esimle ilgili suphelerim

Arkadaşınıza ve onun arkadaşlarına güvenmiyorsunuz da niçin onlarla eşinizle birlikte görüşüyorsunuz? Ben bekarım ve evli arkadaşlarımla genelde yalnız görüşürüm. Kız kıza durumu yani. Eşleriyle de görüştüğüm arkadaşlarım 2-3'ü geçmez onlarla da hep abi kardeş muhabbetimiz olur.Öyle alkollü eğlence ortamlarına girmem. Siz de eşinizin bekar, yakışıklı, karizmatik arkadaşlarıyla böyle samimi şekilde görüşseniz, siz de özel bir şeyler hissetmeye başlarsınız. Eşiniz de düşünebilir, normal.

Medeniyet başka şeydir, böyle aşırı samimi ortamlarda güvenmediğiniz insanlar ile olmak başka.
Bence eşinizle açık açık konuşmalı bu güvenmediğiniz arkadaşınızla görüşmeyi kesmelisiniz. Kendinizle benzer değer yargılarında olan insanlarla görüşmelisiniz.

Eşinizi aldatmama sebebiniz onun yakışıklı, bekar ve karizmatik arkadaşlarıyla samimi bir şekilde görüşmemeniz mi?

Bunun neresi normal?

Başkalarına özel bir şeyler hissetme ihtimaliniz var ise neden evlisiniz?

daha öncede burada ablası kocasına sarkıyor diye bir konu açılmıştı orada ki kıza bin kere söylendi hemen ortalığı kaldırma madem boşanacaksın olaya su yüzüne çıkart delilli ispatlı iş yap diye ama arkadaş hiç oralı olmadı ortalığa döküldü konu anne babaya sıçradı tabi kimseyi inandıramadı ya da kimse aman huzurumuz bozulmasın diye inanmak istemedi.. en sonunda kıskanç paranoyak kadına çıktı adı.. kocanı uyar, öncelikle ama bu uyarış lafta kalmasın rahatsızlığını son derece üst tondan ilet.. sonra takibe al..baktın şüphelerin doğru ondan sonra yol ver gitsin.

Her iki olay da normal değil.
Balkonda sohbet uzamış diyelim de, mesajla sormak eşinize düşmez, ne münasebet...

Merhaba kizlar;ben derdimi sizlerle paylasmak istiyorum cunku suanda nereye danisacagim hakkinda bi fikrim yok ve tek basina karar verip yanlis birsey yapmak istemiyorum. Yakin arkadasim ile esim arasindaki yakinlasma suphelerim... arkadasim esinden ayrilmis 1 tane kizi olan bir bayan ben tanidigimda ayriydi esinden, benimlede esimlede arasi normal sayilacak derecede iyidir fakat icmeyi seven bir bayan..bundan 2 ay once bize yemege geldi baska arkdslarda vardi ickide vardi saat ilerleyince diger misafirler yatti arkdsimin kizi ve bende hamile oldugum icin salonda uyumusuz. Esim ve arkdsmda balkonda sabaha kadar oturmuslar..tabi bu durum beni ickillendirmeye yetti ve uzaktan izlemeye aldim.hamile oldugum icin bu sure boyunca belki ben abartip kotu dusunuyorumdur dedim. Fakat dune kadar... dun arkdsimin dogum gunuydu kardesi kalabalik bir grupla supriz hazirlamisti biz saat 10 30 gibi gidebildik. Arkadasimin cevresinden hoslanmam cok rahatlar ve kendide dahil surekli sevgili degistirirler...giderken esime 1 2 saat kalmamizin yeterli olacagini soylememe ragmen ordan ancak 2 de kalktik esim kalkmak istemedi ve yime icti tabi ben bu duruma cok kizdim eve gelene kadar konusmadim ve eve gelince hemen yattim esim yatmadi.fakat neden o saate kadar oturmak istedigini merak edip sormak icin gittigimde salonda muzigin acilmis oldugunu ve elinde tel gordum kiminle msjlasiyosun dedgimde arkdsima msj attgini soylemek zorunda kaldi.ben msjlara bakmadim fakat kalkip kalkmadiklarini eve gidip gitmediklerini sordugunu soyledi buda benim tum suphelerimi kanitladi.. ben 5 aylik hamileyim ve suanda ne yapabilecegim konusunda kararsizim esim bir hata oldugunu fakat boyle birseyin asla olmadigini soyliyor tabiki yalan. SiZce ne yapabilirim?
Canım sana yaşadığım tecrübeler doğrultusunda bunu söylüyorum, normalde hiç bu kadar keskin sözler söyleyen biri değilim ama o arkadaşını tamamen hayatından çıkar. Bir daha sen de eşin de aynı ortamda bulunmayın. Eşinle bir yakınlaşması olduğunu sanmıyorum ama en baştan engellemen önemli, Allah yardımcın olsun

