İlişkiyi yürütmek zor iş, göründüğü kadar ışıltılı mutlu bir yer değil kanaatimce. Çevremde sorunsuz evlenen çok az insan var illaki oluyor çünkü sadece bir insanla değil onunkültürü doğruları değer yargıları baya bir şey ile tanışıyorsunuz. Bunların ağır gelmesi normal ya da sorun çıkması da normal insan ilişkiler tartışma uyumsuzluk olmadan olması bana pek inandırıcı gelmiyor açıkcası. Çevremde ili örnek vereyim size kuzenim ve bir arkadaşım istenmeyen gelindi zorluklar yaşandı mı çok fazla iki insan karakter olarak çok farklı kuzenim evliliğini sürekli çok iyi olarak lanse etti, ona göre eşinin ailesi çok iyi süper insanlardı falan bana kalırsa yapmaması gereken bir evlilikte. Hiç konuları açmıyor olumsuz durumları herkese olumlu anlatıyor nişanda olanlara ben şahidim damadın nişan bozulmaya geldiğinde arkasını dönüp tatile gittiği gibi durumları halama bile bana çok sahip çıktı şeklinde anlatmış bir konu arasında söyledi halam, şu an bir yıllık evliler. Arkadaşımda çok sorun yaşamış kaynana istememiş düğünde insanların içinde çok belirgin ve ileri gidecek hareketler yapmış. Her buluşmamızda konu mutlaka kaynana eş ailesine gelir sürekli bir şekilde kendisinin çok iyi biri olduğunu ama kariıfakilerin gaddar değer bilmeyen kişiler olduğunu ifade ederdi. Buna bir çok olay örneği eklerdi. Bu arkadaşım boşandı şu an sanırım bi 6 7 yıllık evliliği bitti. Kocasını seviyordu ama sürekli kocasına bile kendi ailesinin ne kadar iyi insanlar olduğunu söylüyormuş, neden kendi ailesine taraf olmalıymış sonsuz olay örneği ile.
Bana kalırsa ikiside gereksiz hareketler gerçekleri kabul etmek gerekiyor. Her insanın doğası kültürel yapısı farklı, 30 yaşındayım ve şu an evliliğe gidersem ilk koşulum kendi imkanlarımızla bir şey yapmak olucak çünkü başkasından sürekli bir şey beklemek bir ilişkiye yapılacak en büyük kötülük. Bunu öngörüyorum bu sitede yüzlerce sorunlu mesaj var. Siz neden böyle bir duruma kendi ilişkinizi reva görüyorsunuz peki?
Senin ailen yaptı bizimki şöyle yaptı bu böyle demenin ne faydası var?
Varsayın ki haklı çıktınız ve kaynananız özür bile diledi ya ilişkiniz onu soktunuz konumu düşündünüz mü? Son raddeye gelmek yerine neden baştan attığınız adımları gözden geçirmiyorsunuz? Ben buna karşıyım her şey kararında olmalı sizinde çabanız olmalı bence yazık günah değil mi size mutlu olmayı haketmiyor musunuz? Birde karşı tarafı düşünün evlilik beklentisi ne idi acaba. Sanırım kimse eski defterler önüne açılsın diye evlenmiyordur sürekli bundan kaos doğar ilerler hakaret olur sonra belki şiddet vb süreç. Zaman geçiyor boş verin kaynananızı siz ilişkinize bakın.