakın.

Bence kızınız ağır diye şikayet etmediği sürece çanta mevzusunu bırakın derim.
Bence fazla inat ediyorsunuz.
O kadar kolay egrilmez bence omurga ve sırt çantası daha dengeli bir şey zaten sorun olmaz merak etmeyin.
Diğer mevzuda da sizi daha haklı buldum.
Ayran kefir vs günde bikac paket içebilir bence sorun olmaz.
Yani bunu da hergun alamasa bile haftada 3 kez alıyorsa eşiniz çok dert etmeyin tartışmayın bence.
Eksik kalan kısmı evde içer.
Sonuçta evde mutlu birbirine gülümseyen anne baba da çocuk için yemek içme kadar önemli bunu atlamayın .
Çocuk gerginliğizi hissediyordur illa yanında bağırıp tartışmaya gerek yok bence.

Bu yazdığını okuyunca sana saçma gelmiyormu?
Koskocaman adam bi çocuk cantasını taşımayacak kadar tembelmi olabilir? Onun neyine tembellik yapacak? Tembellik etse okula kadar götürmez

Canta tasima mevzusu bence cok gereksiz. Cantayla kilometrelerce yürümüyordur sonucta.
Ayran konusunda haklisiniz, muhtemelen unuttu ustunu kapatmaya calisiyor. Yinede cokta buyutulecek bir konu degl

Ah ah bunun ortaokul versiyonu var bizde. Ödevlerini zamanında yapsın, testini zamanında çözsün, yabancı dile azami dikkat etsin ve öğrensin... şeklinde giden ve "yeter baba yeter" diyen kizim... Ondan sonrası anne baba arasi mutfak tartışması...

4.sinif öğrencim kardeşi ile tartıştığı için ailesi kahvaltı yaptırmamış, öğle yemeği de yedirmemişti. Ayrıca beslenme de koymamışlar. Yani çocuk 24 saat aç duracak, akşam yemeğine kadar. Bu hafta içinde oldu bu olay. Kim böyle bir ceza verir ki dedim. Demek eşiniz gibilermiş. Burada da karşılaşmış oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…