• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle günlük hayat

biz büyük sorunlarla evlendik aynı eve geçince de çok sorunumuz oldu acaba bu nedenle mi yoksa herkeste durum aynı mı merak ediyorum. eşim gün içinde herhangi bir sevgi duygu içerikli mesaj atmıyor evde de duygusal çok bir zamanımız geçmiyor eve gel işe git sank aramızda duygusallık yok gibi biz de mi sorun var bilmiyorum ya da gün içinde eşinizi özlüyor musunuz ben özlemiyorum
Daha çok yenisiniz duygusal anlamda eşinizle değişik aktiviteler yapmaya çalışın birde eski yaşanan sorunları gündeme getirmeyin , zamanla düzelir inşallah

Aslında aile kaynaklı dediğimiz sorunların asıl sebebi eşler, onlar doğru duramamasi sonucu oluyor.

Muhtemelen sorunlar çözülmedi de üzeri örtüldü ya da siz alttan almak zorunda bırakıldınız. Karşılıkli olarak fazlasıyla kırıcı noktaya gelindi ve sonrasında toparlamak için çaba gösterilmediyse bu haliniz normal.
evet onun ailesi ile görüşmüyordum çok kırgınlık oldu sonra büyüklerimin tavsiyesi ile bir bayramda el öpmeye gidip konuları açmadık üstü örtüldü benim de kendimi toplamama zaman olmadı bir anda iş güç derken

evet onun ailesi ile görüşmüyordum çok kırgınlık oldu sonra büyüklerimin tavsiyesi ile bir bayramda el öpmeye gidip konuları açmadık üstü örtüldü benim de kendimi toplamama zaman olmadı bir anda iş güç derken
eşim şu an eski hataları için çaba gösteriyor ama ben sanki o çabaya geri dönüt veremiyorum

biz büyük sorunlarla evlendik aynı eve geçince de çok sorunumuz oldu acaba bu nedenle mi yoksa herkeste durum aynı mı merak ediyorum. eşim gün içinde herhangi bir sevgi duygu içerikli mesaj atmıyor evde de duygusal çok bir zamanımız geçmiyor eve gel işe git sank aramızda duygusallık yok gibi biz de mi sorun var bilmiyorum ya da gün içinde eşinizi özlüyor musunuz ben özlemiyorum
Özlerim. Ev içerisinde hem kendi hobilerimize hem de kendi ilişkimize zaman ayırırız. Olması gereken böyledir bence. Biraz değişiklik lazım sizin ilişkiye sanırım.

çok haklısınız şimdi düzelttik kendimizi ama o süreçte tabi yıprandık
Aile danışmanına gidin. Bakış açınız değişsin. Çok güzel günleri üst üste yaşamanız gerekiyor. Mutluluktan geçmiş aklınıza gelmesin.

eşim şu an eski hataları için çaba gösteriyor ama ben sanki o çabaya geri dönüt veremiyorum
Daha Eylül Ayında konunuz var siz basit bir meseleden ağır küfür etmiş ve bunu hep yapıyormuş.
Bu mu düzelmeye çalışan hali?

