- 25 Ağustos 2022
- 4.045
- 5.505
- 78
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Bu babalar erkekler tam olarak ne zaman kapatılıyor ya malum varlıkları sadece sinir bozuyor da . Benim eşimde kışın sogunda çocuğa giydirdgm hırkayı çıkarırdı alışsın diye banyo yaptırırken elektrikli sobayı kapatirdi yanacak diye mama verme aç kalsın da yemeye alışsın derdi halbuki bir halt bildikleri yok hiçbir çocuğu kim olursa olsun anne kadar düşünemez bilemez yetersiz varlıklarherkese merhaba. biri anaokuluna giden 2 kızım var. çocuklardan önce eşimle ufacık bile tartışmazken ilk kızımın bebekliğinden beri devamlı çatışıyoruz. bebekken soğuk havalarda ince giydirmesi, emzik vermesi, uyku eğitimi vermeye çalışması vb gibi sebeplerde uzlaşamazken çocuklar büyüdükçe konular değişti ama biz hep çatışmaya, karşı karşıya gelmeye devam ettik. şu anda konuşmuyoruz ve buna sebep olan 2 konuyu anlatmak istiyorum. lütfen sizce kim haklı, ne yapmalıyım fikir rica ediyorum.
1)Anaokuluna giden kızım okul hazırlığında büyük bir çanta beğendi, biz de kirmadik aldık. Suluğunu, beslenmesini, yedek giysisini de icine koyuyor ve bence canta çocuk için ağır oluyor. eşim bırakıyor kızımı ve ben çantayı eşim taşısın istiyorum ama o ısrarla kızıma taşıtıyor. Agır değilmiş, sorumluluklarını öğrenmeliymış
2)hafta başında beslenmesine koysun diye bol bol küçük süt, ayran, kefir aldık. onlar evde de devamlı içip bitirmişler. biz de gece fark ettik. okul çok erken başlıyor. yakında börekçi var o açık olur sabah oradan alın dedim. bence %100 üşendi. bir gün de içmeyiversin, onlar beslenmesi içindi evde içerse okula götüremeyeceğini öğrensin vs diyorya çocuk zararlı bir şey içmedi, yanlış bir şey de yapmadı niye ders vermeye çalışıyorsun?! alamayacak durumda da değilsin maddi olarak bu neyin inadı? ben de servise yetişemiyorum okula bırakırsam yoksa ona söyleyeceğime çocuğumun çantasını da taşırım ayranını da alırım. böyle böyle her iş bana kalıyor iyice sinir oldum bir kaşık suda boğasım var
eşimle çözemeyince kızıma babana ver çantanı diyorum hayır ben taşıyacağım agır değil diyor. tamam bu kadar inat etmem doğru görünmüyor biliyorum ama çocuk heveslendığinden taşımak istiyor eşim de tembelliğinden taşımıyor. omurgasında bir sorun oluşmasından korkuyorum. ben maddi imkanı çok iyi olmayan bir ailede büyüdüğüm halde bir dediğim iki edilmedi. hele yeme içme konusunda hep bol bol alınır yedirilir içirilirdi. bunun çocuğa bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Değer görmekle şımarmak aynı şey mi? Sakıncası şu, çocuk ev okul sokak park ayrımı yapmaz, o şımartılmayı her yerde görmek ister. Göremeyince de kavga eder huysuzlanır ağlar. Azla yetinmesin ne demek? Torununuzun torununa yetecek kadar mal varlığınız varsa tamam azla yetinmesin ama hiç mi dar zamana düşmeyecek? Hiç mi parayla halledemeyeceği bir durum yaşamayacak? Kocanız haklı.çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem
Şımartmak sevgi değildir. Şımartmak çocuğu her yönden geriletir, şımartınca çocuğu sevmiş olmuyorsunuz. Şımartılançocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem
Çanta taşımayı komando, boro berelilere nasıl bağladınız ben onu anlamadım?esiniz bence iki konuda da sacmaliyor. Minik kizim canim prensesim yapicagina daga komando hazirlama derdin de gibi yok komando kendi cantasini tasir yok komando kitlik bilir ona gore beslenir… alip bi de bordo bere taksin kizin basina…
Bence siz haklisiniz. Bu yas canta tasima sutsuz kalma filan kesinlikle egitim yontemi olamaz.
