Eşimle iletişim sorunu

Melo1905

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
4
0
1
28
3 aylık evliyiz. Eşimin sohbeti yok. Eve geldiginde sigara içerken tv izlerken otururken sürekli telefonundan oyun oynuyor. Dile getirdigim zamanda konuşcak bişey yok ki ondan oynuyorum diyor. Konuşunca ne konuşuyoruz sanki dedikodu yapıyoruz diyo dedikoduyu da hiç sevmez dinine çok düşkündür. Ne yapabilirim bayanlar

Kalk biraz yürüyüş yapalım de, birlikte vakit geçirin. Birlikte film izleyelim de, ne bileyim, dikkatini başka yöne çekmeye çalış. Henüz 3 aylık evlisiniz konuşacak konu bulamıyorsanız, ileride ne yapacaksınız. Şimdi en güzel yıllarınız, kıymetini bilin.
Mutluluklar dilerim cnm.
Sevgiler...

Haftada bir iki gece film gecesi düzenleyin.ne izleyeceğinizi belirleyin,fikirlerinizi paylaşın.film izledikten sonra genel değerlendirmede bulunun ve puan verin.bunu gerekçesiyle birlikte yapın.
Bu tarz etkinliklerle hem onu tanımış olur hem de birbirinize yakınlaşmış olursunuz.
İletişim birbirimizi anlamak ve ilişkimizi canlı tutmak için önemli araçtır.

ilişkilerimde bazen yaşadığım durum. ya aynı düşünceleri, zevkleri paylaşmıyosunuz ya da adam cidden konuşmayı sevmiyor.
bi kitap okuyun, anlatın, haberler hakkında konuşun, spor yapın, bi süre yapılacak şey var.

herkesin iliskisini yasama sekilleri farklidir. kimileri film izler yakinlasir, kimileri kritik yaparak...
ayrica su da bir gercektir ki illa ki ayni zevkleri paylasmak zorunda degilsinizdir.
esinizi taniyin, teolojiye merakliysa, bu konuda sohbet acin. teolojik yerlere gezmeye gidin. vs...

Dedikodudan ziyade boş konuşmayi sevmiyor da olabilir. Kitap kritigi yapabilirsiniz. İkinizin de ilgi alanina hitap eden bir kitabi okuyup uzerine konusabilirsiniz, esinizin size ve evliliginize olan saygisi artacaktir.

ne yaparsanız yapın bir atılım yapın
iletişimsiz evlilik zamanla yerini soğukluğa bırakır
gündüz konuşup bir şey paylaşamadığınız eşinizle gece ne paylaşabilirsiniz ki
sadece kadınlık görevinizi yaparsınız eğer bu düşünceniz varsa

zamanla gözünüzdeki ışık gider
ne yapıp edıp evınıze neşe getirin
elınızden gelenı yapın olmazsa ne yapacagınızı o zaman dusunursunuz

Nasıl evlendiniz? Kaç yıldır tanışıyordunuz? Kaç yıldır sevgilisiniz? Görücü usülü müydü?

Dedikodudan ziyade boş konuşmayi sevmiyor da olabilir. Kitap kritigi yapabilirsiniz. İkinizin de ilgi alanina hitap eden bir kitabi okuyup uzerine konusabilirsiniz, esinizin size ve evliliginize olan saygisi artacaktir.

Ben evlendiğim eşimin beni olduğu gibi kabul etmesini isterim. Her gün kitap her gün bir yeni bilgi tadında takılamaz insan. Bos da konuşur dedikodu da yapar. Bunları birlikte yapabiliyorsa eştir zaten. Yoksa aynı evin içinde birbirine katlanmaca.

Son düzenleme:
eşim ilk tanıştığımız da ben dinlemeyi çok severim sen konuş dedi... 1 yıl sonra Allaha çok şükür artık eskisi kadar çok konuşmuyorsun dedi. sonra ben bir sustum şimdi o konuşmak için beni arıyor
böyle de odundur neyse

sinema, tiyatro, konser... vs gidebilirsiniz evde film, dizi izleyebilirsiniz... eğer çalışmıyorsanız bir kursa gidip gün içinde öğrendiklerinizi aktarabilirsiniz... olmadı tutun kolundan yürüyüşe gidin, bir yerlerde çay kahve için, yemek yiyin...

3 aylık evlilikte başını telefona gömmenin hiç bir bahanesi olamaz. Her şeyden önce saygısızlık zaten.
Ne ara konuşacaklarınız bitti de sıkıldı beyefendi ? Konu yoksa çocukluk anılarınıza uzanın, ne bileyim zevkleriniz, sevdiğiniz sevmediğiniz şeyler, gezip gördükleriniz vs... Birlikte film izleyin, film üzerine konuşun, planlar yapın, hayaller kurun. Herkes sanki evde açık oturum kıvamında sohbet ediyor.

Bunun esinizin sizi oldugu gibi kabul etmemesi gibi bir sey ifade ettigini dusunmuyorum. Eger eslerden birisi iletisimsizlikten yakiniyorsa bunun çozum yolunu da aramasi gerek sonucta. E eşi de ben boş konuşmayi sevmiyorum, senin için degisemem derse ne olacak? ki demis de zaten.

Bana kalirsa ikili ilişkiler bu denli kati dogmalar uzerine inşa edilmemeli. İletisim en saglikli nasil olacaksa eşler de fedakarlik yapabilmeli. Mesela eşim akşamlari bana reading yaptirir, ben de ona kuran okumasini ogretirim. Takdir edersiniz ki tum gunun kafa yorgunluguyla bunlar pek de eglenceli gelmiyor kulaga. Ama iletisimimizi kuvvetlendiriyor. Eslerin birbirlerinin ogreticileri olmasi karsi tarafa saygi duymayi da beraberinde getiriyor.

Ama tabi ki siz de pek haksiz sayilmazsiniz, eslerden birisi tamamen de kendi karakterinden ödun vermemeli, karsilikli biraz da.

Dinine düşkün adam esinin gönlünü hos etmenin ne kadar sevap oldugunu bilir diye damardan girin madem :)
Ilgi alanlarinizi genisletin, kitaplar, geziler, yürüyüşler....
Ki su an daha yeni evlisiniz. Evliliginize ve birbirinizin kesfe ihtiyaci var. Maden aramaya benzer evliligin ilk zamanlari.
Kiymetini bilin ve birbirinize sarilin.

1- haftada 2 gece film geçesi yapın yada yabancı bir dizi belirleyen her akşam bir bölümünü izleyip hakkında konusun
2- eşinin ilgilendiği konularda sohbet konusu aç mesela dinine düşkün diyorsun manevi konulardan sohbet edin
3-güncel sosyal medyadan konusun haberlerden genel kültürden. Ülkelerin durumlarından
4-birer kitap seçin okuyun kitap kritiği yapın
5-beraber tartışma programı izleyin konu halkında yorumlar yapın
6-çeşit çeşit belgeseller var bunları izleyip bublar hakkında konusun (hayvan belgeseli,şehir belgeseli,nasıl yapılıyor belgeseli,insan belgeseli...)
Bublar bizim yaptıklarımızdan su an aklıma gelenler. He bide bizde 2 de çocuk olunca bu kadar seçenek bize 1 yık yetiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…