İlişkiyi yürütmek zor iş, göründüğü kadar ışıltılı mutlu bir yer değil kanaatimce. Çevremde sorunsuz evlenen çok az insan var illaki oluyor çünkü sadece bir insanla değil onunkültürü doğruları değer yargıları baya bir şey ile tanışıyorsunuz. Bunların ağır gelmesi normal ya da sorun çıkması da normal insan ilişkiler tartışma uyumsuzluk olmadan olması bana pek inandırıcı gelmiyor açıkcası. Çevremde ili örnek vereyim size kuzenim ve bir arkadaşım istenmeyen gelindi zorluklar yaşandı mı çok fazla iki insan karakter olarak çok farklı kuzenim evliliğini sürekli çok iyi olarak lanse etti, ona göre eşinin ailesi çok iyi süper insanlardı falan bana kalırsa yapmaması gereken bir evlilikte. Hiç konuları açmıyor olumsuz durumları herkese olumlu anlatıyor nişanda olanlara ben şahidim damadın nişan bozulmaya geldiğinde arkasını dönüp tatile gittiği gibi durumları halama bile bana çok sahip çıktı şeklinde anlatmış bir konu arasında söyledi halam, şu an bir yıllık evliler. Arkadaşımda çok sorun yaşamış kaynana istememiş düğünde insanların içinde çok belirgin ve ileri gidecek hareketler yapmış. Her buluşmamızda konu mutlaka kaynana eş ailesine gelir sürekli bir şekilde kendisinin çok iyi biri olduğunu ama kariıfakilerin gaddar değer bilmeyen kişiler olduğunu ifade ederdi. Buna bir çok olay örneği eklerdi. Bu arkadaşım boşandı şu an sanırım bi 6 7 yıllık evliliği bitti. Kocasını seviyordu ama sürekli kocasına bile kendi ailesinin ne kadar iyi insanlar olduğunu söylüyormuş, neden kendi ailesine taraf olmalıymış sonsuz olay örneği ile.
Bana kalırsa ikiside gereksiz hareketler gerçekleri kabul etmek gerekiyor. Her insanın doğası kültürel yapısı farklı, 30 yaşındayım ve şu an evliliğe gidersem ilk koşulum kendi imkanlarımızla bir şey yapmak olucak çünkü başkasından sürekli bir şey beklemek bir ilişkiye yapılacak en büyük kötülük. Bunu öngörüyorum bu sitede yüzlerce sorunlu mesaj var. Siz neden böyle bir duruma kendi ilişkinizi reva görüyorsunuz peki?
Senin ailen yaptı bizimki şöyle yaptı bu böyle demenin ne faydası var?
Varsayın ki haklı çıktınız ve kaynananız özür bile diledi ya ilişkiniz onu soktunuz konumu düşündünüz mü? Son raddeye gelmek yerine neden baştan attığınız adımları gözden geçirmiyorsunuz? Ben buna karşıyım her şey kararında olmalı sizinde çabanız olmalı bence yazık günah değil mi size mutlu olmayı haketmiyor musunuz? Birde karşı tarafı düşünün evlilik beklentisi ne idi acaba. Sanırım kimse eski defterler önüne açılsın diye evlenmiyordur sürekli bundan kaos doğar ilerler hakaret olur sonra belki şiddet vb süreç. Zaman geçiyor boş verin kaynananızı siz ilişkinize bakın.

istisnalar tabi vardır fakat güzel söz bize güzel söz, iyi davranış iyi davranış olarak döner,
etki tepki olayı, eskiden sıkıntı yaşamayan çift görmedim ben, biz de yaşadık, ama o ince ayarda birbirimizi kırmadan susacağımız yeri bildik...
yeri geldi ben çok kızmışsam eşim sustu, yeri geldi o kızgınken ben sustum, hepsi emek, hepsi...
o yüzden olaylara takılı kalmanın kimseye faydası olmadığına artık eminim....
siz de bu yönde davranın belki o da sizden öğrenerek böyle olmaya başlayacaktır..

17 yıllık evliyiz, iş seyahatine gittiğinde günleri sayarım, belli de ederim, gelir gelmez öper koklarım, zor kavuştuk belki ondandır, şükür çekerek sarılırım....
Maşallah.
Darısı hepimizin başına inşallah.

