esimle ilgili suphelerim

Bu şüphelerinde haklı çıkma ihtimalin yüksek,Allah yardımcın olsun.

Arkadaşlığın dozu kaçınca böyle oluyor işte
İçkiye karşı değilim, bende eşimde zaman zaman içeriz ama bu konuda kesin kurallarım vardır, evimde asla içki içirtmem. Bu arkadaş toplantıları, ev partileri, içmeler falan ne zaman görsem ardından bir sorun çıkıyor. Gereksiz samimiyetler doğuyor. Bu işte en büyük hata senin konu sahibi, bu samimiyete sen sebep olmuşsun. Eşinle açıkça konuş, bu samimiyetten rahatsız olduğunu dile getir ve araya beraberce mesafenizi koyun. Eşinin arkadaşının telefonunu bilmesi bile abes, senin arkadaşınla bu kadar samimiyet doğru değil. Sen eşinin bekar arkadaşları ile görüşebiliyor musun ; hayır değil mi, o senin arkadaşınla neden görüşebiliyor ??
Erkek yapacaksa her şekilde yapar ancak siz kadın olarak bazı konularda biraz dikkatli olup,eşinize bu kapıları açmamalısınız. Arkadaşlık güzel şey ancak eşle olan kısmı sınırlar dahilinde olmalı. Bu konuyu eşinizle çözün, asla arkadaşınızla değil aklınızda bulunsun, olayları çok çirkin noktalara çekersiniz, senin ayar vereceğiniz her zaman eşin olmalı. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip etsin

arkadaşın neden vardınız mı diye sana değil de eşine mesaj atıyor.. bu ne ya, o kadınla dderhal görüşmeyi kes..eşine de yasakla.. bir süre annende kalsan belki eşin akıllanır..sen böyle bişi yapsan eşin ne tepki verirdi acaba..

Yok artık yaa eve varıp varmadığını eşinden mi öğreniyor?

Seni arayıp sorması gerekir bir kere.
Bu ne rahatlık?

Ama suç biraz da sizde..

Kalkması gereken saati bilmeyen insanı eve misafir etmeyin.
İçmeyi bilmeyen insanla da yiyip içmeyin!

Değil alkol, belli uyuşturucular dışındaki uyuşturucular bile aldatmayacak insanı aldatacak insana çeviremez.

Kocalar veya karılar elden gidebilecek varlıklar da değiller zaten. Ya sizinle olmayı seçerler, ya başkasıyla. İster tasma bağlayın ister kadınların arasına salın, sonuç değişmez. O kişinin sevgi düzeyi ve karakteriyle alakalıdır.

Zaten aldatabilecek bir insan alkolden cesaret alıp aldatınca alkol mu suçlu oluyor? Ya da gerekli ortama izin verilmediği için aldatmayan kocalar sadık, ahlaklı mı oluyor?

Birbirimizi kandırmayalım, kendinize sorun. Hangi koşullarda aldatırsınız acaba? Yoksa koşullarla alakası yok mudur?

Bir de mesaj atıp kalkıp kalkmadıklarını, varıp varmadıklarını soran konu sahibinin eşi. Arkadaşı değil.

Hemen arkadaşınıza yönelmiş oklar ama ortada bir şey varsa bile eşiniz dolayısıyla var.

Eve varıp varmadıklarını soran konu sahibinin eşi.

Yani ben uyumuş olacam arkadaşımla eşim balkonda muhabbet edecekler.inanamıyorum ya pessss
Süphelen bence.ahlaki durmuyor bu olay

Neden herkes aynı şekilde okumuş acaba. Yahu mesaj atan eşi zaten, kadın değil ki. Eşi sormuş kalktınız mı eve vardınız mı diye.

Eşiyle görüşmeyi kessin konu sahibi o halde.

cok modern bir aileyiz ama bana bile oha geldi yani
sabah kadar balkonda sohbet ne demek
hemde basbasa
sadece bu bile tek basina normal degil
kaldiki diger gelismelerde normal degil
bu arkadasinizla iliskinizi kestiniz diyelim
ee esiniz yine ayni
sorun o zaten
esiniz

Şimdi buna ne yorum yapılabilir ki..
ya da herkes buna yorum yapabilir mi..
herkesin hayat standartı farklı..
Şimdi içkililer diyorsun içki bütün kötülüklerin anası.. her şüphelendiğin şeyi de içkiliyken yapmışlar.(sabaha kadar oturma ve mesajlaşma) içen adam da kendinde olmaz kendinde olmadığı bi durumdan sorumlu tutmak nasıl olur? Eee sorumlu olmazsa suç kimde olur?
tam bi karmaşa kısır döngü..(İçkinin neden yasak olduğunu idrak etmeye başladım)

