- 17 Ekim 2014
- 171
- 177
- 48
Aynen öyle. Tamamen aynı fikirdeyim sizle. Birinden hoşlanmak ya da hoşlanmamak kişinin kendi iradesindedir. Bunun ne içkiyle alakası var, ne karşısındaki kadınla ne de eşiyle. İçkiyle ilgisi olsa ayılınca geçmesi lazım ki geçmiyo hepimiz biliyoruz. Karşısındaki kadınla ilgisi olsa kaç tane platonik kadın okuduk burda ayaklarına kapansa da erkegin adam istemeyince istemiyo. Eşinden saklamaksa en kolayı siz anlatmışsınız zaten.Ben de %100 katiliyorum, adamin telefonuna baksaydin vs vs diyenler olmus, ee kardes baksan ne, bakmasan ne, adamin hoslanacagi varsa hoslanir. Adami uzak tut diyenler olmus; sen bu kadinla ayni ortama gir, girme adam bir alo deyiverir, gozlerden uzak bir yerde bulusur. Yapacak bir sey yok yani.
bu devirde aşık olunacak doğru düzgün adam mı kaldı yaaaKesinlikle bunu anlatmaya çalışmıştım.
Başkasından etkilenip bir şey yaşamamak Allah korkusu, sadakat vs değildir en basit tanımıyla korkaklıktır sadece.
Çok yakışıklı, seksi, vs insanların arasından eşimizi seçiyoruz zaten, diğerlerinden birine aşık olsak onunla evleniriz. Alkollü ortam ve yakışıklı, seksi erkek, kadın çok gördüm, sürekli de beraber vakit geçiriyorlar ama nedense aşık olanların gözü başkasını görmüyor asla. Etkilenip de yapmıyor değil yani, umurunda olmuyor.
Aşık olmanın anlamını bilmiyor ya da aşık olmadığınız biriyle evlenmeyi düşünüyorsanız herhalde sayın ''colormatik'' alıntıyı size yapmadım başta ama size de yanıt verdim, kusura bakmayın.
Aynen katılıyorum. Her zaman temkinli olmak gerekir.Evet canım, çok güzel/yakışıklı çok karizmatik sevecen, rahat tavırlı, hatta seksi insanlarla samimi ve içkili ortamlara sık sık girerseniz kadın olsun erkek olsun eninde sonunda etkilenilir. Bakın aldatır demiyorum, aldatmak karakter meselesidir. Hisseder diyorum. Hissetmek her insana hastır.
Yani eşiniz kendi güzellik ve beğeni kriterlerine %100 uyan kız ya da kızlarla uzun süre samimi, alkollü ortamlarda vakit geçirse, hiçbir şey hissetmez mi sanıyorsunuz? Belki sadıktır, Allah korkusu vardır aldatmaz.Ama belki.
Aynı durum kadın için de geçerli. Bir kadın da beğeni kriterlerine uyan, hatta hayran olabileceği kadar mükemmel görünen birinden etkilenir. Evli de olsa bekar da olsa etkilenir. Ama sadıksa Allah korkusu varsa kendini uzaklaştırır, aldatmaz. Ama belki.
Kişi kendini, ailesini etkileneceği bu tür ortamlardan korumalıdır.
Allah sizi böyle bir duruma düşürerek öğretmesin.
bu devirde aşık olunacak doğru düzgün adam mı kaldı yaaabende çok istiyorum da . artık olmaz heralde ya
Aynen katılıyorum. Her zaman temkinli olmak gerekir.
Alkol, uyuşturucu vs insandaki ayıkken yapamayacağı şuursuz davranışları ortaya çıkardığı için kötü zaten. Yoksa koşullar ne olursa olsun hata yapmayacak insanı aramak yerine, hata yapılacak koşul ve ortamlardan uzak durulması gerek zaten. Kendimize eziyet etmenin bi gereği yok.
neyi seçtim şimdi yabu olsa gerek inşallah bulursun aradığın aş
yani ewt aşık olup evlenmeyi istediğim için doğal olarak bu kısımlar baskın çıkıyor bendeAlgıda seçicilik dedikleri bu olsa gerek inşallah bulursun aradığın aşkı
Herkes sizin gibi ağzıyla içmiyor işte bunu beceremeyen bi sürü insan var. Siz içersiniz eşiniz içer bi zararınız olmayabilir. herkes içince anormal davranışlarda bulunsaydı zaten hemfikirdik şu an. Ortamda arıza çıkaran siz olmazsınız tek bir insan olur o da herkesin burnundan getirir. Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz diyerek mesajımı alıntılamayın, düşünceme katılmak zorunda değilsiniz herkes kendi fikrini söylesin. Mesajımda bir genelleme yapmadım zaten tekrar okursanız ne demek istediğimi anladığınızı zannetmiyorum.Kesinlikle çok yanlış düşünüyosunuz. Bi çok alkollü ortama girdim, karışık gruplarla coştuk, eğlendik, muhabbetin de en samimisini ettik. Ki bizimkisi herkesin genç oldugu gruplar, yani evlenmiş, çocuk bekleyen olgunlaşmış insanlar falan da degiliz. Bu durumda bile daha yanımdaki insanlardan utanacak, napıyo bu ya diyecek bi durum ne yaşadım ne de yaşattım kimseye. Hiçbi şey sizi olmadığınız birine dönüştüremez. İçinizde olmayan bi şeyi dışarı çıkaramaz. Karakter sahibi insan da ertesi sabaha pişman olacak hareketleri yapacak, insanlıktan çıkacak kadar içmiyo zaten. Daha bi kere ne arkadaşının sevgilisine yan gözle bakan ya da arkadaşını sevgilisinden kıskanan görmedim onca samimi ortamda. Bunu da tüm samimiyetimle yazıyorum. Mesele kişinin kendisinin kim oldugudur, nasıl içtigi ne yaptığı zaten kişinin kendi karakterinin yansıması hep.
