Esimle Hic Konusmuyoruz Vol 974938

Boşanma ilişkini düzelt.kimsede seninkinden daha iyisi yok.aile yerapistine gidin
Yani herkesin evliliği böyle mi size göre, sıfır iletişim yüzde yüz psikolojik şiddet ve mutsuzluk? Konuyu baştan okudunuz mu kızın ruhunun çektiği işkence buradan bile belli ama buna rağmen kendi başına evliliğini düzeltsin (nasıl olacaksa artık) boşanmasın yani?

new_yorker sizin ilişkiniz düzelmez olsa sekiz yılda olurdu. Anlaşılan eşin yanaşmayacak anlaşmalı boşanmaya, eskiden susmazcasına konuşurdu şimdi de ölü sessizliğine bürünmüş bu da şiddetin bir türü aslında. Eşinin keyfini beklersen daha çok bekleyeceksin gibi, bir süre para biriktirebilir misin? Bir de orada sosyal imkanlar elbette daha iyidir bekar bir anne için araştırdın mı hiç?

Boşanmak da sağlam cesaret gerektirir, o cesareti şu anda sende göremiyorum, sayfalarca konuda istediğin kadar iç dök ee sonuç? Toparlanman, planlaman ve harekete geçmen lazım. Eşinin inadı ne zaman kırılır biliyor musun, kararlılığını görünce. Şu anda boşanma konusunda seni sindirmiş çünkü harekete geçmeyeceğini biliyor.

Eşiniz duygusal olarak ulaşılmaz bir insan galiba. Kendini kapatmış. Cinselliği istemeyen siz misiniz, eşiniz mi? Neden terapist düşünmüyorsunuz?

Cnm neden cinsellik yok orası büyük sıkıntı benim eşimde cok konusmaz hatta böyle bir konumda vardı. Baya bi duzeldik. Benimkisi pohpohlanmak istiyomuş. Bunu anladım. Erkekler cocuk gibi ilgi alaka pohpohlanmak istiyor

Dava acmadan bosanilmiyor.dava ac cekismeli eninde sonunda biter ona yalvarmana gerek yokki

Bu saçmalığın ne demek olduğunu okadar iyi bilirim ki . Üç yıllık evliliğimde 6 ay hic konusmadik kavga etmek dışında . Çocuğu bahane ediyo olabilir gibi sevip söylemek istemiyo olabilir. Cesaretin istikrarim varsa ayrılm illa onun onayına gerek yok .

Aç davanı cnm sen de...muhabbetsiz evlilik mi yürür...zaten yurt disindasin cevre baskisi da yok ne guzel...peki gecim sıkıntisı cekmicekmisin yalniz basina...

yurt dışında çevre baskısı mı yok? nerde yok allah aşkına.

düzeltiyorum; konuyu okudum ve evet konu sahibi için çevre baskısı söz konusu değilmiş.

neyse bencede açın davayı ne bekliyosunuz ki

Son düzenleme:

2 yaşında çocuk pekala herşeyin farkında. aşırı saçma düşünce kocanızınki.

ABD'ye sonradan mı gittiniz yoksa orada tanışıp evlendiniz mi? Çünkü eşinizin belki de konuşmama paylaşmama surat asma sebebi bulunduğu ülke ile ilgili olabilir. Oraya adapte olamamış ve belki de sırf bu yüzden ne varsa evliliğe yansıyor?

Arkadaş çevresi var mı mesela? Sürekli iş ev mi takılıyor? Bunlar önemli. Ben size karşı bir sorunu olduğunu düşünmedim de çevresel faktörler onu buna itmiş gibi geldi açıkçası. Durduk yere insan suskunlaşmaz. İçine gömdüğü bir şeyler var belli ki.

Karşınıza alıp düzgünce konuşmaktan başka çareniz yok. Stresli dönemden geçtiğiniz için ikinizde yorulmuş ve yıpranmış gibisiniz. Ben seni biraz daha baskın gördüm. Konuşmayı dene. Düzelir inşallah. Boşanmak beş dakkayı almıyor inan. Ama çok zor... Yuva okadar kolay yıkılmamalı...

Nasıl oluyormuş o iş ? Beyimizin keyfinemi bağlı boşanıp boşanmamak.. onun canı isterse boşanılır istemezse boşanılmaz mı sanıyor ? Aç davanı boşa gitsin,mutsuz geçen günlerine yazık. Yalnız ama mutlu olmak daha gÜzel gelecek inan..

Diger konuda aile terapistinden bahsetmistik. Sizde " abdde yasiyorum bizim gibi turk ciftlerle konusundaa tecrubeli bi uzman varmidirki?" Diye sormustunuz sanirim. Sanirim o bu konuydu. Keske son care olrak bunun ardina dussenizde ondan snra bosanmayi ele alsaniz. Ilerde keske dememek adina.