Eşinizi aldatmama sebebiniz onun yakışıklı, bekar ve karizmatik arkadaşlarıyla samimi bir şekilde görüşmemeniz mi?

Bunun neresi normal?

1-Ben evli değilim.
2-Evli de olsam arkadaşın anlattığı gibi ortamlara sık girildiğinde ve bu tür insanlarla (Fazla rahat, sık sık sevgili değiştiren) sık vakit geçirildiğinde böyle durumların olması normal diyorum. Olay normal demiyorum.

Daha dikkatli okumalısınız.

Merhaba kizlar;ben derdimi sizlerle paylasmak istiyorum cunku suanda nereye danisacagim hakkinda bi fikrim yok ve tek basina karar verip yanlis birsey yapmak istemiyorum. Yakin arkadasim ile esim arasindaki yakinlasma suphelerim... arkadasim esinden ayrilmis 1 tane kizi olan bir bayan ben tanidigimda ayriydi esinden, benimlede esimlede arasi normal sayilacak derecede iyidir fakat icmeyi seven bir bayan..bundan 2 ay once bize yemege geldi baska arkdslarda vardi ickide vardi saat ilerleyince diger misafirler yatti arkdsimin kizi ve bende hamile oldugum icin salonda uyumusuz. Esim ve arkdsmda balkonda sabaha kadar oturmuslar..tabi bu durum beni ickillendirmeye yetti ve uzaktan izlemeye aldim.hamile oldugum icin bu sure boyunca belki ben abartip kotu dusunuyorumdur dedim. Fakat dune kadar... dun arkdsimin dogum gunuydu kardesi kalabalik bir grupla supriz hazirlamisti biz saat 10 30 gibi gidebildik. Arkadasimin cevresinden hoslanmam cok rahatlar ve kendide dahil surekli sevgili degistirirler...giderken esime 1 2 saat kalmamizin yeterli olacagini soylememe ragmen ordan ancak 2 de kalktik esim kalkmak istemedi ve yime icti tabi ben bu duruma cok kizdim eve gelene kadar konusmadim ve eve gelince hemen yattim esim yatmadi.fakat neden o saate kadar oturmak istedigini merak edip sormak icin gittigimde salonda muzigin acilmis oldugunu ve elinde tel gordum kiminle msjlasiyosun dedgimde arkdsima msj attgini soylemek zorunda kaldi.ben msjlara bakmadim fakat kalkip kalkmadiklarini eve gidip gitmediklerini sordugunu soyledi buda benim tum suphelerimi kanitladi.. ben 5 aylik hamileyim ve suanda ne yapabilecegim konusunda kararsizim esim bir hata oldugunu fakat boyle birseyin asla olmadigini soyliyor tabiki yalan. SiZce ne yapabilirim?

Senin ne yapacağın konusunda bir fikrim yok fakat ben olsam o arkadaş müsvettesinin kafasını kırar sonra da o kocam olcak şerefsizin gözlerini yuvalarından çıkartırdım..

1-Ben evli değilim.
2-Evli de olsam arkadaşın anlattığı gibi ortamlara sık girildiğinde ve bu tür insanlarla (Fazla rahat, sık sık sevgili değiştiren) sık vakit geçirildiğinde böyle durumların olması normal diyorum. Olay normal demiyorum.

Daha dikkatli okumalısınız.

Bekar olduğunuzu biliyorum, evli olsanız nasıl olacağını da yazmışsınız, gayet dikkatli okudum. Bakın değiştirmeden kopyalıyorum,önünde arkasında ise anlam değiştiren hiçbir cümle ya da ifade yok.