Ben de yanlış anlaşıldım galiba. Kesinlikle yanlış düşünüyosunuz derken düşüncenizi yargılama amacında degildim, genellediginiz de düşünmedim yanlış ifade seçmişim sanırım. Tabi ki herkes fikirlerini ifade edicek. Ben sadece alkollü ortamda içmeyi bilmeyen ama buna ragmen etrafındakilere yük ve rahatsızlık verecegini bile bile icmeye devam eden hatta yapacaklarına paravan olarak içkiyi kullanan insan zaten diger yerlerde de kendini belli eder, yani içkisiz bi ortamda da dönüp dolaşıp yapacagını yapar demek istedim. Yani mesele içkide degil kişinin karakterindedir, bunu anlatmaya çalışıyodum. Yanlış anlaşıldıysam affola.Herkes sizin gibi ağzıyla içmiyor işte bunu beceremeyen bi sürü insan var. Siz içersiniz eşiniz içer bi zararınız olmayabilir. herkes içince anormal davranışlarda bulunsaydı zaten hemfikirdik şu an. Ortamda arıza çıkaran siz olmazsınız tek bir insan olur o da herkesin burnundan getirir. Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz diyerek mesajımı alıntılamayın, düşünceme katılmak zorunda değilsiniz herkes kendi fikrini söylesin. Mesajımda bir genelleme yapmadım zaten tekrar okursanız ne demek istediğimi anladığınızı zannetmiyorum.
Böyle içkili ortamlarda g.tü başı dağıtan kadın olur, onu şöyle bir silkeleyip 'hanım yanlış yapıyorsun' dercesine tersleyen de adam olur. Ama adamsa.
Bi ortamda içki varsa her türlü ahlaksızlığı aldatmayı normal görmek lazım sonra der ki sarhoştum hatırlamıyorum gıkını bile çıkaramazsın. kadın erkek bi araya toplayıp içirmeseydin o zaman kendin ettin kendin buldun bu da sana ders olsunMerhaba kizlar;ben derdimi sizlerle paylasmak istiyorum cunku suanda nereye danisacagim hakkinda bi fikrim yok ve tek basina karar verip yanlis birsey yapmak istemiyorum. Yakin arkadasim ile esim arasindaki yakinlasma suphelerim... arkadasim esinden ayrilmis 1 tane kizi olan bir bayan ben tanidigimda ayriydi esinden, benimlede esimlede arasi normal sayilacak derecede iyidir fakat icmeyi seven bir bayan..bundan 2 ay once bize yemege geldi baska arkdslarda vardi ickide vardi saat ilerleyince diger misafirler yatti arkdsimin kizi ve bende hamile oldugum icin salonda uyumusuz. Esim ve arkdsmda balkonda sabaha kadar oturmuslar..tabi bu durum beni ickillendirmeye yetti ve uzaktan izlemeye aldim.hamile oldugum icin bu sure boyunca belki ben abartip kotu dusunuyorumdur dedim. Fakat dune kadar... dun arkdsimin dogum gunuydu kardesi kalabalik bir grupla supriz hazirlamisti biz saat 10 30 gibi gidebildik. Arkadasimin cevresinden hoslanmam cok rahatlar ve kendide dahil surekli sevgili degistirirler...giderken esime 1 2 saat kalmamizin yeterli olacagini soylememe ragmen ordan ancak 2 de kalktik esim kalkmak istemedi ve yime icti tabi ben bu duruma cok kizdim eve gelene kadar konusmadim ve eve gelince hemen yattim esim yatmadi.fakat neden o saate kadar oturmak istedigini merak edip sormak icin gittigimde salonda muzigin acilmis oldugunu ve elinde tel gordum kiminle msjlasiyosun dedgimde arkdsima msj attgini soylemek zorunda kaldi.ben msjlara bakmadim fakat kalkip kalkmadiklarini eve gidip gitmediklerini sordugunu soyledi buda benim tum suphelerimi kanitladi.. ben 5 aylik hamileyim ve suanda ne yapabilecegim konusunda kararsizim esim bir hata oldugunu fakat boyle birseyin asla olmadigini soyliyor tabiki yalan. SiZce ne yapabilirim?
Bi ortamda içki varsa her türlü ahlaksızlığı aldatmayı normal görmek lazım sonra der ki sarhoştum hatırlamıyorum gıkını bile çıkaramazsın. kadın erkek bi araya toplayıp içirmeseydin o zaman kendin ettin kendin buldun bu da sana ders olsun
Değil alkol, belli uyuşturucular dışındaki uyuşturucular bile aldatmayacak insanı aldatacak insana çeviremez.
Kocalar veya karılar elden gidebilecek varlıklar da değiller zaten. Ya sizinle olmayı seçerler, ya başkasıyla. İster tasma bağlayın ister kadınların arasına salın, sonuç değişmez. O kişinin sevgi düzeyi ve karakteriyle alakalıdır.
Zaten aldatabilecek bir insan alkolden cesaret alıp aldatınca alkol mu suçlu oluyor? Ya da gerekli ortama izin verilmediği için aldatmayan kocalar sadık, ahlaklı mı oluyor?
Birbirimizi kandırmayalım, kendinize sorun. Hangi koşullarda aldatırsınız acaba? Yoksa koşullarla alakası yok mudur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?