Ben açıkçası eşinizin genel yaşamını merak ettim. Yani çocuğuyla oynarken çok eğlenceli midir, şarkılar söyleyip kahkahalar atar mi? Veya akşam telefonda turkiyedeki bi kuzeniyle veya yakin arkadaşıyla güle güle uzun uzun telefonda konuşur mu? Iş yerinde vs samimi olduğu görüştüğü birileri var mı, onlarla beraberken neşeli mi?
Yani sadece size mi konusmuyor, yoksa adamın konusma huyu mu yok?
Belki gurbet psikolojisidir, dil din kültür farkı yoruyordur. Siz mesela 2 3 ay kadar ailenizin yanina gitseniz, tatil gibi, ikiniz de yalniz kalip düşünme fırsatı bulursunuz

Aile terapisti de iyi fikir ama orda turk kültürünü anlayacak biri bulunur mu, veya siz ana diliniz gibi kendinizi ifade edebilir misiniz, orasi meçhul.
Acaba turkiyeden görüntülü bilgisayar konuşması gibi bir durumla destek alacak bir uzman mi arastirsaniz?

Sürekli konu açan bi üye vardı sizin konularınızda onun gibi hepsi birbirinin aynı ve size verilebilecek bi öneri yok.Napalım gelip eşinizi mi ikna edelim?Yada siz niye iknaya çalışıyorsunuz açın davayı illaki kabul edecek çekişmeli de olsa bitecek bi gün.Onun gönlünü yapmanıza gerek yok yani

Esiniz düzeninin bozulmasindan korkuyor gibi geldi. Sizi sevse aylarca konusmadan durabilir mi? Sizin icin hic cabalamiyor ki. Uyduruk bi dilekce koyun bakalim önüne belki kırılma noktasi o olur da dili çözülür. Ayrica bosaninca soyle yapar böyle yapar diye guvenip bosanmayin bence. Hayatina baskasi girdigi zaman cocugu bile gormeyebilir gözü. Cok masum olsa sizin mutsuzlugunuzu, konusma cabalarinizi görüp terslemek yerine cevap verirdi.

Canım şimdi konuşmuyorsunuz. Kınuşmadıkça içinizde kin birikecek. Bu sefer de konuşmalarınız tartışmaya dönecek. Bir de 2 yaş çocuk diyorsun. Siz yanyana gelmeyince, yüzünüz yanyana gülmeyince o çocuk hissedecek. Adam inat biri herhalde

Esimle son durumumuz:

Dun uzun zaman sonra ilk defa bana yaklasti, ben kovdum basimdan, ben bosanmak istiyorum sen hala durumun ciddiyetinin farkinda degilsin dedim. Bosanmayacagiz dedi, bu net ve kesin dedi. Bosanmamiz lazim dedim, mutsusuz dedim, bosaninca ne yapacaksin dedi. Bunlari konusmamiz lazim dedim. Tamam haydi konusalim ne yapacaksin dedi, para yok, pul yok, dogru duzgun is guc yok, cocuga nasil bakacaksin dedi. Ben de is bulurum elim armut toplamiyor ya, cocuga da sen tazminat verirsin dedim, bunu deyince istemsiz guldu, ne tazminati ya dedi. Gel haydi gel bosver bunlari dedi. Ben de o gulunce konuyu kapattim. Durum bu. Ben o kadar uzun zamandir bosanmanin uzerinde duruyorum, o pek umursamiyor bu durumu bunu gordum.

Arkadaslar daha once de dedigim gibi ben bosanma konusunda emin degilim, sadece cok mutsuz hayatimi kurtarip yoluma bakabilirim diye bosanmayi dusunuyorum. Ama ABD de tek basima cocukla neler yapabilirim bilmiyorum, ailem de pek destek degil zaten, onlara artik bosanmak istedigimi soylemiyorum kesinlikle karsi cikiyorlar diye.

Birgun zorla oturun konusun esinizle. Ben mutsuzum böyle nereye kadar gidecek diyin. Bu sekilde yaslanmak istiyor musun diyin. Ama tabi ki de yapici bir sekilde. Kizmadan sinirlenmeden. O basindan savsa da sizi siz zorlayin.
Bir gun yemege gidin mesela veya evde yemek hazirlayin guzelce Eski gunlerden konusun birden bire degismez durum ama yavas yavas duzelecek emin olun. Yeter ki caba sarfedin.
Onun inadi kırılır bir sekilde. Bosanmak istemiyorsaniz bunu konusmak zorundasiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…