İçkiye HAYIR

arkadasınızın kızının da, sizin de erken yatacagınız bellidir zaten,
eger iskillenecekseniz bu tip samimiyetlerin kurulmasına izin verecek ortamlar hazırlamamalıydınız.
(sahsen takılmazdım ilk duruma)

ancak sonrası şahsen hic kabul edilir degil,
2ye kadar kalmak istedi iyi tamam ama gece 2de hala mesajlasmalar falan, neyin muhabbeti bu boyle?!

arkadasınızla mesafe koyun,
gorusmek istiyorsnız esinizle aynı ortama sokmadan gunduzleri vakit gecirmeye calısın,

esinize de net olarak tavrınızı koyun,
kimin ne kadar rahat oldugu degil, esinizin kime nasıl karsılık verdigi muhim.
sınırlarını bilmiyor ise artık bilsin.

tabiki haklısınız fakat bazı ortamlar bazı durumlara davetiye çıkarıp baaaazı olayları meşrulaştırma potansiyeli taşıyor malesef...

Arkadaşınıza ve onun arkadaşlarına güvenmiyorsunuz da niçin onlarla eşinizle birlikte görüşüyorsunuz? Ben bekarım ve evli arkadaşlarımla genelde yalnız görüşürüm. Kız kıza durumu yani. Eşleriyle de görüştüğüm arkadaşlarım 2-3'ü geçmez onlarla da hep abi kardeş muhabbetimiz olur.Öyle alkollü eğlence ortamlarına girmem. Siz de eşinizin bekar, yakışıklı, karizmatik arkadaşlarıyla böyle samimi şekilde görüşseniz, siz de özel bir şeyler hissetmeye başlarsınız. Eşiniz de düşünebilir, normal.

Medeniyet başka şeydir, böyle aşırı samimi ortamlarda güvenmediğiniz insanlar ile olmak başka.
Bence eşinizle açık açık konuşmalı bu güvenmediğiniz arkadaşınızla görüşmeyi kesmelisiniz. Kendinizle benzer değer yargılarında olan insanlarla görüşmelisiniz.

Slm arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.herkes kendi görüşlerine uygun şeyler yazmış..kimisi benm düşündüğüm gibi yazmış kimisi ise beni suçlayıcı...tabikide bunlar farketmez ama kendimi bi açıdan açıklama ihtiyacı hissedip verdiğim kararı sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle olayları burda en kısa şekilde anlatmaya çalıştığım için sanki ben erkenden uyuyup başbaşa bırakmışım gibi algılanmış olabilir fakat, ben gece 3 ekadar zaten yanlarındaydım eşimin ertesi günü şehir dışında duruşması vardı saat 6bçuk gibi evden çıkması gerekiyordu, tabikide saat 3 ekadar ben onun yatması gerektiğini hem arkadaşımın yanında hem mutfağa çekip söyledim, fakat içki burda etki alanına giriyorki eşim yatmayacağına ısrar edip durdu.Evimizde ayrıca 2 evli çift daha vardı ve yoruldukları için yatmışlardı bende bütün gün yemek temizlik derken yorulmuştum daha fazla uğraşamadım ve arkdşm ve eşim nede olsa deyip 3 gibi hemen balkonun yanındaki salona yattım.
Şimdi nasıl arkdşına güveniyorsun diyebilirsiniz..arkadaşım boşanmış dul biri ama ben tüm hayatta dul kadınlara farklı gözle bakılmasını iğrenç buluyorum nede olsa bu bizimde başımıza gelebilir ve dul kalabilirz öyle değil mi? ben hep empati yapıp ona hiç bir zaman böyle bir muamele yapmadım.Evet yapılması gerekiyormuymuş bilemiyorum kendimi düşündüğümde iğrenç bir muamele diyorum...Fakat evet ben eşime yat derken onun orda oturmaması geçip yatması gerekiyordu,yapmıyorsa benim bunu anlamam gerekiyordu size bu konuda katılabilirim...Bunuda benim aptallığım olarak nitelendiriyorum.

Şimdi verdiğim karara bakacak olarsak olayı yaşayalı 3 gün oldu ve 3 gündür eşimle konuşuyorum anlamaya çalışıyorum neler olup bittiğini...benm için özgüvenimi kıracak çok büyük bir olay tabiki ama 5 ay sonra doğum yapacak olmam ve o sürece kadar yaşayacağım stres bebeğime zarar vereceği için o zamana kadar askıya aldım ve eşimi takibe aldım..Bu yaşadığım süreci sadece kendimi üzerek değil arkadaşımada hesap sorup arkadaşlığımızın bu sebeple bittiğini söylemeyi düşünüyorum. Umarım hayırlı bir karar vermişimdir diyorum ve annelik duygusunun ne kadar ağır basabildiğini, bu kararı bebeğim sayesinde alabiliyorum. İnşallah bu karar sadece bebeğe fedakarlık olup,kendimi hiçe sayacak bir karar değildir tek temennümde budur...Teşekkürler...

O kadina en ağır kelimelerle şüphelerini anlat. Bir daha görüşme. esine de ders ver.okudukca tuhaf oldum. Allah yardimcin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…