Siz de eşinizin bekar, yakışıklı, karizmatik arkadaşlarıyla böyle samimi şekilde görüşseniz, siz de özel bir şeyler hissetmeye başlarsınız. Eşiniz de düşünebilir, normal.

Ne yazdığınız açık, değil mi?

Başlayabilirsiniz bile değil, başlarsınız yazmışsınız. Ne alakası var? İnsanlar eşini bekar,yakışıklı ve karizmatik arkadaşlarıyla görüşmediği için mi aldatmıyor?

Böyle olmasının neresi normal? Kiminle vakit geçirirseniz geçirin, karakteriniz o insanlara göre değişmez.

Telefon dökümanlarına bakın net üzerinden, telefon kurumu şifre gönderiyor dökümana bakabilmek için o şifreyi alın ve netten bakın arkadaşınızın numarası var mı diye, kesinleştirin ve sonra ikisininde yüzüne vurun. Ayrıca o arkadaşınızdan uzak durun

Kadın da çocuğunun bulunduğu evde nasıl içki içebiliyorsa. O da ayrı bi rahatlık. Kızıyla uyuması gereken o, siz değilsiniz. Kocanızın da hataları zaten yazılmış hep aynı şeyler. Umarım işleri yoluna koyarsınız.

Bekar olduğunuzu biliyorum, evli olsanız nasıl olacağını da yazmışsınız, gayet dikkatli okudum. Bakın değiştirmeden kopyalıyorum,önünde arkasında ise anlam değiştiren hiçbir cümle ya da ifade yok.

Siz de eşinizin bekar, yakışıklı, karizmatik arkadaşlarıyla böyle samimi şekilde görüşseniz, siz de özel bir şeyler hissetmeye başlarsınız. Eşiniz de düşünebilir, normal.

Ne yazdığınız açık, değil mi?

Başlayabilirsiniz bile değil, başlarsınız yazmışsınız. Ne alakası var? İnsanlar eşini bekar,yakışıklı ve karizmatik arkadaşlarıyla görüşmediği için mi aldatmıyor?

Böyle olmasının neresi normal? Kiminle vakit geçirirseniz geçirin, karakteriniz o insanlara göre değişmez.
Evet canım, çok güzel/yakışıklı çok karizmatik sevecen, rahat tavırlı, hatta seksi insanlarla samimi ve içkili ortamlara sık sık girerseniz kadın olsun erkek olsun eninde sonunda etkilenilir. Bakın aldatır demiyorum, aldatmak karakter meselesidir. Hisseder diyorum. Hissetmek her insana hastır.

Yani eşiniz kendi güzellik ve beğeni kriterlerine %100 uyan kız ya da kızlarla uzun süre samimi, alkollü ortamlarda vakit geçirse, hiçbir şey hissetmez mi sanıyorsunuz? Belki sadıktır, Allah korkusu vardır aldatmaz.Ama belki.

Aynı durum kadın için de geçerli. Bir kadın da beğeni kriterlerine uyan, hatta hayran olabileceği kadar mükemmel görünen birinden etkilenir. Evli de olsa bekar da olsa etkilenir. Ama sadıksa Allah korkusu varsa kendini uzaklaştırır, aldatmaz. Ama belki.
Kişi kendini, ailesini etkileneceği bu tür ortamlardan korumalıdır.
Allah sizi böyle bir duruma düşürerek öğretmesin.

Bunun neresi normal?

Ben size katiliyorum.

%100 sevmedigim, gercekten gozumun baskasini gormedigi biriyle asla evlenmem. Benim icin dunyadaki en mukemmel, en yakisikli, beni en cok mutlu eden erkek odur, o yuzden evlenirim. Gozum baskasini gormez asla.

Eger evliysem, baska brinden daha cok etkileniyorsam, bu durumda kocam hayatimin aski degildir, bosanirim, etkilendgim adama giderim.