İlişkiyi yürütmek zor iş, göründüğü kadar ışıltılı mutlu bir yer değil kanaatimce. Çevremde sorunsuz evlenen çok az insan var illaki oluyor çünkü sadece bir insanla değil onunkültürü doğruları değer yargıları baya bir şey ile tanışıyorsunuz. Bunların ağır gelmesi normal ya da sorun çıkması da normal insan ilişkiler tartışma uyumsuzluk olmadan olması bana pek inandırıcı gelmiyor açıkcası. Çevremde ili örnek vereyim size kuzenim ve bir arkadaşım istenmeyen gelindi zorluklar yaşandı mı çok fazla iki insan karakter olarak çok farklı kuzenim evliliğini sürekli çok iyi olarak lanse etti, ona göre eşinin ailesi çok iyi süper insanlardı falan bana kalırsa yapmaması gereken bir evlilikte. Hiç konuları açmıyor olumsuz durumları herkese olumlu anlatıyor nişanda olanlara ben şahidim damadın nişan bozulmaya geldiğinde arkasını dönüp tatile gittiği gibi durumları halama bile bana çok sahip çıktı şeklinde anlatmış bir konu arasında söyledi halam, şu an bir yıllık evliler. Arkadaşımda çok sorun yaşamış kaynana istememiş düğünde insanların içinde çok belirgin ve ileri gidecek hareketler yapmış. Her buluşmamızda konu mutlaka kaynana eş ailesine gelir sürekli bir şekilde kendisinin çok iyi biri olduğunu ama kariıfakilerin gaddar değer bilmeyen kişiler olduğunu ifade ederdi. Buna bir çok olay örneği eklerdi. Bu arkadaşım boşandı şu an sanırım bi 6 7 yıllık evliliği bitti. Kocasını seviyordu ama sürekli kocasına bile kendi ailesinin ne kadar iyi insanlar olduğunu söylüyormuş, neden kendi ailesine taraf olmalıymış sonsuz olay örneği ile.
Bana kalırsa ikiside gereksiz hareketler gerçekleri kabul etmek gerekiyor. Her insanın doğası kültürel yapısı farklı, 30 yaşındayım ve şu an evliliğe gidersem ilk koşulum kendi imkanlarımızla bir şey yapmak olucak çünkü başkasından sürekli bir şey beklemek bir ilişkiye yapılacak en büyük kötülük. Bunu öngörüyorum bu sitede yüzlerce sorunlu mesaj var. Siz neden böyle bir duruma kendi ilişkinizi reva görüyorsunuz peki?
Senin ailen yaptı bizimki şöyle yaptı bu böyle demenin ne faydası var?
Varsayın ki haklı çıktınız ve kaynananız özür bile diledi ya ilişkiniz onu soktunuz konumu düşündünüz mü? Son raddeye gelmek yerine neden baştan attığınız adımları gözden geçirmiyorsunuz? Ben buna karşıyım her şey kararında olmalı sizinde çabanız olmalı bence yazık günah değil mi size mutlu olmayı haketmiyor musunuz? Birde karşı tarafı düşünün evlilik beklentisi ne idi acaba. Sanırım kimse eski defterler önüne açılsın diye evlenmiyordur sürekli bundan kaos doğar ilerler hakaret olur sonra belki şiddet vb süreç. Zaman geçiyor boş verin kaynananızı siz ilişkinize bakın.
Allah razı olsun çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim

Bizim de uzun bir ilişkimiz ve kavgalı geçen nişanlılık dönemimiz oldu. Sürekli kavga ediyorduk. Düğünden sonra hiçbirini tekrar gündeme getirmedik. Her şey geride kaldı. Arada tabi ki ufak tefek gerginlikler oluyor. Bunu sakince konuşarak bazen de susarak halletmeye çalışıyoruz. Sürekli olumsuz düşünürseniz bu iliskinizi çok etkiler. Evde birlikte nasil vakit geçiriyorsunuz? Eve birlikte mi geliyorsunuz ya da birbirinizi nasil karsiliyorsunuz? Mesela biz nerdeyse her şeyi birlikte yapıyoruz. Eve gelip beraber yemeğimizi yapıyoruz, beraber topluyoruz. Sonra birlikte keyif yapıyoruz. Gündelik sıradan şeyler bile böylece keyif veriyor. Siz enerjinizi yüksek tutun bence ilişkinin dinamiği biraz da buna bağlı

Esiniz kendisi savasamaz , o duzelmeye calisirken sizde gecmisi unutmak zorundasiniz yoksa sogukluk buz dagina doner. En buyuk hata ailenin evlendikten sonra siz oldugunu bilmemek , anne babada olsa konular kapinin disinda kalmali . Gecmisi, esinizi, aileleri ,kendinizi affetmek icin terapi alabilirsiniz gercekten ise yarayacaktir

evet onca kavgadan sonra soğukluk girdi şimdi o kendini düzeltmeye çalışıyor ama ben düzelemiyorum içimden çabalamak gelmiyor gibi
o zaman ayrılabilirsiniz, karsınızdakı ınsan ıcın cabalamak gelmıyorsa. Niye kendinize işgence cektırıyorsunuz kı

Back
X