çok fena:84:
sanki kendinize ne yaparsanız alırsanız kaynananıza da yapacaksıınz gbi görünüyor
siz çalışıyormuydunuz
ben çalışıyorum canım neye kızıyorum biliyosun bu kadar masraf varkn kaynanam demiyo bile oğlum acelesi yok şimdi ne gerek var okadar borca girdin sonra yaptırırsın.yok ama kadın ağzını açmıyo bu duruma deli olurom çok rahat harcoyrlar parayı,düşüncesizler.
evet seninle yarışıyor resmen
işin zormuş gerçekten
peki evlenmeden biliyor muydun eşinin bu huyunu
senin maaşını miktarını biliyor mu keşke söylemesydin
ben çalışıyorum canım neye kızıyorum biliyosun bu kadar masraf varkn kaynanam demiyo bile oğlum acelesi yok şimdi ne gerek var okadar borca girdin sonra yaptırırsın.yok ama kadın ağzını açmıyo bu duruma deli olurom çok rahat harcoyrlar parayı,düşüncesizler.
cnm annesine bakıyodu ama ozamn kardeşi,ablası ve eniştesinede bakacağını bilmiyodm tabi.onlar çalışıp bankada para biriktiriyo biz habire onlara yedirelim.
Kişilerin anne babasına yardım etmesini evlatlık vazifesi olarak görüyorum ve evli hnmların bu konuda çok rahatsız olduğunu çok kez okudum.Eğer gerçekten annesi ablası v.s. muhtaçsa ve yardım ediyorsa buna kimsenin müdehale etme hakkı yok.Ama zaruri ihtiyaçları dışında sizin hayat kalitenizi etkileyecek şekilde karşı tarafın tamamen art niyetinden kaynaklı onların çok lüzumsuz ihtiyaçlarını karşılıyorsa ki öyle görünüyor durum farklı tabii.Benim çok yakın bir arkadaşım aynı durumda eşini borçlandırmakta çareyi buldu,kendi de belli şeyleri ödüyor böylece kayınvalidesinin fuzuli ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalmıyor.
Kişilerin anne babasına yardım etmesini evlatlık vazifesi olarak görüyorum ve evli hnmların bu konuda çok rahatsız olduğunu çok kez okudum.Eğer gerçekten annesi ablası v.s. muhtaçsa ve yardım ediyorsa buna kimsenin müdehale etme hakkı yok.Ama zaruri ihtiyaçları dışında sizin hayat kalitenizi etkileyecek şekilde karşı tarafın tamamen art niyetinden kaynaklı onların çok lüzumsuz ihtiyaçlarını karşılıyorsa ki öyle görünüyor durum farklı tabii.Benim çok yakın bir arkadaşım aynı durumda eşini borçlandırmakta çareyi buldu,kendi de belli şeyleri ödüyor böylece kayınvalidesinin fuzuli ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalmıyor.
Hiç itiraz eder mi, oğlu ona mutfak dolabı yaptırmasa kalkıp senin bir ihtiyacını karşılayacak. Gelen teklifi reddeder mi hiç?
Sen de çalıştığın için hem eşin hem annesi rahat bakıyor olaya maddi yönden. Sen çalışmasan, eşin gene de annesine aynı şekilde yardımcı olabilir miydi?
5 aylık evliyiz eşim annesinede bakıyo ve 30 yaşında çalışmayan bi kardeşi var onada aynı zamanda ablası var evli ama oda kocası vardiyalı çalıştığı için ve çocuğuna annesi baktığı için hep annesinde kalıyo bunların elektrik,su,market,kömür aklınıza gelen ne ihtiyacı varsa eşim karşılıyo düşünün ablasıda çalışıyo,eşide ama masraflarını eşim karşılıyor ve bende buna deli oluyorm şimdi ev aldık kirada oturuyoduk bi sürü masraf taşınacaz ama içine ekstra masrafta gerekiyo banyoya dolap yapılacaktı mobilyacı götürüp ölçü aldırmış sonrada mobilyacıyı annesine götürmüş mutfak dolabı yaptıracakmış deli oldm ve bana hiç sormadı bile fikrimi bile almadı sen karşı çıkacağın için sormadım diyo bide bu kadar masrafın içinde bide onu çıkardı nasıl ödiceksin diyorm kredi kartım var diyo aldığımız paranın yarısı zaten kredi borcuna gidecek onun dışında ailesinin masrafları var hiç düşünmüyo napacaz diye ve bu konuyla ilgili yorum yaptığımda hemen bağırıyo sinirleniyo napacam ben bilmiyorum(
evt maalesf neye güveniyosa bu kadar bende buna şaşırıyorum zaten öyle ahım şaşım bi maaşımızda yok yani kredi kartını kendi ödemiyor sanki.
dün gece konuştuk ve herşey daha kötü oldu bağırdı çağırdı o benim annem istediğimi yaparım sende karışamazsın dedi.bukonuda bir daha bişe duymak istemiyorum dedi.ben bi hiçim ozman hayatında dedim neden evlendikki biz ozaman o benim ailem yaparım diyo başka bişe demiyo.
bak güzel bi ev, al krediyi, tüm maaşın o evin kredinisine gitsin, bak bakalım o zaman kendi evine bakıyo mu bakmıyo mu.... hiç olmazsa güzel bi ev sahibi olursun
bu ne yahu çalıştıkları halde...
bakalım bunu yapınca ne yapar en fazla 1-2 ay dayanır onu bile sanmıyorum ya.ozaman verme maaşını bakayım
ne yapıyor
senin ona karışma hakkın yoksa o da senin maaşına karışamaz
Bir fikir de benden eşinizin ailesi siznde aileniz. bu aileye yardım etmek istiyorsanız sadece aylık ( mesela 400-500 civarında) para yardımında bulunun. ama ayda bir kez.
her bütçe çok da olsa azda olsa gelene göre harcama yapar aylık 1000-4 000 tl de yetmez kimisine 10 000 tl deyetmez. para yı biliçli harcamak size kalmış...
herkes kendi ev düzenini kurmuş ise, sadece ihtiyaç olduğunda para yardımnda bulunulması taraftarıyım. her anne baba çocuğu ekmek tutana kadar bakmakla yükümlü. her çocukta annesine bakacak ama aşırıya kaçmadan kendi -eşinin rıskından çalarak huzursuzluğa neden olacaksa değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?