Slm arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.herkes kendi görüşlerine uygun şeyler yazmış..kimisi benm düşündüğüm gibi yazmış kimisi ise beni suçlayıcı...tabikide bunlar farketmez ama kendimi bi açıdan açıklama ihtiyacı hissedip verdiğim kararı sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle olayları burda en kısa şekilde anlatmaya çalıştığım için sanki ben erkenden uyuyup başbaşa bırakmışım gibi algılanmış olabilir fakat, ben gece 3 ekadar zaten yanlarındaydım eşimin ertesi günü şehir dışında duruşması vardı saat 6bçuk gibi evden çıkması gerekiyordu, tabikide saat 3 ekadar ben onun yatması gerektiğini hem arkadaşımın yanında hem mutfağa çekip söyledim, fakat içki burda etki alanına giriyorki eşim yatmayacağına ısrar edip durdu.Evimizde ayrıca 2 evli çift daha vardı ve yoruldukları için yatmışlardı bende bütün gün yemek temizlik derken yorulmuştum daha fazla uğraşamadım ve arkdşm ve eşim nede olsa deyip 3 gibi hemen balkonun yanındaki salona yattım.
Şimdi nasıl arkdşına güveniyorsun diyebilirsiniz..arkadaşım boşanmış dul biri ama ben tüm hayatta dul kadınlara farklı gözle bakılmasını iğrenç buluyorum nede olsa bu bizimde başımıza gelebilir ve dul kalabilirz öyle değil mi? ben hep empati yapıp ona hiç bir zaman böyle bir muamele yapmadım.Evet yapılması gerekiyormuymuş bilemiyorum kendimi düşündüğümde iğrenç bir muamele diyorum...Fakat evet ben eşime yat derken onun orda oturmaması geçip yatması gerekiyordu,yapmıyorsa benim bunu anlamam gerekiyordu size bu konuda katılabilirim...Bunuda benim aptallığım olarak nitelendiriyorum.

Şimdi verdiğim karara bakacak olarsak olayı yaşayalı 3 gün oldu ve 3 gündür eşimle konuşuyorum anlamaya çalışıyorum neler olup bittiğini...benm için özgüvenimi kıracak çok büyük bir olay tabiki ama 5 ay sonra doğum yapacak olmam ve o sürece kadar yaşayacağım stres bebeğime zarar vereceği için o zamana kadar askıya aldım ve eşimi takibe aldım..Bu yaşadığım süreci sadece kendimi üzerek değil arkadaşımada hesap sorup arkadaşlığımızın bu sebeple bittiğini söylemeyi düşünüyorum. Umarım hayırlı bir karar vermişimdir diyorum ve annelik duygusunun ne kadar ağır basabildiğini, bu kararı bebeğim sayesinde alabiliyorum. İnşallah bu karar sadece bebeğe fedakarlık olup,kendimi hiçe sayacak bir karar değildir tek temennümde budur...Teşekkürler...
Dul olmak kötü birşey değil günümüzde dulların yaftalandığını da düşünmüyorum artık. Mesele evli çiftlerin olduğu bir ortamda yalnız bir kadının varlığı, erkeklerde içgüdüsel olarak özellikle dul kadını korumacı bi yapı var belki asırlardır süregelen bi özellik bu. Eşin farkında bile olmadan kayabilir, bunu gözardı etmemek lazım. Bunun için huzurunu kaçırmana gerek yok bence ama mesafeli davranmanızda fayda var.

Tüm sayfaları tek tek okudum da "Ben eşimi/sevgilimi ister arkadaşım olsun ister akrabam dişi hiç bi varlıkla başbaşa bırakmam" diyen arkadaşlar cidden bu şekilde nereye varabileceklerini düşünüyolar hiç anlamadım.
Örnek vereyim bu eş/sevgilinin adı Ahmet olsun. Hadi Ahmet'i kadın arkadaşlarınızdan akrabalarınızdan uzak tuttunuz, çevrenizdeki bütün kadınlara potansiyel evli adam avcısı muamelesi yaptınız. Ee çalıştığı ofiste yan masasında Merve hanım oturuyo belki ondan nasıl kaçırcaksınız? Ya da çalıştığı yere müşteri olarak gelen Buse hanımdan? Otobüste her gün aynı durakta beraber indigi kimligi belirsiz taş gibi kızdan? Aynı iş yerinde yan departmanda çalışan, kocanıza Facebook dan arkadaşlık istegi gönderen mavi gözlü Ayça'dan?
Ben söyleyeyim o Ahmet adam degilse, eşi dışındaki kadınlarla ne seviyede bi paylaşımda bulunması gerektiğini bilmiyosa hiçbirinden kacıramıcaksınız geçmiş olsun aldatıldınız.