Bu yaşta dediğiniz; yabancıların çocukları 4 yaşında başlıyor. Bırak okul çantasını kayak takımlarını bile kendi başına giyer ve kendi taşır. Sütü bitirdiği için o gün okula süt götüremez. Ertesi gün yenisi alınır ve o zaman götürür.esiniz bence iki konuda da sacmaliyor. Minik kizim canim prensesim yapicagina daga komando hazirlama derdin de gibi yok komando kendi cantasini tasir yok komando kitlik bilir ona gore beslenir… alip bi de bordo bere taksin kizin basina…
Bence siz haklisiniz. Bu yas canta tasima sutsuz kalma filan kesinlikle egitim yontemi olamaz.
Eşiniz haklı. Siz çok yanlış perspektiften bakıyorsunuz olaya. Çocukluğunda şımarık büyütülen insanların gelecekte mutlu olduğuna da denk gelmedim. Genelde doyumsuz oluyorlar. Sevgi vermek ve şımartmak arasında fark var.çocuk şımarsın bence yaa, ne sakıncası olabilir. bence çok değer görsün, öyle alışsın ki ileride de azla yetinmesin. yarın senin gibi davranan bir koca bulacak örnek ol çocuğa diyorum. ne biliyorsun belki de evlenmeyecek kendi ayakları üstünde dursun diyor yaa deliricem
5 yas cocuk icin zorlayici egitimler sectigini dusunuyorum konu sahibesinin esinin. Sut icmeyim yarin okulda icemem kafasi 5 yas icin (yoksulluk durumu yoksa) bir eğitim degil cezadir bana gore.Çanta taşımayı komando, boro berelilere nasıl bağladınız ben onu anlamadım?
Bu babalar erkekler tam olarak ne zaman kapatılıyor ya malum varlıkları sadece sinir bozuyor da . Benim eşimde kışın sogunda çocuğa giydirdgm hırkayı çıkarırdı alışsın diye banyo yaptırırken elektrikli sobayı kapatirdi yanacak diye mama verme aç kalsın da yemeye alışsın derdi halbuki bir halt bildikleri yok hiçbir çocuğu kim olursa olsun anne kadar düşünemez bilemez yetersiz varlıklar
Yabancılar hep mükemmel mi sizin için?her yaptiklari dogru mu? Oyle yapanlari bu sekilde cocuk yetistiren ve basarili cocuk yetistirenleri elbet vardir. Yurtdisinda kaldigim sure boyunca gozlemledigim her anne baba kendisi icin dogru buldugu yontemle egitir cocugunu. Ama turkler boyle yapiyor biz de oyle yapalim diyen bir ingiliz aile ile tanismadim henuz.Bu yaşta dediğiniz; yabancıların çocukları 4 yaşında başlıyor. Bırak okul çantasını kayak takımlarını bile kendi başına giyer ve kendi taşır. Sütü bitirdiği için o gün okula süt götüremez. Ertesi gün yenisi alınır ve o zaman götürür.
Yapmayın ya. Bu yüzden bizim çocuklar yaşıtları yabancıların çocuklarından hep geri kalıyor. 18 yaşına giren çocukların Avrupa turu yaptığı, aylarca kendi başlarına hem çalışıp hem gezdikleri olayı doğru, şehir efsanesi değil. Çünkü böyle yetiştiriliyorlar. Hareketlerinin sonuçlarından sen sorumlusun u daha 4-5 yaşında öğretiyorlar. Çocuk çantanın hesabını yapamaz, güzeldir beğenmiştir ama içine bir şeyler konunca ağırlaşacağını bilemez. Anne baba uyarır anlatır ama o ille de istiyorum derse kendi taşıyacaktır, bitti. Ben uyarıyı dinlemem, o çantayı isterim, ağır gelirse de annem babama taşıtır. Bu mudur olması gereken?5 yas cocuk icin zorlayici egitimler sectigini dusunuyorum konu sahibesinin esinin. Sut icmeyim yarin okulda icemem kafasi 5 yas icin (yoksulluk durumu yoksa) bir eğitim degil cezadir bana gore.
Zaruri bir durum yoksa gelisim caginda canta tasitmak da sacma. Yine bir egitim degil gelisimine kotu etki edebilicek bir ceza gibi.
Benzetmeleri aciklamayi sevmem ama madem sordunuz komandolar zorlu dag sartlarinda sirtlarinda cok agir cantalarla yol alir egitimlerinde operasyonlarda yiyeceklerini idareli olarak tuketir. Askeriyede yiyecek kitligi yoktur ama zor durumda kalmalari haline gore egitilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?