Konu sahibesi sizin için ayrıca yazma ihtiyacı duydum. Hamileliğinizde böyle şüphelerle uğraşmak zorunda kalmanıza çok üzüldüm öncelikle. Eşinizle arkadaşınızın durumuna gelince evinizde içtikleri o akşam mesele birlikte içki içmiş olmalarından ziyade bütün gece sıkılmadan birlikte muhabbet edebilmiş olmaları. Yani o akşam aralarında bi paylaşım olmuş bu belli. Ha bu paylaşım kafa dengi bi arkadaşlık da dogurur sizden saklı bi flörte kadar da gider. Sizin süphelerinize dayanarak söylüyorum ki pek masumane ilerlemiyo şu anda. Bence bi süre kendinizi ortaya atmadan gözlem yapın. Hesap sormayın, süphelerinizi belli etmeyin ki konunun aslını ögrenmek icin rahatca delilleri arayabilin.

Tüm sayfaları tek tek okudum da "Ben eşimi/sevgilimi ister arkadaşım olsun ister akrabam dişi hiç bi varlıkla başbaşa bırakmam" diyen arkadaşlar cidden bu şekilde nereye varabileceklerini düşünüyolar hiç anlamadım.
Örnek vereyim bu eş/sevgilinin adı Ahmet olsun. Hadi Ahmet'i kadın arkadaşlarınızdan akrabalarınızdan uzak tuttunuz, çevrenizdeki bütün kadınlara potansiyel evli adam avcısı muamelesi yaptınız. Ee çalıştığı ofiste yan masasında Merve hanım oturuyo belki ondan nasıl kaçırcaksınız? Ya da çalıştığı yere müşteri olarak gelen Buse hanımdan? Otobüste her gün aynı durakta beraber indigi kimligi belirsiz taş gibi kızdan? Aynı iş yerinde yan departmanda çalışan, kocanıza Facebook dan arkadaşlık istegi gönderen mavi gözlü Ayça'dan?
Ben söyleyeyim o Ahmet adam degilse, eşi dışındaki kadınlarla ne seviyede bi paylaşımda bulunması gerektiğini bilmiyosa hiçbirinden kacıramıcaksınız geçmiş olsun aldatıldınız.

Ben de %100 katiliyorum, adamin telefonuna baksaydin vs vs diyenler olmus, ee kardes baksan ne, bakmasan ne, adamin hoslanacagi varsa hoslanir. Adami uzak tut diyenler olmus; sen bu kadinla ayni ortama gir, girme adam bir alo deyiverir, gozlerden uzak bir yerde bulusur. Yapacak bir sey yok yani.

Ben size katiliyorum.

%100 sevmedigim, gercekten gozumun baskasini gormedigi biriyle asla evlenmem. Benim icin dunyadaki en mukemmel, en yakisikli, beni en cok mutlu eden erkek odur, o yuzden evlenirim. Gozum baskasini gormez asla.

Eger evliysem, baska brinden daha cok etkileniyorsam, bu durumda kocam hayatimin aski degildir, bosanirim, etkilendgim adama giderim.

Kesinlikle bunu anlatmaya çalışmıştım.

Başkasından etkilenip bir şey yaşamamak Allah korkusu, sadakat vs değildir en basit tanımıyla korkaklıktır sadece.

Çok yakışıklı, seksi, vs insanların arasından eşimizi seçiyoruz zaten, diğerlerinden birine aşık olsak onunla evleniriz. Alkollü ortam ve yakışıklı, seksi erkek, kadın çok gördüm, sürekli de beraber vakit geçiriyorlar ama nedense aşık olanların gözü başkasını görmüyor asla. Etkilenip de yapmıyor değil yani, umurunda olmuyor.

Aşık olmanın anlamını bilmiyor ya da aşık olmadığınız biriyle evlenmeyi düşünüyorsanız herhalde sayın ''colormatik'' alıntıyı size yapmadım başta ama size de yanıt verdim, kusura bakmayın.

Bu ve benzeri durumlardan rahatsızlık duyuyorsanız böyle ortamlarda bulunmayacaksınız.

Slm arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.herkes kendi görüşlerine uygun şeyler yazmış..kimisi benm düşündüğüm gibi yazmış kimisi ise beni suçlayıcı...tabikide bunlar farketmez ama kendimi bi açıdan açıklama ihtiyacı hissedip verdiğim kararı sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle olayları burda en kısa şekilde anlatmaya çalıştığım için sanki ben erkenden uyuyup başbaşa bırakmışım gibi algılanmış olabilir fakat, ben gece 3 ekadar zaten yanlarındaydım eşimin ertesi günü şehir dışında duruşması vardı saat 6bçuk gibi evden çıkması gerekiyordu, tabikide saat 3 ekadar ben onun yatması gerektiğini hem arkadaşımın yanında hem mutfağa çekip söyledim, fakat içki burda etki alanına giriyorki eşim yatmayacağına ısrar edip durdu.Evimizde ayrıca 2 evli çift daha vardı ve yoruldukları için yatmışlardı bende bütün gün yemek temizlik derken yorulmuştum daha fazla uğraşamadım ve arkdşm ve eşim nede olsa deyip 3 gibi hemen balkonun yanındaki salona yattım.
Şimdi nasıl arkdşına güveniyorsun diyebilirsiniz..arkadaşım boşanmış dul biri ama ben tüm hayatta dul kadınlara farklı gözle bakılmasını iğrenç buluyorum nede olsa bu bizimde başımıza gelebilir ve dul kalabilirz öyle değil mi? ben hep empati yapıp ona hiç bir zaman böyle bir muamele yapmadım.Evet yapılması gerekiyormuymuş bilemiyorum kendimi düşündüğümde iğrenç bir muamele diyorum...Fakat evet ben eşime yat derken onun orda oturmaması geçip yatması gerekiyordu,yapmıyorsa benim bunu anlamam gerekiyordu size bu konuda katılabilirim...Bunuda benim aptallığım olarak nitelendiriyorum.

Şimdi verdiğim karara bakacak olarsak olayı yaşayalı 3 gün oldu ve 3 gündür eşimle konuşuyorum anlamaya çalışıyorum neler olup bittiğini...benm için özgüvenimi kıracak çok büyük bir olay tabiki ama 5 ay sonra doğum yapacak olmam ve o sürece kadar yaşayacağım stres bebeğime zarar vereceği için o zamana kadar askıya aldım ve eşimi takibe aldım..Bu yaşadığım süreci sadece kendimi üzerek değil arkadaşımada hesap sorup arkadaşlığımızın bu sebeple bittiğini söylemeyi düşünüyorum. Umarım hayırlı bir karar vermişimdir diyorum ve annelik duygusunun ne kadar ağır basabildiğini, bu kararı bebeğim sayesinde alabiliyorum. İnşallah bu karar sadece bebeğe fedakarlık olup,kendimi hiçe sayacak bir karar değildir tek temennümde budur...Teşekkürler...

ilk sayfada ben empati yaparak size ben olsaydım diye yazdığımda siz hemen saadece fikirlerinizi yazın demiştiniz.siz neden boşanmıs arkadaşınızla ilgili empati kuruyosunuz.siz kendiniz çelişiyosunuz çok sözlerinizde.
askıya aldım diyosunuz bebeğiniz için askıya aldığınız sorun suan beyninizde ruhunuzda hala sizi rahatsız etmiyormu? unuttunuzmu yani konuyu.beş ay zaten o sizin üzerinizde sıkıntı ve stres yaratacak konuyu aydınlatmadanda sizin içiniz rahat olmuyacak ve bu bebeğinizede yansıyacak.bunu ikinci kez anne olmaya hazırlanan bir bayan olarak yazıyorum.
eşinizin yatmak istememeside bende soru işareti bıraktı.sabahın 06.30 işe gidecek bir erkek üç saat önceden yatmak yerine içiyor ve belkide ohalde araba kullanacak.

Back
X